Husets julklapp:-)

Nu äntligen börjar vi känna oss friskare här hemma. Crille åkte ju på maginfluensan..så det blev ingen shopping med tjejerna för min del i fredags:-( Det var himla tråkigt tyckte jag..men jag hade inte hjärta att lämna honom själv med lillemannen om han var sjuk. Så Leo och jag fick gå ut på stan här istället. Dock fyndade jag ingenting! De få kläder som fanns på rean var inget att ha i mitt tycke. Flera bodies hade han redan innan..så jag kom hem tomhänt!

Men så i lördags kände sig mannen i huset bättre så då fick jag med honom till Linköping. Tänkte kika lite på rean där men det var jag inte ensam om! Massa folk att trängas med. Hittade två tröjor till Leo, dock inte på rean. Jag har nog kommit fram till att jag inte är en rea människa. Fyndar nästan aldrig!

Tog en sväng in på IKEA. Behövde handla lite nödvändighter till badrummet. Fick ju även en slant av min mormor och morfar nu under julen så då slog jag till och handlade en lampa som jag länge trånat efter men varit för snål med att köpa! Men nu tyckte jag att det var en bra investering av dessa pengar:-) Det fick bli husets julklapp:-)



Ska ha denna på skrivbordet sen i mitt pysselrum! Fanns även i vit så jag stod i valet och kvalet..men Crille tyckte denna var finare så denna gång övervägde hans åsikt:-) Kanske att denna passar sig bättre till ett vitt skrivbord? Eller kan det inte bli FÖR mycket vitt??!!

I dagarna ska jag även hämta två förstoringar på kort  jag låtit göra..(ska ramas in med vit ram, men det är ingen text på förstoringarna!)






Tänkte att det kunde vara mysigt att ha några personliga kort i hemmet. Blir nog lite fint att ha dessa två brevid varandra på en tavellist?! Hittade nämligen en tavellist nere i källaren, dock var den ek färgad så jag har bett en kille att fxa den vit (såklart!) till mig! Funderar på om det finns något mer nere i källaren som man kan återvinna och göra om! Har typ ett helt rum med saker! Ska rensa ur där sen när rummet på övervåningen blir klar så man får undan en del:-)

Juletider!

Det har firats jul! Julaftonen tillbringades med trevligt sällskap här hemma i huset. Vi åt god mat och hade allmänt trevligt..







Dock hade jag lite feber under dagen..så var lite seg..men det gick det oxå. Leo fick även han feber lite senare under dagen så han somnade ganska skapligt, men han hann träffa den oerhört trevliga tomten som kom i år:-)



Tomten hade att göra..fanns massa klappar att dela ut!





Vi fick mycket fina paket..



Presentkort på inne, en citruspress, ett fint zinkfat och Leos skiva med hans namn som nämns i alla sångerna:-)



Eftersom det var Leos första jul blev han självklart lite bortskämd..





Leo och vi andra i familjen fick även en slant med pengar! Alltid välkommet. Jag fick ju även mitt underbara zinkhus..



Som jag tidigare har nämt har jag ju en förkärlek till påslakan..självklart fick lillemannen ett sådant nu till jul..hade ju även hittat ett fint överkast som matchade detta perfekt:-)







Han sov sååå gott i detta! Mycket bra handlat av mamman:-)

Juldagen tillbringade vi hos Leos farmor och farfar i Boxholm. Bjöds på god mat även där!

Tomtemor hittade till Boxholm också:-)



Fick massa fina klappar från dom också! Mest lille Leo (såklart!) Lilla bortskämda unge! Han fick en tröja och ett par jeans, leksaker en tomtenalle..själva fick vi mycket användbara hudvårdsprodukter och en brandsläckare! Tackar:-)



Tyvärr var vi tvungna att lämna tillställningen allt för tidigt då Crille började må illa..stackarn var tvungen att spy..tror inte det var någon mat han ätit utan han har (till min fasa) nog åkt på den eländiga influensan!! Hoppas han är bättre imorgon då jag, Jossan och Charlotte hade tänkt åka till Jönköping och fynda på rean!n Håller tummarna..






Efter mycket om och men är granen klädd:-)

Nu äntligen är granen klädd..blev kanske inte jättebra..men den duger det här året! Förhoppningsvis hittar jag lite finare "inredning" till nästa är. Brukar gå ut efter jul och köpa på rean..

