Far och son "bus och mys":-)

Äntligen fredag! Älskar fredagar, vetskapen om att man har en hel helg framför sig är helt underbar! Leo var som vanligt pigg och på strålande humör..sen blev han lite trött men ville inte lägga sig för kvällen. Pappa är ju hemma och busar med honom:-)









Imorgon står det "trix och fix" på schemat. Jag är bjuden på ett meandi party. Hade hoppats på att få åka själv, utan lillpojken, men tydligen var det behövligt med fyra händer för att fixa det skom ska göras här hemma:-) Så Leo får följa med på galej! Hoppas det finns lite fina kläder!

Liten blir stor?!

Just nu är Leo inne i en fas då han sover väldigt lite och ytligt..han är hur glad som helst på dagarna men när det ska till att somnas blir han såå orolig..idag har jag vi upp klockan sex! Skapligt trött:-) Men vad man kan läsa på Internet så har barn en fas vid sex, sju till åtta måander då det händer mycket med motorik och andra saker med kroppen..kanske är han i den och det är därför han är som han är!

Han har ju även fått sina två första tänder..kanske är det dom som spökar också..



När det gäller renoveringen här hemma är vi i full gång med all målning. Tror Crille har målat nästan varje kväll denna vecka! Hoppas på tapetsering nästa vecka!! Har varit och kollat lite på tapeter till Leos rum. De andra rummen har vi redan köpt till..tyvärr..gjorde ju det ganska direkt då vi trodde att det skulle bli tapetsering ganska omgånde då vi flyttat in..men så blev det ju inte riktigt! Men nu måste vi ju använda dessa rullar annars blir det ju bara liggandes vilket är lite onödigt! Det är inga fula tapeter men jag hade inte valt dom i dagsläget..men, men..som sagt, till Leos rum måste vi bestämma vad vi ska ha. Jag har tidigare varit inne på jättefina ljusblå randiga från Sandbergskollektionen men har till min besvikelse kommit fram till att det blir alldeles för dyrt. Kostar 660 kr rullen! Kanske lite onödigt till ett barnrum??!
Har hittat ett annat alternativ som "bara" kostar hälften..men bara hälften så fina också!
Ska kolla vidare och se om det finna några andra med..

Nu ska vi nog försöka oss på att vila lite här hemma..har en gnällig son som bör vara jäkligt trött nu! Hoppas det går smidigt..


Gick riktigt bra igår!

Lunchen hos Charlotte igår var mycket god och vi hade som vanligt mycket trevligt! Stannade där några timmar sen tog jag och Jossan sällskap hem. Vi hann men en liten repa på stan efter så jag var borta nästan hela dagen.

När jag kom hem var jag nyfiken på hur det hade gått...nästan hela golvet var lagt! Crille och hans pappa höll på för fullt och hann med att lägga klart allt golv och sätta upp lister innan det var slut att jobba för dagen:-) Så skönt att vi är påväg nu! FÖRHOPPNINGSVIS kan pappa komma och tapetsera nästa vecka!!









Vi har även bestämt vilka möbler vi ska köpa till dessa rum. Från början hade vi tänkt ha en liten divansoffa under fönstret och med en TV hängandes på väggen. Men vi har nu insett att det inte får plats att ha det så om man vill ha ett soffbord oxå. Nu blir det lite mer budgetvariant och med en annan möblering. Ska köpa en eketorp soffa från IKEA.  Den var faktiskt ganska billig. Men det fanns bara ett tyg som var fint..vitt såklart:-) Jag vet att folk tycker det är idiotiskt att köpa vitt när man har barn..men för det första är klädseln avtagbar så den är lätt att tvätta. Sen ska vi  köpa nån fin filt att lägga på! Rummet är inte tänkt som ett lekrum..mer ett rum som vi kan å upp till på kvällarna när vi är oense om vad vi ska se på TV:-) Eller om man vill vara ifred och kanske läsa lite..ett avkopplingsrum typ!
Sen blir det ett skrivbord, TV-bänk och datastol från IKEA. Har rimliga priser tycker jag..sen kör dom ut varorna till ett skapligt pris!

Hoppas det blir fint!

En investering??!

Då jag inte har några gröna fingrar har jag valt att köpa plastväxter..men jag tycker dom såg ganska naturliga ut ändå! Tanken är att jag ska ha dessa i vårat blivande "mysrum" på övervåningen men då det inte är klart ännu satte jag krukorna i badrummet sålänge. Har ännu inte hittat något fint att ha i detta fönster..



