Tiden går..

Helt ofattbart vad den sista tiden gått fort! Tror det har att göra med att vi hela tiden har massa projekt så man bara "hänger med"! Går in i vecka 40 av graviditeten imorgon, vilket betyder att det bara är en vecka kvar till BF! Nu kan ju den lill# komma närsom! Längtar ♥

Hade ju som mål att hinna klart hall och toalett på nedre plan innan ankomst. Tyvärr spricker nog den drömmen..om nu inte bebben stannar kvar i tre veckor till, då hinner hallen färdigställas! Men om jag ska vara ärlig vill jag inte ha kvar pyret i magen så länge till.  Hallen får bli klar allt eftersom:-) I dagarna kom vi iallafall ett steg närmare det slutliga resultatet. Kära svärfar och bror hjälptes åt att lägga golv!







Nu ska lister dit sen blir det att kontakta farsgubben för tapetsering. Det momentet gillar jag! Golv och tapeter förändrar ju ett helt rum.-)
Håller även på med "detaljerna" till rummet. Har blandannat köpt vitt tyg till gardiner. Då tapeterna är randiga valde jag ett enfärgat tyg för att det inte ska bli för rörigt:-)

Finns så mycket fint ute i butikerna nu! Hade inte varit några problem att bränna x antal tusen kronor!
Men dessa pengar finns absolut inte, men ett kuddfodral unnade jag mig!



Gillar att blanda in det "marina temat" i mitt hem. I nästan varje rum finns en detalj av mörkblått och vitt randigt:-)
Även när det gäller kläder har jag "navy" stilen. Var på Åhléns idag och handlade den första uppsättningen av syskonmatchning:-)



Då det var riktigt kallt och ruggit ute idag fick jag panik! Har inte haft en tanke på nån overoll till bebben! Tänk OM den kommer till nästa vecka och det fortfarande är kallt..måste ju ha nåt lite varmare! I min tankevärld är det varmt i maj månad och det räcker med en tunnare ziptröja! Men klart den måste ha nåt varmare! Fick lov att springa runt i alla barnklädesbutiker nu på eftermiddagen. Varken Lindex eller Kappahl hade nåt att komma med..de få som fanns var antingen skrikrosa eller fjantigt mönstrade:-) Valde att gå till Åhléns och tack och lov fanns denna marinblåa i rätt storlek. Sätter man en röd eller blå mössa till tycker jag att den passar båda könen!
Hittade självklart nåt till Leo med, en fleecejacka i samma stil. Kan vara skönt att slänga på sig nu innan den riktiga sommaren kommer!

Lillkillens garderob fylls på med jämna mellanrum. Fick hem hans efterlängtade converseskor häromdagen! Så tuffa.-)



Nu hoppas jag på bebisankomst snart så jag får skämma bort det barnet med:-)


Fick mig ett gott skratt:-)

Satte mig vid datorn och googlade lite. Gjorde först ett "test" för ett kolla om jag väntade en tjej eller kille i magen! (var bara en kul grej som jag vet att jag ska ta med en nypa salt!). Men testet visade iallafall att det skulle vara en flicka! Fast nu tror ju både jag och Crille på pojk så där är jag inte så övertygad:-)

Hittade även en sida där man kunde lägga in ett kort på pappan och ett på mamman så fick man ett slutresultat på barnet! Var ju rvungen att testa detta och så här blev resultatet!

Två bilder på en flicka..





Två bilder på en pojk..





Känns som om de tror på Crilles hårfärg iallafall! Och hårfagra barn blev det:-)

Nu tycker jag inte de påminner alls om Leo som är blond! Fast mycket hår har han ju!

Kul tidsfördriv som fick mig att dra på smilbanden:-)

Fixar och trixar!

Dagarna går, på pappret är det bara två veckor kvar till utsatt förlossningsdatum! Kan dock bli fyra veckor då man får går över två veckor innan man blir igångsatt. Men vi får hoppas att den vill titta ut innan! Börjar få ont i ryggen nu..är ju inte på samma sätt att vänta nummer två, att lägga sig ner och vila när man behöver är inte det lättaste när man har barn innan:-) Annars ska jag verkligen inte klaga på min graviditet, har mått ofärskämt bra och varit relativt pigg! Mådde bra när jag väntade Leo med så vi får nog en pojk till! (Det sägs ju att man mår mer illa med tjej?!)

