Oj, vad dagarna går!

Nu är vi inne på Crilles sista arbetsvecka innan semestern. Imorrn jobbar han sista dagen på flera veckor! Ska bli kul att få umgås lite ihop alla tre! Är speciellt välbehövligt för Crille. Har det inte varit jobb på arbetet så har det varit jobb här hemma..men ska verkligen försöka ta vara på tiden nu i sommar. Inte dra igång några större projekt..

Nu när det är så fint väder blir man ju mycket piggare oxå!  Idag har jag hunnit med att umgås med flera vänner. Började dagen med en frukost ute hos Lisa..



Nu när vi träffas blir vi så många tack vare alla barn! Kul:-) Och fler kommer vi bli..två i "gänget" som gräddar sin "bulle i ugnen" nu. Har en känsla av att en kan har anlänt..eller är påväg! Inget jag vet säkert..har bara en känsla!!

Plötsligt känns Leo så stor! Han ville vara med "de stora barnen" idag..de badade givetvis pool och Leo ville vara med och titta. Han skulle nog badat om han fick men vattnet var alldeles för kallt för honom!





Satt och pratade och solade i några timmar. Bad även Fia knäppa några sommarkort på Leo som jag eventuellt ska göra en canvas tavla av. Väntar på spänning på mailet med alla kort:-)

Vid lunch åkte vi hem. Var hemma en liten stund sen bar det av till Hätte på en liten picknik med Lena och Elias.







Nu hoppas vi att det bra vädret håller i sig så jag, Crille och Leo oxå kan åka ut på små utflykter:-)


Poolpremiären sen igår!

Hade ju ett inägg igår då vi premiärbadade i poolen. Tyvärr lyckades jag inte lägga in det jag filmade..gör ett nytt försök nu..




Har blivit en del dopp även idag. SÅ skönt att bara kunna svalka sig när man känner för det! Tog även ett sent kvällsdopp både igår och ikväll:-)

Idag har vi grejat lite hemma. Sedan åkte vi till Blåvik och hälsade på Crilles bror med familj. Blev lite grillning och bad för barnen. Skönt att man kan vara så mycket utomhus nu. Både Crille och jag har nog lyckats få liiiiiite färg på kroppen. Leo däremot får vi försöka ha i skuggan, eller under parasoll..



Har varit en aktiv helg. Har hunnit med en hel del med huset.  Kvällen igår ägnades åt målning..jag målade massa panel till fasaden. Skönt och framförallt smidigare att kunna stå utomhus att måla. Slippa stå i garaget och trängas!





Jag och Crille har även hjälpts åt att måla den vita träpanel i trappen. Nu återstår nästan bara en strykning av allt..får bli veckans projekt:-)

Nu känns sängen väldigt inbjudande..Leo har slocknat sen några timmar tillbaka..
Ser rätt skönt ut..


Sommar, sol, mat och bad!

Fasen va gott det är med sommar! Denna sommar kommer bli mer "normal" än förra då vi hade ett litet spädbarn som krävde mycket tid och engagemang..nu är ju Leo så stor så man kan göra mer "barngrejer" med honom. Som att bada:-)

Var hemma hos Rebecca häromdagen och blev bjuden på jordgubbstårta! Där fanns också en pool..men denna gång fick inte Leo hoppa i..var för lite större barn..men han ville bra gärna!



Rebecca hade även sina barn hemma så det var full rulle. Hennes söta dotter Gry poserade gärna..



Vi var ett gammalt skolgäng som fikade. Var några styckna som "hängde" under gymnasietiden. ( Bara tjejer i klassen så det tjatades en hel del!) Nu hade Josefine och Frida kommit hem till Tranås så vi strålande samman:-) Med var även Lou, Elin och hennes barn Vilme och Eira. Full rulle med andra ord:-) Blir ju tyvärr inte att man kan prata så mycket då man har ett litet barn att passa på hela tiden..men det var trevligt och gott!

På kvällen åkte min lilla familj ihop med Lina och David ut till Torpön för att äta lite mat. Det var en fin kväll men lite blåsigt..







