En mysdag med Leo ♥

Idag är det Fredag och då har inte Leo dagis. Två dagar i veckan har vi helt tillsammans! Började dagen med att gå upp med tuppen (inte mitt val!) vid sex tiden...Visste att Leo inte var utvilad då men han hade gjort i brallan och då går det ju inte att somna om:-) Så vi gick upp och satte oss framför TV:n och mös. Efter lite frukost i magen blev han trött igen så vi gick och la oss och sov några timmar! Eller jag försökte sova, men bebben i magen har sparkat för fullt sen imorse så det var ingen djup sömn. Fick lov att byta sida flera gånger om:-)

Efter en mysförmiddag gick vi och åt lunch med ännu en hormonell kvinna! Känner många som är gravida nu, kommer bli en vår och sommar med mycket barn och nya kompisar till Leo och det kommande barnet! Kul! Efter lunchen med Sophia gick jag och Leo hem. Hade tänkt att gå till lekparken i vårat kvarter men den bestod mest av snö! Gick inte att komma fram så vi begav oss hem till huset i stället. Där blev det lek på gatan och närliggande områden.
Är såååå trött på snö nu, man är ju så begränsad när det gäller utomhuslek..sen är det jobbigt med alla dessa kläder som ska på (speciellt med en ganska stor mage i vädret), och att ta sig fram med barnvagn är en mardröm..

Det enda som är positivt är att det är väldigt fint! Tog med mig kameran ut när jag och Leo lekte i all snö!











Fasar dock för den den dag då allt blir tö..

Efter en ganska aktiv dag sover nu lillskrutten gott i sin säng. Nu blir det mys med storskrutten istället ♥



Känslomässig berg och dalbana..

Har nu haft ett lite lugnare tempo här hemma när det gäller renoveringen. Eller vi har inte stått helt stilla, lite har det arbetats! Men inga stora jobbiga projekt där det är kaos och hantverkare springer om vartannat:-) Kände att det blev för mycket ett tag. Men nu är jag på banan igen! Vi bestämt oss för att slutföra entrén (snart klar) och försöka hinna göra en hall och en liten toalett innan det är ankomst för nästa familjemedlem. Planen först var att göra köket. (Det var nog det som gjorde att jag fick panik..) Men efter lite eftertänkningar har vi nu beslutat att vänta med detta till hösten. Hade ett madrömsscenario framför mig då jag stod och lagade mat i en hall, med vatten från handfatet på toaletten, med en nyfödd på axeln och en sprallig Leo klängandes på benen!

Nu vilar vi upp oss under sommaren och bara njuter av att vara en familj. Sen, när den lille är lite större, drar vi igång köksprojektet!

Men det skulle underlätta om vi blev klara med hall och lilla toaletten. Då skulle det bli betydligt mer ordning och reda här hemma. Och fräschare:-)

Som sagt är vi nästan klara med entrén. Det är bara lite"finmålning" och tapeter som återstår.







Att det skulle vara så mycket arbete bakom detta rum hade jag aldig kunnat gissa! Men det är klart, golvvärme med nytt golv, nya gipsade väggar, spotlights i taket...det är lite jobb!

Så här såg det ut innan..





Ser man dessa bilder förstår man vilket jobb som ligger bakom. Eftersom vi rev en garderob och en liten vägg behöll vi inte panelen. Den var väldigt sliten ska tilläggas. Sen ville jag panel högre upp på väggen.
Vi ( farfar ) ska även bygga en ny sittbänk som Leo kan stå och kolla ut i fönstret på:-) Det ska bli en öppningsbar som man kan förvara diverse saker i. Det uppskattas från min sida då man som småbarnsförälder tackar ja till alla förvaringsmöjligheter:-)

Det har inte bara varit huset som stått för mina känslosamma känslor. Leo har nu skolats in på dagis och gör idag sin andra dag ensam utan mig..både igår och idag var han jätteledsen när jag lämnade honom på morgonen. Fruktansvärt svårt att vända ryggen till och gå då..men det är ju det som krävs för att han ska sluta..för jag kan ju inte vara där hela dagarna tillsammans med honom..och när jag väl gått har han dessa dagar slutat gråta efter ett tag. Men så ibland har han visst sagt "mamma" och blivit lite ledsen..

Så det har varit mycket känslor dessa veckor..men tror och hoppas att dagis kommer bli ett roligt ställe framöver. För han tycker ju det är roligt att leka där. Men helst ska mamma sitta och titta på:-)
Men det är nog nyttigt både för honom och för mig att klippa navelsträngen. Nu får han leka av sig några timmar på förmiddagen medan jag är hemma och styr upp hemmet. Sedan har vi hela eftermiddan tillsammans. Då jag är arbetslös har jag honom på dagis 15 timmar i (5 timmar om dagen i 3 dagar) veckan så det är ju inte speciellt långa dagar. Men det är tomt att vara hemma utan honom! Men man hinner mycket! Ska verkligen passa på att rensa och fixa nu innan det blir dax att börja om på ny kula med en nyfödd och allt vad det innebär:-)



Nu är det dagishämtning sen bär det iväg på fika med en del av mammagruppen ♥

Uppehåll..

Känner att jag vill göra ett uppehåll med bloggen..och med husrenoveringen..har kommit till det stadiet då jag är såååå fruktansvärt less på alla måsten..Bloggen började ju som en husrenoveringsblogg och är väl det i grund och botten fortfarande. Sen när Leo kom till världen har den även innehållit honom:-) Även släkt och vänner har fått plats..

