"När katten är borta dansar råttorna på bordet:-)"

Igår var jag och Leo hos Josefine hela eftermiddagen. Svärfar och bror har varit flitiga och arbetat två dagar i rad! (Tackar och bugar!) De kommer även idag och ska försöka göra klart ena sidan på panelen..mycket tidskrävande..I vilket fall som helst, igår när vi kom hem möttes jag av denna syn när jag klev in på trädgården..



Brorsan hade tagit motorsågen och klyvt vårat äppelträd! Först tänkte jag att det kunde blåst ner..men kände att det inte riktigt stämde då det inte varit sånna vindar! Men sen såg jag motorsågen ligga brevid och anade då misstankar:-) Gick bort till grabbarna och frågade vad som hänt.."vadå"? sa Danne..Crille sa att vi skulle göra det! Skickade iväg ett mess till Crille och frågade vad som hänt med vårat äppelträd.."va?" fick jag till svar! Haha, han hade inte gett några klartecken utan Danne hade tagit saken i egna händer! Vi har visserligen pratat om att detta träd skulle väck..men jag har varit lite skeptisk då det är bra med fruktträd typ när barnen blir stora (ja, vi planerar att ge Leo syskon framöver)..men Crille vill ha pool så då måste det väck för att ge yta:-) Så nu är det gjort och denna gång hade jag inget att säga till om:-)

Annars står fortfarande att färdigställa panelen på schemat..



Går fort när bara en arbetskraft jobbar! Haha..snackar i telefon:-)



Duktiga svärfar ligger i vilket fall i:-)


Håller mitt ord..

Lovade ju att lägga in några fler bilder från dopet..och här kommer de:




















Deprimerad...

Åh snart får jag panik! Tänk att allt ska ta sån fruktansvärd tid!!!!!! För tillfället väntar vi på elektriker och murare..men dom har ingen tid för oss just nu.. Åh!!!! Känns som om vi ALDRIG kommer att bli klara med övervåningen..
Just nu är jag inne i en tråkig period..huset känns inte bra att vara hemma i..man ser bara allt som måste göras..trivs inte alls hemma för tillfället..och jag som annars tycker det är mysigt att bara vara hemma o kanske städa o dona lite..men nu gör jag allt för att slippa vara här:-) Men då har vi ett problem till..vår lille son har kommit in i en fas så han inte tycker om att ligga i vagnen..bara för att sova..men annars duger den inte..helst vill han bli buren på! Det är likadant hemma..väldigt "mammig"..kräver uppmärksamhet hela tiden! (har läst i en bok och det beteende han har är tydligen vanligt vid 19 veckors ålder)

Jag är evigt tacksam för all hjälp vi fått och får..men ibland önskar man att man hade massa pengar så man kunde anlita snickare som  var här dagtid och bara röjde:-) Stackars Crille har ju häcken full på sitt jobb så han hinner inte göra nåt hemma..och det gör ju även honom frustrerad..han vill men hinner inte! Näe..just nu är det inte mycket som känns bra..saken blir ju knappast bättre när man kommer hem till folk som har så fint hemma..jag skulle också vilja ta hem folk..är ju sån som person, öppen och tycker om att fixa och anordna tillställningar o liknande..men just nu känns det som om mitt hem begränsar mig..tillexempel är jag med i en föräldragrupp nu..vi kommer att träffas lite ibland..och jag skulle gärna bjuda in dom till mig..men hur kul är det? och hur praktiskt? småbarn i den här miljön??

Tänk vad livet inte blir som man tänkt sig..min dröm har sen länge varit att få inreda ett barnrum..att när man visste könet på barnet kunde man göra så fint..nu känns det som om man har massa saker som bara ligger i banankartonger här hemma..stackars Leo har inte ens en garderon..hans kläder ligger ihopslängda i en korg i hallen:-) Och tyvärr kommer ju inte hans rum bli så stort så det kommer ändå inte bli som man tänkt sig ett killrum..förlåt att jag tjatar..men jag är fruktansvärt less på detta liv..känns som om jag bara väntar på att tiden ska gå så vi kan bli någorlunda klara..tyvärr blir ju tiden med Leo drabbad då..tar inte vara på hans tid som liten bebis..

