Hösten har kommit..

Idag har det varit en riktig höstdag..lite småregningt och massa gula löv på träden! Crille var i väg till Blåvik så jag blev ensam kvar hemma..orkade inte följa med upp dit då jag var iväg hela dagen igår på en shoppingtur i Jönköping med Elin! (Blev dock inte så mycket shoppande för min del men det var kul att se Elin spendera pengar! ) Jag stannade istället hemma och målade nåra plankor. Men ensam blev jag inte, mormor och morfar ringde och erbjöd sig att komma hit och röja upp det sista i trädgården! Och då tackar man ju inte nej! Kul att folk ringer och erbjuder sig..då behöver man inte känna sig tjatig..Det börjar bli en söndagstradition att dom kommer hit och hjälper oss i trädgården:-) Så vi krattade upp löv och slängde upp allt bröte från förra Söndagen på kärran.

image185

Kul bild va?! Tippen nästa..

Det blir alltid så mycket gjort när de här två energiknipperna kommer hit!

image186

image187

image188

Med rätt verktyg kunde morfar få bort den stora roten som va lite knivig förra Söndagen!

Skönt att bli av med allt bröte som låg på framsidan..såg ju inte så roligt ut..men nu är det skillnad!

image189


image191

Kommer knappt ihåg hur det såg ut innan..

image192

Så här..

image193

Det har varit ännu en lyckad helg..nu ska vi avsluta den med att tända lite ljus här hemma och titta lite på TV.-)

Ett halvfärdigt garage..

Nu har lite panel kommit upp på framsidan av garaget. Är kul för då kan man lättare se hur slutresultatet kommer bli! Vi hoppas på att bli klara med hela garaget om ungefär två veckor. Hoppas vi inte är för tidsoptimistiska:-)

image179

image180

image181

Va kul det kommer bli med en ny garageport! Hoppas verkligen inte den ska krångla nu bara..det jag är rädd för är att än så länge har vi inte haft någon större motgång (peppar, peppar ta i trä..), det skulle va så typiskt om det skulle bli nåt nu..Jag är nämligen inställd på att förr eller senare kommer vi stöta på en motgång..kan väl inte bli annat i ett sådant hät stort projekt?! Än så länge har allt flytit på förvånansvärt bra:-)

image182

Huset ser ut som "Villevillakulla"..

Tänkte ta tillfället i akt och tacka för alla fina presenter och blommor vi fått från nära och kära!!! Senast i måndags fick vi fina grejer från Elin och Eva (med respektive antar jag?! )
De hade väntat på en inflyttningsfika och då ge något, men ansåg visst att jag inte bjudit in dom på någon sådan ännu..men jag är inte beredd att hålla med Eva..finns bildbevis:

image183
Kan skymta båda Eva och Elin och en daimtårta på bilden:-)

I vilket fall som helst, tack alla! Och tack för all hjälp vi fått hittills. Hoppas ni inte tröttnat för karusellen har precis börjat:-)

image184

Handdukar och örngott från Frinnarydsborna:-)

En aktiv dag:-)

Idag har det varit full rulle hemma hos oss! Min mormor och morfar har varit här och sågat ner massa buskar och bröte! Eller morfar sågade och mormor plockade upp all frukt som låg på backen,,(har legat där ett tag, har sneglat på dom ett tag men inte orkat plocka upp dom..) Tyvärr har man ju inte all tid i världen..och det gäller ju att prioritera:-) Just nu är första prioritet att få garaget färdigt..och vi är på god väg. Chrille har snickrat och sågat massor idag så nu kan vi snart smälla upp all panel!! Sen återstår garageporten (som kan vara ett ganska knepigt projekt då vi ska ha en elektrisk sådan) Lite målning och knutar ska oxå göras..sen så!

image160

Alla hade varsin uppgift! Min var att stå bakom kameran:-) Nejdå, jag bidrog oxå med en del..bland annat röjde jag upp lite i garaget och hjälpte mormor med frukten.

image162

Nu blir rådjuren glada! Det är nämligen dom som ska få all dena frukt..kul att det kommer till användning!

image163

De har stubbarna har varit orörda från den dagen vi tog bort häcken..men nu tog morfar saken i egna händer och röjde undan dom Tack:-)

image164

Chrille tog en "päronpaus"..

