Bra helg med pyssel och fina vänner:-)

Denna helg har gått väldigt fort. Eller det gör ju nästan alla helger men denna var extrem! Kanske beror det på att vi har haft fullt upp. Lördagen ägnades åt att röja här hemma. Crille var tre vändor på tippen och slängde massa bröte. Själv rensade jag bland kläder och grejer i källaren. Skönt för själen att få sånt gjort:-)

Hann  även få upp en utegran i trädgården. Leo var dock inte intresserad av att hjälpa pappa..han upptäckte vattenpölarna pa gatan!



Kanske skulle varit bättre klädd för denna form av lek:-) Tur att man hade nära hem för ombyte..började nämligen bada i vattenpölen..



Men granen kom upp så nu lyser det på skogsgatan..



På söndagen kom våra mysiga vänner Kinis och Jeppe in till oss. De hade med sig en jättefin present..



Så gulligt av dom! Är så glad att vi har så omtänksamma och mysiga vänner kring oss! Kinis och Jeppe har alltid varit generösa med både presenter och bjudningar. Leo har tillexempel alltid fått paket kring jul och födeslsedag:-) Det värmer i hjärtat!
Ytterligare ett exempel på deras omtanke är detta..



Kinis hade gjort efterrätter till ett släktkalas. Då det blev några över hade de med sig varsin till mig och Crille! Gulligt! Och goda var de:-)

När jag ändå är pågång att lovorda mina vänner måste jag passa på att tacka underbara Josefine och Jossan för den fina presenten jag fick i födelsedagspresent! Har ju missat att göra ett inlägg om det..



Blev så rörd över att de tänkt på mig på min födelsedag! Tack snälla. Ni är underbara!

Älskar ju zink..det visste visst min mamma med då hon kom med en fin lykta som födelsedagspresent..



Nu var det ju ett tag sen jag fyllde men vill bara säga TACK till alla som uppvaktade mig:-) Ni är alla så rara!

Avslutar inlägget med en bilder på far och son som myser innan läggningen ikväll..





Den mindre varianten fick sova vidare. Pappan fick ta på sig blåkläderna för att köra igång med att slipa väggar! Imorrn ska vardagsrummet börja tapetseras!!!








Dagens uppdrag: byte av ytterdörr!

Idag kom kära svärfar in till oss igen. Denna dag för att byta våran ytterdörr. Igår var jag och Leo på K-rauta och inhandlade denna dörr. Innan vi köpte hus visste jag knappt vad denna affär hade att erbjuda. Men nu besöker vi varuhuset typ varje gång vi är i Linköping:-) I mina ögon är det inte en jättespännade butik men Crille kan gå där inne bra länge och fundera på tänkbara saker som ska inhandlas! Jag låter honom hållas:-)

Under tiden svärfar trixade med dörren begav jag mig i sällskap med Sophia mot Motala. Hon hade fått nys om en inredningsbutik vi skulle besöka! När det gäller detta område nappar jag omgående:-) Så vi styrde bilen dit och hann även med en repa på staden! Ganska bra ställe faktiskt. Hade de "nödvändigaste" affärerna! Dess värre (eller det var bra för plånboken) hittade jag inget i inredningsväg..känner nog innerst inne att jag vill vänta tills vardagsrummet står klart. Så man vet hur man vill ha det!

I dagsläget ser det ut såhär..



Kommer förhoppningsvis bli tapetserat under nästa vecka! Tills dess kämpar Crille på med målning och spackling.

Innan jag begav mig på shoppingrundan såg framsidan på huset ut såhär..



Gamla dörren..



Några timmar senare (och lite mörkare ute) ser det nu ut såhär..



Gillar att dörren passar så bra ihop med fönstrerna. Skulle vara fint med en maffig krans på ..men tror inte jag kommer få spika i den för min älskling:-) Får se hur den diskussionen slutar!!

Leo tycker fortfarande om när farfar och pappa snickrar här hemma. Men i eftermiddag var han förvånansvärt lugn..han har hittat sin nya hobby. Att kolla på Pingu! Jag skojar inte om jag säger att han kan ligga still och helt fascinerad av dessa pingviner i över en timme..