Igår var vi iväg i Jönköping på en liten shoppingrunda. Var vissa saker som var tvunget att inhandlas. En grind till trappan exempelvis. Fick häromdagen se hur Leo klarade att krypa upp för HELA trappen själv! (Givetvis stod jag bakom som skydd, men han behövde ingen hjälp). Tror han ville upp till Crille då han sa "papa, papa" hela vägen upp:-)




Det inhandlades även en resesäng, solskyddsdräkt, lite kläder på Polarns rea, och så en POOL!

Idag var delar av min familj här hemma för att fira min "lilla" bror som fyllt 21 år. Valde att vara här hemma då vi kunde sitta ute och att det även är smidigare med lillemannen. Han kunde leka fritt och bada!



Våran trädgård är numera fylld med grejer. Inte kul att klippa gräsmattan nästa gång:-)



Poolköpet inspirerade Kinis och Jeppe oss till. De är oxå nyblivna poolägare och sa att det typ var det bästa de köpt! Så varför inte?! Jah känner att det är enormt skönt att bara kunna svalka sig när man vill. Att inte behöva åka iväg varje gång..kommer nog bli mer att man är på hemmaplan nu.

Så idag fylldes den med vatten och det blev premiärdopp..självklart var Leo framme direkt:-)







Fick även en liten filmsnutt på premiärbadet..men det funkar inte att lägga upp videoklipp nu:-( Får försöka senare..

En intensiv men trevlig dag!

Idag har det varit full aktivitet sen vi gick upp! Börjar bli rätt trött nu..men måste ju hålla er som är intresserade uppdaterade om dagens händelser:-)

Dagen började med ett "farväl". Våra grannar från Holland ska flytta tillbaka efter två år i Sverigen. Har ju så smått lärt känna dom mer och mer nu när de har en liten grabb i Leos ålder. Men jobben kallar i deras hemland..så idag tog de med sig lillkillen hem för att sedan återvända och fixa med all flytt. Så vi sa att vi skulle ta en "avskedsmiddag" innan de flyttar för gott..men då blir det ju utan deras son..



Känns lite konstigt att man inte kommer se varandra på så lång tid nu..kanske aldrig? Men vi ska hålla kontakten och vi var välkomna till dom i Holland om vi ville:-)



Bjöd på lite jordgubbar och glass!

Efter lunchen åkte jag upp till Josefine och Elias. Poolen fanns, till Leos förtjusning, kvar även idag så det blev ett dopp idag med:-) Var nära att det blev med kläderna på även idag..helt galen i vatten!



Efter några timmars lek och bad åkte vi hem för att förbereda oss för kvällens gäster. Supergulliga Jeppe och Kinis kom för att ge Leo en liten present! Ett "badtåg" och en skiva med musik! Jättesnällt!

Leo var eld och lågor hela kvällen då de lekte och busade med honom mycket:-)











Så trevligt att man kan träffas så här mitt i veckan. Tack vare att det är ljust ute blir ju kvällarna lite längre! Gillar skarpt sommarkvällar:-) Lär ju bli en del grillande i sommar..

Måste bara fråga om nån är intresserad av ett husdjur?! Några kvällar i rad har jag nu sett en liten igelkott krypa omkring bland buskarna här hemma..känns inte helt bra att den ska bo i våran trädgård..inte för att den kan jag göra nån större skada..men känns lite olustigt på något vis!



Nehe..nu måste jag krypa till kojs så jag orkar med morgondagen! Hoppas på att Leo inte blir sängliggande och febrig då han ska få sina 1-årssprutor. Sist blev han lite sån..hängig och febrig..

Gonatt!


Poolparty hos Elias!

Idag har Leo och jag varit på ännu ett 1-årskalas! Nu var det Elias tur att fylla året. Då solen äntligen har tittat fram hade Josefine tagit fram poolen:-) Alla barnen, utan Elliott som var en liten badkruka, badade hej vilt! Leo hann bada men alla barnen i olika omgångar. Han ÄLSKAR att bada!









