En snabb uppdatering i bilder:-)

Har fortfarande inte införskaffat någon dator utan får lov att använda en lånedator..så jag hinner inte blogga under dagtid utan bara vid kvällar. Då har man ju oftast massa annat att styra upp! Så bloggen prioriteras inte;-)

Men allt rullar på här hemma! Känns som om dagarna bara flyger fram! Lilla Stella blir ju redan fyra veckor på onsdag!! Och Leo fyller två år om en vecka imorgon! Herregud!!

Har haft aktiviteter inbokade typ varje dag så det är väl därför dagarna går så fort:-)
Under gårdagen gjorde jag och barnen ett besök på landet hos min mormor och morfar. Där finns några traktorer som Leo är överförtjust i..





Med till landet var även min bror Daniels lilla valp! Lilla Ceasar åtta veckor:-)



Skönt att komma ut på landet och släppa barn och djur fria:-)

I dag åkte vi ut till Torpön för lite eftermiddagsfika. Blev varsin räkmacka och en glass..mumsigt men dyrt!



Lite lek för Leo och Crille hann vi med oxå!



Efter nån timme på ön bestämde vi oss för att ta färjan över till Blåvik..Lilla Stella låg och sov hela tiden, även när jag bar in henne i bilen intog hon sovpositionen:-)



Leo däremot var vaken och nyfiken på den stora båten! Han är väldigt intresserad av bilar, båtar, tåg, traktorer och andra större fordon. En riktig liten grabb:-)



Framme i Blåvik blev det ett besök i stugan..



Nu är vi på hemmaplan och det är lugnt och skönt. Leo sover och Stella ligger i Crilles knä och är påväg att somna hon med. Tror jag ska göra likadant snart..(kanske oxå kan få somna i Crilles knä?!)

En sista bild blir det på Leo som gärna leker bebis nu när lillasyster kommit in i bilden:-)



Gonatt på er!

Mycket pågång!

FÖRLÅT för den dåliga uppdateringen här på bloggen. Vet att det är jättetråkigt att gå in på en blogg man följer och det är samma gamla inlägg om och om igen:-)

Men för tillfället har jag bara tillgång till Crilles jobbdator då våran är sönder..så det är bara lite kvällstid jag har möjlighet att sitta..Jätttråkigt för en dataälskare som mig!

Men här hemma är det full rulle! Mycket av min tid går givetvis åt barnen. Fullt upp med två små fartfyllda krabater!
Sen håller vi på att färdigställa hallen här hemma. Halva rummet är färdigtapetserat. Så nu kan vi ÄNTLIGEN få upp garderober här hemma. Var iväg igårkväll och inhandlade dessa! Nu återstår bara monteringen..detta är ett ganska stort projekt då det är x antall delar som ska skruvas..hoppas min älskling kan ta tag i detta snarast så jag kan få lite ordning på alla utspridda kläder här hemma!

Det känns som om det ordning som håller på att fixas mest med här hemma nu. Istället för att sitta vid datorn på min "lediga" stund ägnar jag nu denna till allmänt uppstyrande. Sitter för tillfället och rensar bland alla gamla barnkläder och lägger ut på tradera för försäljning! Håller även på med fotoalbum. Alla kort är nu framkallade och det är tid för Stella att få ett "babyalbum".

Med andra ord har jag inte mycket tid till bloggen nu..men jag ska försöka göra ett längre inlägg då möjliheten ges! För er som är intresserade!


Lika som bär?!

Roade mig med att fota Stella häromdagen. Tog på henne en av Leos gamla bodies han hade när han var i hennes "ålder". Vet att jag fotade dessa kort på Leo på hans två veckors dag och Stella blir ju två veckor gammal i morgon så de är nästintill jämngamla på korten. Måste erkänna att de är väldigt syskonlika va?`Bara att Stella är mer "rejäl"!

Leo..









Stella..











