Ett svårt val..

Nu är det dax att bestämma vilken färg vi vill ha på huset! Och det är inget lätt val..finns ju en hel djungel av olika nyanser:-) Som sagt var vi ju inne på grått från början men har nu ändrat oss till en mer beige ton..frågan är om man ska ta en lite ljusare eller mörkare?! Tanken är att vi ska ha vita knutar och sen blir det ju mycket vitt med fönstrerna och dess spröjs. Svårt att avgöra hur färgena kommer att passa till det...vill ju inte ha för ljust och inte heller för mörkt:-) Svårt val med andra ord! Skönt ändå att vi börjar med garaget..skulle färgen vi väljer inte kännas bra då när vi ser hur garaget blir vet vi ju det till det stora huset sen..garaget tar ju inte så lång tid att måla om!

image98

Här är de olika varianterna hitills..plankan längst till höger är inget alternativ nu längre..vi har två favoriter..planka nummer två från vänster och de två nyanserna på den! Vad tycks?

Ska bli kul att komma igång nu! Som jag har längtat:-) Börjar bli lite tröttsamt att bo här hemma nu och inget få göra..istället för att pyssla har jag den senaste tiden ägnat mig åt nätshopping! Förbereder pysslandet med att inhandla grejer!!

image99

Beställt nya kuddar..

och en spegel..

image100

Inte så rolig bild kanske..ska ju självklart sitta uppe på väggen! Sen har den en hylla nertill oxå som vi (läs Crille) inte satt ihop ännu:-) Jag har även beställt två vitrinskåp i samma serie..kommer hemlevererat nästa vecka!!

Så just nu finns det saker lite överallt här hemma..bara väntar på att få iordning på allt!

image101

Två kuddar jag köpte på semestern..gillar jag stjärnor kanske?!

image102

Tapeterna som bara skiker efter att bli uppsatta:-)

Som sagt, ska bli så skoj att få lite ordning på saker o ting! Att allt hamnar där det ska och inte bara ligger o "skräpar" som det gör i dagsläget:-)

Äntligen pågång!

Idag har Crille och hans far börjat med garaget! Crille sågar, spikar och är jätteduktig! Märks att han är snickarson:-) Svärfar är med och ger instruktioner. Tanken är att vi ska sätta den nya panelen på den gamla. I och med att vi inte behöver isolera kan vi göra så och slipper därmed massa onödigt arbete. Det ska tydligen även gå fortare vilket jag inte har något emot:-) Så när detta är klart ska vi börja måla panelen. Men det är inte ett lätt beslut att välja färg till huset! Vi har i dagsläget sex olika nyanser av grått uppmålat på en planka..och vilken ska man ta? Har haft kompisar här som har fått säga sin åsikt. Kul att höra olika synpunkter..först var vi helt inne på att ha grått, men nu när vi har målat upp färgerna ser vi att just den gråa nyansen ofta skiftar i blått. Och det vill vi inte ha! Så nu lutar det mer åt att ta en grå/beige nyans..eller snarare beige än grått! Kan nog bli jättefint sen ihop med de nya fönstrerna! Men det är som sagt inget lätt beslut..får ju tänka på att det ska vara på ett helt hus sen! Inte för ljust och inte för mörkt:-)

image90

Har inhandat alla möjliga sågar..ska tydligen vara en speciell variant beroende på vad man ska göra..jag kan villigt erkänna att jag inte har nån större koll på detta område:-)

image92

Snickaren i egen hög person!

image97

Båda långsidorna är klara för den nya panelen..

Jag är SÅ imponerad av Crille och hans jobb! Han har inte snickrat mycket innan men har inte slagit sig på en tummen en enda gång (är vad han säger till mig iallafall)!

image93

image94

image95

image96

Hur gullig som helst:-)

Camilla "Timell":-)

Efter x antal timmar, hundra myggbett och typ 300 dödade tvestjärtar är jag nästintill klar med lekstugan! Det är bara lite små detaljer kvar. All grovgöra är gjort..och jag kan stolt säga att jag gjort allt själv! Från att konkat ut all gammal bröte, tvättat slipat, målat..det enda jag fått hjälp med är att sy gardiner och kuddfodral. Tack mormor:-) Skulle nog gjort det själv om jag hade ägt en symaskin..men nu fick jag låna mormors och då passade jag på att låta henne hjälpa till! Men vilken tid allt har tagit..fattar inte att det är så tidskrävande med lite upprustning..tänk då vilken tid det kommer ta med det stora huset..är ju typ 50 gånger så stort:-) Kanske är dax att flytta in på hemmet när vi är klara med alla projekt vi ska göra..Det värsta är att jag ångrar mig hela tiden angående hur det ska se ut här inne..jag är rädd för inte bli nöjd..känns som om man verkligen har alla möjligheter nu och göra sitt drömhem..men det finns ju så många alternativ..och SÅ mycket snyggt! Risken är att när vi väl är klara med huset är det dax att börja göra om igen..

Men nu tänker jag bjuda på lite före och efter bilder på lekstugan som JAG har åstadkommit:

Före:

image81

image82

image83

Efter:

image84

image85

image86

Detta var invändigt..har målat utvändigt oxå..dock bara det vita. Stugan ska sen få sama färg som det stora huset.

Innan målning:

image87

image89

Efter..blir snyggt sen när den inte är röd längre..

