"Pimpat" vagnen och förberett hösten:-)

Idag fick jag hem två roliga paket! Dels var det en sittdyna till vagnen som jag beställt. Är en tjej i Motala som syr sådana. Valde (självklart?!) stjärntyg! På ena sidan är det blått med små stjärnor på, sedan kan man vända på den och då blir den röd i likadant tyg. Men kanske att jag hade lite högre förhoppningar om den..trodde att den skulle vara lite annorlunda...





Leo har även fått en ratt att styra med. Den gillar han skarpt, sitter och brummar och svänger:-)

Det andra paketet som kom på posten var en avi att mina varor från H&M kommit. Beställde för några dagar sedan ett gäng tröjor till Leo. Av erfarenhet har jag nu lärt mig att beställa kläder i tid. Storlekar har, lustigt nog, en tendens att försvinna väldigt fort! Så nu har jag inhandlat perfekta tröjor till hösten. Då jag har en förkärlek till ränder blev det sådana o olika nyanser:-)



Stötte även på en skinnjacka när jag var ute på stan för några dagar sedan. Hade en kupong som gav 25% rabatt så jag beslutade mig för att köpa den. Köpte en lite större storlek så kan han nog ha den lite i vår också..



Kommer bli en cool kille som gör stan i höst:-) Tror jag beslutat mig för att spara hans hår. Ni som sett honom vet ju att han har en riktig kalufs, har ju redan fått klippa honom två gånger! Och han är bara året:-) Men om det inte blir för jobbigt för honom (med hår i ögonen och så) ska jag försöka ha det lite längre på honom. Kan man göra en riktig raggarfrilla som matchar jackan:-)

Nehe, nu ska jag fixa det sista inför morgondagen. Då drar vi på semester till Göteborg!

På återseende!

Börjar se ett slut..

För några dagar sedan blev golvet lagt uppe i hallen. Blev samma valnötsgolv som i de andra rummen på övervåningen. Visste inte om vi kunde få tag i likadant golv då vi köpt det på "Silvan"som visade sig ha slått igen alla sina butiker i Sverige! Vi ville ju så gärna ha detta golv på det som återstod där uppe..
Men vi  hade grym tur då vi hade kvar två paket sen tidigare och med lite pusslande räckte det precis:-)







Igår kom även alla lister runt golv och dörrar upp. Nu återstår bara lite spackling och målning på dessa så är vi snart klara med det! Sen är det trappen som måste slipas för att senare kunna målas vit..och en vägg till som måste målas igen..så lite jobb är det kvar..men man börjar ändå se ett slut på detta evighetsprojekt:-)

Nästa rum vi ska göra iordning blir vardagsrummet på nedrevåningen. Det är med blandade känslor jag vill dra igång detta projekt..dels vill jag givetvis att det ska göras, men vet också att det kommer bli bökigt med Leo eftersom vi tillbringar nästan all tid när vi är hemma i detta rum. Även om vi har ett hus med flera rum så är ju ändå vardagsrummet det centrala rummet. Kommer nog bli tufft att inte kunna vistas här på ett tag..speciellt för mig som är mammaledig och som ska vara hemma med lilleman (som troligtvis kommer kunna gå lagom till att vi drar igång) hela hösten!

Få väl flytta in i brorsans lägenhet. Danne?!

En mysig dag i Valla!

Igår åkte vi till Valla i Linköping tillsammans med Kinis och Jeppe. Då vi aldrig varit där tidigare var det bra med två som hade koll på läget:-) Det blev en helmysig och lyckad dag på alla sätt! Leo fick titta på lite djur som fanns där..









Trivs så bra i "Mantorparnas" sällskap. De är så glada i Leo med. Han stormtrivs när de håller på och leker med honom! Perfekt med lite ny lekenergi:-)



Måste säga att det var en mysig gård för både barn och vuxna. Det fanns grönområden, djur och lekplatser. Nu är ju lilleman lite för liten ännu för att uppskatta lekparker. Svårt att ta sig upp i en rutschkana själv! Men det fanns en lite tunnel som han fick prova..





Blir lättare när Leo kan gå helt själv. Nu går han bara om man håller honom i handen! När han kan röra sig fritt på sina ben kommer det nog bli full fart!  Lite lättare att bara ställa ner honom så får han gå dit han själv vill:-)



Efter att kollat på djuren tog vi en fikapaus i gräset. Satt där i solen bra länge och mumsade och pratade.





Gick även en sväng inne i Gamla Linköping. Där köpte vi lite godis i Cloetta boden och klappade hästar!



Bestämde oss även för att ta en lunch på Wärdshuset där.