På långt håll syns det inte att det är plast..men tittar man nära och noga ser man kanske att det ser onaturligt ut? Men jag kan som sagt inte hålla liv i levande växter så det blir dyrt i längden att köpa nya. Tycker att dessa på sikt är en inverstering:-)



Idag ska jag och Leo på lunch hos Charlotte och Alexander. Ska bli mysigt! Leo tycker det är sååå kul med sina kompisar. Igår var Elliott här och lekte med honom och han var helnöjd!



När vi är borta under dagen ska svärfar börja lägga golv i rummen på övervåningen. Ska bli spännande att se hur det ser ut när vi kommer hem idag:-)







Nu måste jag kila.

Ha en bra dag:-)

Bara för att han är så söt:-)

Igår var Leo och jag på A6 i Jönköping. Kände att jag behövde handla lite nya kläder till prinsen då jag rensade bland hans kläder häromdagen. Blev inte mycket kvar..har vuxit en del! Sen är man ju rätt sugen på lite vårnytt nu! Köpte lite baskläder till honom, bodies, jeans och myskläder.



Fick även hem ett paket från H&M som jag beställt..köpte blandannat två pikétröjor till Leo som jag planerat att han ska ha i sommar:-)



Tänk vad tuff han kommer vara i dessa med en liten keps och snygga skor till! Var tvungen att prova..



Och bara för att han är så söt bjuder jag på lite blandade bilder på honom här..







Leo har även fått sin första tand! Så nu dreglas det nåt kopiöst och tungan är ute hela tiden:-)



Idag är det golvläggning här hemma. Själv hade jag tänkt åka ut till en inredningsbutik i närheten av Tranås. Har aldrig besökt denna innan så det blir spännande!


En arbetskraft mindre..

Jaha..idag far min bror ut i vida världen! Nu får vi klara av bygget utan honom..hur ska det gå tro?! Han har varit till stor hjälp här hemma. Kommer bli saknad:-)

För att tacka och säga "på återseende" bjöd vi in på middag igår kväll. Gästerna bestod av svärmor, svärfar, Daniel och David.. Det bjöds på kyckling och fläskfiléspett serverat med klyftpotats och tre olika sorters såser. Till efterrätt hade Crille gjort sin berömda cheesecake med blåbär. Tror maten gick hem hos alla då det inte blev massa rester:-)









Leo hann somna innan vi började äta. Duktig kille!
Det intogs även några öl under kvällen så jag är lite segare än vanligt nu på morgonen:-)

Vill avsluta med att säga tack för all hjälp Danne och ha en trevlig resa! Du är välkommen åter:-)

Lite nya grejer..

För ett bra tag sen köpte jag blåa stjärnhanddukar och mattor. Tanken var väl då att vi skulle ha lite marint tema här hemma..men där har jag ändrat mig. Det enda som går i det temat här hemma nu är utealtanen. Insidan ska vara beige och vit! Eftersom grejerna var oanvända och bara legat i en påse tog jag kontakt med affären och frågade om jag fick byta färg. Det var inga problem så idag kom dom beiga istället..





Har även varit på Åhléns och fyndat lite grejer för halva rea priset..hittade små söta barngalgar och en lampskärm. Galgarna kostade 11 kr för tre styckna och lampskärmen 25 kronor..skapligt pris! Lampskärmen kanske inte var precis i min smak men för det priset kunde jag inte motstå den. Skulle ju inte vara hela världen om den inte kom till användning:-) Men den är ju blå och det ska ju lillkillens rum bli sen när det står färdigt!



Annars är det lugnt på shoppingfronten. Som sagt väntar jag med spänning in vårens nyheter. Vet att vissa affärer var på mässa förra veckan så det lär väl dyka upp lite godheter framöver:-)



Nu återstår bara lite "piff":-)

Tänkte visa lite bilder på hur badrummet ser ut i dagsläget. Ville egentligen vänta tills allt är klart men har inte hittat vad jag söker än..det som är kvar är badrumsmatta och grejer till fönstret. Göra det lite mysigt helt enkelt! Känns lite sterilt nu..men jag har lite is i magen och väntar in vårnyheterna!











