Myskväll med nära och kära:-)

Ikväll är Crille borta på 30-årsfest i Boxholm. Kan tänka mig att det är livat när gamla "kärngänget" träffas igen. Kul för dom:-) Själv hade jag trott att jag skulle sitta ensam hemma med barnen men så blev det inte. Blev huset fullt istället:-) Alla mina syskon kom på tacoskväll, även Dannes tjej Lisa och deras STORA hund Ceasar! Vi åt som sagt tacos och tjatade! De hade alla varit ute på fest igår så man fick höra alla historier från gårdagen:-) Måste erkänna att jag kände mig lite gammal där..hade inga smaskiga fyllehistorier att bjuda på:-) Har faktiskt inte varit ute i svängen sen sommare 2009..det var med mammagruppen och vi hade skitkul! Men det var ju dock ett tag sedan..

Jag var också bjuden på 30-årsfesten som Crille är på ikväll. Men valde att stanna hemma eftersom det känns fel att lämna bort barnen. Speciellt Stella som faktiskt inte är så gammal ännu..Leo klarar ju sig väldigt bra själv. Han har faktiskt sovit borta hos farmor och farfar för första gånen för några helger sedan! Hade gått hur bra som helst! Det var första natten jag var borta från honom sedan han föddes..eller vi sov ju på BB två nätter när Stella kom. Så tre nätter borta från varandra på över två år..curling morsa? Kanske det!

Men barnen blev så glada av besöket ikväll! De var egentligen jättetrötta men ingen av dom ville gå och lägga sig sålänge folket var kvar:-)













Har prövat att sätta Stella mer och mer..hon har nästan balansen men klarar inte riktigt av sittläget helt och hållet..






Klockan gick men inget barn ville sova..






Tillslut varavade Leo ner och Melina fick läsa en bok för honom innan läggdax..



Nu sover de iallafall..tänkte göra detsamma snart..


Tänk om man kunde vara så här vig:-)

Roade mig häromdagen med att fota lilltjejen. (tycker det är så kul med Davids kamera!) Känner mig som en mästerfotograf när jag knäpper och knäpper i olika vinklar:-) Dessvärre var inte Stella på humör för att sitta eller ligga stilla och posa! Hon ägnade sig mest åt akrobatiska konster..













Helt otroligt vad viga små barn är! Tänk att kunna stoppa in foten i munnen i sittande läge:-)

Trots att det inte blev några vidare bra ansiktbilder var hon glad under hela "fotningen"!


Leo

Att det händer grejer med Leo nu! Munnen går i ett! Varje dag förvånas jag över hur mycker ord han kan:-) Det gäller även att passa sig för vad man säger, för han snappar upp allt och säger efter! Han har även ett otroligt minne. Kan komma ihåg saker vi gjort för längesedan och saker vi sagt.

Lilla plutten har blivit stor..







Han är oftast ett liten charmtroll den här killen. Men som alla 2-åringar måste han ju trotsa lite.."vill inte" är en vanlig mening här hemma för tillfället:-) Då gäller det att ha tålamod! Han testar mamma och pappa så fort tillfälle ges. Men på dagis är han visst inte alls sån vilket är tur! Där klär han på sig ytterkläderna utan protest. Medan jag är genomsvettig efter den proceduren:-)

Men trots trotsen tycker jag att denna ålder är så rolig. Han uppskattar så lite och kan hänga med på saker och ting. Tillexempel vara bara jag och han och handlade på ICA för ett tag sedan. Målet var att köpa en "Byggare Bob" film till honom. Då fick han själv ta en liten kundvagn och följa med in i butiken och handla sin film. Detta pratade han om i dagar efteråt:-)

Älskade skruttunge..





Stella

Är så glad för min lilla tjeja! Hon är så snäll och gör sällan något större väsen av sig:-) Det är bara på nätterna hon har en tendens att vara lite jobbig då det känns som om vaknar hela tiden! Det kan oxå vara så att man själv upplever at det är hela tiden eftersom det bara känns som om man blundat till innan det är dax för nästa flaska. Fast det kan gått fyra timmar..

Men det kunde varit betydligt värre, hon kunde haft kolik och det är jag väldigt tacksam att hon inte har! Tror jag skulle hamnat på psyket då:-) Att inte få sova påverkar mig rätt mycket! Den sista tiden har Crille haft hand om matningen på nätterna, jag kan ha så svårt att somna om ibland efter "ett avbott" i sömnen. Fast jag är nästan vaken varje gång det är tid för mat ändå..

Tur att Leo sover hela nätter så vi bara har ett barn att ta hand om:-) Vet att Stella oxå inom snar framtid kommer sova bättre..ju mer aktiva dom blir på dagarna desto skönare sover dom sen på nätterna:-)

En söt liten tjej är hon iallafall..













Försöker att knäppa en del kort på henne och Leo. Mitt projekt hemma nu är att göra ett "Stella album" och ett "Leo album".  Tanken är att de ska få varsitt album med bara dom i. Som de kan ha med sig hela livet:-) De album jag har här hemma vill jag ju ha kvar. Barnen albumen får dom ta med sig vart dom än tar vägen i det vuxna livet:-) Har även fyndat varsin bok som heter "Boken om mig". Det är något snarlikt "Mitt första år" men med mer plats att skriva ner roliga händelser. Ska skriva ner lite roliga grodor Leo säger eftersom munnen GÅR I ETT på honom för tillfället. Lätt att man glömmer om man inte får ner det på papper:-)










Underbara tjej!


Bara ett fönster kvar!

