Äntligen:-)

Som vi väntat på denna sol och värme! Idag har varit en riktig sommardag! JAG har tillochmed badat! Det ska mycket till att jag ska hoppa i. Men efter att kollat på tempen i poolen i Blåvik, som visade 28 grader, beslöt jag mig att ta ett dopp. Riktigt skönt faktiskt!

Leo gjorde inget annat än att bada denna eftermiddag! Fast han ville helst inte vara i ensam så antingen fick jag, farmor eller farfar bada tillsammans med honom:-)



Stella var inte lika sugen på att bada. Gick mest omkring och strosade..





Fasen va jag älskar sommaren. Har sagt det innan och säger det igen, ÄR INGEN VINTERMÄNNISKA! Känner mig typ depp när det är snö ute..
Bara att kunna sitta ute och fika är ju ljuvligt:-)



Eller bara springa ute i trädgården..





Hoppas nu att vi får samma värme när Crille har semester om cirka tre veckor!

Midsommarhälsning!

Har haft en jättetrevlig midsommarafton. Hela dagen tillbringades hos ett par kompisar här i Tranås. Tidigare år har vi varit i stugan i Blåvik då den alltid varit till förfogande. Men i år var det andra planer så vi fick ändra i rutinerna. Men det blev jättelyckat detta år med. Kul för Leo för han fick ju vara med sina bästa kompisar:-)

Leo med sina kompisar Elias och Elliott. Så söta ju:-)



Elliotts farmor hade ordnat så fin krans till honom. Mina barn fick låna denna och förevigas på kort..






Så kul att båda barnen är såpass stora nu! Förra året var Stella bara en liten liten bebis som låg på en filt..
I år sprang hon runt bland allt folk..



Forsatt bra helg önskar familjen Ekdahl/ Johansson






Återanvändning:-)

Ni som känner mig väl vet att jag är rätt glad i shopping! Speciellt kläder till barnen! Det är väldigt få plagg som jag sparat från Leo för användning till Stella. Dels för att jag gärna vill köpa tjejkläder respektive pojkkläder men även för jag inte tycker om "dassiga" kläder! Kostar ju trots allt inte så mycket att köpa några nya tröjor eller byxor. Ytterkläder däremot har jag några få röda som lillasyster kommer få ärva. Sen har man ju vissa favoriter. Letade fram en tröja som Leo hade som liten och som jag gillade väldigt mycket. En tröja som både en tjej och kille kan gå klädd i!

Här är Leo klädd i denna i nästan samma ålder som Stella..









Och häromdagen fick Stella ha på sig denna..












En mysig dag på landet!

Idag var jag och några kompiar bjudna till Lenas föräldrar ute på landet. Jättefint ställe med massa djur och traktorer! Barnen var i paradiset. Stella var väldigt fascinerad över kalvarna som sprang omkring i en liten hage..






Lena agerade chaufför och körde runt på killarna i en liten traktor!









De små barnen fick snällt sitta och titta på sina bröder..



Men våghalsiga Stella fick sig en åktur!



Dom var så söta barnen..stod snäll och väntade på sin tur..



Efter att barnen fort runt i traktorn gick vi tillbaka och bjöds på grillad korv!

Fia tog ansvaret som grillmästare:-)



Hade sån tur med vädret så vi tillbringade hela dagen utomhus..















Kan säga att det var trötta barn som åkte i bilen hem. Hade förhoppning om att hålla dom vakna till kvällen och få dom i säng tidigt..men slocknade på hemvägen:-)

3-årskalas!



Idag var det dax för kalas igen! Känns som om vi inte gör annat än kalasar här hemma:-) Men så skiljer det ju bara en månad på barnens födelsedagar! Stella i Maj och Leo nu i Juni. TUR att vi har sommarbarn, hade varit svårt att få plats alla i huset:-) Nu hade vi åter igen vädergudarna med oss och vi bjöds på en strålande soldag! Så det blev dukning på altanen och lek och paketöppning ute i trädgården!



Innan alla gäster kom tog Leo en vilopaus i sen älskade "puff"..



Sen var det full fart hela eftermiddagen!

Började med att fika..



Leo skulle visa på sina fingrar hur gammal han nu har blivit. Det tredje fingret är dock svårt att få upp:-)




Efter fikat var det dax för paketöppning!

Snacka om helnöjd kille som fick massa fina paket:-)
Han fick blandannat en basketboll och en basketkorg!



Sen fick han en "grävskopa", en sån man sitter på och gräver i sandlådan med. En sådan har han länge pratat om!
Fler presenter är filmer, pysslebok, såpbubblegrejer, flytväst, cykel (som han fick lite tidigare), vattenspridar leksak (?)pengar..en bortskämd liten pojk:-)

Stella ville gärna vara med vid paketöppningen..



Såpbubblor är en mycket rolig aktivitet..



