Full fart i helgen igen!

På helgerna händer det mycket! Då jobbar Crille hela dagarna med huset. Är ju svårt på veckorna när han kommer hem vid fem tiden och det blir mörkt fort..nu kan han jobba oavbrutet flera timmar i sträck. Själv har jag ju gjort alla förberedelser med målningen under veckan så på helgen tar jag hand om hemmet inne istället:-)
Denna helg var det förrådet som fick ny panel..

Före:

image266

Efter:

image267

Nu ska läkten på och sen ska jag försöka hinna med att måla alla knutar vita..det kommer bli ett pill jobb, många små bitar som ska målas och dom ska vara vita på ena sidan o beiga på andra sidor..

image268

Det som är träfärgat ska jag måla nu i veckan..

Det har varit lite pyssel med garaget..nästan allt måste ju mätas o passa in..

image269

Förhoppningsvis går det snabbare sen med huset då nästan alla plankor är lika långa...När förrådet står klart ska vi äntligen börja med porten. Det är lite tråkigt att det är så mycket jobb på baksidan av huset..syns ju inte att vi håller på..framsidan har sett likadan ut nu bra länge!

Älskade Ullared:-)

Från det att mamma tog med mig till Ullared första gången har jag älskat detta ställe:-) Sen man fick möjligheten att åka ner dit själv (när jag fick körkort) har jag besökt detta underbara ställe med jämna mellanrum! Vissa kan inte förstå att jag är där så ofta:-) Så igår var det dax igen! Jag hämtade Linda i Jönköping på morgonen sen drog vi iväg neråt..det är inte bara stället som är roligt utan hela resan. Vi stannade på en rastplats och Linda bjöd på äggmackor och Cola:-) Det är visserligen ganska många mil ner men det hela blir till en rolig utflykt! Sitter och tjatar i bilen och laddar upp inför shoppandet!
Tanken med den här resan var att vi skulle handla lite julklappar..jag köpte inte en julklapp..hade fullt upp att handla till mig själv! Och vi var inte ensamma där inne..massa folk..många tjuiga människor som trängde sig..ett tag kände jag att jag bara ville hem..blev för mycket! Den känslan har jag aldrig känt någon gång innan..att jag vill hem! Men tänker man efter så förstår man ju att det var mycket folk, fredag,dagen efter löning och nära inpå julen! Har ett par kompisar som är där idag..antar att det inte är mindre folk idag..Lycka till:-)

I vilket fall som helst blev det en hel del shoppande. Jag och Linda har typ samma smak när det gäller inredning så vi gick tillsammans och shoppade..nästan allt likadant:-) Hon är lika stjärntokig som jag-..om inte värre! Om man kan va det?! Och det var stjärnor på nästan allt där nere. Vi var i himlen:-)

För att det här inlägget ska bli lite roligare lägger jag ut lite bilder på en del saker som inhandlades under denna dag..

image258

Stjärnhanddukar i alla dess storlekar:-) Det som var svårt var att välja vilken färg jag skulle ha..alla var ju fina..och jag har ju blivit kär i marinblått och vitt nu..men kom att tänka på att jag fick ju blåa sådana här handdukar av Elin och Eva så då tog jag gråa..

image259

Gulliga lampskärmar till julen..

image260

Dörrmatta till källaren..

Jag stod och höll i jättefina påslakan med stjärnor (Linda köpte dom) men efter mycket velande fram och tebax bestämde jag mig för att inte köpa dessa..har ju faktiskt handlat två påslakanset på ganska kort tid..men påslakan är min passion. Tycker det är jättekul att köpa:-) Kanske att jag ångrar mig lite nu att jag inte köpte dessa..men.men..

Handade även lite annat smått och gott till hemmet. Bland annat nya kaffemuggar..

image261

och nya tallrikar..

image262

Nu har vi tallrikar att bjuda åtta gäster på..några som är sugna?!

Det inhanlades även en lykta..

image263

..och lampfötter..

image264

Pappstjärnan köte jag separat..ska ha dessa i jul sen ska jag hitta några fina lampskärmar till fötterna:-)

Det investerades även i en Soda Streamer. Har länge velat ha en sådan men varit lite för snål för att köpa en..men så hittade Linda denna igår och köpte en direkt. Hon sa att just denna design kostar ungefär 1200 kronor på nätet och här var den betydligt billigare. Varför tveka då lixom??! Så jag slog till på en jag oxå!

image265

Ska bara försöka förstå mig på den..

