Blivande bondtjej?!

Igår var vi på kalas hos morfar som fyllde år. Han och mormor bor, som bekant, på landet och dagen till ära fanns det kossor i hagen. Morfar själv har inga djur men grannen får låna hans bete.

Givetvis skulle Stella få träffa djuren. Leo han är van vid dessa djur och brydde sig inte om dom speciellt mycket. Han roade sig hela kvällen med att hoppa på studsmatta:-) Men Stellis blev förevigad med sitt första möte med kossorna:-)









Barnen kommer ha så kul där ute under sin uppväxt. Finns massa att roa sig med!

Roliga moster Melina på besök:-)

Min syster, som bor i Malmö, har semester nu och har tillbringat några dagar hemma i Tranås. Barnen är helnöjda att ha moster hemma!

Igår kom hon hem till oss för lite lek och bus!















Synd att vi inte bor närmare varandra..skulle vara kul för både barnen och mig att ha henne närmare:-)

Ett försök att göra ett pojkrum flickaktigt!

När Leo var liten så gjorde vi iordning hans rum. Valde blårandiga tapeter och en fondvägg med stjärnor. Tanken var då att han skulle ha det rummet och i rummet brevid skulle det vara ett extra TV rum.

Så såg det ut då..





Men ju större Leo blev desto mer hängde han i TV rummet. Plockade in leksaker och tyckte det var roligare där:-)

TV rummet som blev ett barnrum..







Så nu är det hans rum och Stella ska få ta över Leos gamla. Men eftersom det är relativt nytapetserat känner jag att vi inte kan prioritera att göra om det i "tjejfärg". Hade jag varit smart skulle jag valt vita enfärgade väggar och bara tapetserat fondväggen, då kunde vi smidigt bytt ut den nu till en mer passande! Men det har vi varken ork eller tid till!

Så nu försöker jag att få till den lite "tjejigt" ändå..





För tillfället står ett skötbord där inne. Men tanken är att hon ska få ett litet bord och stolar där sen när hon är lite större! Ska även mysa till det lite med mer inredningsgrejer, tavlor och leksaker!
Har bara påbörjat detta projekt:-)

Fyndade fina kuddar på MIO för ett tag sedan..



Jag gillar ju rött, blått och vitt i barnrum. I Leos rum är det mer blått och i Stellis mer rött:-)

Mitt projekt för hösten är att få till båda barnens rum mer mysiga!




Första veckan avklarad..

Nu är snart första veckan efter semestern avklarad! Vansinnigt fort har det gått! Har haft något att göra varje dag. Kul att man har så många kompisar som är föräldralediga:-) Har haft två fikabesök här hemma sen varit iväg på två!

Har en känsla av att hösten kommer gå fort. Ska hänga med några tjejor på Öppna Förskolan och Klapp och klang några dagar i veckan, sen går ju Leo på dagis tre dagar i veckan så vi har fullt upp! Kul tycker jag då jag är en person som trivs med mycket planer:-) Riktigt kul att ALLA i min mammagrupp har fått eller kommer få ett till barn! Vi ska gå hemma samma gäng igen! Skitkul:-)

Min lilla Stella kommer vara äldst av de "nya" barnen! Hon känns inte som en bebis längre..nu pratar och skrattar hon mest hela tiden! Idag provade jag även att sätta henne i en barnstol vid fikabordet. Va stor hon kändes då!!




I helgen som va gick vi ut på stan för att kolla in alla raggarbilar som for omkring. Leo var i himmlen!





Han ÄLSKAR alla motorfordon! Speciellt motorcyklar! 

Vi hann även med en glass i Hätte den dagen..





Idag känns det väldigt avlägset att klä Stella enbart i klänning. Lustigt att vädret kan vända så fort! Nu känns det som höst! Regningt och eländigt..

Hoppas helgen bjuder på bättre väder. Crille hade tänkt att greja lite med fasaden på huset här hemma. Vi vill så gärna komma igång med denna nu!






Kämpar vidare:-)

Häromdagen blev baksidan "färdigläktad". Vilket jobb det är med denna panel! Speciellt när grabbarna är tvungna att jobba på höga höjder och under opraktiska förhållanden! Tog typ två dagar att färdigställa denna baksida..





Hade jag inte varit hemma och sett att de verkligen jobbade hade jag nog trott att de mest satt och drack kaffe! Men det var mycket trix med detta så det tog sin lilla tid:-) Men nu är det gjort! Bara lite småfix kvar för att den ska vara HELT klar!
Men kommer nog få dras med byggställningen ett tag till då vi ska försöka hinna lägga tak i höst med..



Föreställer mig hela huset färdigt. Vad fint det kommer bli! Skulle vara fint med röda eller vita blommor i blomlådor framför köksfönstret:-) Kanske får fixa med det till nästa sommar??! Förhoppningsvis! Nu i år har jag inte brytt mig om att pynta huset utvändigt överhuvudtaget. Ser ju ändå ut som ett Pippi Långstrump hus så vad skulle lite blommor göra?!



Nu börjar ju Crille jobba nästa vecka igen..så nu kan han inte vara med och jobba så mycket. Men hoppas bror  min och svärfar har energin och lusten:-)

Hade jag kunnat hjälpa till hade jag gjort det! Men jag har fullt upp att ta hand om två barn! Men lite målning kan jag bidra med:-)

Sista semesterdagen..

