Mammaträff på Skogsgatan!

Häromdagen hade vi mammaträff här hemma i huset. Som tur var sken solen lite grann så vi kunde vara ute! Det är inte ultimat att ha massa krypandes och gåendes barn här hemma..









Detta blir nog ett av mina kortare inlägg, måste börja packa lite. Jag, Crille och Leo ska fira valborg i svärföräldrarnas stuga i Blåvik!

Trevlig helg!


Dags att klippa navelsträngen?!

Har ju skrivit om Leos rum några gånger i tidigare inlägg..nu tänkte jag visa resultatet! Alla möbler är lite tillfälligt placerade, vet inte riktigt hur jag vill ha det. Måste vara praktiskt för det är inte ett så stort rum.. prinsen måste ju få plats att leka!  Har dock ett dilemma..ska vi flytta in sängen och låta honom sova ensam i sitt nya rum? Eller är det för tidigt?? Måste säga att det är praktiskt att ha honom i sin säng brevid oss, är det nån napp som ska in eller nån mat som ska ges är det nära till hands:-) Men samtidigt måste han ju lära sig att sova en hel natt utan dessa privilegier! Han är ju trots allt snart året..börjar bli tröttsamt att inte få sova hela nätter..även om han (oftast) somnar om lika fort efter matning blir ju nattsömnen störd..

Kanske ska prova några nätter och se hur det funkar..funkar det inte så är det ju inte svårare än att vi flyttar in honom till oss igen..men det kommer kännas konstigt att inte höra honom andas brevid en..

Här kommer lite bilder iallafall..men som sagt, bara lite provisoriskt gjort..













Nu väntar jag på en liten sittbänk med ljusblåa leklådor från MIO. Skulle tyvärr inte komma förns i maj..sen ska lite tavlor och annat pyssel på plats!

Min lilla kille är stor och har ett eget rum:-)

En effektiv och lång dag!

Gick upp vid 08.00 tiden. Sovmorgon med andra ord:-) Medan jag och Leo började dagen med att ta ett bad åkte Crille och köpte färska frallor. Lite av en tradition här hemma på söndagar! Framåt 11.00 tiden kom min mamma och tog med Leo på en promenad i det fina vädret. Själv passade jag på att dammsuga och skura lite golv. Crille var i Boxholm och fick hjälp med att byta till sommardäck på bilen. När Leo var hemma igen var det lunchdax för honom och sen lite vila på det. Då började jag och Crille röja i trädgården. Fick ihop sex säckar med löv! Våran trädgård var verkligen i stort behov av röjning..och är fortfarnde egentligen..men det får duga denna sommar så gör vi fint till nästa:-)

Framåt eftermiddagen kom våra grannar in på grillning. Vi har tidigare varit där en kväll på middag så nu var det våran tur att bjuda igen! De är mycket trevliga, är i våran ålder och har en son som är tre månader yngre än Leo.









Skönt att ha en inglasad altan att sitta i när det inte var lika varmt idag som det var igår.

Nu är det kväll och bara slötittande på TV som gäller..laddar för en ny vecka. Skönt att den "bara har fyra dagar"..trivs med Crille hemma! Längtar till Juni då han ska vara pappaledig torsdagar och fredagar! Sen semester i Juli:-) Och ledigt torsdagar och fredagar även i Augusti! Mycket tid tillsammans alla tre!

Jag har en dröm..

Idag var jag först på öppet hus hos Fröken Alhm. Jag och Sophia gick och kollade på alla nya fina grejer de gjort. Blev sugen på jättefin bänk och blomlådor..men känner att jag inte har råd till detta i dagsläget. Sen är ju inte uteplatsen och framsidan iordning ännu så får vänta med grejer dit! Beställde dock ett vitt trähus som jag ska ha på altanen. Fint!

Efter lunch begav sig min lilla familj till svärföräldrarnas stuga i Blåvik. Var så varmt och fint väder så vi kände att vi ville åka iväg! Är så idylliskt där uppe..lugnt och skönt och nära till vattnet! Vi har en dröm om att en vacker dag kunna ha ett eget ställe där uppe..inte för att vi inte är välkomna till Inger och Per-Plof, för det vet jag att vi är! Men det skulle vara så underbart att ha ett eget ställe att åka upp till, ensamna eller med vänner! Så skönt med miljöombyte! Ju mer vi pratar om det, desto sugnare blir vi:-) Men är väl bara en dröm..

