Uppdatering..

Tänkte att det var dax för en uppdatering här på bloggen..vi håller på med sovrummet för fullt nu..men allt tar längre tid än vad vi nånsin kunnat ana..Det ena drar med sig det andra..när vi började med sovrummet var vi tvungna att även börja med badrummet..och när vi började där visade det sig att många av rören var tvungna att bytas ut..och för att hitta dom rören var vi tvungna att göra ett hål i väggen i vardgasrummet!!!

image330

Började med sovrummet och slutade här:-)

Så nu har vi både haft elektriker och rörmokare här för att kunna gå vidare..

image331

Nu är det gipsskivor som ska upp på väggarna..och som tur är tror jag att den värsta "skitgöran" är gjord..nu ska taket sänkas och sen ska fönstret på plats. Sen tapetsering, golv och lite finlir..sen inflyttning:-)
Ska bli så kul att få inreda ett rum! Men tyvärr fick vi ett tråkigt besked idag..sängen vi vill ha skulle inte komma till Sverige förns i april..jag som vill fixa allt när det väl är dax för det..och bädda en säng fint är ju så kul:-) Usch va tråkigt..men tror det är svårt att hitta en annan säng som passar och duger till oss! Så finns väl inget alternativ..måste vänta in denna..


Blivande badrum?!

Nu, efter mycket om och men, har vi bestämt oss för hur badrumsinredningen ska se ut. Det har inte varit en lätt match ska jag säga! Nästan lite tråkigt bara för att det finns så mycket..eller inte tråkigt men mindre kul..kändes lite hopplöst ibland:-) En sak har vi iallafall lärt oss..och det är att det skiljer oerhört mycket på priserna inom detta område! Finns kakel och inredning som är på riktig budgetnivå och sen finns det värsta lyxvarianten!! Vi hade kollat ut en inredning på Internet..beställde hem en katalog..och jag fick nästan hjärtinfarkt när jag såg priserna! Bara en handfatsdel kostade 36 000 kr!!!!!!!!!!! Inte undra på att det va snygg:-) ( kan tillägga att det (tyvärr) inte blev den..) Nu fick det bli en mindre dyr, men ack så fin, vit variant!

Och så har vi kaklet..passade på att knäppa några kort ute hos Camilla. Det blir troligtvis denna variant:

image327

De stora delarna på väggarna och de mindre kanske som detaljer. Och det vita golvet.

image328

image329

Svårt att avgöra vilken färg det är..i butiken såg den enbart beige ut men på provera hemma kunde man urskilja lite grått också. Är ju så beroende på vilket ljus det är. Men jag tror och hoppas det kommer bli fint. Tycker att det är en lätt färg att mixa handdukar och andra attiraljer med.

Kommer förhoppningsvis även passa bra ihop med den vita inredingen och vitvarorna.

Nu hoppas jag på tempo här hemma så jag får se resultatet snart:-)

Sovrums förberedelser..

Nu håller vi på för fullt att förbereda sovrummet. Crille målar takpanelen och jag shoppar grejer:-) Ett måste är en ny säng. För det första har vi bara 160 cm säng nu, vilket jag tycker är lite för litet och sen vill vi ha en vit nu! Så under ett besök till Linköping gick vi in på Sängjätten (har aldrig varit där innan) för att kolla på en säng som jag sett på deras hemsida. Problemet för oss med säng är att gaveln inte får vara hög då vi ska ha sängen precis under fönstret och det går bara nån meter upp från golvet..stod inga mått på hemsidan så vi gjorde ett besök där. Men isället för den säng jag kollat på fick vi ett tips om en ny säng som kommer in om några veckor. Och det som var så bra med den var att gaveln bara var 99 cm hög! Som hittat:-) Båda tyckte om den så nu får vi verkligen hoppas den är fin i verkligheten oxå! (har ju bara sett den på bild)

image322

Försökte mig på ett kort från broschyren..vad tycks? Får den godkänt?!

Precis innan besöket på Sängjätten hade jag köpt oss nya påslakan..det komiska var att det är är precis samma som dom bäddat med på bilden:-)

image323

Jag tycker det är sååå kul att handla påslakan! Vet inte varför..är bara en last jag har!

Igår besökte jag även Ullared och handlade lite..dock inte så mycket till hemmet..fanns inte mycket som föll mig i smaken. Det märktes att det är precis efter jul. Dels höll dom på att plocka upp nya grejer sen var det INGET folk!! Har aldrig varit på Ullared när det varit så lite folk..Nu kunde man gå helt själv på en avdelning! Var jätte skönt:-)
Handlade ett par lampskärmar som jag troligtvis ska ha på nattduksborden.

image324

Precis samma tyg som jag tänkt ha i gardinen och på kuddar!

Vill även ha denna fåtölj med tillhörande fotpall..

image325

Finns även i blå..men kanske blir lite mycket..Eller??

image326

Nu ska bara tapeterna bestämmas..lutar väl åt att det blir nån ljus färg..och förhoppningsvis kommer det bli lika fint som det är i mitt huvud:-)

RSS 2.0