Bra "barnvakt" att ta till ibland då man har lite annat att styra med:-)


Tjuvstartat lite..

Trots att det inte är första advent förrän på söndag har ljusstakarna redan kommit upp här hemma. Kände att vi behövde lite julstämning i kaoset! Tyvärr är det ju inte alls kul att julfixa när köket och de andra rummen är i de skick som de är..men för syns skull och får våran skull fick vi göra det bästa av situationen:-)



Då de röda gardinerna hängt kvar sen förra året gick det smidigt att få in julstämningen! Haha, har inte haft lust att köpa nya gardiner då jag trott att de nya fönstrerna skulle komma upp snart! Nu har de inte gjort detta under året men rött går ju faktiskt att ha även under andra årstider:-)

Nya för i år är dock dessa ljusstakar..



Har även köpt "blompinnar" som önskar God Jul!



Blir en gran på trädgården sen räcker det nog med pyssel för detta år. Känner ingen inspiration..någon innegran har vi bestämt att klara oss utan. Tror faktiskt inte den skulle vara så fin (om den ens skulle stå upp) när Leo är i farten. Skulle bara kunna pynta toppen:-)

Hoppas på att nästa jul blir mer stämningsfull..då finns det fler rum att göra fina. Ska även satsa mer utvändigt då! Längtar..tihi!


Ett snabbinlägg om helgens framsteg!

I mitt förra inlägg efterfrågade min kära bror en uppdatering om våra pågående projekt.  Daniel befinner sig, nästintill, på andra sidan jordklotet. Eftersom han var med och hjälpte oss en hel del innan han begav sig vill han ju självklart veta om vi gör några framsteg. Jag kan framföra att i helgen som varit har entrén fått nya väggar och det har även satts på gipsskivor. (Självklart med hjälp från hjälten själv!)







Farfar är med och hjälper till. Men grovgörat får Crille ta hand om! Haha!
Under tiden roar  sig farfar med Leo:-) Finns ju roligare saker att sysselsätta sig med än att snickra..




Leo älskar att vara med överallt. Och han älskar att få uppmärksamhet:-) Idag kom farfar förbi en stund på förmiddan. Självklart skulle Leo vara där han och hammaren fanns:-)



(Eller en generation snickrar och två tittar på!)

Pågrund av det dåliga vädret som var idag var Leo och jag tvungna att befinna oss inomhus mycket idag. Då blev det att han fick vara med och hjälpa (eller stjälpa?!) grabbarna en hel del!

Men vi tog oss ut en sväng iallafall..





Om jag ska summera dagarna från ett renoveringsperspektiv får det helt klart godkänt! Nu återstår målning och lite andra sysslor i både vardagsrum och entré. HOPPAS vi hinner klart till jul..

Nu väntar sängen och ännu en ny vecka med nya möjligheter:-) Leo sover sen några timmar..han var trött efter allt slit under denna helg! Tufft att arbeta som snickare:-) Bättre att ligga och kolla på Pingu..



Go´natt på er!


Några före och efter bilder på Leos rum

Har försökt hitta bilder på hur Leos rum såg ut innan det gjordes iordning men utan resultat..

Hittade bara två kort på det rummet och det är dessa:

Farfar som sätter panel i taket.





Har desto mer bilder på slutresultatet:









Min lilla pluttis rum.-) Han är där inne mer och mer och leker. Sover även HELA nätter där:-)

Måste säga att det är himla skönt att ha hela övervåningen klar. Att alla i familjen har en fräsch och färdigrenoverad sovplats! Betyder mycket att man sover bra när man bor under sådana här förhållanden:-)

Nu är det ett rum till på övervåningen som står klart. Vårat vardagsrum/allrum som i dagsläget inte är "färdigpiffat" utan är väldigt kalt för tillfället..därför blir det inte ett inlägg om före och efter bilder på detta rum nu!!