Knäppte massa kort på Leo under dagen..











Vi hade med oss en gungställning som vi köpte under våran Jönköpingsresa under gårdagen. Köpte en likadan till oss själva som vi nu har i trädgården.

Leo älskar att gunga..skrattar högt!









Vi hade tänkt att åka över till Torpön och ta en glass men ändrade oss i sista stund. Var skönt att bara sitta på baksidan och njuta! Tog även en promenad ner till vattnet..





Som sommaren hör till så grillade vi. Mumsigt!



Om vädret tillåter imorgon (vilket jag trot det gör) har vi bjudit in våra grannar på grillning. Mycket mat och grill när det är så här fint väder:-)

På återseende!




Marint tema!

Skulle kunna handla HUR MYCKET SOM HELST om plånboken skulle tillåta..vill så gärna göra fint på altanen här hemma..har valt ett "marint tema" där ute, vilket innebär mycket mörkblått. En perfekt färg då det finns massa fina prydnadssaker (typ kuddar och plädar) i den färgen:-) Gillar verkligen den riktigt mörkblåa färgen, både på kläder till mig och Leo och i inredningsväg!
Men som sagt..inte mycket pengar som mammaledig:-(
Idag köpte jag iallafall ett mycket fint kuddfodral som piffade upp det hela..







Köpte även några pelargoner som jag satte i en kruka som stått tom länge..



Tapetseringen av Leos rum är klart! Men har tyvärr inget lyse i hans rum för tillfället så det bli mörkt att ta kort! Men för er som är nyfikna kommer bilder snart:-)

Trevlig kväll!







Dagarna går..och Leo blir stor!

Helt sanslöst vad dagarna går fort! Snart helg igen..skulle visst bli kanonväder så det är ju helt suveränt! Ser jag fram emot. Ska nog ägna nån dag till att röja upp i trädgården..kratta bort alla löv och allt kattbajs.."det som gömms i snö kommer verkligen upp i tö"..själva har vi inga katter..(om jag ska vara ärliga är jag inte superförjust i dessa djur, tycker de är lite lömska). Men grannen har två katter som gärna springer i våran trädgård och gör tydligen sina behov där..SÅ ÄCKLIGT! Har inte sett detta tidigare men nu när snön är borta såg jag massa äckliga högar..egentligen borde ägarna själva få plocka upp denna skit..känns som om vi har annat att pyssla med lixom! Men hur säger man det på ett sjysst sätt??

Nu på fredag ska jag, Crille och Leo åka till Linköping. Ska inhandlas diverse grejer, dels en gungställning till grabben. Var hemma hos Josefine och Elias för nån vecka sedan där Leo fick prova att gunga för första gången, han skrattade högt! Så nu måste vi ju oxå köpa en sådan:-) Ska även titta på en ny, lite smidigare vagn, till Leo. Han är ju så stor nu så han vill sitta framåtvänd. Upplever våran lite klumpig.. Men den har varit perfekt den tid vi haft den..så den får sparas till nästkommande bebis:-)

Tapetseringen av lillerummet är inte riktigt klart idag..pappa kom inte förns senare under dagen..Han gjorde bara klart de randiga varianterna för att imorgon påbörja de med stjärnor!

Jag och Leo har varit hos Lena och Elias på mammaträff. Ville så gärna ha ett kort på alla killarna nu när de är lite större. Har ju tagit kort på de tillsammans lite då och då..tidigare har de legat så snällt brevid varandra men nu är det full fart! Var inte det lättaste att fota men lyckades på några:-) Helt otroligt att de är så stora nu! Tycker inte det var längesedan detta kort togs..



Och nu ser de ut såhär..





Det har kommit till en till i killgänget, Elias Nilsson. Tyvärr kunde inte Elliott vara med idag..han var saknad:-) Mamman oxå självklart!

Leo och Elias är som alltid nära varandra..



Dessa två killar har alltid kommit bra överens. Hoppas det bara är på kompisnivå:-) Haha!

