Staket och höstjacka:-)

I dagarna har det byggts ett staket i trappen här hemma. Börjades i torsdags då jag hade en heldag med tjejerna på Ullared! Då fick "farmor" agera barnvakt till Leo och "farfar" och Crille började bygga. De kom även in hit under gårdagen och slutförde arbetet. Vi blev alla helnöja:-) Nu återstår bara lite slipning och målning sen ska jag få min efterlängtade grind på övervåningen!!







Känns skönt nu när man ser att mer och mer slutförs! Är "bara" trappen som ska målas nu..och ett räcke som ska upp..sen så!!

Idag har vi inte snickrat eller hållt på med hemmet. Jag, Crille och Leo åkte in på en mysig tripp till Linköping. Då jag ville till Polarn och pyret åkte vi in till stan. Hör inte till vanligheterna att vi åker in dit, brukar oftast bara bli IKANO huset. Men det var mysigt och kul att gå inne i stan för omväxlingsskull. Hittade en jättefin höstjacka till älsklingen!!



Nu har jag nästan förberett alla höst/vinterkläder till honom. Känns skönt att vara ute i tid. Vet att jag stressade förra året med att hitta storlekar. Nu finns allt hängandes hemma:-)





Lilla Leo har blivit stor!

Igår var en händelserik dag för både mig, Crille och Leo. Lilleman började, helt plötsligt, stappla iväg själv! Han har tidigare varit pågång och gått mellan oss men igår släppte det och han gick själv! Jag var hemma hos en kompis och helt plötsligt utbrister hon "Camilla, kolla på Leo, han går!" Fick typ chocken för han har inte gjort så tidigare. Helt ofattbart att dom bara kommer på sädär plötsligt att de ska gå istället för att krypa:-)

När vi sen kom hem fortsatte han att gå. Crille blev eld och lågor och började till sin förtjusning direkt lira fotboll med honom!! Detta ögonblick har han väntat på. Att få spela fotboll med sin son. Lära upp honom allt han kan:-)



Ni får verkligen ursäkta våran fula bakgrund. Ni vet ju alla att vi INTE ska ha det såhär hemma, gula väggar, utan element och hål i väggarna. Vi är under renovering ju!!



Tyvärr är inte min kamera i det bästa laget. Filmerna blir väldigt suddiga..ska försöka ta mig råd att köpa en ny. Dessa ögonblick vill man ju gärna föreviga. Ska satsa på en kamera som man kan filma bra med! Kanske en bra present att önska sig när jag fyller år om några månader?! ( Spara detta inlägg Crille!!)

Idag har han varit lite fegare med gången, men han har istället kommit på konsten att åka runt med bobbycaren! Nu far han runt här hemma och åker in i alla möbler!



Kvalitén på denna film är tyvärr kass. Filmade på kvällen då det var mörkt hemma och ute..blir så suddigt:-( Vill VERKLIGEN ha en ny kamera! ( Ville bara påminna dig älskling!)

Så roligt att det händer så mycket nu! Just att han lärt sig gå tycker jag är speciellt! Har varit lite fundersam när detta skulle inträffa..han har varit lite sen. Men så är han ju född en månad för tidigt och sen var jag sen med att lära mig gå. Så att han skulle vara tidigt med detta vore ju konstigt. Men idag går jag (ganska) bra! Förhoppningsvis kommer Leo oxå göra det:-) Men i dagsläget går det snabbare att krypa:-)

Pyssel och ljus i regnet!

Regnet bara öser ner..har gjort det de senaste timmarna..men jag tycker det är lite mysigt! Och praktiskt då man måste vara inomhus och får lite gjort! Jag har rensat ur både min och Leos garberob, tvättat, plockat lite bland papper och pysslat med två hyllpan som äntligen är färdigmålade!! Har nu tänt lite ljus och fått det lite mysigt!



Häromdagen var även elektrikern här och fixade med all el i trappen. Nu har vi äntligen fått upp alla taklampor och uttag!



