En trevlig dag idag oxå:-)

Ännu en dag har gått i shoppandets anda och med trevligt sällskap! Idag begav jag mig till Jönköping för att hälsa på lilla Linda. Innan jag mötte upp henne hann jag med en lunch på Donken tillsammans med Elin. Mycket trevligt! Det jag var ute efter idag var en relativt stor lykta, gärna med kors..har letat ett tag nu men utan resultat..eller har sett ut en på Internet men den var inte gratis om man säger så! Men så hittade jag en som ungefär uppfyllde mina behov..

image382

Ska måla om den vit (nu är det en "sliten vit" som jag inte riktigt gillar)..obs! diggar de slitna listerna och den ljuvliga tapeten i bakgrunden:-) Blir troligtvis vit panel på hela hela väggarna i framtiden!

Både jag och Linda köpte även detta tidningställ..

image383

Jag är expert på att strö tidningar omkring mig..ska ha denna i köket tills vidare..försöka hålla lite ordning:-)

Kan även passa på att tipsa om billiga påslakan från IKEA..

image384

Är man medlem får man köpa dessa för endast 99 kr..tycker jag var billigt! (fanns även i rött och blått). Påslakanälskare som jag är kunde jag ej motstå detta erbjudande! Finns inget bättre än att gå och lägga sig i en nybäddad säng med nya lakan:-) Det kallar jag vardagslyx! Det ska jag göra ikväll:-)

Nu är det nog färdigshoppat för denna månad!

Tack för en trevlig dag!

Idag har min underbara vän Kinis besökt storstan! Vi har haft en heldag med shopping och fika:-) Mycket trevligt. Tänk vad lite shopping och bra sällskap kan göra en glad:-) Vi började med att åka ut till Ljungs och låta oss inspireras..finns så mycket fint! Nu längtar vi tills vi får göra iordning krukor och liknande utomhus..hoppas det fina vädret är här för att stanna! Sen gick vi och kikade i andra butiker..dagen till ära hade Kristin beställt sol så det var ju oxå lyckat:-)

Jag inhandlade en kökshandduk och lite annat pyssel..

image380

Vi gick även igenom barnkläder..har hitills köpt lite kläder till den lille. Men allt har varit på rean så jag har inte kunnat motstå!

image381

Bara reafynd:-)

Så tack för en mycket trevlig dag! Hoppas du vill komma tebax:-)

Nytillskott:-)

Jag älskar när vårnyheterna kommer till inredningsbutikerna! Bort med alla vintergrejer såsom tomtar och lyktor! Nu börjar det fyllas på med massa roliga saker. Nu börjar våren närma sig! Och med de ljusare tiderna kommer mitt humör för att pyssla igång igen! Det gör mig glad! Nu ska vi försöka bli klara med sovrummet så jag får lägga all min energi på det rummet till att börja med! Känns som om det kliar i fingrarna nu..

image377

Har köpt en fin välkommenskylt..tänkt att ha den på en byrå ute i entrén. (Hoppas den inte hinner rosta innan det är klart) Haha..nu får den pryda vardagsrummet så länge!

Det är inte bara inredningsnyheterna som jag ser fram emot..för er som inte lyssnat på djungeltrumman så kan jag berätta att två ska bli tre i våran lilla familj! Vi ska få barn till sommaren!! Vi är självklart överlyckliga över detta och det är ett efterlängtat barn. Nu i mars har jag och Crille varit tillsammans i sju år så det kändes som om vi var redo att binda oss genom ett barn! Och som många andra hann vi inte bo i huset så länge innan plusset på stickan kom:-) Med hus kommer oftas barn!

image378

Hittade denna underbara ram med plats för kort på familjen. Ska be Fia som är en mycket duktig fotograf att fota fina bilder och framkalla dom i svartvitt och sen rama in..kanske ett på mig och ett på Crille på varsin sida och sen den lille i mitten?! Jag blev frälst..våran lilla familj:-)

image379

Vi blir internationella i detta hem: "welcome och family" tihi!



Lycklig!

