Porten på plats!

ÄNTLIGEN!!  Nu sitter porten äntligen där den ska!! Crille och hans far har varit jätteduktiga och satt upp den alldeles själva! Det var lite pyssel och det var mycket förberedelser men nu så sitter den på plats. Tog hela helgen men det var det värt..tydligen kostar det närmare 6000 att få en sådan port uppsatt av en person  som kommer..och det är ju ganska mycket pengar..och som man kan ha betydligt roligare för:-)

image292

Det var lite delar som skulle sitta rätt..

image293

Tur att det fanns en bruksanvisning!

Medan grabbarna höll till det ute var min och Ingers uppgift att serva dom med mat..

image296

Det blev våfflor:-)

När det var dax att ropa in dom till maten visade det sig att dom redan hade hunnit med att sätta upp halva porten!..

image297

Och så här blev slutresultatet:

image298

(Det snöar ute det är därför kortet ser ut som det gör)

Nu fattas bara resten av panelen och läkten på framsidan. Så snart kan vi se oss klara med garaget! Jippi!!!




" Här ska rivas"!

Nu har Crille fått ett ryck och börjat riva ut hela det blivande sovrummet! Vilken skillnade det blir..blir så stort! Vi kommer få ett gigantiskt sovrum:-) Men det känns skönt att ha stora ytor i det rummet..ska ha massa garderober och nån fåtölj och lite mys:-)

image287

En av garderoberna som ska rivas,.

image288

Återigen får ni beskåda den underbara blå färgen...

image289

Så här blev det..vilket renoveringsjobb vi har framför oss:-)

Den andra underbara sidan av rummet (den gröna delen) har redan fått sin garderob nerriven!

image291

Crille gick även på och rev bort pappen i taket..så nu ska vi sätta panel där istället..

image290

När man tittar på de här bilderna blir man verkligen inspirerad att sätta igång med tak, målning och tapetsering direkt:-)


Förlåt!

Förlåt för den dåliga uppdateringen här på bloggen..men det händer absolut ingenting här nu så det finns inget att skriva om:-( Och inte har jag handlat nåt nytt på sistonde så inte ens det kan jag skriva om..Vet inte vad som hänt..jag skulle kunna måla plankor och läkt men nu i garaget är det förberett för att den nya porten ska upp så det skulle bli oerhört bökigt att dra igång att måla där nu..så jag gör absolut inget för att bidra till renoveringen! Finns inget för mig att göra..skittråkigt! Crille har ju som sagt börjat lite smått i sovrummet..så nu ser det värre ut än nånsin där uppe! Alla lister är borta och han har börjar dra bort den gröna vävtapeten på vissa ställen:-)

Det som gör att jag får lite panik är att många av mina kompisar som köpt hus håller på för fullt! Tapetserar o fixar och blir klara kanonfort! Fattar inte hur dom lyckas..men det är väl som min kära och kloka sambo säger: "Ska dom byta panel och fönster"?..näe..det är bara vi som är tokiga:-) Ibland ångrar jag ingreppet..men jag vet ju att det KOMMER bli fint! Och jag ville ju inte att huset ska vara rött..och fönstrerna är skitdåliga..

Så Danne, huset kommer nästan se ut precis som du lämnade det! Vet inte vart du ska sova..hade kanske trott att det skulle finnas nåt rum klart tills du kom hem..men det visade sig bara vara en dröm! Men du kan ju ta med dig en madrass och sova i vårat blivande sovrum..perfekt för då kan du jobba hela dagarna:-)

Näe..nu hoppas jag på lite nya krafter från alla håll och kanter!

Nu måste vi sätta fart!..

Att garaget skulle ta så lång tid hade nog ingen av oss anat..vilket jobb det har varit och fortfarande är! Den gamla porten har tagits bort och nu måste Chrille läsa in sig på hur man monterar den nya..Är tydligen ganska avancerat..