Både barn som vuxna hade en kanon trevlig dag ute på altanen i solen. Kommer nog bli fler sådana dagar tillsammans!
Är ju så kul nu när grabbarna är så pass stora så man kan vara ute med dom på ett helt annat sätt mot förra sommaren. Då var de ju precis nykläckta och låg mest och sov hela tiden:-) Nu är det däremot full rulle!

Leo älskar ju som sagt att bada. Så pass att han, i ett obevakat ögonblick, nästan han hoppa i med kläderna på! Fick tag på honom när han var halvägs i:-) Men så fort något barn skulle i och bada och Leo hade kläderna på var jag tvungen att fort klä av honom så han fick hoppa i vattnen!









Baden varvades med mat och fika. Slog ihjäl många timmar ute idag!



Tack för ett jättelyckat kalas. Och grattis på födelsedagen Elias!

En trevlig midsommarhelg går mot sitt slut..

Jaha, ännu en helg är snart slut..men har har haft det riktigt bra! På själva midsommarafton var vi ju bjudna till Filips föräldrar i Blåvik (de vi aldrig träffat). Men vilka gästvänliga människor! Bjöd på jättegod lunch och lite alkoholhaltiga drycker när vi kom.









Satt och pratade medans vi åt och hade jättetrevligt. Allt  var jättebra anordnat. Fanns massa mat och de hade t.om. gjort pannkakor till barnen:-) Våra tallrikar och glas fick inte vara tomma..kom och fyllde upp glasen utan att man bad om det. Det kallar jag service:-)

Så tack Charlotte och Filip för att vi blev inbjudna!



Efter maten gick vi på ett midsommarfirande i närheten. Kommer i ärlighetens namn inte ihåg senast jag var på ett sådant firande med dans och sång! Men det var trevligt. Köpte några lotter men vann dock bara en liten grej..



Hade även tur med vädret (för en gång skull!) Kom bara en liten skur under dansen!
Tillbringade hela eftermiddagen med våran nya bekantskap:-) Stugan låg fint vid vattnet..blåste dock lite..







Framåt kvällen begav vi oss hem mot "våran" stuga. Eftersom vi hade druckit lite fick vi lämna bilen och vandra hemåt:-) Men det är inte speciellt långt. Med mycket mat i magen var vi inte så sugna på att dra igång grillen när vi kom fram. Mös lite i stugan sedan begav vi oss på en kvällspromenad.
Leo tycker om att komma till nya ställen som kanske inte är så barnanpassade..får ju chansen att pilla och undersöka mycket!



Grillade senare framåt kvällen sedan var det bara mys inomhus som gällde resten av kvällen..



På midsommardagen kom Crilles föräldrar upp och bjöd på mat. Var dock lite trötta på "grillning" så vi fick pannbiff. Mumsigt! Snacka om att vi varit bortskämda med mat denna helg:-)

Idag, söndag, har jag och Leo varit på besök hos min mormor och morfar. Blev även där bjuden på mat!



Stannade hos dom några timmar eftersom Crille skulle vara hemma och fixa med panelen i trappen..
Börjar faktiskt se ett slut på detta projekt. Återstår bara en j"""" massa målning!!

Nu ska jag fixa de sista "måstena" innan läggdax. Kommer nog sova gott inatt efter en sådan här händelserik helg:-)








Vill önska trevlig helg!

Gårdagen bjöd på ett underbart fint väder! Tänk vad mycket gladare man bli när solen lyser:-) Men nu när det är midsommarafton imorgon smyger sig regnet (som vanligt) på..

Men vi får hoppas det vänder och spricker upp igen. Eller hur?! Vi ska tillbringa morgondagen i svärföräldrarnas stuga i Blåvik. Är även inbjudna på lunch hos några vi aldrig varit hos innan:-) Haha! Det är Charlotte i min mammagrupp som har bjudit in oss till hennes svärföräldrars stuga som också ligger i Blåvik. Blir trevligt:-) Ska sen ner på lite midsommarfirande och dansa lite kring stången! Har jag inte gjort sen barnsben..men det är andra tider nu:-) Finns ju ett litet barn i bilden nuförtiden!





Tillbringade eftermiddagen igår hos Lisa ute på "landet". Hon har ju två söta döttrar som Leo trivdes med..



