Ett fönster i sin ordning!

Förlåt för den dåliga uppdateringen här på bloggen..men det har inte hänt så mycket här hemma som är värt att skriva om eller ta bilder på..inte förns idag! Då sattes det upp vitt foder kring ett av fönstrerna ..och även den vita "listen" som bryter av kom på sin plats..asså..det kommer bli sååå snyggt när det blir klart..idag kunde man tydligt få en bild av hur slutresultatet kommer bli:-)



Synd på ställningen.."förstör" helhetsintrycket:-)







I helgen har även kakelläggaren varit här och spacklat golvet i badrummet..nu är det upp till honom när vi kan bli klara..allt jobb innan är nu klart så när han har tid kör vi igång.-) Längtar! Synd bara att det är så många procedurer som måste göras..spacklas..trixas o trixas..sen kaklas:-)

I veckan som kommer ska vi kontakta elektrikern så han kan komma o dra all el o göra uttag till allrummet på övervåningen..han ska även lägga in golvvärmen i badrummet. Crille ska börja måla panelen i taket i och "grabbarna grus" fortsätter nog med panelen..typ såga upp läkten..tror jag..är så många bollar i luften nu så det är svårt att hänga med:-)

Själv ska jag ta hand om min UNDERBARA son..gud vad jag älskar honom! Han är verkligen störtskön nu..skrattar o pratar för fullt! Händer verkligen något nytt varje dag med den lille mannen:-) Sen väntar jag ju på hyllan från Ellos..lyser med sin frånvaro..kollade efter paketet på postens hemsida och det visade sig vara felpackat..så nu vet jag inte vart det befinner sig! Men å andra sidan är det ju ingen brådska..den ska ju stå på övervåningen och där är vi ju inte riktigt än..väntar även på paketet med mina prylar..lyser oxå med sin frånvaro..skulle visst få in en av varorna nu i veckan så jag hoppas det skickas snarast! Annars kan man ju alltid gå ut i butikerna och shoppa loss..finns verkligen massor jag vill ha! Nu visade det sig att en butik här i stan tagit in den lampfoten som jag köpte för ett tag sen..lite tråkigt kan jag tycka då fler kommer ha den..tyvärr är det ju så här i den här staden..alla har typ samma stil och saker..hade varit lite kul att vara lite "ensam" om denna..men, men...

Var i en inredningsbutik idag och hittade MASSA jag skulle kunna tänka mig handla..men nu MÅSTE jag skärpa mig..får inte köpa på mig mer saker..finns flera kassar här hemma med ouppackade saker..hinner väl tröttna innan det ska plockas upp..och då hamnar det antagligen på "loppisbordet" nästa år:-) För visst ska vi vara med nästa år igen Kinis?! Var ju så trevligt sist..bli av med skiten:-) Mitt motto är "ut med det gamla och in med det nya"!

Nehe, nu ska jag kolla till min lille plutt som ligger och sover..sen blir det filmkväll här hemma! Mys:-)

Planerar:-)

Nu när det inte känns allt för långt borta innan vi blir klara med övervåningen har jag börjat smida planer på hur jag vill ha det där uppe! Badrummet är ju inte så mycket att inreda egentligen..handdukar och sånt köper jag sen när jag vet hur det ser ut i verkligheten..sen har jag några på lager som är oanvända som jag sparar till premiären:-)
Det kommer att bli ett väldigt enkelt badrum..beige/grått kakel och vit badrumsinredning..sen kommer jag piffa till det lite med mysiga korgar och annat smått och gott..Har tillexempel beställt denna skylt som ska få pryda någon del av rummet..



I det lilla vardagsrummet på övervåningen ska jag ju (som jag nämt tidigare) ha en liten soffa och en platt-TV..får inte plats med så mycket mer! Men behövde en hylla till böcker och lite filmer så jag har idag beställt en från Ellos. Hade 300 rabatt där så den var inte så dyr..700 kr och då får jag hämta den på Preem här i stan! Smidigt:-)


Ganska enkel sak..men jag har köpt ett soffbord i samma serie så det kan nog bli fint! Även soffbordet kom jag undan med billigt..typ 500 kr tror jag jag betalde för det..beställde det för ganska längesedan då jag trodde att vi snart skulle vara klara!

Tycker det är bra grejer fast det är relativt billigt. Har ju sen tidigare vitrinskåpen i samma stuk och dom är jag mycket nöjd med:-)

Har även köpt lite pyssel på sista tiden..(blir så när man är mammaledig..nätshoppar och går ut på stan!)

Denna skylt väntar jag på..kommer förhoppningvis nästa vecka i samma paket som ovannämda skylt..



Sen tidigare har samma skylt fast det står "Welcome"..har fått dille på bokstäver och skyltar!

Och idag hittade jag mer sådant..



Ett bokstöd..ska få pryda en hylla i mitt "pysselrum"..

Tycker om denna vita lackade färg..hittade fina bokstäver i nåt liknande på en butik på nätet..vet dock inte vad jag ska "skriva" och vart jag ska ha dom så det får vänta..