Skönt med lite ljus i höstmörkret:-)

Har även ett dilemma..har ju ett fönster väldigt högt upp i trappen som jag gärna vill ha lampor i. Elektrikern var så fiffig att han fixade utTag i smygen så kan vi ha ljus där. Tänder och släcker gör vi från vägguttaget. Jättesmidigt:-) Men vet ej vilka lampskärmar jag ska ha..det krävs ganska små då fönstret inte är högt..har två vita sen innan men vill gärna "piffa" till det med lite mönster och färg. Lånade hem en beigerutig idag..men vet ej om den kanske ser stor och klumpig ut??
Vad tycks? (den till vänster är den rutiga)



Blir finare med beiget och mönstrat eftersom jag nu valt att inte ha några gardiner som jag först var inne på! Sen blir det några fina krukor med växter i mitten:-) Men skulle vilja hitta lite mindre skärmar..men det verkar ju inte finnas!

Satte även upp min morsdagpresent jag fick..mina "Capre Diem" bokstäver!



Nu fångar vi dagen varje gång vi går upp på morgonen och går ner från sovrummet:-)


Tack IKEA katalogen för lite ny inspiration!

Har haft både blogg och inredningstorka..tror det är den förbannade trappen som tagit musten ur mig..orkar lixom inte mer! Ser INGET slut på den ännu..trots att det egentligen börjar närma sig slutet. Men det är så många olika moment kvar att slutföra..mem imorrn kommer elektrikern och då kommer en del iallafall bli klart:-)

Annars har mina dagar mest bestått av mys med Leo (såklart) och ett evigt målande!! Håller nu på att måla vita konsoler och hyllpan..INTE min grej..gillar inte att måla små pilliga ytor..vill ha STORA och SNABBA resultat:-) Men nu är de,  tack och lov, nästan klara!

Idag har vi träffats i mammagruppen för att fira Elias 1-årsdag. Blev ett lite försenat kalas då det varit semester och så nu. Men det var mycket roligt att träffa alla igen. Vi har så himla trevligt tillsammans. Känns som om vi kommer vara vänner för alltid:-) Trots att vissa nu kommer börja dagis så ska vi verkligen försöka hålla kontakten ändå!

När vi kom hem igen fick jag till min förtjusning se den nya IKEA katalogen på köksbordet. Började omdelbart att bläddra och drömma mig bort:-) Och genast kom mitt pysselsug tillbaka! Har varit som bortblåst de senaste veckorna..Men nu fick jag massa idéer om hur jag vill ha det här hemma. Hittade till min glädje ett vitt matbord som jag ska kika närmare på! Fanns även en del annat smått och gott som nog blir att inhandla framöver:-) Tyvärr hade de inte uppdaterat hemsidan ännu så några närmare bilder kunde man inte se:-( Lite dåligt tycker jag!

Vi har nog bestämt oss för ett IKEA kök när den tiden är inne att vi ska renovera köket. Fanns ett vitt, med "spegeldörrar", som passade våran stil. Har ju både dörrar och garderober i samma stil. Fint med en röd tråd i hela huset:-)
Innan var vi lite skeptiska till deras kök. Dels för att det känns "vanligt" med dom..skulle vara kul med nåt annorlunda..och sen vet man ju inte hur kvalitén är. Men vad jag hört är att den är helt ok.  Och med humana priser:-)
Det känns bra att inte lägga MASSA pengar på ett kök nu när man har småbarn. Det är ju en hel del som kommer bli förstört..typ en bobbycar som åker rätt in i luckan! HAHA!

Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att trappen blir färdigrenoverad så vi kan sätta händerna i ett nytt evighetsprojekt:-)

Drömmer mig bort lite..

