Blandad kompott:-)

Min dåliga uppdatering här på bloggen skyller jag på mitt tillfälliga engagemang på att framkalla och sortera kort. Har fått ett ryck och framkallat över 500 kort! Har varit bra på att ta kort men dålig på att få dessa till pappersvariant. Nu har jag ägnat x antal kvällar och ledig tid till att sortera upp korten i mappar här på datorn för att sedan ladda upp dom till Fuji..mycket jobb! Har även massa jobb kvar med detta projekt. Har fått hem de flesta korten men så ska de in i album och dateras..album ska jag köpa på Ullared när vi åker dit om tre veckor. Har inte hittat några album som passar de format på korten någon annanstans än där..mycket jobb men guld värt om några år:-) Tycker det är så kul att gå tillbaka och kika på gamla bilder..blir mer personligt om de då sitter i ett album!

Annars har dagarna rullat på..i veckan som var fyndade jag en dubbelvagn till Leo och hans blivande syskon! Hade turen att min frisör ville sälja sin babytravel. Perfekt då det var en sådan jag kollat på tidigare. Att den även var svart (bra, neutral färg) och att jag visste vem som haft den tidigare var ju kanon! Ser knappast begagnad ut och dessutom till ett väldigt bra pris! I like:-)
Även Leo gillar sin nya vagn..har flera gånger fått hämta upp honom ur hans sittdel då han klättrat upp och satt sig!



Är egentligen tidigt för mig att köpa vagn! Förra graviditeten hämtade vi vagnen på tosdagen och på lördagen kom Leo:-) Visserligen inte planerat att han skulle komma ut så tidigt men jag är sån som person att jag vill vänta..man vet ju aldrig vad som kan hända..nu är det visserligen "bara" nio veckor kvar till BF men kan inte känna mig helt lugn förrän knodden är ute..har varit mycket mer orolig under denna graviditet. Men har hört att flera som väntat sitt andra barn känt så..jag är nog ganska normal:-) Men i vilket fall som helst är vagnen köpt nu så nu hoppas vi på det bästa!

När det gäller Leo så är han (oftast) på strålande humör..



Men han har visat att han kan bli tjurig oxå. Då lägger han sig ner på golvet och sparkar med benen:-)
Märker av vissa nya beteenden. Tror han fått "lära sig" lite på dagis! Ser väl vad de andra barnen gör och tar efter. Tillexempel har han börjat kasta saker. Allt från mat till leksaker! Märks att han testar oss!

Här hemma har farfar påbörjat bygget till sittbänken ute i entrén. Nu återstår att "klä in" den i panel och sedan måla. Men den fungerar utmärkt att sitta på nu och  är även Leos nya lekplats! Älskar att stå i fönstret och kolla ut! Ibland tar han med sig sin traktor och kör i fönstersmygen, så några fina krukor eller lyktor är uteslutet att ha där..tyvärr, hade varit fint annars!



I helgen som varit var det tänkt att vi skulle på Leos kusin Rasmus dop. Skulle vara i en kyrka utanför Boxholm. Men då Lördagen bjöd på väderkaos och det utfärdades klass 2 varning att ge sig i trafiken var flera som inte kunde ta sig dit..även  prästen var osäker på hur vägarna såg ut till kyrkan. Länge var det osäkert om det skulle bli dop eller ej men det beslutades att det skulle ske hemma hos Rasmus istället. Tyvärr kunde inte så många närvara men vi som var där fick bevittna den lille bli döpt i hemmets vrå. Trots omständigheterna var det en mysig ceremoni!





I veckan som kommer ska jag åter igen sova ensam en natt då Crille ska ut på leverantörsträffar och bo borta på hotell:-( Gillar verkligen inte att sova själv och skulle aldrig fixa att han hade ett jobb då han var borta i veckorna! Speciellt nu inte när vi har barn och ett till påväg. Skönt att man kan hjälpas åt och få avlastning!! Kankse är en vanesak men jag är nog alldeles för bekväm med att vara två:-) ♥


