Man får göra det bästa av situationen..

Idag är det första advent. Så mysigt! Har haft en mycket bra dag..ja hela helgen har varit bra! Idag kom våra underbara vänner från Mantorp hit till Tranås för att göra stan:-) Vi gick först på julskyltningen en sväng..mysigt men saknade dock snön! Sen gick vi hem och drack glögg och fikade. Som sagt, mysigt:-)

När det gäller julpynt här hemma ligger jag lite lågt..har inte samma lust att pynta nu när det inte är så fint rumtomkring..men för stämningens skull ville jag få upp lite stjärnor och så..

Fick helt enkelt försöka att få det lite stämningsfullt..







Finns så mycket fint man skulle vilja köpa till jul..men i år har jag knappt  köpt en pryl..har letat i de gamla lådorna..ska ut sen i juldagarna och handla på rean istället:-) Och köpa massa fint till nästa jul då det förhoppningsvis inte är lika "sunkigt" här hemma som i år!

För övrigt har jag "shoppingförbud" denna månad..är så mycket utgifter nu i dessa tider..sen ska jag till Ullared om några veckor och då lär det bli shopping på hög nivå. Eller hur Jossan??!
Har istället fått säljmani och letar i gamla lådor och garderober efter bra objekt:-) Har hittills sålt tre jackor och några kuddfodral! Tänkte jag skulle sälja ihop till ett zinkhus till:-)

Måste även visa vilka gulliga böcker Leo fick i julklapp av Kinis och Jeppe..



Så söta! Han tackar så mycket:-)

Min nya hobby:-)

I brist på pysslande här hemma har jag (tack vare Elin) hittat en ny sysselsättning! Jag älskar ju att ta kort..tycker om att pyssla med färger och liknande..och det finns en sida på nätet som man kan ägna sig åt just detta! Skitkul verkligen! Har bara suttit lite ikväll men är redan besatt:-)

Några kort jag provat mig fram till..(har bara,som sagt ,ägnat lite av kvällen åt detta så dom är inte jättebra!)

















Så tack Elin för tipset!

Fantiserar och drömmer:-)

Nu när det ändå börjar närma sig slutet på övervåningen har mina tankar kring Leos rum tagit fart:-) Tyvärr får han ett väldigt litet rum..så det får inte plats med några fina möbler..har annars hittat massa fint på nätet! Typ små garderober, byråer,litet bord..men det får absolut inte plats! I hans rum måste det tänkas praktiskt! Mycket smarta förvaringslösningar:-)

Har hittat små söta "lådor" som jag tänkte ställa på någon liten hylla..



Rummet kommer gå i den blå skalan..först hade jag planerat att bara ha marinblåt..men har upptäckt att vissa saker är fina i ljusblått oxå! Så det får bli en blandning:-)

Hittade en jättefin affär i Stockholm..verkar vara precis min stil..synd att man inte bor närmare..

Här kommer en bild från den..



Dom tapeterna som går att urskilja i bakgrunden skulle jag vilja ha! Tror dom är från Sandbergs..dom har såå mycket fint!

Fick ju mycket fina saker på dopet som jag ska ha i rummet sen..typ vita bokstäver med hans namn,kuddar..sen hans fåtölj han fick av oss!

Planerar även att förstora några fina kort på lillemannen och rama in i nån fin vit ram:-) Igår fotades det massor här hemma..bror min har köpt en systemkamera så det knäpptes till höger och vänster! (vill oxå ha!!)

Fick en del fina kort på Leo..







Gillar lite "roliga"bilder..vill inte ha det så "tillgjort"..

Tror det eller ej, men jag blev faktiskt rätt nöjd med ett kort på mig och honom oxå..hatar egentligen att vara med på kort men ville ändå ha ett på honom och mig ihop..
Här tittar båda in i kameran iallafall..



Kanske blir det en förstoring av detta som får pryda nån av våra tomma väggar här hemma. Är ju inte mycket för tavlor och annat bröte på väggar..men ett kort i nån fin ram kanske? Blir lite personligt och så..

Sen vill jag ha ett på hela familjen..men Chrille ville INTE vara modell igår så det får bli en annan gång!