Idag när jag vaknade kände jag mig lite på dåligt humör..blev inte bättre av att tvålkoppen i badrummet ramlade i handfatet och gick i tusen bitar! Blev inte på bättre humör av detta! Anledningen till mitt deprimerande humör tror jag beror på att jag tillbringar så mycket tid är hemma utan att bidra med något till huset..eftersom jag jobbar så oregelbundna tider är jag hemma ganska mycket vilket betyder att man går i "skiten" varje dag! Eller inte skit..men man blir ju så frustrerad av att se allt som ska göras och som kan göras..men inte kunna göra det själv! Hade varit mycket bättre om Crille var hemma och jag jobbade! Då hade vi hunnit mycket längre än vi gjort..men han jobbar ju till halv fem varje dag..och jag förstår om han inte är så sugen på att sätta igång med huset det första han gör när han kommer hem! Även om han flera gånger gjort det! Tänk om man haft möjligheten att ta ledigt för husrenovering! Typ som att ta ledigt för att ta hand om barn:-)

I vilket fall som helst kände jag att jag behövde bli lite gladare..och vad kan inte få mig på bättre humör än shopping?! Jag har sedan nån vecka tillbaka gått och funderat och drömt över ett par lampfötter jag sett i en butik här i Tranås..igår när jag och Rebecca var i den butiken så lånade jag hem en fot för att se om dom skulle passa i de nya fönstrerna..och dom var klockrena! Problemet var att jag tyckt dom var lite dyra...men idag kände jag mig mogen att strunta i pengarna och köpa det jag vill ha istället:-) Jag fungerar nog så, att har jag väl sett något jag vill ha har jag svårt att släppa detta och det slutar nästan alltid med att pengar byter ägare:-)

image376

Här är dom! Skärmar ska jag köpa snart, fanns inga inne i butiken för tillfället, skulle komma in nästa vecka. Provade dock med med en skärm som jag har sen tidigare. Blir nog snarlika till dessa två fötter

Var även tvungen att prova hur det kommer se ut i de nya fönstrerna..

image375

Inte så fint med bara en lampa..men höjden blev bra tyckte jag. Var lite tveksam först om de skulle bli för höga men passade ju perfekt som sagt var:-)

Så nu är jag lycklig igen!! Kävs inte mycket för att göra mig på bra humör!

Nytt svart tak!

När jag kom hem från jobbet igårkväll möttes jag av en positiv överrasking..taket på garaget var bytt! Jag visste att min kära svärfar och min kära bror skulle börja lite smått igår..men att dom skulle hinna klat hela taket hade varken jag eller Crille förväntat oss! Bra jobbat grabbar:-)

Tänk om det kunde vara så oftare, att husägarna själva är på respektive jobb och när vi kommer hem är något fixat och klart! Vilken önskedröm:-)

Före:

image370

Efter:

image371

image372

Vi blev helnöjda! Blev stor skillnad va?! Nu tycker jag man kan ana hur det stora huset kommer se ut när det blir klart. Garaget är ju i princip klart nu, ska bara upp lite detaljer och lite lister och så! Och på det stora huset blir det ju nya fönster oxå, blir förhoppningsvis kanon bra:-)


Lite nytta idag oxå:-)

Idag hann Crille vara hemma i fem minuter efter jobbet innan det var dax att sätta igång med ännu lite renovering! Nu var det dax att ta bort det gamla teglet på garaget för att inom snart framtid byta till svart. Vi fick hem de nya pannorna idag så det är bara att smacka dit! Till sin hjälp hade han ringt in brorsan min som kom o hjälpte till!

image367

Blir svårare sen med det stora huset..lite högre upp!

image368

Nu blir det svarta takpannor istället..passar bättre till den nya färgen på huset!

Ny bil:-)

Igår blev vi ägare till en asfin ny bil! Jag har nästan aldrig kört sånna här nya bilar så det känns lite ovant..är ju van att slita i växelspaken:-) Idag tog jag en premär tur med den och fasen va kul att köra! Men lite nervöst..tänk om jag råkar göra nån repa..(gud förbjude)..parkerade på stan och när jag klev ur upptäckte jag att jag typ parkerat en meter från trottoarkanten:-)

image362

image363

Inte så fin bild med en stor kärra framför..men, men..

Premiärturen gick till Ljungs Handelsträdgård..en mysig butik med växter och inredning. Gick där och drömde mig bort lite och försökte hitta lite inspiration! Jag är lite frustrerad för tillfället..vill så gärna pyssla och trixa hemma..men finns tyvärr inget för mig att göra:-( Så tråkigt att gå här hemma och bara se möjligheterna..men inget kunna göra!!! Shoppandet har oxå legat lite lågt..har ju hunnit samla på mig en hel del här hemma men som fortfarande ligger i påsar..inte alls kul. Jag kanske har varit lite väl optimistisk och trott att det jag köpt skulle komma på plats lite fortare:-)

Hittade dock denna lilla korg på rean på Ljungs..

image365

Jag har länge tänkt på att jag ska hitta nåt att ha alla värmeljus i..och när jag då hittade denna så slog jag till..kanske inte vrålfin men praktisk! Eftersom jag har massa doftljus så luktar den gott oxå:-)

Wow, vilken helg!

