Ett försök till syskonkort:-)

För några veckor sedan var jag hos en fotograf för att ta syskonkort. Tyvärr var inte barnen lika sugna på detta som jag! Krävdes två försök för att få till något..första försöket var Leo på humör men Stella mådde nog inte så bra..gnällde och var inte alls på humör! En förklaring kan vara att hon spydde när vi kom hem! Stackars lilla tjej..blev jag lite "irriterad" och det visade sig att han var sjuk..
Andra gången vi var där (fick lov att komma tillbaka pågrund av Stellas ovilja att fotas) var ingen av barnen med på noterna:-(
Resulterade i ett fåtal kort på dom..



















( fotograf Erika)


Det är väl så med barn. Det är inte alltid roligt att ställa upp på sådana här påhitt:-)

Fixat lite här hemma:-)

Har fått ett sug efter att få ordning på vissa saker här hemma! Nu pratar vi inte renovering (för det finns MASSA att få ordning på!!) Istället är det vissa saker som jag velat ha, men inte kommit till skott med (eller så har inte ekonomin tillåtit det) På altanen har jag velat ha en skänk istället för en hylla som stått där innan men inte riktigt passat in.
Sålde hyllan och köpte en skänk..



Sen har jag äntligen köpt ett nattduksbord till Leos rum..



Och en låda att förvara alla leksaker i..



När jag väl börjar pyssla med nåt får jag genast nya projekt!
Som i Leos rum..där har jag bytt gardiner..










På våran lokala loppissida på facebook hittade jag även denna fina pläd från SVP textil..



Förresten, på statistiken på bloggen ser jag att det är en hel del som läser min blogg. Men får aldrig några kommentarer??!! Egentligen vet jag inte varför jag bloggar..allt började ju med att mina syskon var iväg på andra sidan jordklotet när vi köpte huset och ville så veta vad vi styrde med. Smidigt sätt att hålla dom uppdaterade:-)
Men sen har det bara rullat på..i dagsläget handlar ju bloggen mest om barnen eftersom det inte händer några stora grejer med huset för tillfället..kanske inte så kul för andra att läsa och kommentera om?!

På ett sätt har jag tänkt sluta blogga men på ett annat sätt tänker jag att det är rätt kul för min egna del att gå tillbaka och kolla gamla inlägg..rätt kul att se vad som hände för något år sedan! Har ju trots allt haft denna sida i mer än tre år! Känns vemodigt att sluta..

Fortsätter nog i den tid jag har lust och jag hinner. Men skulle tycka det vore jättekul med nån kommentar för att se vilka som läser:-)




En mysig söndag!

Har haft en riktigt intensiv men bra helg! Lördagen började med öppethus dag på Crilles jobb. Jag och Leo åkte "tuff tuff" tåg ut dit. Där bjöds det på korv och fika. Trevligt! Väl hemma satte Crille och svärfar igång att snickra. Började med att smälla upp hela taket med panel i matsalsrummet. Då de gjort detta förr gick det relativt smidigt och fort så de var klara på några timmar. Fortsatte då med att snickra upp ett staket i trädgården. Välbehövligt då Leo typ vill vara ute jämt:-) Detta gick också ganska fort så de fortsatte inne igen och satte upp några skivor panelskiva i matsalen! Härligt när det händer så mycket! Tänk om man hade möjligheten att snickra och greja oavbrutet i några veckor. Då skulle huset ta form vill jag lova:-)

Eftersom det ägnades mycket tid åt huset under lördagen var det barnens dag på söndagen! Åkte under förmiddagen till busfabriken i Linköping med några goda vänner. Barnen var i paradiset:-) Tyvärr är det inte det bästa stället om man som vuxna vill sitta ner och prata! Blir ju ett evigt springandes efter barn:-) Crille fick lov att följa med Leo på alla möjliga äventyr bland rutsckanor och klätterväggar:-) Jag hade huvudansvaret för Stella så det var lite lugnare, men även hon for omkring rätt bra:-)



Finns ju ett bollhav för de lite mindre barnen. Där sat Stella och Maja en liten stund:-)



Var inne och lekte i några timmar. Sen begav vi oss hemåt. Men innan hemfärd var barnen tvungna att hälsa på djuren som fanns..