Igår var jag och lånade hem en tapetbok med en helt ny kollektion. Precis i min smak! Kommer nog välja några av dessa till de rummen som återstår att renovera. På tur står vardagsrummet här hemma. I kollektionen fanns det massa fina rutiga och randiga. Jättefina, men tror inte dom passar sig så bra i ett relativt stort vardagsrum. Kanske bättre i ett mindre rum eller hall..men det fanns en ganska bredrandig variant som vi är lite sugna på här hemma! Går i ljusa färger (såklart!). Tror det skulle vara ganska fint och passar till mycket tyger. I ett vardagsrum har man ju oftast gardiner och kuddar i soffor och så, därför vill jag inte ha för mycket mönster på väggarna. Det får inte bli för rörigt:-)

Den första, bredrandiga, blir det kanske..



Sen har jag lite funderingar kring att göra något, för mig, galet! Är inte överförtjust i fondväggar men har funderat lite och KANSKE ska jag tapetsera ett hörn i våran hall i nån tutig variant:-) Resten av väggarna får i sådana fall bli hlt neutrala.  Har ju en fin korgfåtölj i ett hörn nu så det kanske skulle vara lite fint att "framhäva" den?? Eller är jag helt galen??!!

Hittade även en fin tapet som jag skulle vilja ha i vårat kök sen när det är dax att renovera detta..



Denna rutiga tyckte jag var fin. Tanken är att vi ska ha vit panel på lite mer en halva väggarna, så det skulle i sådana fall bara bli lite av den övre delen som skulle tapetseras. Fastnade för att det var liiiiite blåa ränder i denna. Kan faktiskt vara kul med liiiite färg här hemma! Skulle man ju kunna ha  mörkblå detaljer såsom kökshandukar och grytlappar som livar upp mitt annars beigevita hem:-)

Är även kul att det är en helt ny kollektion. Troligtvis ska inte alla tapetsera om nu så man får chansen att vara lite "före"! Haha!

Mycket sol och bad i dagarna som varit!

Både igår och idag har det ju varit kanonväder! Har blivit mycket badande och utomhusvistelse! Igår begav vi oss ut på sjön med svärmor och sväfar. Blev en timmes båtfärd sen tröttnade Leo på att sitta still i en trång flytväst. Måttligt road när han knappt kunde röra sig:-)





Valde att inte lägga till vid nån ö utan istället åka till en badplats och bada istället. Det tyckte Leo var betydligt roligare. Tror man får vänta några år innan han kommer att uppskatta charmen med att åka båt:-) På badstranden kan han ju leka i sanden och krypa omkring bäst han vill!







Idag kom min vän Elin och hennes dotter Märtha förbi här hemma. Barnen badade i poolen och lekte för fullt. Även vi vuxna hoppade i med barnen i den stora poolen och svalkade oss. Enormt skönt att ha den möjligheten!







Jag är så oerhört tacksam att vi har hus och trädgård sådana här dagar! Så skönt att bara kunna vara ute medans barnen roar sig! Elin och Märtha stannade några timmar! Att vara inomhus här hemma är i dagsläget inte så bra..håller ju på för fullt med renovering så det är ingen bra miljö precis..

När det gäller renoveringen kämpar vi för fullt med att få iordning på den där j"""" trappen! Känns som ett evighetsprojekt..åtetstår fortfarande massa målning..och det är ju inte speciellt lockande att hålla på med sådana här dagar!

Äntligen lite sol!

Idag kom det äntligen lite värme! Har ju inte varit bortskämd med denna de senaste veckorna..
Tillbringade första delen av dagen hemma. Badade i poolen och var ute och lekte. Leo trivs när han får vara ute och undersöka allt nytt:-)



Crille slutade jobbet lite tidigare idag (kl 15.30, det är tidigt för honom!) Bestämde oss för att göra en "favorit i repris" och åka på pickik till badplatsen i Blåvik. Köpte med oss sallad och fika. Leo fick till sin förtjusning leka i sanden!



Sedan blev det premiärdopp för både Leo och Crille i Sommen för i år. Har bara badat i poolen hemma innan:-)





Leo var helt vild och kröp fort ner i vattnet!






