Dax för lite uppdatering?!

Kände att det var på tiden att uppdatera lite på bloggen:-) Vi går fortfarande och väntar på att sovrummet ska stå klart..men nu är det faktiskt inte så långt kvar till den dagen kommer! Nästa program på schemat, när det gäller sovrummet, är tapetseringen! Allt är färdigmålat och vi har fått fina spotlights i taket!

image430

Crille blev klar med all målning i helgen! Det är mycket som ska målas..allt från lister, tak till fönster..

image431

Medans Crille hölls med målningen grejade jag med altanen. Nu när det går åt varmare tider vill man ju kunna använda sig av denna plats. Sen är det ju så skönt eftersom det är den ända platsen i huset som är någorlunda klar! Till min hjälp hade jag hyrt in min kära mormor:-)

image432

Förutom städning så fick dynorna till soffan komma på plats igen efter vinterkylan..

image433

Har även inhandlat nya dynor till stolarna i matsalsbordet..

image434

image435'

Nu vill vi ha fint väder så vi kan sitta här ute o grilla o mysa:-)

Morfar däremot vill ha regn..hans uppgift denna dag var att så nytt gräs på de ställen som vi rivit upp..och för att det ska växa bra ska det helst regna..

image436

Skönt när det händer lite!! Denna dag blev väldigt lyckad och mycket blev gjort. Somnade gott sen på kvällen:-) Tack kära mormor och morfar!

Ett evigt målande!

För tillfället håller vi på att måla panel o lister för fullt! Därav den dåliga uppdateringen här på bloggen:-) Att måla är riktigt tidskrävande..vi jobbar ju ganska mycket båda två så det är ju bara kvällarna och helgerna man har tid att hålla på. Och när man väl har målat klart så ska ju allt torka..tar sån tid! Men håll ut..snart, snart kommer bilder på det färdiga resultatet:-)

image427

image428

image429

Taket i alkolverna är nu äntligen färdigmålat! Blev riktigt snyggt tycker jag, precis som jag hade önskat!

Grundarbetet är A & O!

Dagen har jag och Crille ägnat en del åt att förbereda målningen av panelen i taket. Man kan tycka att det inte ska behöva ta så lång tid att måla ett tak, men eftersom det är nytt trä med kvistar i fick vi rekomendationen att måla kvistarna innan den vita färgen ska på..annars kommer det inom sinom tid att bli gula fläckar där..och det vill man ju inte ha!

image423

image424

Det var ett pilljobb..

Har man lagt ner så mycket tid med ett rum vill man att allt ska bli perfekt:-) Inget ska slarvas med! Det är därför vi valt att ta hjälp av en tapetserare för att få det jobbet perfekt gjort. Vi skulle säkert reda ut att tapetsera sjäva men risken är ju då att det inte skulle bli hundraprocentigt bra..vi får prova och lära oss detta i ett rum som inte syns så mycket istället:-) Där det kan bli lite misstag!

Efter att alla kvistarna blivit målade var det dax för grundmålning..

image425

image426

Grundarbetet tar tid..men ack så viktigt det är i slutändan:-)

Jag ser slutet!

Nu är all panel i taket på plats i sovrummet! Äntligen! Så nu ska vi ägna helgen åt att måla det vitt.

Även om det kan tyckas att vi hållt på med sovrummet i all evighet så har vi faktiskt haft väldigt mycket jobb med detta rum. Tror nästan att det är det rum som vi har/ kommer att förändra mest. De andra rummen i huset kräver inte lika mycket jobb..förutom köket då:-)

Tänkte bjuda på lite före bilder för att bevisa att det ligger mycket jobb bakom det vi åstadkommit än så länge:-)

Inget gjort..

image412

Rivit en vägg..

image413

image414

image415

Byggt igen en dörr..

image421

image422

Nästan klara..

image418

image416

Det blåa taket är ett minne blott:-)

image417

Även det gröna..

image419

image420

När jag ser sådana här bilder blir jag glad att vi kommit så långt som vi har! Även om jag är j"""" trött på detta rum nu! Hoppas att det inte blir några krångligheter nu i slutet..




Full rulle:-)

Igår var en händelserik dag! Dagen började med att jag blev väckt av att tapetseraren ringde och ville komma och spackla det sista. Strax efter klockan 8 var han här:-) Sen var det jobbdax för mig. Väl hemma igen var det full fart här hemma. Svärfar, bror och Chrille höll som bäst på med att sätta upp panelen i taket i det blivande sovrummet!


image403

image404

image405

Taket ska ju givetvis målas vitt. Först hade vi planerat att göra detta innan vi satte upp panelen, men vi fick tipset att göra detta efter då det kan vara svårt att få ihop bitarna om det är målarfärg på! Så nu är det målning som gäller i helgen:-) Sen ska det ju borras hål och installeras spotlights.

image407

Det färdiga resultatet. Nu återstår bara smårummens tak!

Under tiden grabbarna höll på dök en kille upp som vi pratat med om markiser. Han lämnade lite broschyrer och tygprover att välja mellan. Eftersom vi har en jobbig sol som lyser rakt in måste vi åtgärda detta. Vi vill inte sätta in persienner i de nya fönstrerna så då får det bli markiser på alla stora fönster. Så nu har vi ytterligare en sak att bestämma oss för..randigt? enfärgat? Eller vi är eniga om att vi vill ha enfärgat, men det finns ju typ 100 olika färger! Vi kommer troligtvis att välja någon kulör ur det beiga sortimentet..men vilken??

image406

image408

Inte så bra kort..men den här skulle tydligen vara jättefin. Vi ska åka ut på markistur någon kväll och spana in olika varianter:-) Fick tips om att denna satt uppe på ett hus här i trakten!

En trevlig helg i huvudstaden!

Denna månad har vi hunnit med två minisemestrar! I helgen som varit var vi i Stockholm tillsammans med Jeppe o Kinis. Målet med resan var att gå på Wallmans salonger. Vi hade turen att få låna en lägenhet av Jeppes moster, den låg mitt i smeten! Tittade man ut såg man NK skylten:-) Väl framme begav vi oss ut på stan en sväng. Jag o Kinis gick till Hemtex More där dom hade 50% rabatt på hela butiken. Skitkul! Köpte ett jättefint bäddset till  bebisens blivande vagn. Har haft ögonen öppna efter nåt fint sånt set. Har innan bara sett massa konstiga varianter med lustiga djur på! Jag är inte så mycket för sånt:-) Nu hittade jag ett vanligt grått och vitrandigt i jättefin mjuk kvalité. Fanns även rosa och blå varianter, så hade jag vetat vad som gömde sig i magen hade jag säkert köpt en passande färg, men nu fick det bli den neutralaste.

Jag älskar ju att handla bäddset så jag fann även ett jättefint set till bebbens blivande säng. Dock inte på Hemtex men det var ändå rea! I like:-)

image401

Nallen är även den inhandlad på rea, dock inte i Stockholm!

Hittade även fina servetter till halva priset på en helt underbar butik..

image402

Det var en Bruka affär som jag lätt skulle kunna spendera pengar i:-)

Nu får det vara färdigrest för ett tag, måste ägna oss åt att bli klara med övervåningen i huset!

RSS 2.0