Av 17 fönster så har vi bara ett kvar! Det näst sista byttes idag. Det var ett köksfönster. Detta var lite trixigare än de förra eftersom det skulle "höjas upp". Det tidigare var inte i samma höjd som köksbänken..lite svårt att förklara men här kommer lite bilder!

Innan..










De första timmarna under rivningen var Leo med mormor. Jag och Stella gick på en promenad så vi inte heller skulle vara inne i kylan. Sen låter det ju ganska högt när det sågas! Men sen när hon vaknade fick vi lov att stänga in oss i vardagsrummet och tända en brasa för att få upp värmen:-)



Efter lite slit (och en del svordomar!) satt då fönstret på plats..






Imorgon klipper vi nog det ALLRA SISTA!

Änder och barn som matas!

Lagom till att Stella skulle sova begav sig vi ut på en promenad. Målet var att mata änderna i dammen vi har i närheten där vi bor. Lyckligtvis fanns det några få och hungriga fåglar där som fick mat av oss..





Crille slutade skapligt idag så han anslöt efter jobbet..





Leo är så rolig när han matar änder, han äter upp hälften själv! Matvrak:-)







När vi kom hem till huset igen ville Leo prompt cykla! Det vara bara för pappa att lyfta upp honom i sadeln där bak och ta en svänga. Då fick han en överlycklig son:-)



Krävs inte så mycket för att göra denna lilla kille glad!

Fångat med brorsans systemkamera:-)

Har till min förtjusning fått låna min brors systemkamera! Åh vad jag tycker det är kul att ta kort med en sådan! Önskar att jag hade lite pengar över så jag kunde köpa mig en egen..men som fattig föräldraledig som jag är finns inga sånna pengar över:-(

Får nöja mig med att låna Davids och knäppa lite..



















På promenad i höstblåsten:-)

Idag kändes det verkligen att hösten har kommit! Usch va kallt det är! Men det är mysigt tycker jag med alla färgglada löv och när solen är framme:-) Efter att Leo sovit sin middagslur gav vi oss ut på en promenad i skogen. Jättemysigt att han kan springa omkring och undersöka alla pinnar och löv:-)















Leo har en ny lek som han kör med. Så fort han hittar nåt föremål som påminner om en mikrofon börjar han att "sjunga" i detta. (läs mer skrika!). Idag hittade han en pinne som han höll låda med:-)




Efter skogsbesöket gick vi en sväng till lekparken..






Men där blev vi inte sålänge. Leo frös sa han och ville gå hem och kolla på "pippi strump" och "mysa i soffan"!


Där vuxna blir som barn på nytt:-)

Halva dagen idag tillbringade jag och barnen på busfabriken i Linköping. Som sällskap ( och barnvakt! ) följde min syster och min brors flickvän med. De två var perfekta att ha med eftersom de mer än gärna klättrade upp till rutsckanor och lekte i bollhav:-)







Leo han stormtrivdes där. Provade nog på alla aktiviter och "stationer":-)







Själv gick jag mest omkring med Stellis. Hon är lite för liten för att roa sig på egen hand:-) Men hon verkade trivas med att se alla andra leka!



Både syrran, Lisa och Leo var helt genomsvettiga efter nån timme där inne! Då passade vi på att ta en välbehövlig fikapaus!



Perfekt ställe att fördriva några timmar på. Hemma fixades det lite med huset. Bra fördelning i familjen:-)

Dom säger att hon är lik sin pappa !

Har på sista tiden fått höra från flera olika håll att våran lilla Stella är lik sin pappa. Kanske att det stämmer?!













En glad liten skruttunge är hon iallafall:-)




Stellas dop

I helgen var det dax för dop för lilltjejen. Hon döptes i Säby Kyrka nu i lördags. En mycket fin tillställning tillsammans med släkten. Min syster och Crilles bror var faddrar. Hade turen att få en jätte bra präst och systrarna Johansson sjöng två fina låtar. Blev så rörd av låtarna så jag stod där framme med tårar i ögonen:-)

Leo fick vara med framme vid oss. Men han ville helst bli buren så det blev tungt efter ett tag, då lämnade jag över honom till mormor! Men sen fick han lov at komma fram igen då han skulle hjälpa till att hälla upp dopvattnet..





När det sen var tid att få lite vatten på huvudet blev det lite gråt..var lite otäckt att bli blöt!











Efter ceremonin i kyrkan blev Stella trött. Hon sov den första timmen när vi fikade. Sen vaknade hon och var lite social i slutet:-) Hade ju oturen att få en släng av vinterkräksjukan dagen innan detta dop. Var först lite rädda att vi skulle behöva ställa in. Men Stella blev bättre och under lördagen märktes inget av gårdagen! Och ingen av gästerna blev smittad heller:-)



















Så nu är gumman döpt. Stella, Frida (från Crilles mormor), Charlotte (släktnamn på min sida).


Liten tjej börjar bli stor!

Nu är lilla Stella snart fem månader! Det är verkligen på barnen man märker hur fort tiden går! Kommer ihåg det som igår när hon kom till världen. Tycker inte det var sålänge sedan men ändå känns det som om hon alltid varit en del av våran lilla familj:-)

Jag tycker det är kul att fota barnen för att senare kunna gå tillbaka och titta på utvecklingen av dom. Som sagt, tiden går fort så det är kul att föreviga tiden när dom var små!










"Tyvärr" har jag bara en vanlig hederlig digitalkamera så fotona blir inte så bra jag skulle vilja. Drömmer om en systemkamera så jag skulle kunna ta klara och fina kort..blir stor skillnad på korten med en sån kamera. Min bror äger en sådan och man märker stor skillnad pa hans och mina kort..VILL HA:-)

RSS 2.0