Satt ute i solskenet och snackade medans barnen for runt:-)



Leo ska undersöka ALLT nu! Lägger man fram en filt med lite leksaker är dom kanske intressanta i två minuter sen kryper han iväg och käkar upp nån blomma:-)



Ett litet busfrö:-)

Leo har kommit på en ny rolig lek (enligt hans tycke)..jag kanske är mindre road:-) Två gånger idag har han roat sig med att kasta ut varenda blöja från garderoben som vi förvarar dom i..




Om dygnet ändå kunde ha fler timmar ibland..

När man har en heltidsarbetande sambo och en liten ettåring så finns det inte speciellt mycket tid till renovering..tyvärr kan jag inte göra mycket själv nu..är för stora projekt för mig:-) Att ha ett renoveringshus kan ibland vara mycket krävande..som ikväll tillexempel. Istället för att ha en lugn hemmakväll framför TV:n med god mat sitter jag här vid datorn medans Crille är ute och målar panel till huset..måste helst bli klart innan torsdag då pappa skulle komma hit och hjälpa till att få upp den..



Stackars Crille får aldrig känna sig helst avslappnad och ledig..ligger han i soffan får han dåligt samvete för att han inte grejar..

Imorgon ska han iväg  på nån middag med leverantörer från Frankrike så då försvinner en kväll..
Är så stolt över min tappra karl som kämpar med vårat hus för att få det fint:-)

Nu är klockan 22.00 och jag ska fixa lite innan det är dax för sängen. Måste lägga mig tidigt då man inte vet hur natten blir med en liten kille som får sina kindtänder nu..stackarn har feber och ont..

Var ute och sa "gonatt" till Crille, som han sa "du kommer väl sova innan jag kommer in"..Roligt förhållande;-)
Men har bestämt oss för att ta det lite lugnare på semestern. Inte dra igång några större projekt.










Trevlig kväll hos Lena och Nisse!

Igår eftermiddag/ kväll samlades min mammagrupp med respektive hemma hos Lena och Nisse för en grillning. Tyvärr saknades Josefine och Johan då deras son Elliott var sjuk..tråkigt..men det är väl så när man ska göra något ett större gäng, alltid några som inte kan närvara..synd..men det kommer fler gånger Jossan:-)

Det blev iallafall en mycket lyckad tillställning. Alla barn och vuxna var på toppenhumör!





Vi hade lite "knytis". Tog med oss det vi ville grilla sen hade vi delat upp det andra ätbara..mycket gott! Alla åt med god aptit:-)










Alla kommer så bra överens! Både barn som vuxna:-)



Vi samlades redan klockan fyra så barnen skulle kunna leka lite innan de blev för trötta..men Leo och Elias Ljungberg höll låda långt in på kvällen!



De kom på en lek tillsammanns, att skjuta varandra i gåvagnen. Tydligen mycket roligt då de lekte denna lek länge och skrattade!





Vid 23-tiden började Leo bli lite trött..packade då in honom i vagnen och promenerade, mycket mätta och nöjda, hemåt.

Tack för en jätte trevlig kväll! Måste vi göra om snart. Hoppas ALLA kan vara med då:-)






Höstkänslor??!!

Det är den 12:e Juni idag..men känns som om det skulle kunna vara höst! Regnet har bara öst ner idag och det har varit ruggigt och kallt! Vad är detta?? Får vi ingen sommar?...

När det är sommar brukar inte jag vara SÅ sugen på att fixa och pyssla hemma..man är ju mest ute och inte så mycket hemma.,.(jag betonar "inte SÅ sugen"..har alltid ett litet sug!) Men nu får jag höstkänslor..vara hemma, tända ljus..kolla film typ..

Har köpt lite nya handdukar till badrummet som står klart på övervåningen..bestämt mig för att ha lite "marint" tema där inne nu..



För ett tag sedan sålde vi ju vårat matsalsbord. Har inhandlat nya stolar men inget bord..



