Påsklediga

Härligt det är när man får några mer sammanhängande dagar ledigt ihop! Påsken är en skön "högtid" då det inte är massa måsten. Ingen stress med klappar som ska handlas eller massa mat som ska stå på bordet. Inte i vår familj iallafall:)

På Långfredagen hade vi ett par vänner på besök. Vi trotsade regnet och grillade! Fast vi fick lov att sitta inomhus..



Stella tyckte det var så kul med en jämnårig tjej att leka med.

Här myser hon och Alice i soffan framför en film..



När barnen väl somnat ( det var lite trix med mina!) så intog vi lite mer alkohol och tog fram ett spel. Mycket trevligt! Eftersom jag typ aldrig dricker alkohol kände jag att det var tid att passa på denna kväll. Gick loss på både vin och cider! Crille kände antagligen likadant för han vaknade upp bakis dagen därpå:)

På själva påskafton hoppade vi den traditionella påskmaten och bjöd in hela syskonskaran Ekdahl på tacos. Tyvärr fångade jag inte detta på bild:( Men det var mysigt att se alla. De är ju utspridda lite varsom i detta avlånga land.

Kvällen var från början tänkt att vi skulle spendera hemma. Då vi var bjudna på fest och till en början inte hade barnvakt så hade vi ställt in oss på att det skulle bli så. Men så ville vi båda så gärna gå på denna tillställning så i sista stund ordnades det med barnvakt! Tack mormor och morfar:) Båda barnen sov när vi lämnade hemmet så det kändes tryggt. Vi båda släppte loss på festen och hade kul!

Dagen efter var verkligen "dagen efter" för mig! Som sagt, dricker typ aldrig så när jag väl får chansen passar jag på..det kändes på söndagen:) Men tiden då man kunde ligga i soffan och glo på en film är sen fyra år förbi! Barnen var tvungna att underhållas och var extremt rastlösa just denna dag. Så vi begav oss mot farmor och farfar i Blåvik. Denna dag var vädermässigt lite bättre än dagarna innan så vi tog en promenad med barnen ner till sjön..









Idag, måndag, begav vi oss mot det relativt nya leklandet Bill och Bull i Motala. Helt okej för barn i Leo och Stellas ålder. Eftersom de är vana dagisbarn så vill de gärna ha lite fart och fläkt och blir lätt rastlösa av att bara vara hemma. Det var välbehövligt med lite bus och lek på denna nivå:)

Sammanfattar denna långhelg som oerhört välbehövlig..men hade önskat att det hade blivit mer gjort ute i trädgården. Vi hade planerat att fara till tippen och slänga massa bröte, kanske ställa ut utemöblerna och jag planterade penséer på skärtorsdagen (dagen innan det blev snöstorm!) Förra veckan beställde vi även en markis till köksfönstret så Crille skulle målat klart runt fönstret innan den ska sättas upp. Inte heller gick detta att göra på grund av denna förbannade snö!! Låt den smälta bort NU!!!


Bröllopsplaner!

På skottdagen i år tog jag mod till mig och friade till Crille! Efter 11 år tillsammans, ett hus och två barn tyckte jag det var på tiden att vi även blev man och hustru:-)

Då jag vet att Crille inte är någon planerare, inte heller den mest obotliga romantikern, visste jag att den dagen HAN skulle fria på kunde dröja ytterligare ett antal år..
Så jag slog själv till den dagen då jag "får lov" att göra detta! Blev ett mycket lyckat frieri och jag fick ett JA:-)

Vigseln kommer ske i slutet av Juli och inbjudningskorten är utskickade..



( temafärgen blir vit och champange )

Så nu smider vi bröllopsplaner! Då jag bokade kyrka, båt och lokal redan sommaren 2011 är detta redan klart.
( JA, det har varit svårt att inte försäga sig under så lång tid!!)
Nu återstår kläder till alla fyra familjemedlemmar. Som vanligt prioriterar jag barnen först så deras outfit är i pnincip klara.

Leo vill gärna inte vara med på kort men så här kommer han se ut klädesmässigt..



Stella ska ha denna söta näbbklänning..(med lockar i håret och matchande hårspännen)



Vad jag ska ha på mig har jag i skrivande stund ingen aning om! Har kollat runt lite men det är så vansinnigt dyrt! Ska försöka leta fram en fin klänning som inte kostar en halv månadslön:-)
Den ska iallafall vara i samma nyans som barnens kläder, lite benvit, inte helt kritvit.

Nåt liknande denna vill jag ha..



I veckan som kommer måste jag ordentligt leta runt. Ska man beställa är det minst 9 veckors leveranstid!
Sen måste vi leta ringar..

Nu när tentan i skolan är gjord ska jag ägna mig mer åt denna planering. Har hamnat vid sidan av nu när skolan har tagit så mycket tid!

RSS 2.0