Prinsens nya rum!

Igår fick jag äntligen chansen att åka till IKEA för att handla en "juniorsäng" till Leo. Vi har ju tänkt att flytta ut honom från "bebisrummet" och låta honom ta det större rummet. Då ville vi ha en större säng till honom så den lille bebisen kan ta spjälsängen. För att inte Leo ska känna att vi "kör ut honom" pågrund av bebisen ville vi göra detta moment lite innan ankomst. Så idag har vi fixat massa här hemma! Nu är det stora rummet officiellt Leos rum:-)

Sovalkoven..





Lekrummet..







Gjorde ett försök att söva honom här inne ikväll..men det misslyckades! Han satte sig upp direkt och ville absolut inte sova där! Tror det handlar om en vanesak..han har ju inte sett nån säng där innan! Får lov att lära honom att det är hans nya säng och bekanta honom med den nya miljön:-) Efter försöket la Crille ner honom i sin gamla säng och han somnade på mindre än fem minuter:-)
Tydligt exempel på att rutiner är oerhört viktiga för barn. Bryts det blir dom oroliga..

Men vi har ju (troligtvis) några veckor på oss att försöka få honom att sova där. Sen skulle det ju inte vara nån katastrof om han inte vill, den lille bebben kan ju sova hos oss första tiden. Eller så tar vi och gör iordning resesängen lite mysig! För en till spjälsäng köper jag inte.

Annars trivs Leo som fisken i vattnet i sitt nya rum. Vill oftast inte gå ner därifrån när vi är där!


En dag i parken som avslutades med stukad fot..

Då det var fint väder ute även idag bestämde jag mig för att ta med Leo ut till en park där man kan mata fåglar och även leka i en lekpark. Allt började bra och vi hade jättemysigt..





Leo fick leka av sig och hade kul. Vi tog sedan en paus i lekande för att fika lite..





När vi fikat klart ville Leo fortsätta att leka i lekparken. Han ville att jag skulle hjälpa honom upp på en "gunghäst"..tog hans hand för att underlätta att gå i snön. Det var fortfarande en del snö på backen och på nåt jävla lustigt vis ramlade jag handlöst! Fattade först inte vad som hände..låg där som en fet padda och kunde knappt ta mig upp! Eftersom jag är gravid i 8.e månaden är jag smidig som ett kylskåp så fick lov att krypa där på backen för att greppa nåt att lyfta mig upp i:-) Började även känna att ena foten värkte..bara den inte är bruten var min första tanke. Men kunde stödja mig på den och började halta hemåt..

Nu sitter jag här och ser hur foten svullnar upp mer och mer..vad ska man göra?? Känns som om den kan vara stukad då det gör ont att gå och när man nuddar det svullna partiet..

Tråkigt att en annars lyckad dag skulle sluta såhär:-( Men, men..det går ju över så småningom! Bara surt att det skulle hända nu när man redan har lite bökigt att ta sig fram och ta på sig skor...

"Bygger bo"

Nu när det börjar närma sig förlossning har jag (likt andra mammor??) fått inspiration att fixa hemma! Nu vill jag att det ska vara fräscht och iordning för bebisankomst. Tyvärr kan jag inte påverka hall och badrumsrenoveringen..men jag HOPPAS verkligen att vi får ordning på detta inom en snar framtid:-)

Mina pågående projekt är gardiner till vardagsrum och den blivande hallen, målning av sittbänk och bokhylla. Har även fått inspiration att göra klart Leos "nya rum". Ska försöka komma iväg och handla säng till honom så jag kan börja ordningställa rummet. Som det är nu är det ett barnrum / TV-rum/ datarum..men ska bli bara barnrum snart! Då det är barn som ska vistas där får jag lov att vara lite mer vågad när det gäller färg..är ju annars ganska diskret med färg men nu känner jag att jag måste släppa på mina gränser lite!
Har inhandlat en till "puff", denna gång i röd randigt. Har ju en blårandig nere i vardagsrummet som Leo ÄLSKAR! Sitter dagligen i den och myser framför TV:n. Så vi investerade i en till för rummet på övervåningen. Nu kan mamma och pappa sova lite längre på morgonen medan Leo sitter och kollar "Bollibompa" Skönt!





Glad och nöjd över sin puff!