Stella lär känna sin släkt:-)

Lilltösa har nu blivit 11 dagar gammal.."stora tjejen"! Jag har nämt det flera gånger tidigare men tiden går verkligen sååå fort! De här dagarna som vi har varit hemma med henne har bara sprungit förbi! Husrenoveringen har legat på is..eller lite målning har hunnits med, men någon större aktivitet har det inte varit av förklariga skäl!

Vi håller på att lära känna vårat lilla underverk, än sålänge är hon en riktig "A-bebis"! Beter sig som en bebis brukar göra, sover, äter och bajsar! Hon sover jättebra på nätterna, endast någon enstaka matpaus.

Leo är mer och mer intresserad av Stella. Har nu börjat komma fram till henne för att ge pussar och kramar! Han är också väldigt noga med att flera gånger under dagen upprepa alla i familjen, "mamma, pappa, Leo och Stella".





I dagarna har vi hunnit med att besöka barnens farmor och farfar i stugan i Blåvik. Att Leo trivs där uppe vet vi, men även syster verkar gilla att vara där!

Påklädd och klar för avfärd..





Inger och Per-Olof är riktiga "farmor och farfar" till barnen. De blir väl omhändertagna och är lite bortskämda barnbarn:-)

Lördagen bjöd ju på så fint väder så då passade det vra med vattenlek för lillkillen..



Leo känner dom väl, nu är det lilla Stellas tur att visa vem hon är!

Hon har redan fjäskat in sig i farmors famn..



Även mormor har varit här på besök för mys med Stellis. Men då har inte kameran hunnit fram..

Under söndagen blev det ytterligare ett släktbesök. Då begav vi oss ut på landet till min mormor och morfar. Där fick Leo, till sin stora förtjusning, sitta i traktorn och hälsa på kossorna! Tyvärr hade jag inte kameran i beredskap då..

Men jag fick en stolt "gammelmormor" och "gammelmorfar" på bild med lilltjeja..





Nu har Stella träffat de flesta i sin närmsta släkt!

Efter en lång dag är det skönt att få på sig myskläderna och bara "slappa". Tror jag ska ta med mig lillfisen upp i sängen och gosa lite:-)

Natti natti!




Älskade barn!

Har nu snart varit två barnsmamma i en vecka! Än sålänge flyter allt på mycket smidigt, Stella är en riktig A-bebis:-) Hon sover nästan hela nätter (ett litet mål mat och hon somnar om igen) och är bara lite tjurig när maten inte kommer fort nog! Annars verkar hon ganska nöjd med livet utanför magen. Sitter och kikar och är allmänt lugn..
Häromdagen satt hon och Leo och kollade på Pingu. Tror Stella blir lugn av "pinguljuden" då hon är uppväxt med dessa! Leo och jag har ju kollat en del på dessa filmer när hon befann sig i magen':-)







Jag är inte helt säker på att Leo förstår att det är hans syster som anlänt till familjen..men han går omkring och säger "Stella" och sätter in nappen på henne om hon gnyr:-) Hon har även fått en del pussar och kramar av honom! Älskar att ha dom båda hos mig. Sådan lycka att ha två så underbara barn!





För tillfället är Crille pappaledig. Fantastiskt skönt att vara två hemma då det är mycket trixande med två små barn att ta hand om! Måste erkänna att jag är lite nervös för dagen då jag ska vara hemma själv och han ska tillbaka till jobbet..men förhoppningsvis har vi kommit in i mer rutiner då!

Nu sover båda älsklingarna så jag tänkte ta fram chokladkakan från skafferiet och sätta mig framför dumburken  för att varva ner!

På återseende!

Leo har fått en syster!