Detta har varit en mycket bra helg när det gäller husrenoveringen! Under hela lördagen var rörmokaren och elektrikern här. Kanonbra killar:-) Crille var helnöjd, gick omkring och hjälpte till där det behövdes. Själv kände jag att om jag är hemma är jag nog mest i vägen..så jag gick ut på stan och brände lite pengar istället:-) Jag menar, det går ju inte åt några pengar när man renoverar så nåt måste jag ju bränna upp dom på:-) När jag kom hem var det full rulle här hemma, folk på alla plan! De höll på att jobba så bra så jag servade dom bara lite med mat från pizzeria Hawaii sen drog jag iväg igen! Fölljde med Lina och Mysan till stallet! När jag kom hem var dom fortfarande kvar. En heldag och massa fixat!! Kvällen tillbringade vi hos Danne och Linnea. Tack för god mat! Hoppas kunna bjuda igen sen när köket är mer iordning..nu har vi iallafall fått tillbaka varmvattnet i köket och även elektriciteten på övervåningen. Jag är supernöjd över detta! Har kännts lite som att bo på landet innan, kokat vatten i köket och gått med ficklampa för att hitta! Och jag är nog ingen landetbo:-)

image341

En del av elektrikerns jobb..förbereda för spotlights..

På Söndagen var det oxå full rulle. Svärfar kom in och hjälpte till att sätta in ett fönster! Så kul att få se ett på plats, blev kanonbra! Fast jag var lite nervös under arbetets gång... Crille skulle ju stå på en byggställning på utsidan..tyckte jag inte om..kan ju falla omkull..

image343

Skapligt högt..

image345

Tur att han inte är höjdrädd min karl!

Jag blir lätt nervös för sånna här saker..vet att Crille har temperament när det inte går som han vill. Står han då på en ställning fem meter upp i luften kan det ju bli pannkaka:-) Ha,ha!!

Så jag gick på kalas istället och när jag kom hem blev jag glatt överraskad, fönstret var på plats!

Före:
image348

Efter:
image349

Ska självklart göras snyggare runt fönstret, men det är på plats..Jippi!! De små ska givetvis oxå bytas, blir inom en snar framtid.

Utvändigt..

image350


Invändigt..


image351

Nöjd Crille står och beundrar dagens arbete:-)

Fast det var tydligen inte helst smärtfritt att göra bytet..innan jag kilade iväg på kaljset hann jag knäppa lite bilder..tänkte bjuda på hur det gick här..


image352


image353

image354

image355

image356

image357

image358

image359

Danne kollar ut från sitt gamla fönster!

image361

Känns som om vi är på god väg nu! Att det inte kan vara SÅ himla mycket kvar att göra innan sovrummet står klart..ska bli så skönt att sova i nya lyxiga madrasser i ett helt nyrenoverat sovrum:-) I like!

Tur att jag inte var hemma:-)

Har jobbat hela förmiddagen idag..och tur var nog det..Crille och "Robin Rörmokare" har typ rivit upp hela huset!! Fick en smärre chock när jag kom innanför dörren..fast Crille hade varnat mig per telefon innan. Vi skulle haft gäster hemma ikväll och bjudit på mat men han sa att det kanske inte var så roligt när det såg ut som det gjorde! Och han hade rätt..blir att äta ute ikväll istället:-) Jeppe och Kinis, jag lovar att vi ska bjuda på mat när allt är mer iordning!!

image333

Så här ser matsalsrummet ut för tillfället..ett dammigt bord utan stolar..

image332

Stolarna står i vardagsrummet..

Både jag och Crille har fasat lite för denna dag..visste att det skulle bli så fruktansvärt stökigt! Men tack vare Robin har det gått förvånansvärt bra! Och vi visste ju att förr eller senare måste rörbytet ske!

image334

Grabbarna grus står och beundrar sitt mästerverk:-)

image335

Golvet i matsalsrummet..

Alla våningar blev drabbade!

image336
Källaren..

image337
Hallen..

image338
Väggen i matsalsrummet..

Så skönt att äntligen ha börjat! Men nu står vi utan varmvatten i köket..kan inte använda diskmaskinen (hur ska det gå???????? min bästa vän ju!) och blir ju knepigt att diska utan varmvatten oxå..en bra ursäkt att äta ute hela nästa vecka?!

image339

Man kan se på Robins hår att det är fruktansvärt dammigt! Eller börjar du bli gråhårig Robin?!








RSS 2.0