Fick en sma avisering om att paketet från me&i kommit. Redan! Gick otroligt fort! Var ju i lördags jag hade tillställningen här hemma. Blev supernöjd med kläderna..var tvungen att prova på honom..






Har köpt upp en sommargarderob nu och LÄNGTAR tills jag får börja använda den:-) Trodde dock att kläderna skulle vara stora på honom men passar ju redan nu! Som sagt, han är ju en stor kille nu! Hoppas det blir värme snart så han inte hinner växa ur dom!

I dagarna har han även börjat göra en antydning till att lära sig krypa..men vågar inte riktigt ta det stora klivet och föra sig framåt på knäna. Eller så har inte "knäckt koden" som Elin säger!



Sitter gör han utan några problem..



Tänk att han snart fyller året..har redan börjat förbereda kalasen:-)







Resultatet av dagen!

Idag har det varit action här hemma:-) På morgonen kom pappsen och började med tapetseringen  av Leos rum. Tyvärr tog det längre tid än beräknat då det är svåra ytor att jobba i. Pappa är inte vrålung längre så att sitta på knä och jobba är inte lika smärtfritt som förr:-) Förlåt pappa men du förstår vad jag menar:-) Sen var tapeten inte den lättaste att jobba med, var inga "easy up"..men han hann långt ändå..ska göra klart det sista imorrn!







Känner mig riktigt nöjd med valet av tapet. Blir en svag ljusblå nyans i rummet. Sen kommer fondväggen med stjärnor liva upp rummet! Ska bli kul att se om det blir lika bra som jag tänkt imorgon:-)

Även svärfar har varit här idag. Hans uppgift var att riva bröstpanelen i trappen..





Det byggdes upp en ställning för att komma åt..







Det jag gillar med panelskivan är att man ser ett resultat snabbt. En skiva gör så mycket! Nu har vi inga fler skivor så det måste inhandlas på fredagstrippen till Linköping!

Sen är det fönsterbyte i trappen som gäller..tycker det är lite skumt när de står på bara en planka..fönster är ju inte lätta..men det ska väl grabbarna grus klara av:-)

Jag och Leo har varit i Örjestorp (hos mormor och morfar) medan grabbarna jobbade här hemma. Så nu är prinsens gardiner sydda!

Imorgon får jag förhoppningsvis pyssla lite..




Ja jag lever..

Dåligt med uppdatering nu..får skylla på att plånboken varit tom ett tag nu så inga roliga inköp har gjorts..och här hemma är det bara målning, spackling och slipning som gäller!

Men imorgon kommer (om inget annat dyker upp) min pappa som ska tapetsera Leos rum! Ska bli spännande att se resultatet..bestämmde mig för den ljusa stjärntapeten och ett par randiga varianter till resten av väggarna..har även köpt tyg till gardinerna..



Nu kommer snart det roliga, att ställa in alla hans saker och möbler i sitt egna lilla rum! Tror dock inte han kommer tillbringa så mycket egen tid i detta rum ännu..men mysigt att ha ett barnrum och bra till förvaring:-)

Annars rullar det på här hemma..helgen har ägnats åt att gå på diverse tillställningar. Har varit på 40 årsfest i Mjölby hos Crilles kusin och hela hans släkt. Sen i Lördags hade jag en tillställning här hemma. Tolv shoppingsugna mammor/blivande mammor var här hemma och tittade på barnkläder! Fullt hus med några barn som for runt oxå:-) Men det var kul att så många kunde komma! Och i söndags var vi på ytterligare ett kalas. Då var det Crilles brors tjej som blivit ett år äldre:-)

Dagen har jag tillbringat mest i olika affärer. Åkte till Nässjö en sväng och inhandlade lite sommarkläder till lillemannen. Vet av egen erfarenhet att kläder snabbt tar slut..speciellt killkläderna! Så nu köpte jag några shorts och T-shirtar. Hoppas på värme nu!!
Köpte även ett par brillor till mig..



Snäll son jag har som snällt följer med sin mamma på shoppingrunda! Vi har faktiskt jättemysigt när vi åker iväg ensamna..går och äter och fikar! Och tittar på folk:-) Speciellt Leo som gärna kollar in och charmar olika människor:-)

Dagen slutade med ett bad för pappa och son..