Vem som än kommer ut är väldigt välkommen iallafall:-)

Nu när jag har Leo på dagis på förmiddagarna har jag haft möjligheten att fixa med sånt som man annars inte fixar med! Jag har framkallat ALLA kort från den dag Leo föddes och framåt. Blev väl sisådär 1500 kort! (är ju så billigt att framkalla kort nu förtiden) Har även gått tillbaka i tiden och är nu inne på sommaren 2006 och framkallar. Måste erkänna att jag varit väldigt bekväm tidigare och bara haft korten i datorn..men tycker det är kul att ha i album också. Dels för att det är roligare att visa, sen har man ju allt samlat OM något skulle hända med datorn..
Så i dagsläget har jag nu framkallat mer än 2000 kort! Har tagit sin tid men det är oerhört skönt när det är gjort! Känner på mig att jag inte kommer ha den tiden och orken sen som tvåbarnsmor:-)

Har även varit lite seriös med att göra fotoböcker. En bok som jag gjort är om Leos 1-årsdag. Där finns alla bilder från hans första kalas! Tog mig även tid att göra en "bloggbok". I denna finns utdrag från bloggen som främst handlar om Leos första år. Vad vi gjorde, hans framsteg och lite om husrenoveringen! Kul att ha när han bli äldre! (Den är på 30 sidor så det finns lite att läsa!)



För att vara ännu mer seriös har jag köpt fina papplådor från IKEA där jag förvarar alla minnen. Allt från de första BB-kläderna, förlossningsdokument, välkommen till världen kort, dopminnen, dagispynt..Allt som är av värde för min lilla prins! Ordning och reda:-)

Har även ägnat lite tid åt att rensa. Just nu drömmer jag om mina garderober som ska upp i den snart färdiga hallen. Då ska alla Leos kläder rensas ur! Den senaste tiden har jag ägnat åt att fylla upp hans vår och sommar garderob! Då jag av erfarenhet vet att storlekar och kläder tar slut fortare än kvickt har jag redan samlat på mig en del sommarkläder till honom! Som jag längtar efter att använda dessa! Ut med alla uttvättade vinterkläder och in med nya fräscha varianter:-) I min nya garderob ska det vara sån ordning på kläderna! Just nu ligger de i banankartonger på diverse ställen i huset!

I dagarna kom ett paket med skor till lilleman..



Ett par adidas till sommaren och ett par puma nu till våren!

Det är otäckt lätt att bli "internet shopping beroende"! "Köp nu" knappen sitter alldeles för lättillgänglig:-) Fast jag skyller på att det tar slut fort. (vilket är bevisat och sant!) Sen vet jag ju inte hur mycket tid och lust jag har att ränna på stan sen med två små skruttar:-) Bäst att vara förberedd!!




Fortsätter "boandet"..

Har nu gått in i vecka 37 av graviditeten, vilket betyder att det är högst fem veckor kvar till bebisankomst ♥ Leo var redan född såhär långt in i hans graviditet! Men jag hoppas den här lille parveln håller sig kvar några veckor till..har en del att styra upp innan:-)

För ett tag sen fick vi våra efterlängtade möbler vi beställt från Internet! Har nu fått iordning på en del av dessa.
Sedan innan hade vi fått soffbordet..



Nu kom äntligen det resterande!

Tv-bänken står nu där sen ska..



Beställde även en hylla som var tänkt till leksaksförvaring i vardagsrummet. Men den blev alldeles för stor och klumpig där så den fick bli till Leos ny rum istället..



Har även köpt en mindre hylla som först var tänkt till klädförvaring i entrén, men kanske att jag kommer använda den som "telefonhylla" i nya hallen istället! Vi får sen var den hamnar när hallen står klar! Nu står den tom och bara väntar på att placeras..




Även i gardinväg känner jag för lite nytt! Leos rum har fått nya gardiner..



Inom kort kommer även vardgsrummet få gardiner. För tillfället är rummet utan då jag tycker fönstrerna är fina i sig med spröjsen. Men har nu insett att något måste upp för att skydda mot solen!
Tyget är beställt men har ännu inte kommit.

Ute i entrén börjar det bli klart. Mina älskade morföräldrar har hjälpts åt och gjort en jättefin dyna till sittbänken. Blev kanonbra..men kanske att jag ska försöka hitta några passande kuddar:-)



Nu fattas bara några lister för att det rummet ska kallas klart:-)

Sakta men säkert känns det som om vi får det hem vi vill ha! Nu när möblerna anlänt och vi pysslar om hemmet mer och mer känns det mycket roligare med detta projekt! Att bo i ett renoveringshus och inte kunna få fint har för mig varit oerhört påfrestande! Nu gör vi klart hallen och toaletten sen blir det bara mys med familjen ♥

Glad Påsk!

Då påsken kom så fort i år (!) missade jag totalt att göra påskkort..Tiden bara springer iväg och vips blv det påsk! Jag som förra året gjorde så fina påskkort på Leo och skickade till nära och kära. I år blev det inga sådana:-(

Men imorse försökte jag mig på ett kort då tanken var att Leo skulle vara påskkärring..gick väl sådär! Hade tänkt måla lite fräknar och sätta på honom en sjalett men då han total dissade huvodbonaden insåg jag att det inte skulle lyckas!

Men önskar en Glad Påsk till er alla!



RSS 2.0