Trodde att vi skulle bli utan gran detta år..eller vi hade granen men ingen fot! Har tidigare år haft en gräslig fot som jag vägrade ha nu! Och jag vägrar ha en sådan där röd och grön plats sak! Var ute på stan på jakt efter någon annan variant idag men utan resultat..fick lite lätt panik. Fanns bara några enstaka röd/gröna varianter..suck tänkte jag då:-)
Men som tur var hittade min bror en i Linköping som han köpte med sig hem! Så nu står granen där den ska:-)



Det har inte varit min dag idag..efter att ränt på stan för att göra det sista nu innan jul kom jag hem och upptäckte till min fasa att det fattades en påse!!! FATTAR inte hur jag kunde missat när den trillade ur??! Men under vagnen fanns den bara inte..tog bilen och åkte runt till de ställen jag varit på efter inköptet men utan resultat..men så åkte jag till ÖB där jag oxå varit och där fanns den! Sån jäkla tur! Så nu får Crille sitt paket ändå!

Nehe..nu ska vi nog krypa till kojs..morgondagen kommer antagligen bli lite småstressig då vi har en del att styra med innan den "stora dagen" Men God Jul gott folk & på återseende!






Surprise:-)

Igår var jag på Ullared! Jättekul som vanligt. Varje gång jag kommer dit känner jag ett lyckorus i kroppen:-) Syftet med trippen var främst att handla julkalappar. Vid denna tid på året finns det ju inte så mycket till hemmet, är bara julsaker i hela butiken typ! Men jag hittade nästan allt jag hade på listan..och den var lång:-) Det roliga var att vi var fem styckna som åkte och alla handlade sina julklappar så bilen var helt FULLPACKAD! Trodde ett tag att jag skulle få åka på taket hem:-) Men på något roligt vis fick alla plats! Men man satt ju inte jättebekvämt på hemresan..eller jur Jossan?! Haha! Brukar alltid ha "dagens fynd" efter en resa dit..denna gång var det som sagt mest julklappar som inhandlades med jag blev rätt nöjd över fyra stolsdynor jag kom över..



Tyvärr är stolarna vrålfula men dynorna är rätt fina tycker jag. Kostade endast 25 kr! Är nästan precis samma tyg som jag har i julgardinerna.

Hittade även ett påslakan till Leos säng..



Crille hade hand om Leo hela dagen. Först var dom uppe på hans jobb på fika, lillemannen charmade alla såklart! T.o.m de tyska cheferna:-) Senare hade hans föräldrar kommit på besök. Tanken var då att svärfar och Crille skulle bära upp badkaret från vardagsrummet och bara ställa in det i badrummet. Men när jag kom hem fick jag mig en surprise! Dom hade hängt upp handdukstorken, satt upp lister och alla handtag på inredningen var på plats! Såg nästan färdigt ut..





Leo kommer att älska att bada! Som det har varit nu har han endast fått bada i en balja..som även är för liten..nu kommer det bli skillnad. Köpte några badleksaker till honom igår:-)



Under dagen idag har både rörmokare och elektriker varit här. Nu fungerar allt!! I skrivande stund sitter Crille i bastun och bad precis mig hämta en kall öl:-) Han har även tappat upp ett bad..



Nu trivs han:-) Själv började jag pyssla lite där uppe..









Nu återstår bara två målningar av listerna i taket..nån fogning..och en fläkt som ska på plats. Sen är vi KLARA!!! Givetvis ska även handdukar och annat pyssel på plats. Tror att mycket av den "oron" man har i kroppen med renovering och allt kommer att släppa nu när man ser hur fint det faktiskt blir i slutändan. Trots att det tar j#### lång tid!

Nu kan vi basta!

Tro det eller ej men bastun är klar! Nu är all el indragen och sittplaserna är på plats! Titta får ni se på två bastukillar:-)



Far och son kommer nog ha djupa samtal och tillbringa mycket tid där när lillkillen blir lite större!



Nu är det inte mycket kvar när det gäller badrummet. Bara några lister som ska målas, några småsaker som ska upp och badkaret som ska installeras. Karet kom idag! Gjorde en beställning igår morse och ett dygn senare hade det anlänt! Snacka om snabba puckar:-)

Nu pryder det vårat vardagsrum då en handdukstork och en fläkt måste upp innan det kommmer på sin rätta plats..



Ser ut att vara ett kanon badkar! Stort och rymligt med nackstöd för två personer:-) Vi får även belysning! Lyx:-) Var inte särskilt dyrt heller..hade tänkt köpa ett annat kar (som inte vara lika bra) först för samma pengar men som tur var hittade svärfar detta innan vi gjorde en beställning. Han är bra min svärfar:-)

Det har även gjorts två fönserbyten här hemma..