..annars kämpade han med panelen på baksidan av huset..

image166

.eller sågade..

image167

Vi har länge velat ta bort massa buskar som finns på trädgården, men då vi inte haft de verktyg som krävts har vi inte kunnat detta. Men idag kom morfar med motorsågen och då kapades allt!

image170

image171

Före bilder:

image168

image169

Efter:

image172

image173

Nu kan man även se denna del av huset!

Med allt grönt som röjts ser nu våran trädgård ut som en djungel! Det var även en stubbe som satt så hårt att vi (läs Chrille och morfar) inte fick bort den..måste ha bättre redskap!

image174

Tippen nästa..

image175

Det har även varit ett träd som stått på framsidan av huset..men efter lite velande fram och tillbaka bestämde vi oss för att även ta bort detta..

image176

image177

image178

"Gone with the wind"..Blev bättre va?!

Tanken var att vi skulle åka till tippen i morgon och slänga allt bröte men i skrivande stund är våran bil paj..ville inte starta när vi skulle hälsa på våra vänner Kalle och Lena..blir så irriterad! Kunde inte gått sönder i mer fel tillfälle, vi ska ju som sagt till tippen och sen måste vi hämta mer panel..Erik är hos oss nu och kikar på eländet, förhoppningsvis kan han klura ut vad felet är! Så en lyckad dag med huset slutade med en mindre lyckad bil..



Vi ligger inte på latsidan..

Även om man skulle kunna tro det på grund av den dåliga uppdateringen här på bloggen! Men vi är fortfarande igång med garaget..tar lite tid..Det var ungefär en månad sen vi började och än så länge är vi bara halvfärdiga! Man behöver inte vara mattesnille för att förstå att hela huset kommer ta ett tag:-) Ibland undrar jag om vi förstår vad vi har gett oss in på! Kommer vi fixa detta?? För tillället är det bara målning som kretsar i mitt huvud..måla,måla,måla all min lediga tid! Tyvärr är arbets förhållanderna i garaget inte de bästa..är så rörigt och trångt! Det tar onödig tid egentligen..så fort garaget är färdigt måste vi fixa iordning där inne! Som det ser ut nu ligger det målade och omålade brädor lite huller om buller:-)

image156

Så här ser det ut nu..inget kul att jobba i..

image157

Som sagt går all min lediga tid åt till att måla..är en liten process..ska först ändmålas med olja, sen grundas och efter ett dygn kan man måla på orginalfärgen..Den här veckan har jag målat läkt..har inte varit så kul..massa pill jobb!

image158

Alla dom här brädorna ska målas..och det är bara till garaget!! Herregud, tänk vad brädor som måste målas sen till huset!

Jag har inte legat på latsidan när det gäller shopping heller:-) Igår va Elin och jag en sväng på stan och då hittade jag lyktor. Jag hade kollat på de här lyktorna innan i en affär i Jönköping och nu hittade jag de här i stan och till halva priset dessutom!! I like:-)

image159

Observera den snygga bakgrunden:-)

Nu är det snart helg igen..förhoppningsvis hinner vi rensa o fixa lite då!

Lördagens projekt: garagedörren

Vi har ju köpt en ny dörr til garaget. Den sattes dit idag. Blev bra! Fast det var visst ett litet projekt att få dit den..inte bara att byta ut den gamla och sätta dit den nya som jag hade trott:-) Var lite mer avancerat än så! Crilles pappa sa att fönstrerna är nog lättare att sätta dit och det lät mycket bra i mina öron:-)

Här en bild på den gamla dörren:

image149

Och nu den nya:

image150

Nästa projekt är att sätta all panel klart. Men det är lite mer jobb med den panelen som är kvar. Alla plankor måste mätas var för sig. Med dom tidigare var det ju samma längd på alla..så mycket av Lördagens tid fick åt till att mäta och räkna..tur att vi har ett mattesnille i familjen!

image151

Svärfar är mycket bra på mattematik:-)