Maja tittade lite på avstånd..



Väl hemma igen blev det lek i trädgården. Eftersom det var rätt varmt idag ville barnen bada. Stella var så ivrig över att få bada så i ett obevakat ögonblick hoppade hon i med kläderna på!!



Leo var väldigt bekymrad över att hon hade kläder på sig! Snäll som han är ville han hjälpa henne av med skorna:-)



Bättre att bada utan kläder..









Så närmare sig ännu en helg sitt slut:-( Nästa vecka ska jag försöka hinna måla den panel som kommit upp. Typ det ända jag kan göra i renoveringsväg här hemma!

Piraten Leo!

För några dagar sedan fick jag reda på att barnen skulle ha maskerad på förskolan! Fick lite lätt panik då jag absolut INTE hade några utklädnigskläder hemma:-) Stella var jag inte så bekymrad över eftersom hon inte fattar poängen med utklädnad men Leo däremot är ju väldigt medveten om vad som händer och sker!

Visste att han skulle vägra ha på sig massa dräkter eller peruker så det var ju uteslutet! Men till min lättnad internetshoppade jag fram en piratdräkt till honom. Eftersom lösa grejer, som svärd och liknande, antagligen bara skulle slarvas bort var ju denna dräkt (en pyjamas!!) perfekt!!

Provade denna kvällen innan maskeraden..



Dagen till ära fick jag på Leo en mustach och i nån minut en "bandana" på huvudet. Denna skulle han ABSOLUT inte ha sen..



Lite gladare utan huvudbonad:-)







Stella fick ett par söta rosa vingar på sig. Tyvärr fick jag inget kort på dessa eftersom de inte togs på förrän på förskolan! Men söt var hon oxå:-)

En helg går så fort men trevligt har vi haft!

Måndag igen..herregud vad veckorna rullar fram fort! Helgen som varit har innehållit både trevlig sällskap och mycket fix! Under lördagen hann vi med att åka till tippen med ett stort lass, åka till Råås gård och lämna tillbaka lite kakel som blev över från badrummet, klippa gräset och städa inför kvällens fina gäster:-) Fick finbesök av paret Helgesson/ Wiss på lördagkvällen. Turligt nog var det skapligt väder så vi kunde vara ute och leka med barnen för att senare grilla och sen kolla på Melodifestivalen!

I vanlig ordning var kameran framme och det knäpptes en del kort!

Stella i sandlådan..



Maja och Leo underhöll sig på studsmattan..



Mor med respektive dotter..





Söta små flickor..



Ölen måste fram när det grillas:-)



Jättekul med kompisar på besök!

Under söndagen hade vi lite barnvakt på morgonen så vi kunde fixa lite här hemma. Crille spacklade och jag strök tvätt. Går lite snabbare när inte båda barnen är hemma:-)

På eftermiddagen kände vi att vi ville hitta på nåt. Beslöt oss för att åka till Hätte och ta en glass. Perfekta ytor för barnen med att springa runt på!





Leo ville sitta på pappas axlar..



Stella trivdes i grönområdet..





Synd att helgen inte har fler dagar..såååå skönt att ha Crille hemma så man får lite avlastning:-)



En lekpark till trädgård:-)

Älskar verkligen detta underbara väder! Tillbringar nästan alla eftermiddagar, efter dagishämtning, i trädgården! Vi har turen att ha skapligt stor tomt så det rymms mycket olika aktiviteter för barnen här:-)

Idag hade barnen besök av kompisar. Tror alla leksaker lektes med!

Stella leker i tältet..





Leo hoppar i den nyinköpta studsmattan..



Elliott kör traktor..



Isak kör bil och gungar..





Stella åker rutsckana..



Sandlådelek..









Stella och Isak leker i gräset..



Blev även en glasspaus..





Tror inte barnen var sysslolösa här hemma idag iallafall:-)



Gissar på att de flesta somnade ovaggade på kvällen:-)

1 årskalas!

I söndags var det då kalas! Hela släkten var samlad! Tack och lov hade vi tur med vädret så vi kunde duka ute på altanen..



Tilbringade även hela eftermiddagen ute i trädgården. Givertvis hade jag kameran i högsta hugg och det knäpptes en hel del kort!




