Nu sover plutten och jag och Crille äter varma mackor! Förhoppningsvis vid denna tid imorrn håller jag på med Leos rum:-) Om pappa hinner färdigt allt på en dag..kanske inte..




"Lilllördag"

Ännu en dag går mot sitt slut..har hunnit med en hel del även idag. Dagen började vid 07.30 tiden då Leo slog upp sin stora blå ögon! Har faktiskt fått sovmorgon två dagar i rad nu! Efter klockan 07.00 här hemma betyder sovmorgon:-) Leo är så söt när han vaknar på morgonen..har börjat dra ner spjälskyddet och tittar ut på oss genom spjälorna på sängen! Och när han ser att jag tittar på honom skrattar han och gör om samma process igen:-) Kan inte annat än att skratta fast man oftast är skittrött:-)

När klockan blev tio var det dax för den obligatoriska frukosten/fikan på Wienerbageriet med goda vänner. Tyvärr kunde inte Fia närvara idag..men det var trevligt ändå:-)

Efter lunch här hemma gick jag och Leo på en promenad med Sophia. Gick och kollade på hus och snackade skit! Du är rolig du Fia:-)

Väl hemma kände jag ett sug efter mat..ringde till Crille på jobbet och föreslog en grillning nu när det är "lilllördag" och allt! Det nappade han direkt på och handlade med sig maten hem..















Det smakade himla bra med maten! Fick lite sommarkänla:-) Nu ska vi ta det lite lugnt här hemma..kanske, kanske, kanske att vi drar några drag med penslen senare..

Påskhelg:-)

Idag är det påskafton och det bjuds på underbart väder! Det gillas:-) Crille och Leo har åkt iväg till svärföräldrarnas sommarstuga i Blåvik. Jag valde att stanna hemma, hade lite att fixa med sen ska jag ut på lite partaj ikväll så det hade blivit lite stressigt. Men ska träffa dom imorgon på grillning. På måndag ska vi till min mormor och morfar så alla hinns med:-) Vill passa på att önska Glad Påsk till mina kära syskon som är ute och reser. Även alla andra jag känner får en hälsning..



Igår hann vi med massor! Började dagen med att rensa ut allt på altanen. Ställde ut utemöblerna och gjorde iordning invändigt. Känns som om man städade bort vintern:-)



Ska fixa iordning det sista idag..

Leo fick sitta ute i det fina vädret och kolla på medans mamma och pappa städade!



Påskharen var lite tidig till oss, kom redan på Långfredagen..Leo fick ett påskägg av sin mormor! Två små söta böcker som uppskattades mycket!



När vi var klara med altanen åkte vi iväg till Linköping. Vi var bjudna till ett par kompisar i Mantorp på kvällen så vi tog ärenden vi hade i Linköping innan vi begav oss dit. Köpte en barnstol på IKEA som vi ska ha på altanen. Bra med en extra när det kommer små på besök sen slipper vi bära ut våran vi har sen innan varje gång vi sitter ute:-) Förhoppningsvis kommer vi tillbringa mycket tid ute nu framöver!

Kvällen hos Jeppe och Kinis blev mycket lyckad! Som alltid! Man känner sig alltid lika välkommen dit:-) Började med att sitta ute och snacka lite medans Jeppe grillade köttet..















Vi bjöds på på underbart god mat. Grillad kyckling med klyftpotatis och tillbehör. Mumsigt värre:-) Det var grillpermiär för våran del! Blev kvar hos dom fram till midnatt då Leo vaknade till lite..då passade vi på att göra honom iordning för bilfärden hem. Somnade om i bilen igen. Perfekt litet barn vi har, kan somna borta utan problem och jättesnäll hela vägen hem i bilen:-)

Nu måste jag ta tag i alla måsten här hemma..helst skulle jag bara vilja sitta i solen och njuta..men det har jag inte ro till! Ikväll är det party med gamla goda vänner. Var längesedan vi träffades allihoppa! Ska bli trevligt! Många av oss har barn så vi är inte vana vid alkolhaltigadrycker längre..kommer nog bli livat värre:-)

Ha en forsatt trevlig påskhelg!