Vi bar även ner alla fönster ner till källaren. Ville inte ha dom ståendes ute..tyvärr upptäckte vi att ett av fönstrerna hade en spricka..typiskt! Så nu måste Crille ringa till dom vi köpte dom av och höra hur vi ska gå till väga nu..jag vägrar attt vänta lika länge igen!! Givetvis var det det fasta fönstret som vi ska ha i vardagsrummet (ut mot altanen). Jag som hade hoppts på att få iordning på det rummet relativt snart..Våran plan är att när vi är klara med garaget ska vi börja med den sidan av huset som är närmast garaget. Vilket betyder att när det är klart kan vi börja med vardagsrummet och sovrummet. Jag bara längtar till att få göra iordning det sistnämda. Sovrummet är för mig en lugn oas och ett rum jag gärna vill ska stå klart snart:-)

Våran källare är fullproppad med grejer! I det blivande gästrummet står alla fönster.

image154

image155

Här är dom små fönstrerna till huset.

Mitt nya nöje: nätshopping!

Har hittat massa fint på nätet som jag vill ha! Men kan ju tyvärr inte köpa allt..men det finns så mycket fint:-) Jag har även hittat massa roliga inredningsbloggar som jag får inspiration ifrån! Är så kul att titta och drömma sig bort lite..men kommer nog dröja tills jag kan komma till det stadiet då jag kan börja pysslet här hemma:-( Är ju lite att göra tills dess! I helgen ska vi iallafall köra ett race med garaget! Förhoppningsvis kommer lite panel upp och den nya dörren.

Här kommer ett urval av prylar jag vill ha! (Men som jag bara önskar att jag kunde köpa...)

image136

image137

image138

image139

image140

image141

image142

image143

image144

image145

image148

Åååhhh det finns så mycket fint!! Kul att bara sitta vid datorn och kolla..men det är farligt lätt att trycka på "köp direkt! knappen:-) Leverans inom 2-7 dagar..livsfarligt! Men i skrivande stund har jar lyckats hålla mig borta från att göra en beställning!!





En lyckad dag!

Idag har varit en mycket rolig dag! Jag var ledig från jobbet och orkade verkligen inte måla idag..usch, har varit så lat den här veckan..bara målat några plankor..men jag har jobbat ganska mycket och sen varit lite social för en gång skull! Känns som om jag den sista tiden mest tillbringat på jobbet eller i garaget:-) Men den här veckan har jag umgåtts lite med kompisar! Idag  tog en sväng till Jönköping och hälsade på Linda. Tack för en mycket god kladdkaka:-) Vi hann även med lite shopping inne i stan. Där hittade jag en helt underbar lampa! Eller det var Linda som visade mig den och jag tycket den var jättemysig! Så jag slog till!

image130

Den ska få en central plats här i huset:-)

Vi var även inne på min favorit butik "Iems". Där köpte jag denna hink.

image131

Det finns så mycket fint i den butiken. Blir helt tokig! Vill typ ha allt:-)

Sen köpte jag en pläd och ett kuddfodral till sängen. När vi gör iordning sovrummet ska vi köpa en ny vit säng, men nu har vi våran gamla..

image132

Jag är stjärngalen:-)

Kul med shopping! Men höjdpunkten med denna dag var att fönstrerna kom!!! De ringde från Schenker till Chrille och sa att dom skulle komma på eftermiddagen och leverera dessa..vi blev lite chockade..har ju hela tiden trott att vi ska få dom nästa vecka. Vi hade till och med ställt in oss på att vi skulle få vänta ytterligare någon vecka..men så blev inte fallet:-)

image133

Chrille står och inspekterar!

image134

image135

Nu har vi allt vi behöver för att börja. Allt utom tiden..skulle egentligen behöva ta ledigt i minst ett halvår bara för att fixa! Men det går ju tyvärr inte:-( Men nu har vi iallafall fått allt vi beställt. Äntligen!!

EN MYCKET LYCKAD DAG!

Slutresultatet??!

Sådär, nu är huset klart!!  Vi har jobbat häcken av oss de senaste dagarna:-) Så här blev resultatet:

image125

Ha,ha..vilket jobb vi lagt ner va?!