På kvällarna, innan insomning, ligger jag ofta och tänker på hurvida vi gjorde rätt med husköpet eller inte..asså vi kunde nog aldrig ana att allt skulle ta sån tid..visserligen har vi påbörjat saker som vi inte tänkt från början..typ panel och fönster..och nu känns det som om det är försent att ångra sig..jag trivs i området..nära staden men oxå naturen..men det känns inte som om jag kommer hem när jag kliver innanför dörren..känns inte som mitt med dom gula och gröna väggarna, fönster utan gardiner...kök utan luckor..saknar ofta lägenheten på Falkgatan..där trivdes jag verkligen! Det är nog det enda stället som verkligen kännts som MITT hem..fast det var det ju inte..hyrde ju bara..
Ja, allt har ju sina fördelar och nackdelar..nu har vi ju trädgård:-)

Hoppas verkligen hantverkarna hör av sig denna vecka..annars går väl ännu en vecka utan att nåt blir gjort..(som sagt, jag är oerhört tacksam för den hjälp vi får)..men dom har ju oxå ett eget liv..

BLÄ!!!! ska nog gå och dra täcket över huvudet och åter igen ligga och grubbla på allt:-) Var och beställde lite fina grejer hos en tjej idag..kommer om två veckor..men även dom kommer väl hamna i banankartonger i källaren..

Har köpt världens kanske onödigaste pryl..



Ett stryköverdrag från Nyblom..vårat innan var så fult..kanske blir det roligare att stryka nu?!



Kan ju hända att man får oväntat besök och att strykbrädan står framme:-) (skämt)..

Hoppas morgondagen känns bättre..nu är jag sååå trött..har varit i Linköping hela dagen med några andra morsor från mammagruppen..fullt sjå att ta hand om min lille prins som vägrade att ligga i vagnen!!!

Dop!

Idag har vi haft dop för vår lille plutt! Dagen blev jättelyckad..Leo var jättesnäll i kyrkan, skrek bara till lite när han fick kallt vatten på huvudet..sen somnade han:-) Vi var lite nervösa innan eftersom han var lite tröttgnällig precis innan vi skulle göra entrè..men skötte sig exemplariskt under hela ceremonin! Han lyder mamma, hade sagt åt honom på morgonen att han skulle vara en snäll kille och det var han. Duktig kille som gör som mamma säger:-)

Då jag väntar på kort från mästerfotografen Kristin finns det ännu inga kort från kyrkan..(jag hade bett henne att fota så mycket som möjligt då vi själva inte hade möjlighet att göra detta!)..så istället tänkte jag bjuda på lite kort från festen,dukningen och alla fina presenter lillpojken fick:-)

Dagen började med att Leo fick ett bad och blev vattenkammad av pappa:-)




Fikat serverades i församlingshemmet i Tranås..dukningen gjorde mamma och jag kvällen innan..





Det bjöds på smörgåstårta och mormors underbara marängtårta..

Huvudpersonen var i sitt "esse" hela eftermiddagen..här i morbror Daniels knä..



Men efter ett tag blev han trött..då fick han sova en liten stund..



Familjen Johansson/ Ekdahl fastnade visst på bild..



Även far & son..



Tack vare all hjälp vi fick så kunde vi slappna av och sitta och prata med alla gästerna..fångade nog nästan alla på bild..men då jag inte vet om alla uppskattar att ligga ute på nätet skippar jag att publisera några av dessa kort:-)

Mina syskon har nog inget emot att bli "utvisade" på Internet..det får dom bjuda på:-)



Däremot kan jag visa kort på alla fina presenter som Leo fick.-)

Här ligger han och kikar på en del av presenterna..



Fick en bil som var tvungen att provköras..dock är han nog lite liten än för att förstå vad det är..var i nuläget mer pappan i familjen som tyckte den var kul att leka med:-) Men snart kommer dom kunna leka ihop!



Han fick massa fina och användbara presenter..