Tackar för en trevlig dag med trevliga samtal:-)


Minisemester i Halmstad!

Jag, Crille och Leo har tillbringat två nätter på hotell i Halmstad. Har varit jättemysigt! Leo har varit hur snäll som helst, inte gråtit och varit ledsen en gång! Även bilresan gick exemplariskt. Var lite nervös över att han inte skulle vilja sitta still så länge, men vi timade in så han skulle sova på både ditresan och hemresan. Och när han inte sov sjöng vi barnvisor och lekte:-) Att ha en sprallig 1-åring fastspänd i en bil så många timmar kan ju faktsikt vara ett projekt. Men det gick som sagt jättebra! Även att sova i en främmande säng på hotell gick hur smidigt som helst.



Men jag vet, efter den här resan, att jag aldig skulle palla att bo i en etta..fy f## va trångt det var! Fanns ingen lekyta alls för Leo. Men vi tillbringade ju inte så mycket tid på hotellrummet. Bara nattetid:-)

När vi kom ner på tisdagseftermiddagen var det ganska fint väder. Började med en snabb lunch på Mc´Donlds. Smidigt och gott!





På kvällen tog vi en tripp till Tylösand. Köpte först en glass och gick ner till Stranden.















Leo tyckte det var så fascinerande med sanden. Första gången han upptäcker denna:-)



 Var även nere vid vattnen och doppade fötterna. Tyvärr var det lite för kallt för att bada. Tror ni det var nån som blev förbannad då?! Leo som ÄLSKAR vatten! Släppte vi honom "lös" kröp han genast ner till vattenbrynet och skulle i..



Passade även på att ta en promenad i området. Gick och kollade på fina hus! Försökte lista ut var Gessle bodde men han har tydligen en stor mur kring sitt hem. Och nån sån såg vi inte där vi gick.

På onsdagen hade vi planerat att åka till Mellbystrand så Leo skulle fått bada på "riktigt". Tyvärr var inte vädergudarna med oss denna dag. Var ruggigt och det regnade. Vad gör man då? Jo man åker och shoppar! Hade ju min "drömaffär" i några mil bort så vi begav oss till Ullared! Det var fler som tänkte samma tanke visade det sig..fullt med folk och turister!



Blev ändå en del handlat. Massor till Leo!  Till hans förtjusning fick han massa nya leksaker:-) Även Crille var nöjd med trippen då vi hittade taklampor till hallen. Har letat efter några bra länge nu men inte funnit vad vi sökte. Så fanns dom på Ullared till en billig penning:-) I inredningsväg fanns det inte mycket..köpte inget till hemmet förutom lamporna.

Avslutade dagen med en pizza och promenad inne i Halmstad.







På torsdagen var det hemfärd. Hade vädret tillåtit hade vi stannat på Mellbystrand men det regnade oavbrutet hela vägen hem..svensk sommar?!

Trots en hel del regn hade vi en kanon minisemester. Bara skönt att komma hemifån lite. Och enligt oss är hotellfrukosten halva nöjet med att åka iväg:-) Åt som grisar alla tre!



Leos pojkrum!

För ett tag sedan blev ju Leos rum färdigt. Men har inte haft nån vidare energi att pyssla iordning det. Förns nu! Nu har tavellister kommit upp för att förvara böckerna. (Ligger dom i bokhyllan blir dom uppätna och sönderrivna!)



Har även inhandlat fina stjärnlådor att förvara leksaker i..



Eftersom Leo fortfarande sover i sin spjälsäng i vårat sovrum finns det ingen säng i hans rum. Tyckte det såg så tomt ut så jag köpte några stora myskuddar och lite tyg, sen fick mormor sy kuddfodral till dessa.
Nu har han en liten myshörna som han kan sitta och leka i..





Tycker man kan blanda olika mönster och olika färgnyanser i ett barnrum. Leos rum går i ljust och mörkblått och med alla möjliga mönster:-)

Han verkar trivas!











Vi lekte i hans rum tillsammans häromdagen. Tyvärr är vi inte där uppe så mycket nu eftersom vi inte har nån grind till trappen ner. Hans rum ligger precis intill trappen så jag vågar inte släppa honom där inne själv och kanske gå och bädda våran säng eller så. Ska bli helt undebart när vi kan vara där uppe mer! Kan jag pula med mitt och Leo leka i sitt rum:-)





Härliga semester!

Åh vad jag gillar att ha semester! Bara ta dagen som den kommer. Vi har inte haft något speciellt inbokat nu de första veckorna. Funderar dock på att ta några nätter på hotell nästa vecka. Sen ska vi ju till Göteborg i slutet av månaden. Men nu har vi bara njutit och hittat på små utflykter. Häromdagen åkte vi Stalpet i Aneby och tog en glass. Sedan begav vi oss till min mormor och morfar ute på landet.