Har även köpt en färglad kudde från MIO. Tanken är att rummet ska gå i blått, rött, vitt och beiget..



Är även ute efter nåt fint gardintyg..både till vardagsrum och barnrum, därför åkte jag till Nässjö för att gå på Textilhuset idag men vilken besvikelse! Så mycket fula tyger det fanns! Till råga på allt var expediten en riktig bitch, dryg och otrevlig..sa blandannat att jag var ute efter ett rutigt eller randigt tyg i beiget/ brunt, kärringen visar upp ett rosa/ svart och limegrön randigt tyg. NEJ TACK SA JAG! Det var bara en av hennes brister..kände att jag tappade suget efter letande när hon hade en sådan attityd. Kärring!

Men det fanns en annan expedit på en annan avdelning och av henne handlade jag fina handdukar till bra pris..





Då jag inte hittade något tyg åkte jag istället till en lokal inredningsbutik här i stan. Fann tyg till båda rummen där! Tack och lov! Nu ska här mätas och trixas!
Blev även krukor inhandlade där..



Det är inte bara hemmet som får en "styling". Även Leo har fått en uppfräshning i gareroben. Har inhandlat lite "baskläder" till dagis blandannat. Fyndade även en jättefin ziptröja som var precis i min stil! Perfekt till svala grillkvällar i sommar..



Imorgon ska jag åka och kolla på kakel till nya badrummet. Hoppas på att hitta nåt fint och stilrent!
Vill bara få ordning nu på allt! Fast det återstår en del "måsten"..hoppas (eller kanske inte) att den här bebisen ligger kvar full tid i magen så jag hinner avsluta alla mina projekt! Skulle den vilja komma ut i samma vecka som Leo är född i blir vi en familj på fyra om mindre än två veckor!! Fast det var rätt skönt att slippa de sista veckorna som sägs vara rätt jobbiga..vi får skynda på med hemmet och se när den lille/lilla vill komma ut och bosätta sig i vårat bo:-)


Uppdatering sen sist:-)

Utrivet badrum, lek med kompisar,shopping och plaskande i vattenpölar kan kortfattat beskriva tiden sen förra inlägget! I veckan som var blev jag och Leo bjudna hem till Märta och Hjalmars mamma Elin. Där bjöds det på god lunch! Lyxigt värre att komma bort och få god mat:-) Efter maten blev de stora barnen rastlösa så vi beslöt oss för att gå ut på en promenad..



Gick på en lite längre promenad runt ån. Men ibland glömmer jag bort att jag är ganska långt gånget gravid och inte kan hålla samma tempo som förr! Blir ju inte lättare att gå nu när det är isfläckar lite varsom..det kändes i magen när jag kom hem:-)

I slutet av förra veckan blev vårat badrum på nedre plan utrivet. Rörmokaren var här och "fimpade" alla rör och liknande. Sen gick farfar och bror Daniel loss med rivningsarbetet! Nu ser det inte klokt ut här hemma!!





Hoppas på att detta står klart snart! Då jag "bara" har ca fem veckor till beräknad förlossningsdag har vi press på oss. Känner att det är ett måste att detta står klart innan dess:-)

Men jag litar på mina killar! De jobbar så hårt de kan:-) Farfar tar bara nån paus ibland och busar med Leo till hans förtjusning! Ibland har de även mysiga sagostunder..



I shoppingväg är jag sååååå sugen på en ny vårgarderob både till mig själv och till Leo. Av erfarenhet sen förra året vet jag att många storlekar på vissa kläder tog slut fortare än kvickt så jag har redan gjort en vårbeställning från Lindex:-) Har även lite andra plagg nyköpta som är tänka till våren /sommaren. Hittade en jättefin jacka häromdagen. ÄLSKAR att handla jackor! Denna var relativt billig så jag passade på..



Tänk snart då jag får syskonmatcha mina barn ♥

Dagen bjöd på riktigt tråkigt väder ute..började dagen med att bara segmysa här hemma..Crille spacklade lite och jag och Leo bara mös:-) Men kände att vi behövde komma ut, trots regn, så vi gick till skolgården och plaskade i vattenpölar:-) Krävs inte mycket för att stimulera en liten kille:-)





Skönt på ett sätt med regn då all jäkla snö försvinner!

Tillbaka i vardagen igen..

