Fönsterbytedax!

Igår var det åter igen dax för ett fönsterbyte..denna gång var det badrummet på övervåningen som gjordes. Min kära bror och svätfar kom hit på dagen för att bygga en ställning då det är lite svårt att komma åt annars..(altanen är precis under) Tanken var att den skulle byggas klar så att det bara var att byta fönster sen när tiden fanns. Men teamet bror och svärfar jobbade så bra ihop att de hann byta fönstret oxå!!! Crille kom som en hjälpande hand efter att han avslutat sitt jobb. Hade varken jag eller Crille trott att det skulle hinnas göras under samma dag! Mycket lyckat!

Här följer lite bilder under dagens lopp..tyvärr var jag inte hemma så mycket så jag hann inte med att ta några före kort på fönstrerna innan..(hade ju som sagt inte trott att det skulle bli nåt byte) Men hittade ett gammalt kort där man kan urskilja de tidigare fönstrerna..

image454

Var ju två stycken innan..

image455

Borta..

image456

Ställningsbygget..

image457

Crille kom och inspekterade grabbarnas jobb..

image458

Danne mätte mycket bra under dagen:-)

image459

Såhär roligt ser det ut inifrån huset..

image460

Det nya fönstret..

image461

image462

På plats..

image463

image464

Blev så bra med ett fönster i mitten!

image465

Står och beundrar dagens arbete..alla är mycket nöjda!

image467

Tog ett kort i dagsljus..troligtvis ska vi ha det kaklet som syns..

Känns SÅ UNDERBART när det händer lite här hemma! Nu börjar sovrummet bli klart och nu har vi gått på badrum met! Vi gör framsteg:-) TACK FÖR ALL HJÄLP! Vi är så oerhört tacksamma..


Pysselsugen:-)

Nu när sovrummet äntligen börjar bli färdigt har lusten att pyssla och dona sakta smygit sig på igen. Innan har den legat på is då jag inte haft någon inspiration eftersom rummen ser ut som dom gör..men nu är det betydligt roligare när rummet är så fräscht!
Häromdagen var jag ledig från jobbet, då passade jag på att fixa lite. Jag var blandannat nere på "Inne" butiken och beställde mörkläggande rullgardiner. Egentligen tycker jag inte det är så fint med rullgardiner..men det är ett nödvändigt ont i detta sovrum..är mycket ljust annars..går ju inte när man ska sova! Jag tittade även efter tyg att ha på "rullisarna" där inne. Jag ska låta sy upp dessa då vi ska ha lite special "trix" ..eftersom vi har nya fönster känns det inte speciellt lockande att börja spika massa hål i dom! Istället ska vi sätta upp en skena och fästa gardinerna med kardborre...lite svårt att beskriva..men men..Hoppas på att det blir en bra lösning:-)

Hittade även ett fint kuddöverdrag på mitt besök där..

image452

Stämmer in på hur jag känner när jag kommer in i det nya sovrummet. Harmoni..

Jag var även på jakt efter några krukor att ha i fönstret. Eftersom sängen nu är lite högre än vad vi tänkt var det tvunget att va ganska rejäla och höga krukor så dom skulle synas. Hittade ett par som jag piffade upp lite..

image453

Ser nu att mina "hjärtan" av murgrönan inte blev så lika..måste åtgärdas:-)

Nu är nästa projekt att få in garderober i sovrummet. Vi gjorde ett tappert försök igår jag och Crille. Åkte till IKEA i Linköping, hade med oss kärra och allt..men efter att vi bestämt oss för vilka garderober det skulle bli visade det dig att dom stommarna vi ville ha inte fanns på lager!! Skulle troligtvis komma in dagen därpå..men vad hjälper det oss??!! Så då sprack det! Typiskt! Får vi vänta på att vi kan ta oss dit igen..men resan var inte helt meningslös, lämnade tillbaka lite panel och köpte en dörr på K-rauta oxå!

Nu när man ser hur fint ett rum kan bli får man ännu mer lust att bli klar med flera rum som kan kan pyssla med!


Sovrummet börjar ta form!

Nu är det inte långt kvar tills jag kan skriva att sovrummet är klart:-) Det som återstår är att måla några lister, fylla igen några hål med spackel och lite annat finlir..För min del är det inredningen som måste göras! Men jag vill inte börja förräns allt det ovanstående är klart..sen har vi dock ett litet problem..sängen är lite för hög..vi visste att den skulle vara lite högre än fönsterkarmen men inte så hög som den blev..kanske måste kapa av benen..

image447

Ser det konstigt ut? Eller vad tycker ni? Kanske bara är vi som är lite petiga..utifrån syns det inget..(listerna runt fönstret ska ju givetvis målas vita)

image448

I hörnet ska det stå en mysfåtölj..sen ska gardiner upp!

image449

Kunde inte hålla mig..var tvungen att bädda spjälsängen:-)

image450

image451

Tänk att våran lille bebbe ska sova här! Den lille har fått samma påslakanset som sina föräldrar! (ska få ett spjälskydd oxå) Jag som är sååå tokig i påslakan är ju tvungen att köpa även till denna lilla säng:-)

I veckan ska vi åka och handla garderober. Ska bli helt underbart att få lägga in våra kläder i en fräsch garderob! I dagsläget ligger det huller och buller i små korgar..kläder överallt med andra ord! Det ska vi ändra på..nu är det ordning oh reda som gäller framöver! Så skönt att  det i hela det här rummet bara är fräscha, nya saker..inget skräp kommer in här inte:-) Och sängarna är helt underbara!! Var längesedan vi sov så här gott:-)

Golvet är lagt!

Nu börjar det närma sig det färdiga resultatet i sovrummet! Igår lade Crille och Danne den sista biten på det nya golvet!

image441

Fick hjälp av min kära svärfar på lördagen..

image442

image443

Det var lite trixit att få ihop bitarna till smårummen..

image444

image445

Men det löste grabbarna galant! Här är dom i slutskedet:-)

image446

Gillar den mörka kontrasten till tapeterna och det vita taket. Pricken över i:et blir när alla vita lister är ditsatta..

Vi har även fått hem våran säng!! Så nu ligger den i kartongen här hemma och bara vill ut:-) Hoppas på att sätta upp den nu i veckan!

Såååå skönt att börja se ett slut på detta rum! Äntligen! Börjar bli skapligt trötta på detta projekt nu..

Smygtitt..

Tänkte bjuda på en smygtitt på vårat nytapetserade sovrum! Egentligen hade jag tänkt vänta med att lägga ut bilder tills allt var klart..men har fått en del pikar på att jag inte bloggat på länge så det får bli såhär:-)

Nu är ju inte allt helt klart ännu..det fattas lite lister o fix..

image437

image438

image439

image440

Fick nya element igår..och idag ska det läggas golv!


RSS 2.0