Innan avfärd..



I Örjestorp..



Det är så skönt att bara kunna vara utomhus på landet. Är så harmoniskt och avkopplande. Vet att Leo kommer att älska att vara där ute när han blir lite äldre. Springa okring bland djuren, åka traktor..bygga kojor i träden. Jag och mina småsyskon har tillbringat MÅNGA somrar där ni var yngre. Bodde i princip där ute varje sommarlov:-)

Leo har börjat "prata" mycket och härma olika rörelser vi gör. Filmade en liten snutt i bilen på väg hem när han var i full färd med att trixa:-)



Han är riktigt duktig på att härma olika ord och ljud. Säger "mamma" "pappa" "titta" "lampa"."boll", "bu"..lilla killen har blivit stor! Tänk att man börjar närma sig att kunna konversera med honom! Känns jättekonstigt att han ska kunna prata med oss snart!! Häromdagen sa Crille åt honom att hämta bollen och det gjorde han! Han förstår mer än vad man kanske tror ibland!

Igår var jag ute och svirade. Min mammagrupp hade bestämt att träffas och göra sommarstatt osäkert! Vi träffades här hemma innnan  på lite mat och en hel del alkohol! Kul att träffas utan barn ibland, blir att man kan sitta ner och prata lite mer då. Inga barn att håll reda på:-) Jag hade skitkul hela kvällen!





Är så glad att jag har dessa tjejor. Vi har SÅÅÅ kul ihop!

Trots utgång igår kände jag mig oförskämt pigg idag. Efter att hela familjen sovit några timmar på förmiddan bestämde vi oss för att åka på picknik. Åkte mot Boxholm och köpte två sallader sedan begav vi oss till en badstrand i Blåvik. Jättemysigt!











Efter att tillbringat nån timme där nere åkte vi till Leos farmor och farfar och hälsade på i stugan. Blev ju kanonväder så lilleman ville ju givetvis bada!



Nu hoppas jag på fler sånna här mysiga små tripper. Vet några ställen vi ska försöka hinna med att besöka:-)

Ny danskung i huset:-)

Har märkt att Leo tycker om att lyssna på musik mera nu. Innan,när vi haft musik på, har han inte visat så stort engagemang. Nu börjar han gunga i takt så fort skivan sätts på:-) Fick en mysig skiva med barnvisor av Kinis och Jeppe när Leo fyllt år. Den går numera varm här hemma. Både far och son rockar loss!!



Han har även kommit på hur man kan höja och sänka volymen. Ibland kan det bara skröna till i högtalarna:-) Men oftast (som tur är) vrider han bara åt det håll som sänker volymen!



Blir nog en lika bra danskung som sin pappa på dansgolvet:-)

Bloggen har tagit lite semester..

Har varit dålig på att uppdatera här nu..och jag vet att några följer denna blogg och då är det inte roligt att se samma gamla inlägg varje gång man går in på min sida:-) Så jag lägger ut några filmklipp på lilleman i brist på annat:-)
Min kära bror, som befinner sig i Australien, vill att jag ska fortsätta bloggandet och lägga ut lite filmer så han kan hålla sig lite uppdaterad om hur vi har det hemma. Leo var ju bara några månader när han lämnade Sverige så det har ju hänt massa med honom under tiden "morbror" varit borta!

Häromdagen förevigades en måltid med Leo..




Våran lille kille är även lik sin far och tycker om att mysa i soffan framför TV:n..



Ni får ursäkta de "fula" bakgrunderna på dessa filmer. Det är INTE så jag vill ha mitt hem. Allt på nedervåningen är bara provisoriska lösningar...

Än så länge har vi "bara" hunnit med att renovera övervåningen. Tyvärr är vi inte där så mycket ännu då vi inte har nån grind för trappen där uppe. Och Leo älskar att krypa upp för trappen..



Om nån undrar vad det mumlas om i bakgrunden så är det bara Crille som mäter taket för att beräkna hur många panelskivor som ska inhandlas:-)

Hemma med renoveringen händer inte så mycket förutom målning, målning och åter igen målning! Det är många kvällar nu som jag bytt om till målarkläderna..Kanske att jag börjar se ett litet slut på eländet snart! Nu återstår "bara" två väggar, ett tak och lister:-)

För att få lite roligt i all renovering har jag börjat med Leos rum! Har legat lite på is ett tag men nu är inspirationen att inreda här igen! Nu går jag vilt till och blandar ränder, rutigt, prickigt och gör det till ett riktigt barnrum:-) Bilder kommer då det är klart!