I skrivande stund är jag fruktansvärt trött på målning..kommer nog dröja innan jag gör så hära stora projekt igen! Fast det är klart..i veckan som kommer ska vi börja måla panel! Fast det är roligare att måla..inte massa pill! Har kommit fram till att jag inte tycker om att måla små ytor..vill dra stora penseldrag:-) Så utemöblerna får nog vänta på att bli vita till nästa sommar!



Lite väl optimistisk??!

För några veckor sen fick jag ett ryck och började städa ur lekstugan..sen tänkte jag att jag lite snabbt och smidigt skulle måla och fixa iordning den..ack så fel jag fick! Det är verkligen inte ett smidigt projekt..visserligen gör jag allt själv och den var inte i ett bra skick när jag började..men att det skulle ta så här lång tid kunde jag aldrig föreställa mig! Ändå har jag nästan ägnat all min lediga tid åt att greja men det känns inte som om man ser något resultat..det ska målas och maskeras o slipas..ett riktigt skitgöra! Även möblerna måste ju målas..och man får inte vara rädd för insekter när man håller på..vet inte hur många tvestjärtar och spindlar jag stött på:-) Dom har typ krypit på mig hela tiden..usch! Och även myggen har varit förjävliga..ett tag hade jag hela ryggen full av bett!

image77
För att motivera mig själv lägger jag ut lite bilder på hur det såg ut innan jag började..

image78
Kanske att man kan se lite resultat?..

image79
Alla möbler som håller på att målas..

image80
Fick ett avbrott i fixandet i..några kompisar kom förbi på en fika

Hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag blir klar..

Fyndat:-)

Idag (läs lördag) har jag haft en heldag för mig själv! Eftersom jag var shoppingsugen styrde jag kosan till Mjölby..där tänkte jag kolla efter ett par jeans men hittade inga..gick istället in på Hemtex och shoppade nya handdukar och badlakan till 70% rabatt! Ni som varit i Mjölby vet att det inte är någon direkt shoppingstad så jag hade avklarat alla mina butiker på typ 10 minuter! Åkte då en sväng till Mio..underbar butik:-) Gick och drömde mig bort bland alla fina möbler..hittade även ett fyndställ där allt var halva reapriset! Där stod jag och plockade lite:-) Konstigt nog blir man snål när det gäller vissa saker..hittade bland annat en lykta, skulle viljat ha den stora men den kostade 100 kr mer än den lilla och då kom den lilla snålännigen inom mig fram! Så det fick bli den lilla..köpte även en kanna och en fågelholk! Lite komiskt med fågelholk..tycker egentligen inte om fåglar men i den här får det bara plats små fåglar..inga skator:-)

image74

Allt det här fick jag för 200 kronor! Ett fynd i mina ögon:-)

Efter att besökt Mio åkte jag vidare till Mobilia..inte för att dom har några roliga affärer där heller. men jag skulle kolla efter trädgårdsdynor på Jysk..men dom va slut:-( Gick istället in på nån butik som jag aldrig sett innan, nån möbel affär som sålde ut massa varor..hittade där ett vitrinskåp med tillhörande litet skåp som jag tyckte va ganska fint..eller kanske inte kanon snyggt men det va billigt! 1000 kr för båda! Tänkte att jag skulle piffa upp dom och ha dom i källaren där våran blivande bar ska stå!

image75

Så idag har varit en fynddag! En bra dag med andra ord:-)

Det kliar i fingrarna...

Jag som älskar att pyssla håller på att bli tokig nu när jag inte kan hålla på hemma..känns inte så kul nu när vi väntar på att göra iordning..jag kan väl egentligen hålla på men har inte samma lust och inspiration nu som förr! Våra saker ligger typ fortfarande i kartonger..har bara uppe det nödvändigaste.. Om jag bara kunde få börja med ett rum:-) Efter att varit hemma hos dig Rebecca blev man ju inte mindre sugen på att fixa och dona..erat hus är ju typ perfekt! Jag var i Jönköping i helgen och hittade massa fina saker som jag vill ha men det känns inte kul att handla om man inte får pyssla upp det direkt! Lite shoppande har det iallafall blivit, Jysk hade utförsäljning i dagarna så jag hittade en terassvärmare kanon billigt! Så nu kan vi sitta ute o slippa frysa:-)

image68

Ska måla dessa utemöbler vita inom en snar framtid..

Nu när jag fått tid och lust har jag börjat fixa iordning lekstugan..inte för att det är några barn på gång utan för att jag känner att detta projekt borde jag kan reda ut själv och inte vara beroende av andras hjälp.-) Sen kan det ju vara kul att de barn som kommer på besök hit kan roa sig med något..vårat hus är ju annars inte så barnvänligt med leksaker o sånt!

image69

Jag håller på att gno bort all smuts..

Crille har ägnat sig åt att rensa upp massa buskar i trädgården..finns mycket att göra med detta! Han blit helt tokig när han får hålla på med häcksaxen, klipper ner typ allt grönt:-)

image70

image73

image72

Här vill Crille kapa bort äppelträdet och bygga en pool:-)

Näe hoppas jag får tebax min inspiration snart..älskar ju att gå hemma och pyssla och trixa! Varje kväll innan sovdax ligger jag och tänker på hur jag ska göra och fantiserar om hur resultatet kommer bli..men jag får väl hålla mig till tåls:-)

RSS 2.0