Söker nu ett vitt bord som rymmer sex stolar. Förslag??
Ska även köpa fina stolsdynor så ser det lite roligare ut:-)

Häromdagen var jag och Leo och fikade hemma hos Sophia i hennes "lilla hus". Jättemysigt!
Sophia har, likt mig, en passion för zinkhus..frågade om hon inte ville sälja något..fick som svar att hon inte hade plats för en vägghängd variant. Då jag vill ha något sådant sen när panelen i trappen är klar blev det affär:-)





Näe nu får det vara slut på detta TRÅKIGA väder!! Vill vara utomhus och mysa istället:-)

Var iväg i Linköping med Leo idag och handlade lite kläder till oss..fanns ju lite på rea! Fyndade lite på Lindex rea, typ pyjamas, T-shirtat...luvtröja. Var ju även tvungen att gå till "favvobutiken" Polarn & Pyret! En affär som jag skulle kunna handla hur mycket som helst i om plånboken skulle tillåta:-) Är dock lite dyrt så det blev "bara" några klädesplagg inhandlade..



Bestämde mig även för att inhandla lite till MIG för en gång skull..



Har alltid gillat Gina Tricot! Nu har jag upptäckt att de har en hemsida med "nätshopping":-) Perfekt då man kan sitta i lugn och ro och kolla på plaggen! Fast det är väldigt lätt att man trycker på "lägg till i varukorgen" alldeles för många gånger!! Gjorde en beställning för någon vecka sedan och det tog bara en dag i frakt. Rekommenderas:-)

Så nu vill jag få bort mina höstkänslor och få tillbaka sommarkänslorna jag hade för några veckor sedan!!!




Leos första födelsedag i bilder!

Dagen har varit kanonbra! Leo var på toppenhumör och fick massa fina presenter:-)
Knäppte en del kort under dagen..

Började med ett paket på morgonen..



Han fick en litet piano som han satt och klinkade på!

Efter paketöppning tog vi ett bad..



Hela släkten (utan Danne, min bror) var samlade..vi var sammanlagt 15 personer. (Och en liten bebis i Ylvas mage!)
Fick lov att ommöblera inne på altanen..kunde ju tyvärr inte sitta utomhus som vi hade hoppats. Det bjöds först på smörgåstårta och sedan jordgubbstårta till efterrätt..





Leo älskar ju att få uppmärksamhet! När det var tid för paketöppning var han i sitt esse:-)



Fick en rolig cykel av sin mormor. Har faktisk aldrig sett något liknande..men han sitter fast i en sadel sen kan man dra honom och styra!





När vi samlade hela släkterna tas det ju en hel del "släktkort". Knäpptes en hel del vill jag lova..









Ett hellyckat kalas! Leos kusiner, Christoffer och Emilia är favoriter att leka med! Hade jättekul med en ballong..



Av oss fick han en bobbycar..



Mer presenter..





Leo tackar och bugar för alla fina presenter och en jätterolig dag! Trodde han skulle somna tidigt på kvällen då han inte sov mycket under dagen, men han var helt uppe i varv när gästerna hade gått! Tyckte väl det var kul att leka med allt nytt:-)
Han fick sitta med och avsluta dagen med en pizza ihop med mina syskon..



Avslutar med en liten hyllning till världens sötaste Leo! Har ju varit lite duktig och tagit kort på honom den 7:e varje månad..ville göra nåt kul med dom..och här är resultatet..


Grattis Leo på 1 årsdagen!

Idag fyller vårat älskade charmtroll 1 år! Helt otroligt vad detta år har gått fort..kommer ihåg det som igår när vi åkte in till BB i tron om att jag bara hade lite ryggvärk:-) Eller det var vad jag trodde iallafall, Crille var klok nog att ta med sig den halvpackade BB väskan som jag hade börjat med dagen innan! Hade ju inte räknat med att föda förns om fyra veckor då:-) Men våran lille plutt ville snabbt ut för att upptäcka världen utanför magen. Han var ju ute tre timmar efter att vi kommit in till BB. Vaknade hemma runt 04.30 tiden..var inne på BB runt 06.30 och han är född kl 09.27..



Alla som har barn säger att småbarnstiden går så fort. Innan jag själv blev mamma kunde jag inte riktigt förstå vad de menade..men nu vet jag! Tiden går väldigt fort med ett litet barn:-)








Grattis på din dag våran älskling!!