Idag känner jag mig mycket lycklig, har fått shoppa loss i Linköping. Blev massa nya kläder till Leo:-) Han har vuxit en hel del på längden nu så han måste ha större kläder! Hann även med en snabbis inne på IKEA för att handla blockljus till adventsljustaken..så nu ska jag nog ner i källaren och leta fram alla julsaker! Finns en hel del "skit" misstänker jag..måste rensa ur lite!

Ha en fortsatt trevlig kväll..och jag skriver som Elin ( www.elinsunderverk.blogspot.com) att det är kul med kommentarer:-)

Kram på er alla!!!

Mina zinkhus har kommit:-)

Igår kom mina zinkhus som jag beställt över nätet..tur att jag var så snabb med beställningen för nu är dom redan slutsålda! Gick som smör i solsken:-) Så idag har jag pysslat upp dom..tyvärr var dom lite mindre än vad jag hade föreställt mig..men,men..kommer ju få ett stort vid jul:-) (hade visst varit en snäll flicka efttersom tomten bestämt sig för att ge mig detta!)



Nu måste jag hitta nåt mer fint att ha på hyllan över TV:n..som det ser ut nu är det lite tomt..



Skulle vilja hitta några fina krukor..lite mindre..antingen zinkfärgade eller vita..blir det vita kan man ju sätta på några fina zinkhjärtan runt för att färgen ska gå igen:-) Får bli nästa veckas projekt:-)

Nu måste jag ta hand om lille Leo som vaknat..vi har rörmokaren hos oss så Chrille har fullt upp med att styra upp honom!

Trevlig helg på er!

Kärlek vid första ögonkastet:-)

Idag var Leo och jag och fikade hemma hos Lena och Elias. De bjöd på kladdkaka, mums! Efter åkte jag och Leo till Ljungs Handelsträdgård..skulle kolla efter murgrönor till krukorna i sovrummet. (De dog under tiden på BB och jag har ännu inte tagit tag i att köpa nya..skäms!) Men tyvärr fann jag inga där..åkte då vidare till Moster Malla för att kolla där..men inga där heller..men jag fann något annat!!  Ett kanonfint zinkhus! Har inte varit där på ett tag så jag visste inte att de hade ett sådant där..men där stod det och det stog "camilla" på det:-) Har ju beställt några små hus från en sida på Internet och jag tycker det är sååå fint! Detta hus var stort och högt..skulle passa perfekt i våran trapp tänkte jag! Men tyvärr var det ganska dyrt..och livet som småbarnsmamma är inte en ekonomisk bra situation:-)
(Som Josefine så fint utrryckte det" fet, fattig och förälder"!!) Tänkte att jag får väl strunta i att köpa det..men väl hemma kunde jag inte sluta tänka på det så jag åkte tebax för att be att få låna hem det för att kolla om det skulle passa..och givetvis blev det jättefint! Tankarna började så snurra och kom då att tänka på att julen närmar sig! Så nu har jag önskat mig detta i julklapp och jag hoppas verkligen tomten kommer till mig med det i år:-) Tror faktiskt jag varit en ganska snäll flicka!

Här är det..dock är inte bilderna så fina då det är en ful tapet i bakgrunden och ett fult golv..men tänk er den vita panelen som ska bli och ett valnötsgolv..



Tanken är nu att jag ska ha den vita panelen på väggarna blandat med zink i trappen/hallen..

Är det verkligen sant??!

Idag var kaklaren här igen..(börjar bli tjenis med dom nu!)..för sista gången! Allt som dom skulle göra är klart! Nu återstår bara rörmokaren som ska fixa toalett och badkar..han kommer troligtvis till helgen..sen ska elektrikern komma igen och sätta in spotlightsen..Det är med andra ord snart klart där uppe! Helt otroligt skönt!

Här ska toaletten vara ..(blir en vägghängd variant)



Här ska badkaret stå..







Har satt mosaik inne i fönstret då det står emot fukt bättre än trä..



Nu ska här piffas:-) Måste bara komma på hur vi ska göra med fönstret..måste ju ha nån typ av gardin eller liknande för att inte hela kvarteret ska se oss! Så snygg kropp har jag inte:-) Ha,ha!! Nån som har något tips? Jag funderar på en vit jalusi från IKEA..


Eller om jag ska ha nån typ av gardinvariant som man kan dra för hela fönstret..fast då kan man ju inte ha några  lyktor eller liknande ståendes..