Så här ser vårat garage ut nu..

image280

Så här hoppas jag vi inte ska behöva ha det så länge..

Eftersom det är kallt ute nu och det inte finns nåt för mig att måla för tillfället håller jag mig inne och nätshoppar för fullt:-) Mina senaste fynd är..

image281

Två små handdukar och en badhandduk..

Matta..

image282

En likadan matta fast mindre..

image283

Mattorna är vändbara så man kan själv välja vilken färg man vill ha..

Helgen som varit har för min del bestått av jobb och ännu mer jobb! Jobbade min första natt nånsin..blev inte många timmars sömn..väl hemma igen fick jag hoppa in och jobba på Willys..så denna helg har har jag jobbat 31,5 timmar! Så jag kan shoppa med gott samvete:-)

Chrille har varit jätte duktig när jag var borta..han har börjar riva ut golv, lister och annat bröte från det blivande sovrummet. Äntligen! Jag är så lycklig att det äntligen händer saker inomhus! Puss på dig min älskling.-) Nu diskuterar vi vilken panel vi ska ha i taket..lutar åt en heltäckande vit. Annars kan man ju ha en sådan vit färg som "lyser igenom", men jag tror vi ska ha en matt heltäckande. Det är så kul, vi har precis samma smak! Jag har ju länge haft en bild av hur jag vill att sovrummet ska se ut..och när Chrille berättade sina planer för mig visade det sig att de var nästan lika! Valnötsgolv, panel i taket..en fötölj i hörnet..

Som det ser ut nu har man svårt att föreställa sig att det nånsin kommer bli fint..

image284

image285

image286

En liten del av det han rivit ut..

Nu ska han visst börja spackla väggarna snart! Duktig pojke:-) Som sagt, nu vill vi sätta fart!

Underbara vänner!

Ville bara passa på att tacka alla som var på min fest igår! Jag hade jättetrevligt och hoppas ni hade det oxå?! Tack oxå för de fina presenterna. Jag fick ett blomarrangemang, ett duschdraperi, smink och ett presentkort på "Inne". TACK ALLA:-)

Var lite dålig på att ta kort igår..hoppas ni andra var bättre så jag kan få ta del av era kort oxå! Men bjuder på lite vimmelkort från festen:-)

image275

Nästan hela gänget samlat!

image276

Det bjöds på smörgåstårta..

image277


image278

Systrarna Hjelmquist bjöd på dans..

image279

Efter att tjejmiddagen avnjutits fick killarna komma och ta del av vår roliga fest!

Nu är det slut på det roliga..i veckan börjar allvaret igen..då ska vi börja med porten!

Jaha nu är man nästan tant:-)

I dagarna fyllde jag 26 år. Bara fyra år kvar till 30..Tiden går fort när man har roligt:-) På den "stora dagen" hade Crille gjort mat till mig när jag kom hem från jobbet. Han hade även tänt upp ljus och satt på lugn musik i bakgrunden. Han kan vara romantiskt om han bara kämpar lite..

image270

Efter att vi avnjutit den goda middagen fick jag min present från honom. EN CYKEL! Min jag haft tidigare blev ju stulen för ett tag sen så jag har varit utan ett tag. Visserligen använde jag inte min gamla jätte mycket eftersom det var en killmodell..Nu fick jag precis en sån cykel jag ville ha med alla krav jag haft: stor sadel, cykelkorg och kedjeskydd..

image271

Även släkten har varit här på kalas..

image272

Alla fick dock inte plats på kortet..

Fick fina presenter av det här gänget..

image273

Bland annat denna burk av mamma..fick även bålskålar och lite annat smått och gott från henne..

image274

Arrangemang och en flaska vin från Per-Olof och Inger..

Min kära bror var givmild denna dag. Fick ett presentkort på "Inne" av honom! Kanon bra, finns alltid något att shoppa där:-) Även mormor och morfar var givmilda då jag fick pengar! Tack alla för de fina presenterna:-)

RSS 2.0