♥ Alla Hjärtans Dag ♥

Har haft en jättemysig helg, helt utan måsten här hemma! I Lördags åkte jag, Crille och Leo till Mjölby Badhus. Vi har tidigare varit med på babysim här i stan men valde att sluta efter nån termin. Då hade Leo fått vattenvanan och vi visste hur man skulle gå tillväga. Efter att vi slutade där har vi flera gånger pratat om att åka ner på egen hand och bada men vi har aldrig kommit så långt:-) Sen tycker inte jag Tranås badhus är så bra för småbarn. Visst, det finns en barnbassäng, men de kan inte gå själva i den utan måste ha badring hela tiden. Har hört att Mjölby skulle vara bättre så vi begav oss dit. Blev till en början lite besviken, trodde det skulle vara större, sen var barnbassängen upptagen för babysim. Leo var väldigt ledsen till att börja med. Antar att det berodde på ljudnivån och den främmande miljön. Men en kvart senare var han hur våghalsig som helst. Det fanns ett perfekt ställe för barn att leka i. En liten brant där vattnet blev djupare och djupare. Där tillbringade vi den mesta tiden och man kunde se på Leo att han var hur lycklig som helst! Ögonen riktigt lyste. Så kul ♥♥

Det var även skönt för mig att känna mig lite lättare i vattnet:-) Betydligt lättare än i vanliga fall!
Tyvärr fick jag inga kort från dagen..smarta jag tog med mig kameran, men utan att kolla om det fanns laddade batterier..vilket det givetvis inte fanns:-( Typiskt!!!
Efter lite mer än en timmes bad åkte vi mot Mc´Donalds och tog en lunch. Jättemysig familjedag ♥

Även söndagen på denna helg blev lyckad. Då det är Alla Hjärtans Dag blev det extra mycket kärlek:-) Började dagen med att jag och Leo överraskade Crille med lite längre sovmorgon och sen ett paket vid väckningen! Underbara, söta Crille fick en skjorta av oss. Det behövde han! Dock var den lite stor så det blir att byta ner en storlek. Kul att det går åt det hållet för vissa!

Sen åt vi frukost med färska frallor och annat gott. Då var det visst min tur att bli uppvaktad:-) Efter att varit tillsammans i nio år vet vi vad vill ha! Jag fick detta fina paket av mina älsklingar..



Zink i mitt hjärta ♥

Är så glad och lycklig att jag har mina älsklingar Crille och Leo. Killarna i mitt liv:-)



Att vi väntar ett barn till, ett syskon till Leo, känns helt fantastiskt. Ännu mer kärlek ♥



Fick ett jättefint halsband av min vän Cathrin häromdagen. Ett egengjort namnhalsband..


Detta fina har jag alltid på mig nu! Även när Leo är iväg finns han hos mig:-) Ska be henne komplettera en bricka när jag vet vilket litet pyre som bor i magen:-)

Blev ett känslofullt inlägg så här på denna dag!

♥♥♥



Leo och farfar bygger sittbänk:-)

Kände att det var tid för uppdatering här på bloggen! I renoveringsväg håller vi nu på att bygga en sittbänk till entrén. Ska bli jätteskönt att kunna få sitta ner när man klär på sig skor och ytterkläder på lilleman. Gick idag in i vecka 30 av graviditeten så magen är ganska stor och otymplig nu:-) Inte alltid det smidigaste att klä på sig skorna!

Som alltid när farfar är här och bygger vill Leo hjälpa till!

Det bästa han vet är borrmaskinen och få hålla i den när farfar borrar..








Nu blev inte bänken riktigt klar så bilder på resultatet får vänta. Sen släpper vi entrén och fortsätter på hallen i mitten av huset!

Ytterligare ett rum (nästan) klart!!

Idag blev våran entré tapetserad! Helt fantastiskt vad en tapet kan förändra ett rum. Har turen att ha en pappa som är jätteduktig på att tapetsera. Trots mönsterpassning gjorde han ett perfekt jobb och snabbt gick det! Sen underlättar det ju när tapeten är i bra kvalité och när det är "easy up". Hur smidigt som helst!

Innan tapet..






Efter att rummet blev färdigtapetserat hjälptes jag, Crille och svärfar åt att sätta upp hatthyllor och lite annan inredning..







Nu har vi hatthyllor både till oss vuxna och även till barnen:-)

Men för att rummet ska kallas helt klart måste golvlister dit. Sedan ska svärfar bygga en sittbänk.
Nu ser det ut såhär under fönstret där bänken ska stå..





Men känns helt fantastiskt att vi kommit såhär långt. Under morgondagen ska jag sortera bland skor, jackor, vantar och mössor. FÅ ORDNING PÅ TILLVARON:-)

Tack för all hjälp med att slutföra detta projekt!

Tänk vilken skillnad det blev från innan..











Nu återstår "bara en hall och en toalett" innan vi blir fyra i familjen:-)




RSS 2.0