Tänk när bastun blir klar oxå..då ska den invigas med en kall öl:-)



Ikväll måste jag få Crille till att måla taket ännu en gång..så elektrikern kan komma..själv ska jag börja måla panel i smårummen..kvistlacklingen gjorde jag i helgen..

Se nu till att bli frisk Perre så kan du oxå få vara med och inviga bastun med öl:-)

En mycket givande dag!

Dagen började med att kaklaren kom redan halv åtta på morgonen..knappt att jag och Leo gått upp ur sängen:-) Då  satte han igång med den resterande kaklingen i badrummet..eftersom det väsnades ganska mycket tog jag med mig lillemannen på en långpromenad runt Svartån. Mycket mysigt faktiskt. Hann precis hem innan ovädret satte fart! När vi kom hem hade svärfar dykt upp och lite senare kom även min bror. Tanken var att de skulle göra klart det sista på gaveln men då det var sånt oväder fick de börja inomhus istället:-)

Efter lunch var det dax för mig och Leo att gå på '"föräldrautbildning" nere på BVC. Alltid lika kul att träffa de andra "morsorna":-) När vi kom hem igen hade bygget gått riktigt bra..muraren hade lämnat oss med ett nästintill färdigt badrum! Ska bara fogas nu!!! Och det görs redan imorrn!

Så här ser det ut nu:





Imorrn blir det förhoppningvis klart! Känns helt konstigt att skriva det..klart?! Som vi väntat..men Chrille sitter och monterar ihop inredningen nu så det börjar verkligen närma sig slutet:-)

Även för grabbarna hade det gått bra..de hann med att sätta panel i taket i de båda smårummen..





Underbar färg va?!

Även det gröna rummet fick panel..och en dörr bortriven:-)






De hade även hunnit med att göra klart all läkt på gaveln under ett uppehåll med regn:-)





Även detta känns konstigt att skriva..men den här gaveln är KLAR!!!! Nu återstår bara tre till:-)

Veckan har med andra ord börjat mycket bra! Känns som en bra fortsättning oxå..Leo är helt underbar att umgås med nu. Har börjat skratta "riktigt bebisskratt". Fick ett sådant i Lördags när jag och Chrille busade med honom i våran säng..han typ kiknade av skratt..och jag o Chrille bara smälte! Vi älskar honom så! Det händer verkligen massa i hans utveckling nu..märks att han börjar bli äldre och lär sig mer färdigheter varje dag som går.

Nu ska jag kolla hur det går för Chrille med monteringen..inga utbrott än sålänge:-) Själv ska jag fundera på om jag orkar gå upp och börja kvistmåla taken..hmm..frågan är om jag gör det idag..kanske imorrn istället..fast det vore ju skönt om det blev klart..skulle man kunna börja måla vitt imorrn!

Vill få ordning!

Idag var Elin och jag och hämtade våra grejer vi beställde härom veckan. Vi var ju några tjejer som var hos en tjej som gjorde lite trägrejer och nu var dom klara:-) Så nu är det mer som samlas på hög här hemma!!



Dessa två trälådor beställde jag..en ska jag ha tidningar i och den stora ska jag förvara Leos leksaker i.

Beställde även detta..



En blomlåda, ett ljusfat och ett litet hus till Leos rum..

Nu drömmer jag om att få lite klart här hemma så grejerna kommer på rätt plats i huset och fyller sin funktion:-) Måste säga att det inte längre är lika kul att handla när man inte får ställa sakerna på "rätt" plats direkt. Det roliga med shopping är ju när man kommer hem och har kollat ut en plats till grejen och det bli precis som man tänkt sig:-)

Lycklig igen:-)

Idag har varit en mycket bra dag! På förmiddagen var jag och Leo bjudna till Charlotte på fika. Mumsigt! Sedan kom Chrille och hämtade oss där för att åka ner och göra ett besök på BVC. Gick bra. När vi var klara där var vi lite sugna på mat..åkte hem för att kolla läget och då visade det sig att kakelsättarna var där hemma! De var här igår och pratade då om att eventuellt komma idag..men de visste inte säkert..vi ville då inte störa dom så då drog vi iväg till Mc´Donalds i Mjölby:-)

Min underbara svärfar och bror var i Jönköping idag och köpte massa nödvändigheter till oss. Det inhandlades bastupanel, dörrar, golv..så grymt skönt att man har så underbara personer som är villiga att hjälpa till! Hur skulle vi klara oss utan er?! Så där satt vi och smaskade i oss hamburgare medan badrummet kaklades och grabbarna grus var och handlade:-) Lite lyxigt faktiskt! Att man har så snälla och hjälpsamma personer i sin närhet gör att detta projekt känns så mycket bättte! Och att ha sådana bra kontakter som vi har, typ rörmokare, elektriker, kaklare, underlättar oxå mycket!