Ska säga att det är GRYMT skönt att ha klart badrummet! Innan har det varit bökigt och inte alls njutbart att duscha. Nu är det med glädje man hoppar i karet:-) Leo uppskattar även han att bada..vi brukar börja dagen med att ta ett bad ihop!

Ute i vinterkylan!

Idag på förmiddan var jag ju som sagt och klippte mig! Skönt att bli av med nåt kilo hår typ:-) Slängde även i några ljusa slingor så nu är jag redo för våren! Mamma hade hand om Leo och det hade gått jättebra! Skönt att man vet att det går bra att lämna honom borta några timmar. Tror att det går bättre när han får vara här hemma i huset och inte på någon främmande plats.

Väl hemma hade vi lite mysigt jag och Leo. Lekte med mormors nyköpta leksak och busade lite! Kände sen att ja behövde komma ut lite..var inte så sugen på att gå nån längre promenad i kylan så jag kom på att vi skulle gå och mata änderna jag och Leo. Det var faktiskt jättemysigt! Fåglarna flockades direkt vid oss och Leo var jätte nyfiken på djuren..












Våldgästat Lina!

Var och fikade idag på förmiddan med Fia, Lisa och hennes liiiila Ester. Hon är verkligen liten! Kan inte komma ihåg att Leo har varit så liten. Men det har han ju..som minst vägde han bara 2900 g..det är inte mycket..knappt tre mjölkpaket ju:-) Men de växer ju rekordsnabbt de små liven!
Satt där på fiket och då kom Lina och Davids hus på tal. De har köpt ett litet mysigt hus som de håller på att rusta upp! Fia och Lisa var nyfikna på hur det gick för dom så vi bestämmde att åka ut med lite fika och se hur dom har det! Det var fler som var nyfikna så vi blev ett helt gäng som trängde oss på mitt i målningen!

Dom har inte flyttat in ännu så vi fick ha lite picnik på sovrumsgolvet:-)








Imorgon ska jag klippa mig! Kände att det var allt för längesedan nu..sen ska min favorit frisör ha bebis snart så hon jobbade bara denna vecka ut..vill helst inte gå till någon annan..
Mormor ska agera barnvakt åt Leo..hoppas det går bra..har inte lämnat bort honom så länge innan..lite pirrigt måste jag erkänna..men vad skulle kunna hända egentligen?!



Svärfar har varit här idag! Han har satt upp lister så nu är det målning som gäller framöver!!! Helgen räddad:-)

Ännu en trevlig dag:-)

Haft besök här hemma av "Josefinearna". Bökigt när de heter likadant:-) Tanken var att vi skulle varit hemma hos Charlotte idag men även hon åkte på den eländiga vinterkräksjukan! Sprids som en löpeld denna! Både Crille, jag och Leo har åkt på eländet..men nu är vi friska! Eftersom vi inte kunde vara där vi tänkt fick jag öpnna dörrarna till mitt hem:-) Är ju inte det mest praktiska hem att ha småbarn i då det finns sladdar och annat bröte lite överallt! Måste verkligen ta tag i detta..rätt som det är blir ju Leo även han mer rörlig! Men det är ju som det är här hemma..

Men det funkade bra här hemma ändå..



Barnen lekte när vi mammor lagade mat. Idag blev det hemmagjord pizza! Mums..

Det är alltid lika trevligt när vi alla  träffas. Barnen leker allt mer med varandra och det är jättekul! Tror och hoppas att dessa killar kommer ha väldigt kul ihop i framtiden! Har ju kännt varandra sen barnsben:-)

Leo var jätteglad när kompisarna kom på besök! Satt och skrattade och var helnöjd med situationen!!



Hämtade ett paket idag med lite grejer som jag beställt..bland annat en leksak till lillemannen. Tyckte den var lite fin med de ljusblåa prickarna:-)



Den var även uppskattad av Leo! Har lagt märke till att han gillar musik och sång! Kanske de flesta barn gör i och för sig..för vi har inget större intresse eller musikalitet i våra släkter! Förlåt alla inblandade:-)



Nu ska ja försöka lägga våran pigga son! Har visst ärvt pappas kvällspigghet och mammas morgonpigghet! Hmm..ingen bra kombination:-)


Så nära men ändå inte..