Även garaget står klart:

image126

Som ni säkert förstår är detta inte sant..vi har bara provat hur det kanske kommer se ut sen! Fascinerande vad mycket man kan göra med datorns hjälp:-) Fast den klarade inte av att sätta dit fönster med spröjs..så det får man föreställa sig hur det kommer se ut! Men vi tror att det kommer bli riktigt bra!

Vi provade även att ha kvar vårat gamla tak vilket är oranget..men det blev inte så bra..eller vad tycks?:

image128

Inte lika bra va?

Lite kul att kunna göra så här! Nu kan man lättare se huset i sin helhet. Vi kommer att ta bort alla gröna växter o bröte som är runt huset och sen ska vi byta trapp! Kommer att bli en vit trätrapp med kors i sidorna:-) Eventuellt gör vi trappen lika stor som verandan ( lilla utbyggnaden på huset) är.

Men det är ett tag tills vi kan sätta ut en bild på det färdiga resultatet..än så länge ser huset ut så här:

image129

Åh ska bli såååå kul att piffa till detta!! Har köpt nya siffror till numret på huset, sen blir det en ny ytterdörr i samma design som fönstrernas spröjs, en ny markis ovanför köksfönstret, ny lampa ovanför dörren..ja allt ska göras iordning! Blir helt ivrig när jag tänker på detta:-) Vill att den tiden ska vara NU!!!!!

Men får hålla mig till tåls, i skrivande stund är bara garaget halv färdigt..håller på att måla läkten nu..även det ett evighetsgöra:-)






En inneboende:-)

Idag var jag i Linköping och hämtade en dörr som vi beställt. Det är en vanlig utedörr som vi ska ha till garaget. Under tiden höll Crille och instruktören på här hemma med andra sidan av panelen på garaget. Döm av sin förvåning när de hittade en jätte stor padda i garaget!! Den satt i ett hörn..undra om den varit där länge? Jag som målat o grejat så mycket den senaste tiden utan lagt märke till den:-)

image119

image120

Så söt! Den fick ett nytt boende hos oss i ett land:-)

Nu är andra sidan av garaget också gjord..ska bara sätta in den nya dörren. Så snart ska vi börja med framsidan! Ska bli kul att se hur våran garageport ser ut, har ju bara sett den i en katalog!

image121


image122

image123

Kul att se skillnaden!

Sätter in en bonusbild på Melina och Therese som var på besök här hemma för att kolla in vårt arbete! De två "jäklarna" ska åka på en Jorden runt resa med start nästa vecka!! Är inte alls avundsjuk..

image124

Stackars Crille har fått nåt i ögat som han inte blir av med..troligtvis är det nåt spån som satt sig när han sågade. Men vi ser inget! Melina fick också leka sjuksköterska men hittade inget hon heller..stackarn!!

Paneldax:-)

Nu är vi pågång! Första sidan av garaget har fått sitt nya utseende! Och vi blev supernöjda:-) Hade varit jobbigt om vi inte hade varit det..tänk om man hade målat allt och sen upptäckt att vi ville byta färg..usch vilket jobb! Men så blev inte fallet! Så nu återstår x antal sidor..enligt mitt tycke blev det den tråkigaste sidan som vi började på..men som Crille säger, det är bra att börja på den väggen som syns minst..en vägg som kan provas lite på..men jag hade velat ta framsidan så man kunde se resultatet ordentligt:-) Men den kommer väl inom sinom tid den också! Vi är i vilket fall jätte nöjda och vi tycker det är kul att vara igång! Att se lite förvandling och resultat på allt arbete sporrar oss att kämpa vidare:-)

Jag dokumenterade nästintill hela arbetet..och här kommer resultatet:..

image111

Crille är sugen på att sätta igång..

image110

Och här tar första plankan fäste..

image112

Närbild:-)

image113

Hälften avklarat..

image114

Snickaren i egen hög person!