Märks att det kommer in mer och mer i butikerna nu! Kul!!! Hösten är räddad:-)

Men det finns ganska lika saker i alla butiker..dock kan priserna skilja ganska rejält..som en medicinlåda jag köpt..hittade den i stan, sen såg jag den i en butik i Linköping och där kostade den 40 kr mer..då undrar man ju vad den egentligen kostar att beställa hem?!



Nu ser jag fram emot att få göra fint med alla nya grejer:-)




Lite bilder på hur vi ligger till:-)

Idag har det fixats med lite småpul här hemma..Crille och hans far har ägnat sig åt att trixa med vissa grejer som måste bli klara innan vi kan gå vidare..typ göra det sista i badrummet innan det är dax att ringa in kaklaren! Nu är taket sänkt överallt och alla gipsskivor är på plats..i veckan som kommer hoppas vi få besök av elektrikern som kan installera kablar till spotlightsen i taket och förbereda inför golvvärmen. Det känns inte SÅÅÅ långt bort nu att få ett färdigt badrum! Underbart!! Kommer du ihåg svärfar, för en vecka sedan sa du att inom en månad borde det stå klart..får hoppas att du har rätt:-)

 Så här ser det dock ut i dagsläget..







Här i hörnet kommer ett badkar att stå..ska bli så kul för lille Leo att kunna bada i ett kar..nu börjar hans badbalja bli lite liten för honom..och han sprattlar gärna när vi badar honom så han är hal som en ål:-) Men han tycker verkligen om att bada så det kommer nog uppsakattas!

Tog även lite kort på de andra rummen på övervåningen..bli inte förskrämda för det är fruktansvärda färger på väggarna:-)

Här blir det ett vardagsrum till..en liten soffa och en platt-TV på väggen..



Det här är Leos blivande rum..dock inte stå stort..men vi ska göra ett stort lekrum i källaren som han (och blivande syskon?!) ska få hållas i. Ett rum med massa leksaker och som de får stöka ner mest de vill i!



Ska ju bytas fönster och bli panel i taket även här..

Detta ska bli mitt lilla egna rum..här ska det stå ett skrivbord och en symaskin..ett litet pyselrum!



I brist på pysslande med inredning här hemma så har jag ägnat mig åt att göra fotoalbum..mina pysselsugna fingrar måste ju få ägna sig åt något!





Utvändigt på huset är det sig likt..panelen på ena gavlen är snart klar den oxå (mycket som börjar närma sig slutet här hemma)..nu ska det börja målas läkt:-)





Fint med nytt och vitt:-) Tor det pricken över i:et när vi får upp de vita foderna runt fönstrena..sen gråa markiser..(troligtvis). Nästa höst kommer nog hela huset utvändigt stå klart! Då ska jag pynta med fina ljung:-) Känns inte så kul just nu att göra fint..ser ju ut som ett Pippi Långstrump hus i vilket fall som helst:-)



Hösten är här: nu sätter vi igång igen!!

Nu anser jag att sommaren är slut och hösten närmar sig..vilket innebär att det är slut på ledigheten! Nu är det full fart mot ett färdigt badrum som gäller:-) Ska bli så mysigt att få ett badkar och en bastu nu när det blir allt kallare ute..först kan Leo och vi bada i badkaret sen kan han somna så mamma och pappa kan hoppa in i bastun:-)

Idag har mina tappra killar hållt igång igen! Själv fick jag bege mig iväg för att lille Leo ska slippa vara i allt oväsen..(att totalrenovera ett hus med en liten bebis är inte alltid det smidigaste..) färden gick idag till Linköping och IKEA.. och där var vi inte ensamna..tror hela Linköping med omnäjd var där..puh! Men vi stannade  några timmar så det skulle bli lite gjort hemma:-) Och det blev det! Dock var det inte så mycket synbara saker...var mycket förarbete..och det är ju det som tyvärr tar sån tid! Men det är skönt när det är gjort..då är det inte så lång tid kvar tills vi kan sätta igång. Dom hade sänkt tak, reglat upp väggar..gipsat..bland annat.

Det mest synbara var att de blev klara med panelen på huset!





Nu återstår bara läkt o foder runt fönstrerna..och den vita bryningen i mitten..sen så!

Det blev inte så mycket handlat för min del idag..(ändå går det åt massa pengar när man är väg, fattar inte det!) Nu väntar jag på höstens nyheter i butikerna. Det har ju varit mässa så nu kommer butikerna fyllas med massa nytt framöver! Jppi!! Hoppas rummet på övervåningen oxå snart kan stå klart så jag får PYSSLA!!! Kliar i fingrarna..speciellt nu när hösten närmar sig..sitta hemma invirad i en filt o tända ljus..så mysigt ju! Leo fick en mys pläd idag..



Våran son har kommit på att man kan stoppa in händerna i munnen..så nu har han förjämnan hela handen i munnen:-)

Nehe, nu är det nog läggdax för min del..imorrn är det söndag och då ska vi ta vilodag..vilket innebär ingen renovering! Sen kommer en ny vecka och då sätter vi igång igen:-)

RSS 2.0