Efter sex veckor ihop hela familjen börjar semestern närma sig sitt slut..På måndag börjar Crille jobba igen och jag ska då vara själv med de båda barnen! Kommer nog ta ett tag innan man kommer in i sina rutiner med dagislämning och sovstunder:-) Denna vecka när Leo började dagis igen var Crille hemma med Stella när hon sov..hädanefter måste jag ju ta med henne och tima ihop det med hennes vila! Får väl försöka söva henne i vagnen innan..om jag hinner det på morgonen:-) Skulle hon vara vaken när jag lämnar honom får hon följa med in och ligga på golvet när jag hjälper Leo! Blir lättare sen när hon kan sitta själv!

Men som sagt, idag var sista dagen (förutom helgen som kommer). Vi ville hitta på nåt sista mysigt ihop med barnen så vi bestämde oss för Valla i Linköping. Ett billigt och mysigt alternativ:-) Leo han stormtrivdes där! Matade djur och lekte för fullt..

















Upptäckte att det inte fanns några kort på Stellis. Men hon låg i sin vagn och sov under hela tiden vi var där!

Syskonen Ekdahl

Dagarna går..och lilla Stella blir större och större! Nu är hon med och kikar och skrattar:-) Så underbart att ha två små barn! Det märks att hon och Leo har en speciell kontakt till varandra. När Leo är i närheten av Stella blir hon glad och lugn. Händer alltid något roligt när han är omkring! Leo han pratar och spexar mest hela tiden:-)

Att han är glad åt sin lillasyster märks. Går ofta fram till henne och pysslar om! Var lite kul när jag var på Willys med honom häromdagen och pratade med en gammal arbetskollega. Hon frågade honom vad hans lillasyster heter,"Stella" svarade han glatt! Han vet med andra ord att hon är hans lillasyster:-)

Försökte mig på ett gulligt, matchande, syskonkort idag, båda iklädda rött. Men Leo är inte den lättaste att ta kort på då han far omkring och vägrar sitta still och skratta till mammas besvikelse! Men fångade några ögonblick då han satt relativt still!











Efter korttagningen la vi oss i sängen för lite mys..Leo tycker det är så mysigt att ligga där och bädda om oss!







Leo han är ofta generös med pussar. Ger då och då sin syrra en blöt på munnen:-)





Barnens första kräftskiva!

Igår var vi bjudna upp till Crilles föräldrars stuga i Blåvik. Det skulle vara kräftskiva! Även Crilles bror med familj var bjudna så det blev mycket stoj och stim!







Leo var till början lite skeptisk till hela kräftskivegrejen! Hatt på huvudet? Äta djur? Men han hakade snart på:-)







Stella fick sitta med vid bordet oxå..dock inga kräftor till henne..men en hatt!



När det inte intogs mat eller sjöngs snapsvisor for barnen omkring. Leo hittade en favoritleksak:-)



Den tyckte han Stella skulle se med..



Var tydligen rolig!







Det var en mycket trevlig tillställning! Alla var nöjda och barnen somnade gott när vi kom hem..

Ännu en picknik:-)

Skönt att det kommer lite sol nu så här på slutet av semestern! Crille har ledigt nästa vecka också sen börjar vardagen igen..På ett sätt tycker jag det ska bli skönt med lite rutiner igen. Framförallt för Leo! Han kommer förhoppningsvis tycka att det är kul att komma tillbaka till dagis. Nu har han ändrat sina rutiner och sover längre på morgonen (idag sov hela familjen till klockan 09.00!) sen lägger han sig senare..När dagis börjar igen måste han  i säng tidigare! Sen tycker jag det ska bli kul att träffa mammagruppen igen och gå på klapp och klang och öppna förskolan. Nu har det inte kommit några bebisar från den gruppen ännu..men inom en vecka kommer det två! (det är två tjejer som gått över BF så de får inte vara gravida längre!) Spännande!
Har flera kompisar som ska vara hemma med sina små i höst så det är roligt!

Men nu njuter vi av de sista semesterdagarna. Idag åkte vi till Torpön och åt mat. Sen vidare mot Blåvik för en picknik. Har ett ställe vi brukar åka till. Är mysigt vid vattnet sen finns det lite gungor till Leo..









Det satt ett gäng knuttar på motorcykel och fikade där nere också. Leo som älskar motorcyklar blev helt till sig när han såg dom! Men när de skulle åka var han tvungen att hålla för öronen när de startade hojarna:-)




Våran lilla Stella tre månader idag!

Tänk att lilla tjejen redan är tre månader gammal! Känns som om det inte var så länge sedan jag låg och tog i på BB:-)

Grattis älskade flicka!





































Mina fina barn!

Känner sån kärlek till mina båda barn! I mina ögon är de det finaste som finns:-)






Söta snälla Stella:-)

Våran lilla tjej är så ofattbart snäll! Gör väldigt sällan något väsen av sig..knappt när hon är hungrig ens! Hon verkar nöjd med livet helt enkelt:-) Lugn och harmonisk. Nu har hon kommit in i den charmiga åldern då hon börjar vara med mycket mer. Nu kan man få henne att skratta genom att busa och kittla. Så mysigt!





Idag var det dax! Har länge gått och väntat på att få göra en tofs i Stellas hår! Stella har ju haft ganska mycket hår redan sen födseln men det är ju så fjunigt så det har varit svårt att få runt en tofs..men idag trixade jag till en liten variant:-)











Så kul att få göra fina tofsar sen på henne! Ska försöka lära mig att göra inbakade flätor för det tycker jag är så fint! Förhoppningsvis får Stella lika tjockt och fint hår som Leo har. Men hennes hår kommer jag inte klippa lika ofta som hans:-) Häromdagen var jag hos frisören med honom och lät åter igen klippa håret. Under hans 2-åriga liv har han redan hunnit med tio frisörbesök!

RSS 2.0