Före och efter bilder: sovrum

Enligt mig är den största förvandlingen här hemma vårat nya sovrum! När vi köpte huset var detta rum tvådelat med en vägg som delade av. Denna rev vi och gjorde ett stort, luftigt och härligt sovrum:-)







I de gamla rummen fanns det varsin "alkov". Nu har vi en på varsin sida i det nya rummet. Perfekta myshörnor:-)

Den ena hörnan..







Och den andra hörnan..









Innan fanns även en ingång till ännu en liten "skrubb". Nu är den igenbommad och där finns nu bastun som ligger i anslutning till badrummet..










Helt underbart att vi har ett färdigt sovrum! En lugn oas att dra sig tillbaka till:-) När man känner sig deppig och är stressad över allt annat, ofärdigt i huset, brukar jag lägga mig i sängen och drömma mig bort att snart går hela huset i denna stil!






Före och efter bilder: trapp och hall

Fortsätter att leta fram bilder på hur det såg ut i huset innan vi började riva i allt! Nu har jag letat fram kort på trappen och hallen på övervåningen..

Innan var trappen brun, hade "vit" panel och flerrandig tapet..





Nu har vi även byggt staket för den otäcka "branten" som fanns innan..





Även fönstret är bytt..och panel kommit upp på hela väggarna..





ÄLSKAR vit panel..





Mitt i rivning av badrum/ hall..





Två dörrar blev en..






Nu är inte denna avdelning riktigt klar ännu..vi ska ha ett räcke, sen återstår lite "finmålning" och lite piff!

Före & Efter bilder: badrum på övervåningen

I förra inlägget här på bloggen visade jag ju lite bilder på det som faktiskt är färdigrenoverat här hemma. Passar på att tacka för de fina kommentarerna:-)

Har nu letat fram gamla bilder på hur det såg ut i de rummen innan vi satte igång rivning och även under pågående rivning! Visar även slutresultatet!
Då det är en hel del bilder tänkte jag börja med badrummet på övre plan.

Känns väldigt avlägset att det faktiskt sett ut så här..

Innan fanns denna badrumsinredning. I bakgrunden syns ett grönt rum. (Detta rum tillhörde de två sovrummen innan, som vi nu gjort till ett stort rum istället) På något smart sett har vi nu byggt en bastu där istället:-)












Tidigare fanns en liten skiljevägg mellan badkar och toalettstol. Men då vi ville ha ett stort kar revs även denna!





Känns inte som om man avänder en bidè så mycket så den försvann..





Så här såg det ut  när all inredning var utriven! Då kändes det som en evighet innan man skulle få se ett slutresultat!





Men efter MYCKET JOBB ser det nu ut såhär!



När man ser dessa bilder förstår man faktiskt att det tog så lång tid som det gjorde..fick ju en liten bebis i samma veva också så man hade ju inte överflödigt med tid:-)




Färdigrenoverat här hemma!

Känns som om jag bara haft tråkiga rivningsinlägg här på bloggen på sista tiden. Tänkte istället bjuda på lite bilder på det som faktiskt är färdigt här hemma! För det finns faktiskt de rum som är klara:-)

Sovrummet står färdigt..







Även badrummet står klart sen en tid tillbaka..





Leos rum likaså..





Hallen är inte riktigt klar..men bjuder på några bilder ändå..






Har även ett rum till på övervåningen som står klart. Men i nuläget ser det inte så roligt ut då vi "lånat" soffbord och diverse grejer till vårat provisoriska vardagsrum på nedre plan. ( Har ju sålt av alla möbler hit och väntar på nya!)

Men jag hittade lite gamla bilder på det rummet..





Nu ser det lite mer "ombonat" ut än vad det gör på dessa kort. Mem som sagt, vill inte fota rummet så som det ser ut idag:-)

Så hela övervåningen är i princip klar. Bara lite "småfix" kvar att göra. Har varit MASSA jobb med detta plan så det är väl därför det tagit så lång tid..

I kommande inlägg tänkte jag visa lite "för och efter bilder" så ni förstår vilket jobb alla inblandade lagt ner!!


RSS 2.0