Dessa bokstäver ÄLSKAR jag..har länge tänkt att beställa sådana..men då hans rum inte står klart ännu har jag avvaktat..och det var ju tur nu! Fick dubbel uppsätning av två olika sällskap...men i olika storlekar..så det får bli en på dörren och en i rummet:-) Ingen kommer ta miste på vem som bor där:-)



Fick även dubbeluppsättning av ett påslakanset..men dom kommer jag nog bara byta färg på..(känns som om folk vet vad Leo vill ha:-)

Presenter..











Superbra grejer! Leo tackar alla som gjorde denna dag minnesvärd och jättebra:-) Han säger även extra tack till systrarna Johansson som sjöng så vacker sång i kyrkan..så ljuvt att han somnade:-)

De fick varsin liten gåva för sin insats..



Nehe..nu är jag trött efter en hektisk men lyckad dag! Nu ska jag och Crille varva ner och bara slötitta på TV:-) Leo somnade som en stock..är inte van vid sådan uppståndelse som det varit idag:-) Men super TACK till alla som förgyllde denna dag! 

(Kort från kyrkan kommer i ett senare inlägg..)

Kram på er alla!


Över förväntan!

Klockan är ganska mycket och det är snart dax för sängen för min del..Leo sover sen länge..han har nu fått in en rutin att han alltid somnar runt 18.30-19.00..ganska skönt faktiskt att ha kvällarna "fria"..men det innebär oxå att han vaknar lite tidigare på morgonen..vid klockan sju ungefär börjar han bli pigg..men oftast orkar jag inte gå upp vid den tiden så jag kämpar med att få honom att somna om:-) Oftast lyckas jag, då kan vi sova fram till kl åtta, halv nio ungefär! Och det är verkligen sovmorgon för en småbarnsförälder:-) När han var mindre somnade han senare och vi kunde dra oss längre på morgonen..det är antingen eller..sena kvällar blir sovmorgon, tidigare läggning innebär tidiga mornar:-) Men i dagsläget är det till att hoppa upp på morgonen..vare sig man vill eller ej! (Därav min tidiga läggning)..Crille kollar på film..han är lite seg efter dagens slit..för vi har verkligen inte legat på latsidan idag...han och hans pappa har nästan gjort klart ena gaveln på huset! Återstår endast lite läkt o foder kring ett fönster..men vad fint det blir! Jag har haft en bild i huvudet hur jag tänkt mig resultatet..men måste säga att det blir mycket bättre! Eller vad tycker ni kära läsare? Jag vet att det är en del inne på denna blogg..men kommentarerna lyser med sin frånvaro! Skärpning!!! (Förstår dock att det ibland kan vara tråkigt att läsa mina inlägg när det på sista tiden varit typ likadana..bara på utsidan av huset)..Men snart hoppas jag kunna visa bilder på ett nyrenoverat badrum!!

Igår var kakelläggaren här och flytspacklade badrumsgolvet..jisses vilka projekt det är med ett badrum!





Roliga bilder va?!

Bjuder även på lite fasadbilder då vi blev så nöjda med resultatet..







Är supernöjd..krävs bara en målning till för att det ska bli perfekt:-)

Kommer ni ihåg hur det såg ut innan?..

Inget gjort..

.

Nya fönster..



Synd att det är den gaveln som syns minst..framsidan hade varit kul att varit färdig med:-) Så alla ser vårat slit..haha!

Nehe..nu lockar sängen..vill bara passa på att tacka Crilles föräldrar som spenderade hela dagen här hemma och hjälpe oss..farmor myste med Leo och putsade även  våra fönster:-) Och farfar var ju som sagt med Crille och fixade. TACK! och go`natt!

På god väg..

Nu är det inte långt kvar på ena sidan av panelen!! Nu återstår lite läkt och fodrerna runt fönsterna..de ska målas nu och förhoppningsvis sättas upp i helgen!