När ungefär hälften av all panel var uppsatt fick vi besök av våra vänner Kalle o Lena..de kom precis lagom till fikat så vi tog en liten paus då! Dom lyckas alltid komma när det är fikadax..undra om det är något dom känner på sig?!

image115

Inger vet jag inte vad hon sysslar med?! Ska hon banka söder den goda kakan hon gjort:-)

image116

Börjar se resultatet..

image117

Lite skillnad från det röda..

image118

Det har mörknat på men här är det färdiga resultatet!

Så som sagt ,vi är kanon nöjda..va tycker ni andra? Vore kul med lite fler kommentarer!! Vet (tack vare statistiken) att vi har en del besök här på bloggen, men ni är lite dåliga att lämna spår efter er:-) Vore kul med lite åsikter:-) Tips och idéer mottages mer en gärna!

Imorgon väntar ännu en dag av målning.. försöker komma upp tidigt på morgonen och sätta igång..nu ska jag försöka hinna med att måla ytterligare 36 plankor till nästa långsida av garaget!


Ett evighetsprojekt..

Nu har vi börjat måla panelen..eller rättare sagt jag har börjat måla! Crille är inte speciellt förtjust i att måla..inte jag heller egentligen, men det måste ju göras! Och det här är ändå ganska roligt att måla eftersom det inte är något pill och något som måste skrapas och göras rent innan..bara att stryka på färgen:-) Det som däremot är tråkigt är dessa torkningstider! Måste ju vänta ett dygn innan grundfärgen har torkat och jag kan måla på den "riktiga" färgen..och sen har vi ju inte jättestor plats i garaget så jag kan bara göra några få åt gången..räknar med att denna vecka hinna klart 36 brädor..och det är bara EN långsida av garaget:-) Hade vi haft större plats kunde vi hunnit med betydligt mer..men nu är det som det är..ute vågar man ju inte stå då det börjar regna stup i kvarten! Så all min lediga tid framöver kommer jag tillbringa i garaget:-) Men det känns som om det kommer ta tid..ska ju målas en gång till sen när det sitter på plats. Då måste jag stå på en byggställning och måla, skumt! Jag som är en aning höjdrädd:-) Kul iallafall att vi är pågång! Om två veckor ska ju fönstrerna komma också, hoppas verkligen att det inte blir någon försening på dom! Så nu hoppas vi på bra septemberväder och INGET REGN!!

image105


image106

Min nya arbetsplats!

image107

Försökte mig på ett kort så färgen skulle synas..men det blev inte så bra!

image108

kanske syns bättre här?!

image109

Kommer nog bli snyggt sen när all panel är uppe..hoppas verkligen vi blir nöjda med färgen! Har varit jättesvårt att välja! Svårt att tänka sig hur det kommer se ut sen när det kommer upp på hela huset..men än så länge ser det bra ut:-)



Mer påfyllning av möbler: vitrinskåp

Som det ser ut nu behöver vi inte köpa mycket mer möbler..eller jo, ett köksbord, en säng o lite garderober..men annars har vi lyckats fylla ut nästan alla rum! Eller rättare sagt: jag har lyckats! Jag handlar och Crille monterar:-)  När Crille monterade upp skåpen sa han att han inte kommer montera upp en ända möbel till på ett bra tag!..Fast vi har varit överens om alla köp..jag rådfrågar alltid honom innan. Som de här skåpen som vi monterade nu, dom var jag väldigt skeptisk till eftersom dom är köpta över Internet. Såg ju bra ut på bild men skulle de se lika bra ut i verkligheten?! Men min darling sa att jag skulle "slå till" och då gjorde jag en beställning! Och knappt en vecka senare kom dom hemlevererade till dörren! Så smidigt:-) Och vi blev helnöjda! Kanske inte samma kvalité och utformning man skulle få på MIO eller andra lite lyxigare affärer, men med tanke på vad dom kostade anser vi att vi gjorde ett bra köp! Hade säkert fått betala mer än det dubbla om vi skulle köpt något liknande någon annanstans..

image103

Rymligt och bra skåp..perfekt med tanke på att vårat kök inte är så stort..

image104

Åhhh..vad jag vill tapetsera om nu!

Näe nu får det vara lugnt på möbelfronten ett tag..måste ju sprara lite på det roliga:-)

RSS 2.0