Stella fick ett tält..



Farmor och farfar med Stella..



Min mormor och morfar med födelsedagsbarnet..



Traditionella familjekorten..









Gästerna softar i solen..






















Om en månad är det dax för kalas igen! Då fyller Leo 3 år!

Stellas 1- årsdag!

I torsdags fyllde då lilla Stella 1 år!! Vi firade henna på eftermiddagen då Crille kommit hem från jobbet. Han hade köpt med sig en smaskig tårta till oss. Givetvis fick födelsedagsbarnet smaka på denna och äta själv! Lyckan var totalt..



Även Leo uppskattade tårtan..fast han ville bara äta den gröna marsipanen..



Efter fikat var det paketöppning. Som vanligt var pappret och snörena roligare än innehållet. Men Leo tyckte det var kul och spännande att öppna! Tur hon har en så hjälpsam bror:-)






Tyckte lite synd om Leo som bara fick vara hjälpreda..så han fick ett eget paket! Både han och Stellis fick en trumma:-)



Valde att inte överrösa henne med paket. Som 1-åring förstår man ju ändå inte innebörden av att fylla år. Men vi köper ju saker och kläder till henne titt som tätt ändå!

En rejälare grej hade vi köpt iallafall..






Leo har ju oxå en bobbycar. Är helt säker på att det skulle bli bråk om det bara fanns en! Tog det säkra före det osäkra och köpte en riktigt tjejig modell så de inte kan ta fel på vems som är vems!

Hejdå nymålade lister! Nu kommer det bli full fart med TVÅ farandes i bilar:-)

På söndag kommer släkten och då bli det ytterligare en tårta och paketöpning!


1 år går så fort!

Tänk att det gått ett helt år sedan vi fick lila Stella! Hon föddes den 5:e Maj år 2010 kl 17.29. Dagen började med lite molande värk i magen, men absolut inte någon värre smärta! Men eftersom det var en snabb förlossning med Leo valde vi att åka in till BB vid 14.30 tiden..tur var väl det!

Sista bilderna på magen innan tjejen valde att komma ut..



Måste erkänna att jag saknar att vara gravid. Har haft turen att må toppen under båda mina graviditeter. Skulle gärna göra om en förlossning med:-) Vi får väl se om det upplevs igen:-) Nu räcker det gott och väl att ta hand om två små knyten! Livet som 2- barnsmamma är en större omställning än vad man kan tro! Nu i efterhand kan jag inte förstå hur jag vissa stunder kunde tycka det var jobbigt att ha ett barn:-) Men det är underbart att ha syskon. Specielt nu när Stellis blir mer och mer lekfull och aktiv. Full rulle här hemma:-)

Satt och kollade igenom kort från när Stella var liten bebis. Kommer knappt ihåg hur hon såg ut! Kul att se den stora förvandlingen och utvecklingen som gjorts!

Tog fram några kort, nästan på dagen då hon blir en månad äldre.

Stellas första år i bilder..































Helt otroligt vad de förändras under ett år!
Först vid 4-5 månader tycker jag hon börjar bli sig lik! Då känner jag igen min älskade lilla tjej:-)

Valborg och I:a Maj

Förra årets 1:a Maj var en efterlängtad dag. Det var dagen då Stella var beräknad. Oj vad jag längtade efter det datumet då! Nu valde hon att ligga kvar några dagar men snart är lilla tjejen redan 1 år!







Minns förra året denna helg, valborg och 1:a Maj. Då var jag rejält höggravid och hade bara några få dagar kvar att vara gravid!

I år var vi bjudna till ett par kompisar på grillning. Mycket trevligt! Hade tur med vädret när vi åt iallafall:-)









Lagom att vi skulle bege oss ner till stan kom regnet..bara på med regnskydden på vagnarna! Vi hade ju lovat grabbarna att få se på brandbilen!

Leo hoppade glatt in i förarsätet på brandbilen..



Fanns även möjlighet att åka upp i i brandbilen. Katiga Leo och våghalsiga Elias hoppade helt helt orädda in i vagnen!












Stolt som en tupp visade Leo pappa och Stella hur högt upp han hade varit:-)




Tack för en trevlig dag alla inblandade!




RSS 2.0