Väl hemma var vi ivriga att se resultatet av dagens jobb! De hade kommit ganska långt faktiskt! Men det fattades visst några bitar..ringde Camilla och hon skulle försöka fixa fram dom under denna vecka.

Såhär ser det ut nu:







Nu är ju inget fogat så det ser lite lustigt ut..men tror på ett kanonbra resultat när vi är klara! Golvet ska bli vitt/beiget och badrumsinredningen är ju vit. Vi ville ha färg på väggarna som bryter av lite eftersom det blir så mycket vitt annars. Hela övervåningen kommer gå i samma ton..Rummen har mörkt valnötsgolv, ljusa tapter, vitt tak och vita möbler. Sen kan man "liva"upp det hela med gardiner och kuddar:-)

Hoppas verkligen att de gör klart jobbet i badrummet under veckan. Då vet Chrille vad han ska sysselsätta sig med i helgen: skruva ihop inredningen! Kan tänka mig att det är ett litet pyssel..och sen kan jag få göra "slutfinishen"!!

Längtar lite till julen!

Nu när snön ligger så fint ute känner jag en viss julkänsla..om inte annat för att jag får pyssla! Har redan börjat handla på mig lite julfint:-)  Förr om åren har jag alltid köpt pyssel efter julen då de rear ut allt för halva priset..men i år har jag köpt lite till ordinariepris. Jag är inte så mycket för "äkta" röda tomtar..tycker mer om lite mer diskret inredning..

Köpte detta kuddfodral häromdagen..



Har ju även en förkärlek till bokstäver i trä..



Nu känns det ju inte så jättekul att inreda och pyssla detta år eftersom allt är som det är hemma..men för stämningens skull ska jag göra det bästa av situationen:-) Det är ju trots allt Leos först jul så han ska få fint! Haha!

Idag var vi ute på en promenad i det fina vädret. då Leo inte gillar att ligga i liggdelen i vagnen har vi nu bytt så han får sitta upp mer. Tror han tycker bättre om det!



Under promenaden skulle Chrille in på Fyndlagret och köpa lacknafta..vi följde med och då hittade jag lite fina kuddar..



Egentligen börjar jag tröttna lite på stjärnor..men så hade jag två gråa kuddar hemma från fyndis..och dom har jag aldrig använt..tänkte att det skulle vara roligare med dessa så jag bytte bara dom!



Födelsedag:-)

Idag fyller jag år..27..gud va gammal man börjar bli:-) Fast jag har ju hus och barn så några vuxenpoäng har jag ju!
Släkten var här idag på kalas, fick många fina och användbara grejer. Tänk vad bra det är när folk vet exakt vad jag vill ha:-)



Denna vägghylla fick jag från Danne..hur kunde du veta att jag ville ha en sådan??! (Observera den oerhört, extremt fula tapeten i bakgrunden!!)

Fick även denna fina kökshandduk från honom..



Av svärmor och svärfar fick jag detta fina kakfat..



Även detta precis vad jag ville ha! Kom till användning redan idag:-)



En blomma (med kruka med stjärnor!) blev oxå en present från Inger och Per-Olof..

Från David fick jag pengar och två trisslotter (en med 25 kronor i vinst, inte dåligt!)..
Av mamma fick jag två böcker och ett presentkort på "Inne" butiken, mycket uppskattat! Mormor och morfar gav pengar, även det mycket uppskattat. Dom tänker jag köpa något fint för..för det är så tråkigt om man inte unnar sig något speciellt för sådana födelsepengar! Och från Chrille och Leo fick jag en parfym. Mycket bra gerejer alltihopp, TACK så jättemycket alla:-)

Nu är det kväll och Leo har precis somnat..tyvärr var Chrille tvungen att ge sig ut och måla läkt..hade varit mysigt att ätit nått gott och kanske kollat på nån film..men plikten kallade! Måste målas idag och imorgon för att hinna bli klart tills på måndag då arbetsgrabbarna kommer igen!



RSS 2.0