Lugn söndag..

Idag har vi haft en riktig slödag! Inga måsten eller renoveringar på schemat! Började dagen med en städning av huset. Bytte sänglakan i allas sängar..dammsög, tvättade och rensasde..kanske går under "måsten" men det är väldigt skönt att ha sånt fixat tidigt på dagen så man kan njuta av den resterande dagen:-)
Efter att detta var gjort tog vi en lång mysfrukost på nybakta frallor!

Då barnen blir oerhört rastlösa här hemma efter att varit inomhus hela förmiddagen bestämde vi oss för en liten skogsutflykt. Pälsade på barnen och oss själva och begav oss ut..










Barnen verkade tycka det var skönt att springa fritt och utforska allt runtomkring! Speciellt lilla fröken hittade diverse saker att granska..



Väl hemma fick Crille åter igen ett rensarsug! Han är extremare än mig till att slänga saker! Han började rensa i köket. Här slängdes massa från skaffieriet, nappflaskor, haklappar..
Häromdagen rensade även jag lite i köket. Slängde massa papper och annat bröte som legat och skräpat!
Mina nyinköpta fina tidningsmappar kom väl till användning:-)



Nu ska här snart badas! Blir extra skönt att krypa ner i de nybäddadde sängarna då:-)





Lite "piff"

Äntligen får jag ägna mig åt lite "piffande"med huset! Idag var jag på torget och köpte Ljung som planterades i mina nya fina blomlådor..















Tänk vad fint det blir sen när vi får en vit trappa i trä istället:-) Och målar grunden..och byter ut stuprännorna..

Men idagsläget är jag glad att det ser ut såhär iallafall! Skönt att slippa det röda och kul att äntligen kunna få det någorlunda fint med blommor och sånt! Så tack snälla pappsen för arbetet med blomlådorna. Och tack svärfar och Crille för att ni satte upp dom åt mig:-)

En effektiv helg

Helgen som varit har inneburit allt från storstadsbesök till en tur på landet. På förmiddagen på lördagen tog jag och Leo tåget upp till Linköping! Denna resa har vi pratat länge om så när väl dagen kom var Leo lyrisk! Vi tog som sagt tåget upp. Detta var hur spännande som helst för Leo och han skötte sig exemplariskt hela resan! Väl uppe blev det ett besök i en leksaksaffär där Leo valde ut ytterligare en  motorcykel till samligen:-) Sen dagens höjdpunkt, äta hamburgare på Mc´donalds!
Vi var bara där i några få timmar men det räckte för prinsen och han var överväldigad när vi kom hem!
Mormor hade hand om Stella och Crille och svärfar började med panelen på den gaveln som återstår.

Som kontrast till Linköpingsbesöket åkte vi ut till lugnet på landet under söndagen.
Hade då båda barnen med mig själv så Crille kunde få måla den panel som kommit upp hemma.

Två glada barn som verkar gilla lantluften..












Leo har en förkärlek till stora maskiner för tillfället. Har köpt en film som heter just "stora maskiner" som går varm här hemma. I Örjestorp finns massa stora maskiner på riktigt och han var i himlen! Fick provsitta diverse traktorer och även köra en gräsklippare alldeles själv!






Såklart blev det ett besök hos kossorna. Men båda barnen var lite skeptiska till dessa så jag var tvungen att lägga ifrån mig kameran och "skydda" barnen istället!

Men tycker inte de ser så farliga ut?!



Hemma i huset hade det hänt grejer. Nu liknar vårat hus ännu mer "villervillakulla"!







Nu har det TRE färger (!) Beiget, vitt och rött! Inte många hus som ser ut så:-)

Ger upp..

Erkänner att jag är världens sämsta bloggare nu för tiden..men finns lixom inget att skriva om..inget som rör renoveringen iallafall. Har inte hört ett hammarljud på över en månad tror jag! För tillfället känner jag mig allmänt less på detta hus..har insett att inte heller i år kommer jag få ett julfint kök..Sedan den dagen vi köpte huset har jag längtat efter det år som jag, med glädje och lust, kan julpynta i huset..eller ha fina blomlådor på trappan och under fönstrerna..men blir nog inget av detta denna höst och vinter heller..

Vill inte låta depp, för jag trivs i huset annars..men denna ständiga stress av att aldrig bli klara tar på krafterna! Speciellt nu när jag börjat skola och har ännu mindre tid att ägna åt hus och hem..

Kanske är jag extra omotiverad nu pågrund av denna matsal som aldrig blir klar. Vi har gjort grunden färdig, men tapet och golv återstår. Tapet har jag nästintill bestämt mig för, men detta j### golv! Nämde i ett tidigare inlägg att vi ville få tag i samma golv som resten av huset. Men detta har ju oturligt nog utgått och efter att ringt runt till ca 20 återförsäljare och inte fått napp ger jag nu upp..VILL INTE TÄNKA OM och ha ett annat golv där ju! Har säkert haft hemma 15 olika andra golv men inget har kännts 100..svårt när man är så inställd på hur man ville ha det..

Så såhär ser det ut i dagsläget..










Så lätt att vara efterklok, varför köpte vi inte golv även till detta rum? Har tyvärr inget vettigt svar på detta..

Annars mår vi alla bra! Barnen går på dagis och stormtrivs. Har vid flera tillfällen fått höra "vill inte gå hem" vid hämtning:-) Ett gott tecken va?! Eller dåligt kanske? Att de inte vill gå hem:-) Hoppas det inte är därför iallafall!

Nehe, har lagt ut en "köpes" annons på blocket som ska betalas. Kanske har vi sådan oerhörd tur att det finns några kvadrat golv till oss:-)

RSS 2.0