Beslutsångest!

Nu börjar det närma sig tapetsering av Leos lilla rum. Trodde jag hade bestämt mig då jag hittat en fin randig. Men fick idag reda på att det var en ganska krånlig variant att tapetsera..man skulle ha vattenbad eller vad det hette:-) Vet inte om min kära far är så sugen på att trixa med sånt! De tidigare tapeterna han satt upp har varit "easy up" så det har gått smidigt!

Hittade istället en helt ny kollektion. Den kom ut i dagarna så den är helt färsk:-) Det fanns en ganska fin med stjärnor! Men vill inte ha det på alla vägar så funderar på en fondvägg. Har tidigare varit väldigt anti fondväggar..eller det kan vara fint hos andra men jag vill inte ha det! Men så kände jag att i ett barnrum kan man våga lite och blanda alla möjliga kulörer och mönster!

Men så är det färg..finns både ljusblått och mörkblått..





Funderar på att ta en vägg med stjärnor och de andra väggarna med de randiga som passar till. (fast jag vill ha ränderna på höjden i sådana fall) Helst hade jag kanske velat ha mindre ränder eller helt enfärgade men det var skitsvårt att hitta en kulör som passade dessa! Det roliga är att det finns passande tyg till båda alternativen. Antingen ljusblått med stjärnor eller mörkblått. Kan man ju ha en gardin i detta tyg så kommer stjärnorna igen:-)



Spontant var min första känsla att jag ville ha mörkblått. Passar ju bäst till fåtöljen och den andra inredningen han har. Men tror faktiskt det kommer bli lite mörkt..eller??
Kanke att det ljusa är lite mysigare till en liten kille? Mörkblått kanske är för större killar?!! Man kan ju ha lite mörkblåa detaljer istället så det inte blir för "mesigt"..haha! Veligt värre!!!





Har ju inhandlat en sittbänk från Mio Möbler med små lekådor i. Givetvis finns även dessa i ljust eller mörkt blå..



Har faktiskt den mörka hemma..gillade inte färgen riktigt..lite turkostblå! Så det lutar ju ännu mer till den ljusa och de ljusa tapeterna:-)

Vad tycker ni kära läsare??!!

Nya köksbordet har anlänt!

Idag kom äntligen vårat nya köksbord! Det gamla vi hade innan var inget roligt..har hängt med i många år och var slitet och inte alls i våran stil! Men har inte tagit "tummen ur" förns nu:-)
Måste säga att vi blev riktigt nöjda med resultatet..lyfte köket på något vis. Man kan bara föreställa sig hur det kommer se ut sen när hela köket är iordning..vita köksluckor, rostfria kylvaror..mörkare golv. Längtar:-)





Har inte brytt mig om att "piffa" i köket så julgardinerna hänger fortfarande kvar..men man kan väl ha rött sålänge?! Bara för att göra det lite hemtrevligare satte jag på matchande stolsdynor. Tanken är att jag ska sy nya gardiner och inhandla passande dynor till stolarna. Men då plånboken inte är så tjock nu får detta duga sålänge:-)

Nu blev jag enormt sugen på att köpa matsalsbordet också! Älskar detta vita med kors! Har ju som sagt vitrinskåp i samma stil så det kommer nog bli kanon! Tyvärr står inte köksrenoveringen högst på prioriteringslistan nu så det lär dröja innan det kommer bli så fint som jag vill och hoppas..

Helgen som gått..

Ännu en helg börjar lida mot sitt slut..helt otroligt vad tiden går! I Fredags, när Crille kom hem från jobbet, åkte vi till Europa Möbler. Skulle se om de hade nåt vitt matbord då vi inte äger något längre. Tyvärr fanns det inget i våran prisklass och stil. Får nog bli det vita från "Inne" iallafall.



Kände oss lite sugna på att åka någonstans efter besöket på EM så vi drog oss mot Boxholm. Tänkte besöka Crilles föräldrar men de lös med sin frånvaro så vi våldgästade Lena och Kalle i deras nyinköpta hus:-) De var hemma så vi stannade där några timmar och käkade pizza! Tack för besöket!