Känner bara för att skriva av mig lite..är såå less på allt som har med renovering att göra nu! Tänk om man hade haft ett hus som det bara var lite "småpul" med..lite tapetsering, målning kanske nytt golv..vi har ju verkligen allt! Och jag ser inget slut på´t! Övervåningen här hemma är visserligen inte mycket jobb kvar med..men ändå ser jag inget slut..tror det kommer ta ungefär ytterligare cirka två månader till! Nu försvinner ju min bror iväg på en lång resa så vi förlorar en jätte bra arbetskraft! Så tråkigt..dels är han trevlig att ha hemma sen är han en mycket driven karl där det händer lite när han är i farten:-)

Crille jobbar ju långa dagar på sitt jobb..har inte mycket tid och lust att sätta igång när han kommer hem. Hur f"" ska vi ro detta i land?! Hade jag haft massa pengar hade jag hyrt in några snickare som kunde jobba här hemma på dagarna!

Blir lite panikslagen när jag tänker på detta! Vill så gärna gå här hemma och trivas! Det är bara i sovrummet som jag känner harmoni. Går jag utanför den dörren slår paniken till igen:-)

Jag vet att jag borde vara tacksam för att vi har ett hus..men tyvärr så känner jag vissa dagar inte den lyckan..

Att vara så "nära" slutet på ett projekt kan också vara frustrerande..man vill så mycket men det går inte förrän alla "delar" är på plats..tänk om jag var lite händig då skulle jag hjälpa till:-)

Hoppas denna känsla försvinner snart..tar på min energi att tänka så mycket!!

Mammaträff!

Idag har varit en mycket trevlig dag. Jag och Jossan möttes upp för att ta sällskap till den andra Josefine. Hon bor i ett jätte mysigt hus nära vattnet! Har haft turen att träffa andra nyblivna mammor och vi har jättetrevlig ihop. Vi har alla söner och dom är ungefär lika gamla. Jättekul för både mammor och barn:-)

Idag beställde vi pizza (mums!) och sen hade värdinnan gjort en jättegod tårta dagen till ära! Vi smackade i oss!!
Det är så skönt att komma hemifrån så vi blev kvar där hela eftermiddan! Satt och tjatade medan barnen lekte:-)











Elliott har lärt sig att ta sig fram och kröp omkring överallt:-) Gillade speciellt hunden! Haha! Jossan hon fick hålla koll! Leo han sitter där jag sätter honom:-)

Leo och jag har varit på utflykt:-)

Idag var vardagen tillbaka igen. Crille började jobba så jag och lillemannen var åter igen själva..har varit riktigt mysigt att vara hemma alla tre tillsammans! Men så är det...
Förmiddagen flöt på snabbt här hemma, men efter lunch kände jag för att hitta på nåt. Då Leo haft en släng av influensan misstänkte jag att ingen ville umgås med oss idag så jag kontaktade ingen.. Kände inte heller för att gå på stan här hemma,inte heller för att gå ut och gå. Beslöt mig då för att åka en sväng till Mjölby. Är bra när det är köpcenter så man kan vara inomhus hela tiden och slippa klä på och klä av kläder:-) Så vi åkte dit. Strosade lite i affärer (har inget stort utbud dock), sen gick vi och tog en fika! Han är så smidig när man åker iväg sådär. Sitter bara i vagnen och pratar och skrattar! Charmade alla kvinnliga expiditer:-) Det var en riktigt mysig tripp!

Fyndade en jacka på rean..



Och lite nya bodies..



Ja, jag gillar randigt! Var "köp tre betala för två"! Kanon nu när han behöver nya kläder!

Kan säga att det var en "7 månaders present". Min lilla/stora kille är idag 7 månader! Helt otroligt vad tiden går fort!!!

Traditionsenligt tog jag "månadskorten". (för er som inte vet tar jag kort på honom den 7:e varje månad för att följa hans utveckling)

Så här blev resultatet idag..











Kul att ha dessa kort. Sätter in dom i ett album så man lätt kan kolla:-)

Nu måste jag vila mig..är proppmätt efter en god middag på Golden Thai! Tack snälla bror:-)


En påminelse..

I badrummet återstår nu bara lite "piff", ny matta ska köpas, nåt att ha i fönstret..nya handdukar..sen är det klart! Fick upp jalusin häromdagen också. Blev kanon! Är så tacksam att det gick att lösa då jag inte ville ha något annat:-) Så när detta är fixat kommer lite bilder!
I detta inlägg ville jag bara visa vilket jobb vi faktiskt lagt ner på detta rum..