I helgen som var åkte jag och Crille iväg till Falkenberg för att bo på hotell. Leo lämnade vi (för första gången) hemma hos mormor. Det var med blandade känslor vi stängde dörren till huset! På ett sätt ville man ju så gärna komma hemifrån, men på ett annat sätt kändes det oerhört konstigt att lämna lilleman hemma..

Men helgen blev kanon! Och efter några telefonsamtal hem förstod jag att det gick jättebra med Leo så då kunde man ju njuta ännu mer:-) Vi begav oss på fredagen vid lunch tid. Stannade till i Jönköping för att äta och kika lite innen på IKEA. Tanken var att vi kanske skulle köpt med oss en säng till Leo. Men det blev lite dyrare än vi tänkt då man skulle ha ribbotten och madrass också..får vänta till nästa månad! Var ju tvungen att hålla i pengarna eftersom ett besök på Ullared stod på schemat nästkommande dag:-)

Väl framme på Skrea Strand installerade vi oss på rummet för att sedan ta en härlig promenad vid stranden..





Hotellet låg fint vid havet..fanns en lååååååång brygga att gå ut på. Många kärlekspar som strosade där:-)



Kan tänka mig att många fina ord och känslor kommit fram på denna plats! Haha! Men min ring lös med sin frånvaro:-)



Kvällen avslutades med en oxfiléplanka inne på en restaurang i Falkenbergs centrum. Crille passade på att ta några öl så det fick bli jag som var chauffören hem!



Efter den goda middagen åkte vi hem och kollade på "Solsidan". För övrigt ett program som både jag och Crille uppskattar! De programmen är få..har vanligtvis inte samma stil på underhållning och humor:-)

Lördagen bestod av en GOD frukost. Passade på att bara sitta ner och njuta av allt gott! Känns lyxigt att sitta i lugn och ro att äta. Hör inte till vanlighetrna här hemma då vi har en son som kräver uppmärksamhet!
Sen kom resans höjdpunkt, ett Ullaredsbesök!  Iallafall var det så för mig. Tyvärr tror jag inte Crille har samma uppfattning..(tur att jag vanligtvis åker med "Josefinearna" som har samma shoppingsug som mig!) Men nu när vi befann oss så nära ville jag åka dit en sväng. Var dock inte ensamma om att vara där..rätt mycket folk faktiskt. Kanske berodde det på att det var Lördag? Har de sista gångerna varit där på en vardag..typiskt att Crille skulle vara med då:-)

Men det blev lite fyndat ändå! Var väldigt glad att jag hittade lite dagiskläder till Leo. En fin vårjacka, en regnoveroll och en fleecetröja..



Blev även lite baskläder inhandlade. Till Leo handlade jag mysbyxor och till bebisen köpte jag några röda tunna byxor. Då jag har det mesta i "killkläder" köpte jag några röda! Kanske, kanske att man får användning för dom?! (vet att killar också kan ha rött, men på en liten bebis vill jag nog ha antingen rött eller blått på BB!)

Annars har vi ju det mesta för bebisankomst. Ullared är ju paradiset för nyblivna föräldrar. Finns ju typ ALLT man kan tänkas behöva. Men det ända vi behövde var en lite större skötväska och ett paraply till vagnen för sommaren..



Eftersom vi köpt en svart dubbelvagn valde jag att piffa upp mig lite med röda detaljer:-) Som sagt, rött är ju en färg för både killar och tjejer!

Fyndade även ett påslakanset till Leos nya rum (som blir aktuellt när vi köpt ny säng) och en "sov gott" skylt.



Tanken är att hans nuvarnde rum ska göras om till skötrum/bebisrum. Leo är ju så stor nu så han ska få större utrymme och en riktig säng! Så får den nya lillskrutten ta hans spjälsäng. (Hur nu den övergången ska gå till??!!)

Besöket på Ullared blev bra. Men det var fyra trötta och onda fötter som åkte i bilen tillbaka sen:-) Crilles för att han inte är van att gå så länge i en butik och mina för att jag har x antal extra kilon att bära runt på:-)

Så det var med gott samvete vi köpte en påse godis och bosatte oss på hotellrummet resten av dagen! Blev mys och melodifestivalen:-)

Begav oss hemåt på söndagen..men tyckte om hotellet så mycket så det kanske blir ett återbesök i sommar!