Han är som en liten fisk i vattnet! Inte en badkruka som sin mamma:-) Jag höll mig på land..får se om jag vågar mig i sjön nåt i år!



Mycket trevligt faktsiskt att komma ut på en liten utflykt!







Hoppas på lika bra väder imorgon. Då blir det att åka ut på sjön!




Några trevliga dagar i Göteborg!

I Torsdags begav vi oss mot Göteborg. Josefine, en kompis, föräldrar bor där nere och snälla som de är lånade de ut sitt hus till oss. Med var även Jossan, Johan, Elliott och självklart Jörgen och Elias. De bode i ett fint hus i Torslanda.

Vi åkte som sagt i torsdags. Kom iväg vid 10.30 tiden, planerat så att Leo skulle sova första biten. Stannade först i Borås för lite mat. Blev Mc´Donalds då det låg väldigt smidigt intill vägen.



Väl framme befann sig de andra i sällskapet på ett köpcenter i Frölunda Torg, Vi åkte och mötte upp dom där och gick sedan och strosade bland lite affärer. Blev även en storhandling av mat så vi skulle kunna mätta sex hungriga magar dagarna som återstod:-)

På kvällen blåste det nåt förfärligt. Men vi trotsade vädergudarna och tog fram grillen. Som Johan sa: "Det är den 30:e Juli då SKA man kunna grilla"! Håller helt med!
Blev en slapp men mycket trevlig kväll. Grillade, snackade och drack lite öl!!









Vi mammor och barn känner nu varandra väldigt väl. Tur, när man ska bo så nära inpå varandra, att veta vart man har de andra:-) Även killarna kommer bra överens så det blev inga fighter:-) Haha!

Dagen efter, på fredagen, bjöds det också på på dåligt väder..inget bad i havet men perfekt för lite shopping!
Jag var ganska sparsam och köpte "bara" ett par polarn & pyret jeans, en vinterjacka (!) och en snygg kepsmössa till Leo. Kanske lite tidigt att införskaffa vinterjacka nu men jag tyckte den var fin, ganska billig också, sen är det ju rätt kul om inte så många andra har samma:-)



Vi fick faktiskt lite höstkänslor där i Göteborg under fredagen. Blåste och regnade lite..och var rätt kallt. Stannade till på ett fik och köpte världens, i mina ögon, största kanelbulle och varm choklad!







Trots det sämre vädret blev det en kanonlyckad dag! Var så kul att se Jossan och Josefines lycka när de kom till butiken "Villervalla". De var i paradiset! Det bästa var att det var rea på typ hela butiken så det var nån timme som spenderades där:-) Jag höll dock i plånboken..har ju redan köpt en del kläder till lilleman!

Till våran lycka lös solen på lördagen. Vi hade då bestämt att gå till Slottsparken så barnen skulle få lite nöje med resan också! Där fanns massa djur, en jättestor lekplats och fina grönområden. Började med att  gå till Barnens Zoo där man kunde gå in till massa olika djur..







Gick sen runt och kollade på massa andra djur..









Efter att gått runt och kikat på alla dessa djur satte vi oss i solen i parken. Där grillades det korv och solades:-)









Fanns även en JÄTTESTOR lelplats i närheten. Tyvärr sov både Elliott och Elias när vi gick dit så det var bara Leo som fick nöjet att leka där. Lite tråkigt att han inte kan gå själv än bara..lite svårt att krypa bland allt grus och leksaker. Åh vad jag längtar tills han går själv! (har dock tagit några steg för några dagar sedan!)









Dagen var jättelyckad! Avslutades med pizza hemma i huset. Då det var sista natten för oss satt vi uppe sent och bara hade det trevligt! Crille skulle börja jobba sen på måndagen så vi åkte hem ganska skapligt på söndagen.
Vi hade det verkligen jättebra, roligt sällskap och massa mat:-)

Får vi se till att göra om igen!

RSS 2.0