I skrivande stund är Chrille uppe och målar..finns en hel del att måla nu innan det kan bli tal om någon tapersering. Men vad jag längtar efter detta! Min far har lovat att tapetsera rummen så det har vi oxå hjälp med.

Nu ska jag åka och hämta ut en julklapp till Leo på Preem. Har beställt ett marinblått och vit randigt påslakan till hans säng. Kommer matcha det nya överkastet perfekt! Skulle vilja bädda redan nu men måste väl vänta till julafton eftersom det är inslagna paket:-)

På återseende!

Vill ha en kakelugn!

Igår kväll kom jag på vad som verkligen måste införskaffas hit hem. En kakelugn! Kvällen igår var lite ruggig och kall..jag hade precis tagit en dusch i våran mindre mysiga dusch..frös lite..då tänkte jag att snart så har vi en bastu att värma oss i. Och ett härligt badkar som man kan ligga och njuta i. Tänk vilka mysiga kvällar man skulle kunna få..först basta, ta ett härligt bad (eller i omvänd ordning?!) sen gå ner till vardagsrummet och tända en brasa och kolla på en bra film:-)

Började söka lite på nätet..vet inte exakt vilken typ jag vill ha..men hittade en bild som påminner om vårat hem där den skulle stå i sådana fall!

Så här ser det ut hennma nu..(drar mig egentligen för att visa eländet..men, men..ni VET ju att det INTE kommer se ut såhär sen!)



I hörnet skulle den stå! Där dom fina hålen i väggarna är:-) Nu kanske denna är lite stor..men skulle gärna vilja ha nåt liknande om jag fick drömma!



Jag anser att man är i sitt hem så mycket så då måste man ha alla bekvämligheter:-) Haha, näe, men att man är i sitt hem mycket är ju sant. Då vill i varje fall jag trivas!

Tänker tillbaka..

Det är fredag..,Crille är på julbord..själv sitter jag här hemma och har precis kollat på Idolfinalen. Tycker att rätt person vann! Dom pratade mycket om att få sin dröm uppfylld..då tänkte jag på vad min dröm är..min dröm har länge varit att ha  ett barn och ett hus och det har jag nu! Minns tillbaka då man var ung och tyckte att de som hade detta var riktigt gamla och riktigt VUXNA! Jag känner mig inte så gammal och inte SÅ vuxen! Men jag är väldigt lyckligt lottad. Har en underbar pojkvän (som förhoppningsvis inte är för full nu och gör bort sig inför hela IVT!), en helt underbar, frisk son och ett hus. Det sistnämda kanske inte är som jag vill ännu..men det SKA bli!

Fredagar kommer alltid vara något speciellt för mig..det var då jag åkte in till BB för att föda min son..känns som igår då vi åkte in i tron om att jag hade lite ryggvärk:-) Men det visade sig att jag några timmar senare skulle föda världens vackraste barn. Detta är ett halvår och en vecka sedan (för att vara exakt)...

Började leta lite bland kort från den första tiden med honom..har varit duktig och tagit kort på honom den 7:e varje månad! För att se hans utveckling. Man glömmer ju så fort!

Här är hans första halvår i livet..















Min älskade plutt! Mamma älskar dig så mycket!

Tänk att du blivit så stor att du nästan sitter själv:-)


Bygget har tagit julledigt..

Den dåliga uppdateringen beror på att det står stilla här hemma..eller det görs saker lite då och då men inget som är kul att varken skriva eller ta kort på! Typ el och vatten som dragits in:-) Men jag hoppas på att det kommer hända lite mer efter jul då Chrille är ledig och har all tid i världen att greja! Eller hur älskling?! Sen hoppas jag på att pappa kommer och spacklar och tapetserar när hans julgransförsäljning för detta år är över!

Det finns en hel del smågrejer att trixa med här hemma..men vi har ju lille Leo som kräver sin tid med oss. Idag tillexempel tänkte jag börja kvistlacka taket när han sov..men kände att det skulle bli ett projekt då man kanske skulle vara tvungen att avbryta efter typ två plankor om han skulle vakna! Kändes inte lönt..får se om jag gör det ikväll när han somnat innan Idol finalen!

Hela det här taket ska kvistmålas..TVÅ gånger! Nån som är sugen??!



