Hösten närmar sig..

Idag är sista semesterdagen för våran del..känns lite vemodigt faktiskt..men har haft en kanonbra ledighet med varierande aktiviteter! En hel del bad och sol fick ju med trots att vi hade lite senare senare semester.

Allt roligt måste ju ha sitt slut med.. nu känner man att hösten börja närma sig..
Med hösten kommer en hel del nya förändringar. Jag har nu slut på min mammaledighet..Efter att varit hemma i tre år ska jag nu ut ur "bubblan" och sätta mig i skolbänken igen! Skrämmande men spännande:-)

Tanken är att jag ska bli förskolelärare. Då jag redan gjort klart ett år på lärarlinjen hoppar jag nu på andra året. Kommer bli betydligt mer "pusslande" nu när det finns två barn i bilden. Men jag tror det kommer gå bra, bara man planerar! Skönt sen när (och om! ) man blir färdig. Förhoppningsvis hitta ett fast jobb med bekväma arbetstider. Just tiderna med detta yrke tilltalar mig! Slippa jobba på högtider, helger, nätter..sena kvällar. Perfekt jobb nu under småbarnstiden!

Huset kommer nog tyvärr hamna i skymundan..fattar inte när vi ska hinna med??? I helgen som var påbörjade vi ena gaveln. Detta projekt ska vi försöka ro i land nu under hösten iallafall.




Nu är det ju bara denna gavel som återstår utvändigt. Blir ju lite finare sen när den blir färdig..




Nästa sommar blir att fixa mer i trädgården och på altanen. Förhoppningsvis ska vi lägga det nya taket så den förbannade ställningen försvinner!!



Sen ska vi bygga ut trallen på altanen och kapa häckarna för att istället sätta upp en skärmvägg. Men detta blir som sagt inte förrän nästa sommar så det behöver jag inte få magont över än:-)

Barnen trivs i trädgården. Skönt att kunna släppa ut dom när det blir tråkigt inomhus. Vilket det har blivit nu på senaste tiden, längtar till förskolan kommer igång igen! Märks på barnen att de behöver stimulans. Har dom tråkig inne i huset är det stundvis kaos! Allt är upp och nervänt! Då släpper vi ut dom om vädret tillåter..










Gillar hösten mer än vintern. Så för min del får det gärna dröja innan snön faller:-)


Astrid Lindgrens värld!

Idag har vi varit i Vimmerby på Astrid Lindgrens värld. Har inte varit där sen barnsben så jag hade inget minne därifrån. Visste inte alls vad jag hade att vänta mig. Men det var verkligen superbra! Perfekt även för Stella, som kanske inte förstår vilka alla karaktärer är, för det fanns gott om parker och andra aktiviteter för henne:-)





Även de större barnen kunde roa sig..



Leo är ju så medveten om vilka de flesta figurerna är. Iallafall Emil, Pippi och Ronja. Det var de mest uppskattade sevärdheterna:-)

Liknar vårat hus! "Villavillekulla" huset..



Det berömda trädet..









Rider på Lilla Gubben..



Puss..



Provligger Pippis säng..



Emil & Ida..



Hade ju med oss resesällskap i form av Daniel, Lisa och Ceasar. Hunden var även han en attraktion för många barn! Vet inte hur många som stannade och ville klappa honom:-) Han lyckades även göra succè under en mindre föreställning med Madicken. Blev lite väl kärvänlig mot henne och hoppade upp och ville "gosa". Detta gjordes med skådespelerska i mikrofon så alla åskådare fick ta del av scenen! Haha, Madicken blev påsatt av en hund:-)
Men det var inte Ceasars fel. Det var Madicken själv som ville klappa och kela med "den stora hunden" och fick då detta gensvar:-)



Lisa ville mer än gärna följa med barnen in på olika äventyr. Efter en föreställning med Ronja Rövardotter tog hon med sig leo in i Mattisborgen. Där blev tydligen Leo invald att bryta arm med en rövare! Synd att jag inte var med in..hade varit kul att se när han vann över honom:-)

Gillade föreställningen med Ronja. Oerhört bra skådespelare och maffig rekvisita!



För en tid sedan var Leo helt tokig i Nils Karlsson Pyssling. Vet inte hur många gånger han plöjde igenom filmen! Idag när han var inne i huset sa han "tjillevippen" och sprang under sängen!





Vad höjdpunkten var för Leo vet jag inte, han verkade gilla det mesta! Men Stellas var nog att få se får! Hon "bäade" hela tiden i vagnen efter träffen med dessa..





En pefekt dag som avslutades med jättegod mat på en restaurang i Eksjö. Åt kycklingfilé fylld med fetaost..mums!


Massor av bad!

Äntligen har värmen kommit tillbaka! Började bli lite skraj att sommaren var slut:-) Renoveringen av huset ligger verkligen på is nu..mestadels för att vi inte vill offra fina dagar på att snickra..sen sitter vi lite "i skiten" när det gäller snickeriet inomhus..vi har lagt ett valnötsgolv på hela nedre våningen. Detta golv ville vi även ha i matsalsrummet men tyvärr har det utgått från sortimentet:-( Så j### typiskt! Fattas bara några få kvadratmeter..för att komma vidare i pågående rum måste golvet läggas. Jag vill inte ha något annat golv ju!!!!Så nu står allt still i hopp om att vi ska finna nån som har detta kvar på lager i någon affär. Typ som att leta efter en nål i en höstack..

Så vi badar och solar om dagarna istället:-)


















RSS 2.0