Leo lever upp till sitt namn!

I dagarna har Leo kommit på leken "att leka lejon"! Vet faktiskt inte riktigt varifrån han fått detta ifrån:-) Men Leo betyder ju lejon så det kanske är undermedvetet! Haha!

Fick iallafall en film på när han och jag leker denna lek..



Han är så rolig nu lillskrutten. Det är mycket lek och bus på schemat här hemma:-)

Längtar!!!

Känner att det är så mycket jag längtar efter för tillfället! Till att börja längtar jag efter att någon dag denna vecka kommer mina efterlängtade möbler. (Gjorde en beställning i oktober förra året och först nu ska dom komma...)ÄNTLIGEN!
Sen längtar jag efter helgen då jag och Crille för första gången sen Leos födelse ska få åka bort och bo på hotell själva! Är visserligen med blandade känslor detta, känns lite konstigt att inte ha Leo med oss. Men han och mormor ska ha en mysig fredag och lördag ihop. Sen kommer farmor och farfar och löser av på söndagen. Så han är i trygga händer alla dagarna:-) Vi ska åka till ett hotell vid havet i Falkenberg. Smart nog ligger detta nära Ullared så givetvis blir det ett besök där! LÄNGTAR!
Längtar även efter att våran hall ska bli färdig. Känns inte allt för långt borta nu! Ser fram emot att vårstäda huset när denna är klar. Ska även inhandla nya tyger och sy gardiner till alla fönster. (som jag måste få hjälp med att putsa!) Längtar efter vårstädningen och att få ställa fram utemöblerna!

Satt och kollade på bilder på bloggen från förra årets vår.  Upptäckte att i april förra året är dessa bilder tagna..



Första april är detta kort taget. Känns lite avlägset att om mindre än en månad skulle barnen kunna sitta så här i gröngräset va?! Minns även att denna dag satt vi mammor ute i solen och åt pizza. Längtar efter att kunna sitta ute!!!

Även detta kort är taget i början av april (den 5:e)..Fatta att Leo bara sitter i en kofta och tunn mössa!



För nästan exakt ett år sedan och en månad sen (den 11:e april) grillade vi hos ett par bekanta! Fattar ni, grillade!! LÄNGTAR!!! Minns ni den dagen Kinis och Jeppe?! Det gör jag:-)



Förra årets påskkort såg ut såhär..



Som det känns i dagsläget kommer årets kort få bli inomhus eller sittandes i en snödriva:-)

15:e april 2009 hade vi grillpremiär här hemma på Skogsgatan..



Tänk att få ligga ute i solen, iklädd bara tunna kläder, och njuta av värmen..tror ni att det blir så 25.e april detta år?!





Får verkligen hoppas att denna sol som tittade fram idag tar bort den eländiga snön! Är såååå trött på den nu, LÄNGTAR EFTER VÅREN!!!

Med våren kommer även nytillskottet..givetvis längtar vi alla här hemma efter den lilla krabaten ♥


Kaos:-)

Har nu påbörjat renoveringen av våran hall! Började med ett mindre kaos i helgen då allt rivs ut! Tack och lov fick vi hjälp av min bror. Lyckades även söva Leo under tiden de gick loss som värst..









Det som revs var en inbyggd stor garderob och en inbyggd hylla..





Tanken är att vi ska köpa en "fristående" garderob istället. Mycket bättre om man i framtiden inte vill ha nåt ståendes där. I dagsläget är det dock nödvändigt då vi ska förvara barnens kläder där.
Hyllan som revs ska göras om. Den ska kläs in i panel sen blir det vanliga hyllplan istället (som en bokhylla).

Rummet är nu betydligt luftigare..



Nu har iallafall kaoset lugnat ner sig lite. Rummets alla väggar har fått gipsskivor (är inte gjort på ovanstående bild!). Taket är sänkt för att kunna panelas. Även dörren till källaren är bytt..



Från den dagen hallen började rivas här har det verkligen gått undan! Det kan jag tacka min käre svärfar och bror för! De har verkligen jobbat hårt:-) Fortsätter de i det här tempot hinner vi kanske med en badrumsrenovering också innan det är tid för den nya familjemedlemen att göra entré!! Vore helt underbart!

RSS 2.0