Julledigt??!

Nu när vi varit lite lediga har vi ägnat mycket av tiden åt att fixa med huset! Crille har varit jätteduktig med målandet..har vistats i garaget x antal timmar den sista tiden..vi har skaffat en värmefläkt så vi kan stå där ute utan att det blir för kallt. Nu vill vi verkligen bli klara med garaget! Crille är så trött på detta nu så han gör allt för allt bli klar. Inatt (natten till lördagen) gick han ut kl 01.20 för att måla den sista läkten..kom in igen 02.30..jag var inte vaken då men har fått det berättat i efterhand:-) Det var nämligen "tvunget" att vara klart tills idag då vi skulle få hjälp med att sätta upp den sista läkten..Anledningen till att han gick ut mitt i natten var att färgen hade tagit slut dagen innan så han hann inte måla allt som behövdes..och sen behöver ju färg torka några timmar:-)

Det är inte bara utvändigt vi är och jobbar nu, båda sovrummet och badrummet åller på att fixas nu.. Igår var vi ute hos min kompis Camilla och kollade på kakel o klinkers i hennes lilla butik. Fanns massa snyggt! Vet ej hur vi ska kunna välja!! Vill vi ha enfärgat? mosaik? fondvägg?? Nu har vi ju verkligen möjligheten att få precis som vi vill men det är skitsvårt att bestämma! Har försökt att få lite inspiration på nätet och i kataloger men det är inget som faller mig eller oss i smaken..tycker att många krånglar till det och gör för mycket..typ border o sånt..vill inte vi ha! Vi vill ha ett stilrent badrum:-) Men det är verkligen en hel djungel detta, vet knappt var man ska börja..och detta måste vi bestämma snart så vi kan sätta fart. Hjälp!!

image319

Så här ser en liten del av badrummet ut i dagsläget..här i hörnet har vi iallafall bestämt att vi ska ha ett badkar. Det är typ så långt vi kommit i planeringen:-)

Även sovrummet är på framfart nu..idag kom gipsskivor upp på väggarna.

image320

Så snart ska panelen i taket sättas och snart, snart ska här tapetseras. Jag längtar så:-) Tror det kommer bli kanonfint rum! Kan ju inte bli värre än var det är nu iallafall, blåa och gröna väggar!

image321

Som det ser ut nu kommer de kommande inläggen i bloggen bestå av mest sånna här "tråkiga"bilder..men snart hoppas jag få lägga ut en före och efter bild:-)
Shoppingen har tyvärr legat lite på is nu..har ju varit så mycket julpynt i butikerna den senaste tiden. Men nu hoppas jag det kommer in massa fina saker framöver så jag kan fylla upp huset lite! Har ju presentkort på "Inne" bland annat så där kommer shoppas snart!! Sen ska jag till Ullared om en vecka, kanske har dom något att erbjuda?! Hoppas även på en resa till en butik i Västerås..har pratat med några kompisar om detta och vi hoppas komma iväg snart!! Vore kanonkul:-)

Badrumsrivning!

Pågående projekt nu är badrummet på övervåningen..riva bort toastolen, handfatet, badkaret..och all kakel! Det ser ut som ett bombnedslag!! Vet inte vad jag ska skriva..låter bilderna tala för sig själva:-)

image308

Danne pågång att ta bort ett badrumskåp..

Såhär såg badkarsdelen ut för några timmar sen..

image309

Så här ser den ut nu..

image310

image311

image312

Danne fullt utrustad..

image313

Crille oxå!

image314

Behöver jag skriva att det ser ut som f##??!

Så istället för uppesittarkväll i form av mys framför TV.n eller liknande har vår kväll bestått av detta:-)

Kan ju inte påstå att det finns nån direkt julkänsla ännu! Har ju knappt julpyntat här hemma..nästa år kommer förhoppningsvis vara annorlunda! Fortsätter vi i den här takten kommer nog mer än ett rum stå klart då:-)

image318

Detta är vår julpyntning utomhus:-)




Hjälp vad det händer saker!

I skrivande stund är det en massa oväsen i huset! Ytterligare en vägg håller på att rivas:-) Nu ska en vägg i badrummet bort. Vi ska nämligen bygga en bastu! Men innan vi ska börja med den ska sovrummet bli klart. Men en liten del av sovrummet ska bli bastu så vi var tvungna att börja i den änden:-)

image305

image303

image304

Herregud så här ser ut!

Nu bor vi verkligen i en byggarbetsplats..det ligger saker överallt, vi har ingen ström på övervåningen..så när det är mörkt där uppe får man hålla på att koppla massa sladdar..lagom roande! På nedrevåningen är det bättre, förutom att vi har takpanel liggandes i matsalsrummet:-)
Tur att man bara ska göra detta en gång. Man kan bli knäpp för mindre:-)

Utvändigt har det oxå hänt grejer. Mycket har vi Danne att tacka för. Han har röjt upp alla land, tagit bort stubbar och röjt bort alla buskar runt huset! Detta hade absolut inte gjorts i år om inte han hade tagit saken i egna händer! Han förtjänar ett stort tack!

image306

Helt tomt på buskar runt huset..underlättar enormt mycket när vi väl ska börja med panelbytet där! Senare är det tänkt att vi ska plantera nytt..lite grönt ska vi ha:-) Men jag måste erkänna att det inte ligger i varken mitt eller Crilles intresse det här med trädgård..vi är mer åt andra hållet.."bort med skiten"!

Även garaget börjar likna nåt nu!  Idag blev framsidan i princip klar!

image307

Nu fattas bara lite lampor och små detaljer! Vi är supernöjda med resultatet:-)

Fortsätter vi i den här takten kommer det hända saker nu framöver..ni får vänta med spänning:-)




Förstärkning!

Nu har min kära bror kommit hem från sin utlandsvistelse. Nu är det slut på det glassiga livet utan några tider att passa och inga bekymmer:-) Nu ska han utnyttjas! Sen en vecka tillbaka bor han hemma hos oss (på soffan då inget rum står klart) och han har faktiskt varit till stor hjälp. Crille och han har röjt bort det sista i sovrummet och varit några vändor på tippen. Jag undrar hur många  gånger vi varit på tippen sen vi flyttade in til huset. Måste vara närmare tjugo gånger! Vi har ju röjt bort massa!

image299

I helgen som varit blev garaget klart med den sista panelen. Nu slipper man se det röda på framsidan!

image300

Som ni ser har vi köpt en byggställning. Så nu kan vi sätta igång med det stora huset snart! Jippi!

Det som återstår nu är att måla läkt och det vita som ska vara runt garageporten. Sen är vi nästan klara. Lite finjusteringar kvar bara.

Danne låg inte på latsidan heller i helgen..han rev bort massa rötter och stubbar från trädgården..

image301

Jag vet att många tycker det är tråkigt att det inte är nån snö..men för våran del får den gärna lysa med sin frånvaro hela vintern. Är mycket lättare att hålla på då!


RSS 2.0