Barnkalas!

Ni som var uppmärksamma och kollade i dagens Tranås Tidning kunde se att våran lille plutt fyller 1 år på söndag! Börjar bli stora killen nu:-) Idag var det dax för det första kalaset. Hela mammagruppen kom med deras killar..



Då det var skittråkigt väder fick vi hålla oss inomhus..hade dukat upp på altanen igårkväll men insåg imorse att vi blev tvunga att flytta in..TRÅKIGT! Tror man ju inte att man ska behöva ha inomhus kalas när man har ett Juni barn!
Men så blev det..









Det blev ett jättelyckat kalas trots vädret! Min käre mormor hade stått i och bakat massa goda kakor och en helt underbart god tårta:-)



Bjöd även på räksmörgåsar och köttbullemackor så förhoppninsvis gick inte tjejerna hem hungriga!

Nu när det är kalastider kommer mitt nyinköpta "födelsedagståg" till användning..



Detta är min lilla familjs nya kalas tradition! Kommer komma fram vid varje barns födelsedagar. Byter bara siffra beroende på hur gamla de blir:-) Gulligt tycker jag!


Jag har köpt ett hus till:-)

Har investerat i ett gulligt vitt trähus. På det hänger en krans med ett litet hjärta i:-) Fast det är inget hus som man kan bo i..Tihi! Det är ett litet "dekorationshus". Hade ett sen tidigare men ville ha ett till då jag tycker det är fint att ha två "likadana" saker brevid varandra i ett fönster!



Har även köpt ett gäng pelargoner till krukorna ute på altanen. Fick tips om att det fanns fina "oäkta" på Åhléns. Eftersom jag inte har några gröna fingrar åkte jag dit och köpte upp ett lager:-) Tittar man från avstånd tycker jag de ser ganska "levande" ut. Det är positivt att det alltid ser fräscht ut i fönstret!!



Nu börjar altanen bli ganska mysig tycker jag..men det är klart, finns alltid mer man vill fixa med..

Har även fyndat ett fint "köksset" som matchar in..



Även sovrummet har fått lite nya grejer..





Och fåtöljen med..





Gillar verkligen den "lugna harmoniska stilen". Men det får inte bli för "gulligt". Tycker om att blanda lite stilar!





Datanörden har varit här!

Min käre lillebror  David kom hit idag för att försöka sig på att lägga upp videoklipp här på bloggen. Givetvis klurade han ut det:-)

Bjuder nu på ett försenat klipp på Leo när han premiärbadade i poolen uppe i Blåvik i helgen..




Så nu kan jag det! Kommer nog bli lite fler filmer här på bloggen nu:-)

Elliott 1 år!

Idag var Leo och jag på kalas. Det var Elliotts tur att fylla året. Skiljer exakt en vecka på honom och Leo. Kul att ha vänner som har så jämngamla barn! Vi bjöds först på gott fika uppe i deras lägenhet. Gick sen ut i det fina vädret. Tanken var att vi skulle bada i en pool de har där de bor..men då en unge hade bajsat i vattnet under gårdagen var denna stängd idag..Så typiskt! Alla hade med sig badkläder till de små..men vi fick vara på land istället. Gick jättebra det med, satt och solade och hade det trevligt!



Efter några timmar i solen begav sig några av gästerna hem. Jag och Josefine stannade däremot kvar ett bra tag. Våra killar anslöt sig också till oss. Vi käkade pizza:-)







Trevligt gäng det där! Kommer bli kul att åka med dom ner till Göteborg några dagar nu i sommar!!

Det blev många timmar i solen för lille Leo idag! Trodde han skulle vara jättetrött när han kom hem..men icke! Gick på högvarv här hemma..kommit in i en rätt tråkig fas då han knappt sover något på dagarna..och är sen skitsvår att söva på kvällen..SUCK! Dagarna blir rätt långa då..jag är skapligt trött på kvällen vill jag lova!





Tack för en jättetrevlig dag! Nästa gång blir det kalas här hemma. Hoppas på lika bra väder då:-)

RSS 2.0