Igår var även elektrikern här och la in golvvärme i badrummet..nu är det upp till kaklaren när vi blir klara:-)

På shoppingfronten har det varit ganska lugnt..istället har jag lagt in annonser att sälja saker! Fick hem ett reklamblad i brevlådan idag där det fanns en sida på Internet som man kunde lägga in gratis annonser..kanon tyckte jag då jag länge tänkt lägga ut saker på blocket men varit lite snål och dratt mig för det..men nu tog jag tag i saken! Har ett helt lager i källaren med prylar som jag vill bli av med:-) Sidan heter; www.tranastorget.se. Ta en titt vet jag:-) Kanske finns nåt av intresse?!

Har dock handlat kökshanddukar som jag ska ha till julen..kunde inte stå emot..



Tyckte dom var så söta:-) Nu längtar jag lite till julen då man kan få pyssla lite..får göra det bästa av situationen här hemma..är ju inte så kul att pyssla när inget är i sin ordning..men, men...

Tänkte även lägga in en bonusbild på lille Leo..han låg och sov tidigare idag och jag vet inte hur han ligger! Haha!!!



Undra om han drömmer nåt otäckt?!

För tidig doppresent:-)

Om två veckor ska vår lille grabb döpas..ska bli kul faktiskt..mycket förberedelser..men det tycker jag är ganska roligt att ha att göra med..hoppas nu bara på att han sköter sig och inte får en skrikattack under ceremonin:-)

Vi ville ge honom en liten present..så jag fick tag i en liten gullig fåtölj som han ska ha på sitt rum (när nu det står klart?!)..Tyget köpte jag själv och så här blev resultatet..



Leo var ju tvungen att provsitta..









Efter att hämtat denna fåtölj åkte vi till Leos kusiner och hälsade på. Trevligt! Sen när vi kom hem började Crille kvistmåla badrumstaket..nu måste vi sätta fart med allt målande..men tar ju sån tid..svårt att hinna med när man har lillemannen att ta hand om! Men imorrn har vi bestämt att jag ska åka med ett par kompisar till Linköping för att shoppa lite så ska Crille få styra upp allt här hemma!! Typ måla taket, panelen..ta hand om utemölerna..lite trix med andra ord:-)
Vi började förbereda lite redan idag, typ tog in alla dynor från altanen..för nu räknar vi med att vintern närmar sig! Då måste man vara förbereddd:-)

Leo blev trött på vårat fixande så han slocknade..



Nu är det snart kväll..då är det badning av lillkillen som gäller..vi ska även prova att ge honom lite gröt för första gången! Är ju trots allt fyra månader på tisdag..och gröten är rekommenderad från den åldern..så vi tjuvstartar bara några dagar:-) Hoppas han gillar det!

Här kommer ett kort från premiären:



Han åt upp hela smakportionen!

ÅHHHH vad jag vill pyssla!

Idag var jag och Lina på stan..vi gick "inredningsrundan"..och hittade massa fint! Men som jag sagt tidigare måste jag skärpa mig när det gäller inhandlingen av massa varor..tyvärr är det dock väldigt svårt då det finns så mycket fint! Skulle kunna handla upp typ allt i alla butiker:-) Ingen bra kombination då jag går hemma och är mammaledig..vilket innebär inte så mycket pengar:-( Men det blev lite handlat iallfall..saker som jag snart (förhoppningsvis) kommer att kunna pyssla med! Fanns massa fian kuddfodral i en butik..hade svårt att bestämma för vilka jag skulle ha eftersom det fanns massa olika och fina varianter..blev tillslut dessa..



Dessa ska jag ha i soffan (som ännu inte är inhandlad) på övervåningen..

Och dessa ska få sin plats i soffan på nedervåningen..



Ska sen handla samma tyg som är på de brunrandiga till gardiner här nere..förhoppningsvis blir det fint i slutändan:-)

Idag kom även min hylla jag beställt..hoppas på att Crille är sugen på att montera den senare ikväll så jag får se hur den ser ut..

Nu när hösten börjar närma sig så fick jag ett oerhört pysselsug..sånt ryck får jag alltid runt denna tid!

Tack för trevligt sällskap idag Lina, det var mycket trevligt! Måste vi göra om..snart!!!!!

RSS 2.0