Dålig uppdatering, jag vet..

För tillfället händer det absolut ingenting med huset..inte i renoveringsväg iallafall..vet i ärlighetens namn inte när det kommer sätta fart igen..har nu insett att detta är ett tidsödande projekt! Om man säger såhär, skulle ALDRIG köpa ett renoveringshus igen!

För tillfället har vi en fin och renoverad övervåning (med undantag på några lister som fattas och lite målning som inte är slutförd). Sen är den största delen på nedre plan klar. Men vi har ju det stora projektet köket kvar..och det är sååå jobbigt att inte ha gjort detta ännu..dels för att jag inte vet hur vi ska reda ut det med två små barn..men sen tycker jag det är jobbigt för när man tar hem folk hamnar man nästan alltid (konstigt nog!) i köket..
Som köket ser ut nu är det fruktansvärt opraktiskt men framförallt slitet..känns tråkigt att inte ha några gardiner i fönstren, att inte ha ordning och reda på saker och ting..
När vi har fika eller matgäster här hemma får dom sitta i ett rum och antingen se en gipsskiva eller ett fönster med provisoriska lister:-)

Vill inte verka gnällig..men det går upp och ner..just nu känns det som om vi aldrig kommer ro detta projekt i land..detta får jag magont av!..ser varje dag allt som är kvar att göra!

Eftersom renoveringen står still får vi hitta andra projekt. Den senaste veckan har vi RÖJT! Mycket skräp från källaren och garaget har det blivit:-) Sen har en smart tjej vid namn Jenny kommit på den bra idén att starta en "loppissida" på facebook. Denna sida har varit kanon för mig (och många andra med). Har fått sålt på MASSA och har även hittat några fynd! Blandannat så fyndade jag Bruka skålar billigt! Idag ska jag hämta två kuddfodral också för en billig penning! Så passar på att tacka Jenny här och nu! Smart tjej:-)

Efter all röjning har vi nu börjat spåna på hur vi ska göra med källaren. Det finns ett stort rum som ska bli lekrum. Där vill vi ha vit liggande panel på väggarna. Tror även vi kommer lägga in en fin heltäckningsmatta. Tänkare som jag är har jag redan börjat planera rummet i huvudet! Vi kommer nog att göra en "budget" variant där nere..
Till den vita panelen skulle det vara fint med blått och vitt. Tänkte man kunde fynda soffor och sen köpa fina möbelöverdrag..

Tycker dessa är fina..


Sen blir det lektält och andra större leksaker för barnen. Ska försöka göra en stor "hoppmadrass". Tror nästan alla barn gillar att hoppa i sängar. Tänk vilken dröm för dom att få ett lovligt ställe att göra detta på:-) En madrass med massa kuddar!

Ja man behöver drömma sig bort lite..annars blir det hopplöst att bo såhär! Man får lov att se möjligheterna..


Leo och Stella










Lite pyssel i hemmet:-)

Har dom senaste dagarna kännt mig sugen på att fixa iordning lite här hemma:-) Då menar jag sånna saker som jag tänkt på ett tag men inte kommit till skott med att fixa! Exempelvis har Stellas nya möbler kommit på plats i hennes rum..



Leo har oxå fått lite nytt i rummet.
Har fått upp en vägghylla som favorit leksaken numera hänger på! (gitarren!)



Beställde även en krysshylla till hans rum oxå (Stella har ju en på sitt rum och den är både snygg, relativt billig och praktisk!)



Gillar dessa vita kryssmöbler väldigt mycket:-)
Hittade en skohylla även till barnens skor..



Sen har jag planer på att  förstora upp några kort på barnen. De kort vi har uppe nu är bara på Leo. Men nu har ju lilla Stella kommit in i familjen så hon måste med få finnas på väggarna:-) Har valt ut vilka kort det ska bli. Får gå till fotografen på måndag och göra en beställning!

Fick upp en liten hylla i hallen idag..på den ska jag nog ha ett fotografi på hela familjen..men än så länge är det ett tomrum i mitten!..



Tycker det är mysigt att gå hemma, tillsammans med Crille och barnen, och fixa och dona! Nu längtar jag efter våren så alla nyheter kommer in i butikerna:-)

Har inte köpt så mycket "pyssel" till hemmet på ett tag. Har ju bara funnits julsaker! Men för ett tag sedan hittade jag dessa fina ljuslyktor..



Är sugen på att åka till IKEA imorrn och kolla in deras utbud och rea. Får se vad mannen i huset tycker om det:-)




Premiär för Stella i badhus!

Idag begav vi oss mot Mjölby badhus! Leo har varit med oss där tidigare men för Stella var det premiär. Hon har ju badat mycket här hemma i badkar men ett badhus har hon aldrig besökt! Men detta tyckte hon var livet:-) Gnällde inte en gång utan var i vattnet näst intill hela tiden där!



Tycker att Mjölbys badhus är mycket bättre än det vi har i stan..det är betydligt mer anpassat för barn..

Det finns en liten pool att sitta och plaska i..





En rutschkana för de våghalsiga barnen! Detta var det första Leo gjorde när vi kom! Hade inte hunnit doppa sig innan utan direkt ner i vattnet:-)



Både jag och Crille var i och badade..men ibland var jag ju tvungen att agera fotograf då fick Crille vara i med båda..



Leo var i vattnet HELA tiden! Stella fick ta några pauser med jämna mellanrum..



Efter badet blev det givetvid Mc´Donalds. Ett bra avslut på en lyckad förmiddag:-)

Gott nytt år!

Jaha, så var det ett nytt år igen! Herregud vad tiden går! Nyårsafton firades med Leos "bästis" Elias och hans familj. Där var även en annan familj som var mycket trevliga:-) Vi bjöds på god mat och hade allmänt trevligt! Leo och Elias höll låda hela kvällen. De var vakna fram till 01.30 (!!).

Dagen till ära hade jag syskonmatchat Leo och Stella..



Så skönt att umgås med familjer som också har barn..det blir ju ingen suparfest utan det är mest på barnens villkor:-) Under kvällen var det filmtittande och lek..

















Josefine och Jörgen hade gjort så fint åt oss..




Barnen fick, likt oss vuxna, förrätt..



De fick även dricka ur fina glas vilket uppskattades väldigt mycket. Det skålades hela tiden med dom:-)



Alla hade som sagt väldigt trevligt!





Stella skötte sig exemplariskt hela kvällen!




När klockan började närma sig tolv slaget hade de allra minsta somnat..men de "äldre" barnen höll sig vakna..fast det blev några vilopauser emellanåt..



När så klockan slog tolv var det fönstertittande på alla raketer:-)



Begav oss hemåt vid 01.30 tiden..räckte med att vi satte in Leo i bilen så däckade han:-)

Passar på att tacka alla inblandade för en jätte lyckad och rolig kväll!

Gott nytt år på er alla:-)

RSS 2.0