Regn får mig pysselsugen..

Idag har det regnat hela dagen..har blivit att man fått hålla sig inomhus typ hela dagen! Och när man går hemma ser man allt man vill och BORDE göra:-) Har ägnat några timmar av dagen till att måla vitt på panelen i trappen. Blir fint! Men återstår en del målning för att man ska kunna se helheten..sen ska det upp en liten gardin för att det inte ska bli FÖR vitt..hittat ett fint beiget stjärntyg till gardintyg. Har ett likadant i mörkblått i Leos rum. Nu ska han få matchande kuddar..



Har även inhandlat lite annat nytt till hemmet som jag förevigat:-)







Förra veckan var jag även hemma hos Sophia och fyndade lite..





Nu blir det lite lugnare på inredningsfronten framöver. Måste ha råd att åka nånstans på semester också:-)

Imorgon blir det mer målning av trappen. Fast då är det Crilles tur. Jag och Leo ska på mammaträff hemma hos Charlotte och Alexander. Ska bli kul att träffas igen. Tyvärr fattas Jossan och Elliott. De befinner sig i Grekland de jäklarna. Troligtvis regnar det inte på dom..

Leos premiärtur med båt!

Trots det sämre vädret idag blev det en liten tur med nya båten! Det var jag, Crille, Leo, Olof, Ylva, Christoffer, Emilia och kaptenen själv som begav oss ut. Inger valde att stanna hemma och förbereda maten. Vi tog en liten "glidartur" först mot Hätte sen mot Torpön. Leo tyckte det var jättekul! Ville helst stå upp i sätet och kolla ut mot vattnet. En riktig vattenälskare det där:-)











Lyckades visst filma en liten sekvens när Leo satt i farfars knä och hjälpte till att styra..



Blev inte nån jättetur vi tog idag, Var lite kallt och regnet hängde i luften..får vänta in  de riktigt varma dagarna!

Hemma i stugan igen grillades och badades det. De har, likt oss, köpt en pool att ha på trädgården. Men idag fick Leo hålla sig på land. Var för kallt för honom att bada! Men han hade nog gärna velat..





Det var bara Crille, hans bror och de stora barnen som badade..tydligen var det väldigt kallt..



Efter bad och mat var det mys och lek inne i sugan som gällde..





Nu hoppas vi det blir fler båtturer i sommar!

Dagarna som varit..

Har varit lite dålig på att uppdatera..men haft mycket att stå i! Crille har nu börjat sin semester, iallafall från jobbet. Men det har inte varit några lata dagar i solen för hans del..vi har nu påbörjat husrenoveringen på utsidan. Det är nu baksidan på huset som ska bli beiget..





Ser lite roligt ut nu när ingen läkt är på. Eller några vita foder. Fattar inte att det ska ta så lång tid att smälla upp några plankor. Men har fått förklarat för mig av både pappa och Crille att det var mycket "förjobb" som tog tid:-) Okej då!

Själv har jag ägnat mig åt Leo, kompisar och solen. Våran pool på trädgården är flitigt använd vill jag lova. Dels älskar Leo att bada i den, han blir som en fisk i vattnen, sen tycker jag det är skitskönt att svalka av mig med jämna mellanrum.
Har varit mer utomhus än inomhus nu de varmaste dagarna!

Häromdagen var Leo och jag hos Charlotte och Alexander. Där var även Carl och hans mamma Lena.





Har även hunnit med att hälsa på Eira och hennes mamma Elin i Frinnaryd. Den dagen var det dock åska i luften så vi fick hålla oss inomhus..



Kul för Leo med så många jämngamla kompisar. Eira är dock den ända tjejen han känner i sin ålder. Finns ju fler tjejer i "kompisgänget" men de är lite yngre. I mammagruppen är det ju bara pojkar! En av hans kompisar flyttar ju nu..grannpojken har lämnat Sverige. Hans föräldrar är dock kvar i stan och förbereder flytten hem. Vi träffades en kväll och käkade pizza och drack några öl.

Leo var med till en början..



Satt uppe till halv ett på kvällen och pratade! Synd att de lämnar oss nu när vi börjat få kontakt..



Idag har det åter igen grejats lite hemma. Nu sitter de flesta listerna på plats i trappen/hallen. Har haft svärmor och svärfar till hjälp hela dagen:-)

Imorrn hoppas vi på bra väder. Då blir det en premiärtur med "svärisarnas" nyinköpta båt!

Fias kort från igår:-)

Nämde ju i tidigare inlägg att Fia tog några kort på Leo igår. Har nu fått dom skickade till mig..









Min söta lilla plutt!

RSS 2.0