Onsdagen den 5:e maj klockan 17.29 fick vi en liten tjej! Eller hon var inte direkt "liten", 4455g och 50cm lång:-) Lite kul att hon kom just den dagen eftersom jag under hela graviditeten sagt just det datumet! Fast jag trodde inte det på morgonen när jag vaknade. Hade lite lätta sammandragningar under natten och förmiddagen, men trodde mest det var en liten början på att förlossningen kanske skulle komma igång om några dagar. Låg och läste hemma och var allmänt lugn..men min mamma var på mig att ringa till förlossningen då Leo kom ut så snabbt. Chansen är ju större att allt går fortare som omföderska. (Nu så här i efterhand är jag glad att hon var på mig att ringa för några timmar senare är hon född!) Barnmorskan som tog emot mitt samtal tyckte iallafall att vi skulle komma in på kontroll. Ringde Crille som fick lov att gå från jobbet. Själv plockade jag lite här hemma och tog det lugnt. Nångång då och då kom en lättare sammandragning (eller det kanske var en värk??!) Bilresan var lugn, hann stanna och köpa kexchoklad och dricka:-)

Väl framme på BB sattes jag med CTG. Då upplevde jag att "dragningarna" kom tätare och tätare. Men det var absolut inte samma sorts smärta som jag hade med Leo..inte då..men efter nån halvtimma började jag känna igen smärtan och förstod att det var på allvar! Sköterskan sa att jag var öppen 6 cm och att det snart var tid för förlossning:-) Allt gick snabbt efter detta..hann knappt med i svängarna..

Kan sammanfatta eftermiddagen med att vi blev inskrivna kl 15.00, klockan 17.00 gick vattnet, 17.15 satte krystvärkarna igång och kl 17.29 är hon född! Snabbt men absolut inte smärtfritt! Fy fan vilken panik jag hade ett tag! Kändes ju inte lättare när barnmorskan sa att det troligtvis är ett STORT barn. Känslan av att "hur fan ska jag få ut detta?" infann sig och paniken kom..
Men lyckades klämma ut barnet utan att spricka någonting! SKÖNT!!



Antagligen har jag hög smärttröskel då jag inte känner att det är värkar jag har! Hade jag fått som jag velat hade vi väntat tills Crille kom hem från jobbet med att åka för en undersökning! Men då hade det nog inte blivit någon lugn bilresa in. Antagligen ambulansfärd:-)

Skönt att allt gick bra och att hon är ute nu! Åkte hem på förmiddagen på fredagen och nu bara myser vi alla här hemma. En liten familj på fyra:-) Leo har redan lärt sig säga Stella och har varit en mycket snäll storebror hittills!






Äntligen!

Ja tyvärr är det ingen bebis som tittat ut.. men jag har äntligen hittat utemöbler till framsidan för ett skapligt pris! Har länge hållt utkik efter ett vitt bord med två tillhörande stolar. Helst skulle det vara stolar med kryss:-) Men de jag kommit över tidigare har kostat lite för mycket för min plånbok så det har inte blivit något köp..Men så fann jag dessa och det blev affär!



De kommer göra sig bättre på framsidan när allt är i sin ordning där..ny panel på huset, nytt köksfönster, ny markis, blommlådor..
Kanske till nästa sommar??

Som sagt, någon bebis har ännu inte tittat ut. Då vi fick Leo fyra veckor för tidigt är detta en situation som är lite konstig för oss..att vänta! Leo kom så hastigt och lustigt att vi knappt fattade vad som hände:-)
Men vi försöker att aktivera oss så tiden inte ska gå så långsamt!
Helgen har varit helt perfekt! Trädgårdsfix hemma på Lördagen som avslutades med grillning ihop med goda vänner. Mycket trevligt! Var bortbjudna till Josefine och Jörgen där alla från min mammagrupp med respektive och barn var. Fullt hus med andra ord. Men mycket roligt att träffa alla!

Leo gjorde sig fin innan..







Söndagseftermiddagen tillbringades uppe hos svärföräldrarna i Blåvik.
Leo trivs som fisken i vattnet där!



Väl hemma igen tog vi fram grillen och stekte på ett par korvar!



Nu får vi se om veckan bjuder på några äventyr. Kanske att vi blir fyra i familjen?!

RSS 2.0