Sen var det tänkt att det skulle bli fönsterbyte idag..men det skulle visst inte bli så nu..Crille ska ut och äta julbord ikväll så han är inte till förfogande så länge..

Förhoppningsvis kommer övervåningen bli klar snar..badrummet är på god väg..

Inredningen på plats..




Resten av övervåningen ser ut som den alltid gjort typ..

Leos rum..



Tv-rummet..



Hallen/ trappen..



Nehe..blir ju depp av att kolla dessa bilder..lägger in några bilder på våran underbara son istället! Roligare att kolla på:-)

Blivande fotbollspelaren!



Nakenfis..







En trevlig helg går mot sitt slut..

Denna helg har varit mycket trevlig! Igår var jag och hälsade på Lisas lilla dotter Ester. Så söt! Man blir allt lite sugen på att skaffa en till:-) Men det får vänta ett tag till..Leo är ju bara 6 månader...idag faktiskt! Tänk vad tiden går fort..kommer ihåg dagen han kom till oss som igår. Världens bästa och lyckligaste dag!

På kvällen var jag ute och festade lite för första gången på 1 1/2 år..mycket trevligt fast imorse var det inte lika kul:-) Känns som om man har kommit över den där perioden då man var ute och svirade..kan vara kul då och då men det kommer aldrig bli som förr!

Idag har jag, Chrille och Leo varit i Linköping. Vi hade ärenden på K-rauta. Nu när badrummet börjar närma sig slutet är det vissa detaljer som måste handlas. Vi köpte en handdukstork (tänk att det ska finnas så många varianeter att välja mellan, en hel djungel!) Men vi bestämde oss för en ganska vanlig men praktisk variant. Sen hade vi lite småärenden på IKEA...köpte handtag till inredningen bland annat. Köpte även små burkar som jag tänkt ha knäck och annat
gott julgodis i..



Leo har varit på topphumör hela helgen. Helt underbar! När vi kom hem från Linköping var han jätte sprallig..verkar hända mycket nu i hans lilla kropp. Nöjer sig inte med att stilla ligga ner:-) Vi har fått låna en "lära gå stol" av en kompis..visste ju inte om han skulle gilla en sådan så vi har inte köpt nån..men han älskade den så nu blir det en sådan inhandlad på ullared när jag ska dit om 2 veckor! (Längtar!)



Nu är det några lugna timmar innan sängen..ska äta lite risgrynsgröt och kolla på dokumentären om Britney som jag spelade in igår. Trevlig kväll på er!

"Ut med det gamla och in med nytt"!

Ja, jag vet..jag skulle inte handla mer denna månad..men som jag nämt tidigare har jag fått säljmani! Och nu har jag lyckats sälja massa kuddfodral jag inte ville ha längre och fick då bra betalt så då tänkte jag att jag unnar mig något nytt istället:-) Har även fått sält på gamla jackor som hängt i garderoben och tagit plats! Bra när man kan få betalt för "gammal skit"! Så idag köpte jag mig ytterligare ett zinkhus för dessa pengar!



Det stora huset längst till höger är det nya till samlingen:-) Passar inte jättebra på denna hylla men det får pryda den så länge..ska ha det nya huset i ett fönster sen när vi får ordning!

Så idag har varit en mycket bra dag..mår så bra när jag får handla:-) Har även haft besök av min mammagrupp..vi åt cheesecake som Crille älsklingen gjort!



Sen ringde Becca och frågade om jag ville följa med till Textilhuset i Nässjö..självklart svarade jag:-) Köpte en julkalpp till Leo..ett jättefint  överkast som liknar ett lapptäcke. Tyvärr kan jag inte visa bild då det är inslaget! Men han kommer bli jätteglad:-)

Badrumsrenoveringen står stilla för tillfället...en liten del av inredningen har dock kommit på plats..







Mycket jobb kvar..elektrikern kommer visst imorrn och ska dra nån el..och i skrivande stund är Crille uppe och målar lister..kanske att vi blir klara på årsdagen! Såg här på bloggen att den 22:a december började vi riva ut badrummet! Herregud! Ett helt år..

Nehe..nu ska jag kolla på TV och bara ta det lugnt resten av kvällen..hoppas jag får mer sålt så jag kan handla mer nytt:-)
Förresten, ingen som vill köpa nya mattor?! Har två styckna oanvända stjärmattor i marinblått. (om man vänder på dom blir färgställningen tvärtom). Trodde jag skulle ha blått i ett visst rum men det blev ändrade planer!


RSS 2.0