Så det var en mycket lyckad dag med många bra inköp! Och roligt sällskap, tack för det Linda:-)



Det är "pillet" som tar tid..

Igår körde vi ett race med garaget igen. Eller vi är fel att säga..Crille och hans far arbetade hela dagen..själv var jag husmor. Sedvanligt bjöds det på den mycket populära fiskgratängen. Den är god vill jag lova..ligger mycket jobb bakom den. Receptet är att sätta sig i bilen, köra ner till Willys och gå till frysdisken och plocka upp kartongen:-) Sedan in i ugnen i 45 minuter.. klart! Serveras med ett stort glas med mjölk! Går alltid hem:-)

Trots att dom jobbade i princip hela dagen är det inte så mycket som syns utåt sett. Det är mycket pill jobb och det tar tid..bland annat ska det sättas upp ett myggnät i takfoten..en sådan sak hade man ju ingen aning om att det skulle göras..

image253

image254

Crille är alltid lika glad:-)

Det är mycket jobb som man inte hade en aning om skulle göras..jag hade föreställt mig att det bara var att smälla upp panelen! Att det skulle ta nån vecka eller två:-) Ack så fel..Klart, hade Crille inte jobbat heltid och ägnat hela dagarna till renoveringen hade det nog gått så fort..men så är ju inte verkligheten..
Iallafall är en långsida helt klar..

image255

Blir kanonfint med det vita mot den beiga färgen..

image256

Bara den här delen tar tid..Det ska sättas upp plåt över dörrar och mätas och trixas med dörrfoder..När det gäller målningen måste ju vissa kanter målas beiga..Nu får jag använda hjärnan lite också när jag målar!

Den här veckan kommer gå i målandets tecken..nu ska den sista panelen målas upp.

image257

De sista plankorna som ska målas..

Nästa helg kommer förhoppningsvis dessa upp och sedan kan vi börja med den nya porten.. Sen ska garaget stå klart:-)

Spontan shoppingtur:-)

Idag har jag varit ledig..satt här hemma och hade allmänt tråkigt..det är så frustrerande att bara sitta hemma och inget kunna göra! Hade redan målat lite plankor och kände mig rastlös..jag bara läääängtar till att få börja fixa inomhus nu!! Har bott här i 4 månader nu snart och har inte kunnat pyssla nåt:-( I min rastlöshet kom jag på att jag behövde piggas upp med lite shopping! Då ringde jag Rebecca som jag vet är lika shoppingtokig som jag! Självklart hängde hon på:-) Jag hade bara tänkt att åka till Ingers blommor i Boxholm o kika lite men så nämde jag Textilhuset i Nässjö o Rebbe nappade direkt:-) Textilhuset är en av mina favoriter butiker! Dom har sååååå mycket fint. Massa fina tyger och så..men tyvärr har jag ju inga fönster att köpa gardiner till..blir tokig!!! Vill verkligen börja med sånt snart!! När vi kom dit hade dom nåt rabatterbjudande vilket innebar att man fick 20% på valfri vara. Till min lycka hittade jag påslakanset som jag sneglat på innan och tänkt beställa från Internet. Nu fick jag ju köpa detta til ett billigare pris. I like:-)

image246

Älskar påslakan från Gripsholm, helt underbart sköna..

Efter att vänt och vridit på varenda pryl inne på Textilhuset begav vi oss till ännu en inredningsbutik..där hittade jag lampor..frågade vad dom kostade och fick ett pris, sen visade det sig att de sagt fel..50 kr för lite men jag fick ju köpa dom till det första sagda priset. Tjänade en liten slant där oxå:-)

image247

Ska antagligen ha desasa ovanför vårat matsalsbord..men de får väl ligga i kartongen i ett år till..innan det rummet står klart (är inte alls bitter..)