Fönsterbyte..









Rivning..





Och nu lite "före och efter bilder"..













Lite skillnad va?!


Lyckligt lottad:-)

Känner mig så lycklig! Har VÄRLDENS underbaraste killar här hemma. Leo är som vanligt ett charmtroll! Den sista tiden har han inte varit ledsen eller gråtit om han inte varit trött..bara skrattar och verkar väldigt harmonisk. Nu ikväll fick han ännu ett skrattanfall när jag satt och busade med honom. Skrattade högt flera minuter:-) I love him! Nu har Crille precis lagt honom för natten..även det gick smärtfritt utan något gnäll..



Precis innnan läggning..pappa och son myser lite i soffan innan sängen.,

Crille är även han helt underbar! Är "jätteduktig" med Leo. Sköter om och busar med honom precis som en riktig pappa:-) Känner mig jätte trygg när de är tillsammans. Har ju varit iväg lite då och då och lämnat dom själva men det är absolut inga problem!

När man får barn så isidosätts ju förhållandet mellan föräldrarna..barnet kommer ju självklart alltid i första hand.
Sen finns ju inte den tiden man hade själva innan. Kan tillexempel inte åka på bio en kväll helt spotant! Att få barn är en oerhörd omställning som man inte kan föreställa sig innan man blir förälder. Tror de som är detta förstår vad jag menar?!  Nu har jag och Crille varit tillsammans i nästan åtta år så vi har ju hunnit med att umgås på tu man hand en del! Och vi känner varandra utan och innan så är någon av oss irriterad eller nåt så vet den andra oftast varför:-) Det sägs att klarar man det första året som småbarnsförälder så klarar man mycket:-) Tror faktiskt det ligger lite i det..

Det är viktigt att man inte glömmer bort varandra..jag och Crille försöker mysa till det lite på kvällarna..bada, basta, äta gott eller kolla på film!

Men att få barn är också det bästa man kan vara med om! Ett litet leende från Leo kan förgylla en hel dag:-) Blir glad bara jag tänker på honom nu! Känner mig så lycklig att han kommit till oss..han och Crille betyder ALLT för mig! Älskar dom så mycket..



Känner mig även lyckligt lottad då det gäller andra personer. Min mormor och morfar betyder jätte mycket för mig! Världens snällaste personer som ställer upp och hjälper till med det man ber dom om:-) Har varit där idag och fått hjälp att såga jalusin till badrummet. Har ju haft lite funderingar kring hur jag skulle lösa "badrumsfönstretsproblemet"..nu är den sågad och klar och borde passa perfekt i fönstret:-)

Även min svärmor och svärfar ställer upp oerhört mycket. De är även dom mycket hjälpsamma människor:-) Har fått en enorm hjälp när det gäller huset. Utan svärfar hade vi inte varit där vi är idag..även brorsan min har bidragit till husets framfart!

Har även många fina vänner kring mig så, som sagt, är en mycket lyckligt lottad person:-)

Bara för att jag är så glad idag bjuder jag på en bonusbild på Leo! Han har ju väldigt mycket hår den där lilla mannen..så provade att sätta upp en tofs på honom!



Hade varit gulligt på en tjej..men var för fjolligt tyckte Crille:-) Ha,ha!!

Har tyvärr inget att skriva om..

I brist på handling här hemma så uppdateras bloggen inte mycket nu. Det enda som sker i dagsläget är typ lite målning..och shoppingen ligger jag också lågt med. Har inte så mycket pengar nu efter jul och sen kan jag inte handla på mig mer till hemmet:-) Finns en del påsar nere i källaren med saker som ska upp på diverse ställen i huset!

Badrummet är i stort sett klart. Men vill inte visa några bilder förrän det är HELT klart! Det är en jalusi som ska upp men den har vi problem med. Vill så jätte gärna ha den vita från IKEA..men det fanns ju givetvis inte det mått vi behöver..så vi vet inte om vi ska såga i en sådan eller om vi ska hitta något annat alternativ. Någon som har ett förslag på vad man kan ha i ett badrumsfönster? Inte kan man väl ha vanliga "rullisar"?

Jag lovar att återuppta bloggen när det händer lite mer här hemma..eller det kanske inte är någon som är intresserad?!  Enligt statistiken har jag en del besökare men de  få kommentarer jag får visar ju något annat:-)

RSS 2.0