Man vekligen såg på Leo idag hur lycklig han var över att ha alla samlade här! Han älskar uppmärksamhet:-)




Värmde i hjärtat idag när Crille stod och kramade om Leo och lillkillen säger "Pappa älskar Leo", Leo älskar pappa"! Titt som tätt kan han komma fram till nån av oss och ge oss en kram och säga "jag älskar dig". Helt underbara ord..

Förstår att han älskar sin pappa, helt underbar!



Härligt att man har turen att ha så fin familj!

Traditionella familjekortet..



Lyckades få en så fin bild på min mormor, min mamma och lilla Stella..



Stella trivs när hon får springa omkring i trädgården och charma alla gäster!



Det var två barn som somnade gott efter denna dag! Jag kommer förhoppningsvis sova bra jag med nu när sängen kallar! Blir en intensiv dag imorgon med då vi ska åka ut på landet ihop med massa kompisar!




Tre år med underbara Leo!

Idag fyller våran skatt 3 år! Minns dagen som igår då han kom! Eftersom han ville ut fyra veckor för tidigt var vi inte alls beredda på hans ankomst:-) Minns så väl att jag gick och la mig på fredagen, utan några känningar alls, för att sen i mitten av natten vakna av värsta ryggontet! Men trodde inte i min vildaste fantasi att förlossningen var igång!
Men Crille började läsa på internet (!) och vi beslöt oss för att ringa in till BB. Där sa dom att jag skulle ta en alvedon och lägga mig igen. Har hört av flera att det är en standard kommentar från dom! Gjorde som jag blev tillsagd men det hjälpte föga..Efter att varit vaken nån timma med samma onda i ryggen åkte vi iallafall in till Eksjö.
Tur var väl det! Öppen 10 cm så det var bara att klämma ut den llla rackaren:-)

Så för 3 år sedan låg jag på BB med en alldeles nyfödd Leo..







Han var så liten plutten! Som minst vägde han 2900 g..nu väger han 20 kg!! Haha!! Ätit upp sig lite:-) När han var nyfödd orkade han inte ens ammas så vi fick ge mat i flaska. Idag har vi barnsäkrat kylskåpet:-)






Grattis fina pojk på 3-årsdagen!




Tjuvstartat med kalas för Leo:-)

Imorgon, den 7:e Juni, fyller min skatt 3år! Helt vansinning vad stor han blivit:-) Eftersom Crille var ledig idag och inte barnen hade någon förskola valde vi att fira honom idag. (Crille åker till tyskland i jobb imorgon med så han är inte hemma) Så idag blev det först paketöppning här hemma..









Leo fick en bilbana som han var mycket imponerad över! Han fick även "svambob" (han ÄLSKAR denna figur?!) badlakan pch påslakan. Vi har valt att ge honom lite paket då och då nu veckorna innan han fylller. Blir så mycket för honom om han skulle få allt på en gång. Känns som om han uppskattar presenterna mer om vi gör så! Studsmattan han fick för några veckor sedan var ju den "stora" presenten!

Efter paketöppning fick vi med oss farmor och farfarn på rejäl brakmiddag på Golden Thai. Gick inte direkt hungriga därifrån:-)

Hemma igen smällde vi i oss tårta och firade Leo lite mer!











En alldeles perfekt dag! Och en helnöjd Leo som nybadad och torkad i den nya handduken somnade gott i sina nya svambob påslakan:-)


Hoppas på att få lite gjort under ledigheten:-)

Så underbart skönt med några dagars ledighet tillsammans hela familjen! Ska se till att hitta på skojiga saker ihop! Hoppas även på att få lite gjort här hemma. I dagsläget håller vi på med att färdigställa ett badrum. Det är kaklat och klart men finns ingen toalett, handfat eller badrumsinredning. Detta hoppas jag blir färdigt under dessa dagar:-)

Vi håller även på fixa med matsalsrummet..panelen och taket är på plats. Återstår en MASSA målning..






För att göra det lite roligare med all renovering var jag tvungen att ta hem tapetprover! Alltid lika kul att försöka få en bild av hur det kommer bli:-)
Tror jag redan bestämt mig! Har i alla rum på nedrevåningen tapeter från samma kollektion. De går i samma färg så det vill jag att även detta rum ska göra. Men har funderat på att ha lite marint i köket. Hittade då de perfekta tapeterna! Beiga med ett litet inslag av blått!



( de två beiga tapeterna som ligger till höger, bakom denna, har jag i de andra rummen!)

Fint med rutigt till bröstpanelen! Men som jag resonerat tidigare vill jag ha relativt diskreta väggar för att lätt kunna byta gardiner och annan inredning:-)

Nu hoppas vi att Crille är renoveringssugen så jag kan komma med ett inlägg efter helgen om vad som hänt:-)

Trevlig helg!


RSS 2.0