I Lördags stod det renovering av Leos rum på schemat. Då det inte är så kul att vara hemma när det grejas åkte jag och Leo till Linköping. Helt undebart att gå och strosa där i staden bland affärer och i strålande sol:-) Köpte lite nödvändigheter..åkte till MIO möbler och beställde en fin liten sittmöbel till lillkillens rum. Tyvärr var det en beställningsvara så jag fick inte hem den nu..men killens rum är ju inte iordning ännu så det är ingen panik! Men det blev en lång och trevlig dag tillsammans med min son!



Väl hemma hade vi en pigg son som inte ville sova för kvällen. Så våran lördagskväll bestod av lek med minstingen!



Söndagen bjöd ju tyvärr inte lika mycket på sol..hade planerat att ta ut utemöbler och göra iordning altanen men får nog vänta till nästa helg. Började dagen med en promenad till ICA och handlade färska frallor som vi gick hem och avnjöt. Sedan ringde grannarna och bjöd in sig själva på fika! De har en son som bara är några månader yngre än Leo så det är kul. Synd att de ska flytta tillbaka till Holland, hade varit kul för Leo att ha en lekkamrat här på gatan:-)



Trevligt med lite sällskap på söndagseftermiddagen! Blir att prata engelska så då får man chansen att öva på det:-)

När sällskapet hade gått åkte jag till Becca för att klippa Leos hår! Tyckte han behövde en styling då hans hår var långt och åkte ner i ögonen hela tiden! Rebecca läser till frisör så det är perfekt! Ville dock behålla lite av hans längd så vi finjusterade bara:-)









Tack så mycket för hjälpen!

Nu ska här lagas lite mat för kvällen. Sen blir det lite levande ljus och slötittande framför burken!

Behöver rådgivning..

I dagarna sålde vi vårat matsalsbord..känner att stilen inte riktigt passade oss och huset. Det var fint i valnöt men vi ska ha valnötsgolv sen och vita möbler hade vi tänkt..så valnötsmöbler på valnötsgolv tror jag inte är en hit!
Nu vill vi ha något vitt som passar vitrinskåpet vi har i det rummet..
Vitrinskåpet är vitt med kors och i mitt tyckte väldigt fint (för dom pengarna som vi la då)..så det gör jag mig inte av med! Nu vill vi ha ett passande bord. Jag har ju en förkärlek till stolar med kors..men mitt bekymmer nu är om det kan bli FÖR mycket kors??!! Har nämligen köpt ett köksbord med vita stolar och kors..



Detta var det enda i min prisklass med rätt mått. Får inte vara för stort i vårat lilla kök..bra med iläggsskiva oxå!

Sen har jag sett fina stolar på Ellos..de har rea nu så ska man köpa ska man passa på nu..
Men passar dom till köksbordet?..

Tyvärr finns det inte ett stort bord till dessa stolar, så det skulle man få köpa separat i sådana fall..men passar kanske bra ihop? Ser fint ut på bilden iallafall..



Har ju det lilla vitrinskåpet i bakgrunden också! Synd att det inte finns passande bord!

Har tänkt fram och tillbaka på hur vi ska det..vill inte lägga jättemycket pengar heller på dessa möbler..har sökt lite på Internet och hittade detta bord..



Detta kan man köpa för paketpris..stol och bord. Tror faktiskt dom har ett liknade på en lokal inredningsaffär här i staden..men då 2200 kr dyrare!

Men kan det blir för mycket vitt och kors??? Vad säger ni??

Underbara sol!

Idag är det tisdag och tid för den traditionella mammaträffen. Idag var vi hemma hos Pernilla, eller inte hemma hos henne men hon har en lokal där hon bor som vi lånade. Då solen lös och det var underbart väder bestämde vi oss för att vara utomhus..hur underbart som helst! Barnen satt och lekte på en filt och vi mammor vände våra ansikten mot solen:-) Fatta att man kan sitta utomhus..hoppas verkligen solen är här för att stanna! Vi satt tillochmed utomhus när vi käkade lunch..

























Åh vad glad man blir när solen tittar fram! Även om man sover som en kratta blir man genast pigg av denna underbara gula sak:-)

RSS 2.0