Väl hemma kände jag att jag behövde handla lite mer..

image252


Mysigt litet hus som är en lykta..

image249

Dörrmatta till altanen..

image250

Billiga kuddar till det blivande gästrummet..(kommer nog bli omoderna innan det rummet får börja inredas)

Förlåt om jag låter bitter men vissa dagar blir jag tokig när det ser ut som det gör hemma..tycker inte om att bo så här..är inte bra för själen:-) Får trösta mig med att den tiden kommer inom sinom tid då jag får inreda o fixa.. Blev iallfafall lite muntrare av shoppingen. Tack Rebecca:-)

Garaget tar fart!

Nu börjar det likna nåt! Garaget börjar ta form..det blir riktigt bra och alla inblandade är helnöjda:-)


image243


image239

image240

Nu har ena sidan fått läkt. Vilken skillnad det blev..ska bara målas en gång till så blir det super bra sen:-) Fast det kommer vi nog inte göra förrän till våren..börjar ju bli lite kallt ute nu..ska satsa på att måla upp alla plankor en gång till att börja med. Sen när allt väl sitter uppe kommer vi måla det en gång till. Vi ska köpa en värmefläkt så jag kan stå där ute o måla ett tag till. Vill hinna så mycket som möjligt!

image241

Det va kallt när dom höll på..

image242

Det är så kul nu när man verkligen ser resultat! Man blir lite ivrig bara..vi var tvungna att kolla hur det kommer se ut med de lamporna vi köpt..

image244

image245

Ska ha en likadan på framsidan sen..

Det är kul med detaljer. Gör så mycket på ett hus!



"Borta bra men hemma bäst"

Efter tre dagar i Paris är det skönt att vara hemma i lilla Tranås igen! Vi har haft en kanon resa men det är som alltid lika skönt att komma hem igen:-) Hem till sin egen säng och sina egna saker..nu har vi laddat batterierna för att köra igång med huset igen! Det har varit skönt att komma bort från allt målande och snickrande..att kunna ta det lugnt utan att känna att man måste ut och jobba..nu känns det faktiskt kul att sätta igång igen! Får väl göra det som en vana: när det känns för mycket med huset får vi åka iväg på en tripp och ladda upp oss:-) Risken är att det skulle bli ganska många resor då..Men det var iallafall ett trevligt avbrott i vardagen och nu ska vi satsa på att få garaget klart!

Lite bilder från resan:

image211

Precis komna till storstan..

image213

I en park..

image214

Vårat hotell i bakgrunden..

image215

Till min glädje hittade jag en Sia butik..tyvärr hade dom inte så mycket att erbjuda:-(

image216

Till skillnad från Tranås var detta en mycket trafikerad stad!

image217

Feg som jag är vågade jag inte åka Parishjulet..

image218

Lite mys hann vi oxå med:-)

image219

Nån fin fontän som var tvungen att förevigas..

image220

Skål!

image221

Utsikt från hotellet..

image222

Crille ville besöka olika sevärdheter..bara för mig att följa med:-)

image223

Floden Seine i bakgrunden..

image224

Dagens höjdpunkt:-)

image225

Vi vågade oss upp hela vägen till toppen!! Men till och med Crille tyckte det var lite skumt..

image226

Skapligt högt..

image227

Men nöjda efteråt..

image228

image229

Coolt:-)

Efter att gått ett antal kilometer denna dag smakade det bra med en öl på kvällen!

image230

image231

Sista kvällen..

image232

Tyvärr tar ju en resa slut..

image233

På väg hem..

image234

image235

Nu är vi utvilade och redo för nya utmaningar när det gäller renoveringen av vårat hus:-)

Vilken frihet..

Vilken frihet det är med hus! Så himla skönt att ha möjligheten att gå ut o fixa lite!  I Lördags var en kanondag, fint väder och vi var sugna på att fixa lite. Jag bar ut målarpallarna och stod ute o målade! Jätteskönt:-) Vilken skillnad det var att måla utomhus. Dels givetvis mycket behagligare men också betydligt lättare! Inte massa grejer som är i vägen som man annars är tvungen att kliva över och trixa med:-) Mycket fortare gick det också!

image207

En fråga vi ofta ställt oss är: "vad gjorde vi innan vi hade hus?".. Satt vi bara i våran lägenhet och kollad på på TV och film?! Kommer knappt ihåg den tiden nu..men vi kan ju inte varit speciellt aktiva..finns ju tyvärr inte så mycket att göra i en hyreslägenhet..det finns det däremot nu! Kanske lite väl mycket..Ibland kan jag känna dåligt samvete om jag sitter inne och exempelvis kollar TV när jag vet att plankorna där ute i garaget skriker efter
att bli målade:-)..Men jag har försökt intala mig själv att jag får ta lite liedigt ibland..får inte bli en last som hänger över en hela tiden..Det ska ju vara kul att hålla på!