Men tanken var att jag skulle ha en blogg som handlade om ett husköp och en helrenovering av detta. Nu, drygt två år senare, börjar lusten komma ur mig..har ingen lust att greja hemma, Crille och jag tjafsar om vad och när alla måsten ska göras..känns som om vi stått och trampat i en lång tid nu. Många projekt som är halvfärdiga och som även inte är påbörjade..Även Crille har tappat sugen och känner hela tiden en inre stress av att greja..
Var längesedan både han och jag låg framför TV:n med gott samvete..Vet att båda har i bakhuvudet att "här kan vi inte ligga, måste greja.."..

Så för att vi inte ska gå in i väggen vill jag att vi tar en paus. Även om en paus innebär att man också får en stress av att se allt som ska göras..svårt läge detta..

Men eftersom det inte kommer vara några stora projekt här framöver väljer jag att ta en paus även i bloggandet..



Kanske saknar bloggandet (och brist på kommentarer!!) så mycket att jag börjar snart igen! Vem vet..
Eller så återkommer jag när huset ser ut såhär och glädjen finns igen!


Dax för en uppdatering kanske??!

Jag vet att mitt bloggande under en period nu har varit under all kritik..som ursäkt får jag väl säga att det inte händer så mycket i renoveringsväg här hemma..eller vi kämpar på med entrén, golvet är lagt och nu återstår MASSA målning. Crille är mindre road av detta målande..har erbjudit min hjälp men fick avslag! Min kära sambo är sådan att han gärna vill göra allt själv så han vet att det är rätt gjort:-) Speciellt sådant som måste slipas innan, det måste målas på ett speciellt "Crille sätt". Får väl hålla mig till tåls då all panel på väggarna kommer upp. Den ska jag måla!

Annars har dagarna i denna veckan bestått av dagisinskolning för Leo! Våran lille skrutt har blivit så stor nu att han ska in på dagis!! Spännande! Hitills har det fungerat kanon! Leo känns som ett riktigt "förskolebarn" som en av fröknarna uttryckte sig:-)

Inskolningen är bara två timmar per dag nu de första två veckorna. Med andra ord har vi haft eftermiddagarna fria. Nu när vårat vardagsrum står klart har jag kunnat ta hit folk igen! Har haft lite fikabesök i form av kompisar och deras barn..

En dag kom Lina med lille Valter..



På denna "fikaträff" var även Eva med sina tvillingsöner här. Tyvärr var inte kameran framme då de var här:-( Leo och Valter fångades dock på bild! Tänk att knappt 1 1/2 år gör så stor skillnad på små barn! I vuxen ålder märks de åren knappt!

En annan eftermiddag kom Elin med sina barn hit. Var premiärbesök för nyfödda Hjalmar (4 veckor gammal)..



Hjalmar sov mest och var inte den roligaste lekkamraten i Leos ögon! Men storasyster Märta hade däremot lek i kroppen!

Lekte så mycket att de fick varva ner framför TV:n på övervåningen..





Hade även besök här hemma igår. Det var en del av "mammagänget" som kom hit. Jättetrevligt, men tyvärr var inte kameran framme då heller..men både barn och vuxna hade det bra!

Har blivit mycket inomhuslek nu när vädret varit som det varit! KALLT!! Varken Crille eller jag är några direkta vintermänniskor och det verkar ha ärvts av våran son. Gjorde ett tappert försök till vinteraktivitet runt jul men det blev en flopp! Hade köpt med oss korv och grill och tog med oss pulka upp till Blåvik. Men det var så kallt så Leo grät typ hela tiden! Då gav jag upp denna form av påhitt:-) Nu håller vi oss nära huset så det är nära till värmen! Haha!





Hejdå Julen!

I dagarna som varit har julen åkt ut här hemma. Nu är det bara julgranen på tomten som ska bort sen finns det inga spår av jul här hemma. Inte ens lite barr från en julgran kommer jag hitta, valde att inte ha en gran inomhus i år. Dels för att vi var/är under renovering där julgranen antagligen skulle stått, sen orkade jag inte med att lille Leo skulle klä om den dagligen:-)

Hittade dock ett kuddfodral på rean som får komma upp nästa jul..



Nu när allt "juligt" är borta fick mina nya grejer komma upp istället. Fick ju bland annat fina stolfodral av mamma i julklapp. Har nu beställt ytterligare sex styckna så både kök och matsalsstolar har samma..







Var först inne på om jag skulle ha rutiga fodral i köket. Men efter lite funderande bestämde jag mig för att ha likadana. Dels för att man kan ha rutiga gardiner istället, sen är det ju fint om man ska duka långbord att alla stolar ser ungefär likadana ut!

Har dock köpt ett rutigt till Leos rum..



Känner ett visst sug nu efter att pyssla hemma. Bara entrén står klar snart så man får lite ordning på allt. Som det är nu hänger det kläder lite varsom..kommer bli enorm skillnad när man kan hänga upp kläder och få ordning!!!

Även övervåningen håller på att fixas. Dock inga mer renoveringsprojekt där uppe. Har ju ett vardagsrum/ allrum som inte använts så mycket hittills. Har nu börjat göra iordning detta rum till ett mysrum till Leo istället. Rummet kommer ju bli hans sen när syskonet tar över hans gamla rum.  Nu används det till film/lek rum och det är jättebra!



Leo sitter jätte ofta i sin fåtölj! Var ju en doppresent från oss som nu används flitigt:-)

Kör det marina temat nu..har blandannat köpt nya kuddfodral till soffan..



För en del av mina julklappspengar köpte jag även en vit lampskärm till en lampfot vi fick av Melina i julklapp..




Nu välkomnar jag mer än gärna fler vårnyheter! Alltid kul att pyssla när man har suget:-)

RSS 2.0