Ett litet inlägg..

Tänkte bara visa att våran vägg som vi (läs Crille) höll på att  riva nu är helt borta! Har nu ett oerhört vackert rum med en del gröna väggar och en del blå..skitsnyggt verkligen:-)

image64

image65

image66

image67

Va sägs?! Fy f## va mycket jobb vi har framför oss..kanske är lagom att vi börjar med detta rum tills du kommer hem Danne.-)

Semester:-)

För tillfället är det ingen större aktivitet på Skogsgatan..om jag ska vara ärlig har vi inte haft lust att greja..åker hellre på Ålands kryssning (tack för den resan Kalle o Lena, vi hade skitkul!) och andra roliga äventyr!
Men fönstrerna är nu beställda, dock kommer dom inte förrän tidigast v. 38 så vi kan ta det lugnt ett tag till:-) Vi har varit lite lata nu på sistone..jag har velat fixa men inte vetat vad jag ska göra..det som finns att göra måste Crille oftast vara med på..typ rivning o sånt..Jag är däremot mycket glad över att vi fixade iordning på altanen nu innan sommaren började, det har varit en hel del fester och fikastunder som pågått där! Så i brist på några nya uppdateringar av huset sätter jag ut lite semesterbilder! Hoppas alla inblandade inte misstycker?!

image54

En altanfest i början av semestern!

image55

En mysig söndagsfika


image56

En härlig stund på färjan hem från Åland!

image58

Myspys:-)

image59

Festprissarna på ännu en altanfest!

image60

Vem är starkast av dessa festsugna vänner?!!

image61

Ett mycket bra kort på pinglorna Ida och Kristin!

image62

Avslutade semestern med en weekend i Oskarshamn:-)

image63

Hotellet vi bodde på..

Så nu är semestern slut:-( nu börjar allvaret igen..men det ska bli kul att komma igång med huset! Längtar såååå efter att få se lite resultat!

Pågående projekt: rivning av vägg!

Nu börjar det se ut som en byggarbetsplats hemma hos oss..Chrille börjarde riva en vägg  och det blev så jäkla stökigt och dammigt! Väggen är inte bärande så det är inte ett så stort projekt men dock ett skitgöra!  Fast jag tror han tycker det är ganska kul att stå och slå sönder och riva:-) Vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra med rummet efter att denna vägg är borta..men vi tror det kommer bli lättare att se rummet i sin helhet nu när vi får bort denna vägg! Antingen blir det sovrum eller så blir det ett allrum/vardagsrum...det märks!

image47
Chrille förbereder ingreppet:-)

image48
Första slaget!

image50
Tittut:-) Kanske kunde sett lite mindre road ut??!

image51
Kommer bli kanonsnyggt sen när vi får ett blått och ett grönt rum! Not!

image52
Inte konstigt att det blir skitigt runt omkring..

Ullared!

Tro det eller ej men i veckan fick jag med mig Chrille till Ullared.-) Vi begav oss tidigt på morgonen för att undvika köer..och vi lyckades! Det var bara att gå raka vägen in och där inne var det inte så mycket folk heller! Vi gick ner till Hobby & Fritid avdelningen först. Där inhandlade vi massa grejer som vi behöver till huset..sågar,häcksax, verktygslådor..ja en hel del sånna grejer blev det! Kanske inte det roligaste att handla men dock behövligt..Pyssel, som annars brukar vara den avdelning jag går till först, blev inte lika genomsökt som tidigare gånger:-) Jag känner ingen direkt lust att pyssla då inget rum är tapetserat eller så..får hålla mig till tåls!

image44
Nödvändigheter?!

image45
Lite annat smått och gott blev det oxå..

image46
Det här lilla i pysselväg blev det..


Söndagssysselsättning?!

Ganska sent igår kväll fick Chrille ett ryck och började att riva ut källaren! Vet inte om han kände ett behov av att slå sönder lite:-) Men han hämtade hammaren o skruvdragaren och monterade/slog sönder alla garderober som fanns där! Tanken är att vi ska göra ett biorum i källaren med en bar utanför..Detta projekt är Chrilles avdelning så han har nästan fria tyglar:-) Vi ska även lägga klinkers på golven och göra iordning tvättstugan, toaletten och gästrummet där nere. I detta tråkiga regnväder måste man ju hålla sig inomhus..hade annars planer på att fixa iordning utvändigt..typ klippa buskar o så..men som sagt, vädret tillåter inte det..


image40

Chrille och hammaren gjorde ett bra jobb denna kväll!

image41

Fanns mycket att röja bort..

image42

Garderoberna på denna sida är nu borta!

Chrille hann även montera ihop ett matsalsbord som vi tidigare inhandlat men som vi inte har satt upp förrens nu.

image43

Observera de fina tapeterna och flyttkartongerna som syns i bakgrunden! Vi har även rivit bort listerna runt fönstret då vi var tvungna att mäta dessa eftersom det ska bli nya fönster..så det ska inte se ut såhär sen! Och jag VET att stolarna är vita och att det inte är passande när det exempelvis kommer barn, då det är svårt att få bort fläckarna som kanske blir..men jag ska köpa överdrag! Jag lovar mormor:-)

Underbara mormor och morfar!

Igår kom mina morföräldrar och satte upp ett nytt staket! Vi åkte även på att rensa trottoarkanten på ogräs..tack mamma för att du sparade detta roliga jobb till oss:-) Det är tur att man har så snälla människor omkring sig som kan hjälpa till med diverse saker. Staketet gjorde morfar på några dagar bara! Tycker om när det går fort!!  Nu ska jag bara måla det en gång till..hoppas bara på bättre väder!

image37


image38

image39

Inflyttning och altanfest!

Nu har flyttlasset gått..i fredags sov vi första natten i huset..kändes mycket märkligt..känns typ som om man sover borta nånstans, typ som på semester! Undra när det kommer kännas hemma?! Troligtvis blir det när man får iordning på sina saker och möbler..nu är det en enda röra i huset! Det enda som känns bra än så länge är altanen! I lördags hade jag några vänner hemma för att ha lite invigning av denna:-) Blev en inflyttningsfest som bara rörde altanen! Får ta en till senare sen när det andra är klart! Vi köpte kinamat och festade lite! Mycket trevligt! Perfekt att kunna sitta ute och slippa va instängd i en lägenhet..tur att det är sommar så man kan vara ute mycket och slippa se skiten innanför väggarna i huset..vi har bestämt att nu på semestern ska vi försöka att bara ha semster..åka iväg på små utflykter och liknande..allt för att inte vara hemma! Sen till hösten ska vi ta tag i renoveringen!

image32
Mumsigt med kinamat!

image33
Blev lite blandat tilltug till efterrätt..

image34
Lou är en riktig spexare:-)

image35
Humöret va på topp!

Jag fick en MYCKET fin inflyttningspresent av Rebecca! Precis min stil:-) Hoppas jag inte tar död på blommorna nu bara..

image36
Tack så mycket  gumman!!

RSS 2.0