image208

image209

Kolla in himlen! Kanon väder:-)

Crille blev riktigt aktiv denna dag! Var lite överallt o grejade..

image210


Jag citerar Crille: "Dagarna går fort som husägare"! Och det är jag verkligen beredd att hålla med om. Men det är bara roligt:-) Även om det inte blir mycket slappande framför Tv:n..Men nu ska vi iallafall ta lite ledigt några dagar och göra Paris osäkert:-)


Mina kämpar:-)

Idag är det fredag..efter en veckas slit på jobbet borde Crille vara trött och inte så sugen på att fixa..men inte! Hann knappt komma innaför dörren innan han var ombytt till jobbkläderna! Han är så duktig:-) (måste ju berömma lite så han fortsätter i samma anda..) Vår kära "instruktör" var även han här. Hade inte klarat oss utan hans kunnighet o tips och idéer..Tack för att du ställer upp så mycket!
Medan jag satt och kollade på Idol på TV och hade det allmänt bra med godis o läsk var dessa kära herrar ute o slet!

image204

image205

image206

Blir ju mörk så fort nu om kvällarna så det går åt en stark lampa.

Mina kämpar höll på en bra bit in på kvällen. Hoppas de inte förstörde alla grannarnas fredagskväll:-)

I brist på annat..

Vi är fortfarande på gång med garaget! Har lagt märke till att allt man tar sig för är ett evighetsrojekt:-) Kanske stämmer det Lange sa när han var här på ett litet besök: "Jag tror inte ni har förstått vad ni gett er in på!" ..
Men igår va svärfar här o hjälpte till och då sa han att nu ska vi försöka få klart på garaget så snart som möjligt. Sånt tycker vi om att höra!! Jag är lite rädd för att snart smäller det till och blir jätte kalt, går det att måla då tro? Visserligen är jag ju i garaget o målar men det blir ju kallt där oxå..Kruxet  nu är även att försöka få tag i en byggställning.. när pågående projekt står klart ska vi kunna sätta igång med huset. Någon som har ett förslag?! Går ju att hyra men eftersom vi behöver den så länge känns det inte som ett alternativ..skulle ju behöva använda all byggnadskredit till det! Det är jag inte så sugen på! Dom pengarna ska användas till annat!! Men vi ska sätta ut en annons om att vi önskar köpa en begagnad. Hoppas på svar:-)

I ett inlägg här på bloggen hade min kära bror som befinner sig i Australien (är inte alls avundsjuk..) skrivit i en kommentar att han tycker om att kolla på bilder och läsa denna blogg som "frukostläsning". Eftersom detta även är hans barndomshem kan jag förstå att det är kul att se när vi rustar upp stället! Så jag tänkte bjuda honom ( och självklart er andra intresserade) på lite bilder från inomhus. Jag har dragit mig för det eftersom det INTE alls är som vi vill ha det..men, men..ni får försöka tänka bort de regnbågsfärgade väggarna och allt annat slitet:-)

image194



image196

Mitt bloggnäste..

image197

image198

Kommer du ihåg Danne när det var lekrum här?!

image199

Detta rum ska inte användas till sovrum sen. Har bestämt oss för att använda det stora rummet (där vi rev väggarna i) som sovrum istället.

Idag kom det fönster som varit inne på "lagning"..så nu har vi allt vi behöver för att sätta igång..förutom byggställning då..kanske är det viktigaste??!

image200

Försöker föreställa mig hur de kommer se ut till den nya panelen. Tror det kommer bli riktigt bra!

I brist på bilder från våra framsteg med garaget (vi jobbar mycket men det är inte mycket att ta kort på, ni får vänta på slutresultatet istället) kan jag berätta att det däremot går framåt i mitt shoppande!!

image201

Nödvändig medicinlåda!

image202

Söta små burkar att ha i köket. Vill även ha den som det står "bread" på, men tänkte passa på att önska mig den när jag fyller år. Hoppas du läser detta mamma:-)






RSS 2.0