Båtliv

Nu under smesterttider har det faktiskt blivit en del båtåkande. Bror min har en fin båt som vi har varit ute i en hel del. För någon vecka sidan hade jag med mig bara Leo på en färd. Kapten för dagen var inte ägaren själv utan min andra bror. Han var jätteduktig med att köra! Så duktig att Leo somnade:-)



Fick lov att väcka honom när vi skulle i land på Torpön



Igår var det dax för ytterligare en bårfärd. Då var både jag och Crille med.



Åkte ut till en ö för bad och fiske:-) Fick dock ingen fisk, var för Leos skulle som spö`t kom fram. Han var sååå stolt när han fick stå brevid sina morbröder och meta. Han skulle promt vara utan tröja "vill ha som Danne och David"..







Det blev en jätte härlig kväll med roligt sällskap!








Förhoppningsvis kommer vi ut på mer turer innan sommaren är slut. Tycker det är mysigt att bara åka ut sen se vart båten tar oss:-)

Semester tripp:-)

Har varit iväg på en liten tripp till Halstahammar. Med oss hade vi Crlles föräldrar och bror med familj. Mycket trevligt! Var där förra året med så visste att det det var bra! Perfekt till barnen, lekparker och pooler! Leo var som vanligt ingen badkruka utan var i vattnet mest hela tiden under tiden vi var vid poolerna:-)
Våghalsig som han är hoppade han från kanter och simmade under vatten! Han tilloch med hoppade från 1:ans trampolin! Helt orädd! Dock fick jag inte detta på bild men han gjorde det!
Fångade bara på bild när han hoppade från kanten i bassängen!



Innan vi åkte ville Leo att vi skulle köpa ett par simglasögon till honom.  Trodde inte han skulle vilja ha på sig dom sen i vattnet men det ville han! Skulle ha dom hela tiden! Ser ju lite konstig ut i dom men han var nöjd:-)



Även Stella badade lite..



Kul när det finns lek i närheten med..






Bodde i varsin stuga men sprang imellan mest hela tiden!





Ena dagen började med lite sämre väder..beslöt oss då för att åka till ett busus i närheten!



Jag ansvarde för lilla Stella eftersom Leo for runt upp i olika rutshkanor och klätterställningar. Den biten får Crille ta:-)

På hemvägen stannade vi på donken och käkade..



När man är på semester finns inga tider att passa, sååå skönt! En av kvällarna var Leo uppe med oss sent! Vi vuxna tog oss lite gott att dricka och barnen roade sig med dans och spex!
Visade Leo en dansstil..ser ni vilken?!





Härligt att komma bort några dagar. Framförallt då man slipper alla "måsten" hemma..typ matlagning..
stannade på Mc Donalds på vägen hem här med. Blev en glass och rastning av barnen:-)


En fin kväll:-)

Efter att haft beslutångest över hur vi skulle tillbringa eftermiddagen/kvällen idag beslöt vi oss tillslut för att åka ner till hamnen och kolla på båtar och leka i parken. Gick och kikade bland alla fina båtar..



Fick några tuffa kort på barnen på vägen..


















Fick under promenaden ett telefonsamtal av min kära bror. Han och Stina skulle hämta upp min andra bror och Lisa med båten ute i Hätte för en kväll på sjön. Till Leos glädje fick han och jag åka med ut dit!






Leo var helnöjd:-)









David är en riktigt bra morbror, Leo älskar honom!




Blev dessvärre ingen längre resa för David & Company. Regnet hängde i luften och när vi kom fram till Hätte började det vräka ner! Men vi klarade oss dit sen fick resten bege sig hemmåt i regnet..



Åkte sen hem till oss för pizza och tjöt! En mycket trevlig kväll:-)

Trollunge:-)

Tyvärr så är min fina systemkamera på lagning..kommer ta minst tre veckor innan servicen är klar:-( Snyft! Typ min käraste ägodel! Fick dock en lånekamera med mig hem så jag har något att fota med. Men blir absolut inte lika fina kort som med min kamera..och vi som ska iväg på semester nu i dagarna..hade velat haft min käraste med mig då:-)

Men får nöja mig med lånemaskinen..testade lite med den hemma idag. Min lilla trollunge fick bli objektet!







Hon ser verkligen ut  som en liten trollunge med allt sitt hår! Det har blivit väldigt ljust nu under sommaren med..



Till min stora sorg (!) vill inte Stella ha några tofsar eller hårspännen! Så fort hon får känn av att hon har ett spänne i luggen drar hon bort det! Likadant med tofsar, de är inte heller populära!
Helst vill hon ha utsläppt med hela luggen i ansiktet:-)



Sommaraktiviteter!

Nu är det nedräkning för snart börjar Crille sin semester! Gud va härligt att ha fem (förhoppningsvis!) hela veckor tillsammans:-) Har en tripp inbokad och det blir till samma resemål som förra året, campingen i Halstahammar. Hoppas på bra väder för det är mest bad som gäller där:-) Sen ska vi ta dagarna sonm dom kommer. Göra endagsutflykter och bara NJUTA! Kanske att vi åker iväg mot västkusten i början av augusti. Beror på väder och vind!

Nu när barnen har semester från förskolan har vi hittat på en del roliga saker. I söndags var vi på Torpön och åt glass och lekte i lekparken..









I veckan har vi hunnit med både besök på landet och en hel del bad! Gäller att ta vara på dagarna:-) Till hösten ska jag börja läsa så det känns som om detta är min sista "längre ledighet". Har varit hemma sen Leo föddes så det känns ovant att inte ha det så framöver..njuter extra mycket av dessa dagar nu:-)

Igår blev det grill och båtfärd i Blåvik!









Känns att vi närmar oss semetern..har redan börjar tjuvstarta för barnen kom inte i säng förrän 22.30 (!) igår..
Men vi har inga tider att passa så så länge de är nöjda får de vara vakna!

Mina barn är tokiga i bär! När vi var hos min mormor och morfar häromdagen så var vi ute på en bärplockning..Leo stod och halsade hinken! Tyvärr hade jag ingen kamera med mig då så har inga bildbevis:-)

Men det finns ju massa bär nu, framförallt smultron!
Igår länsade de Blåvik..






Ikväll hoppas vi på att komma iväg till Gränna för mat och mys. Bara det inte börjar regna..
De närmsta veckorna vill vi bara ha sol tack:-)



Titta vad vi har gjort!

Känner att det inte uppdaterats med några renoveringsbilder nu på ett tag! Har varit rätt lugnt på färdiga projekt här hemma. Mest småsaker som fixas! Men i dagarna blev det lilla badrummet på nedrevåningen klart! Det är inte alls stort men har tagit tid då det är både en kaklare, rörmokare och elektriker som är inblandade! Men nu är det så gott som klart, endast några lister som ska målas färdiga..













Är helt underbart att ha ett badrum även på nedre plan! Slippa springa upp varje gång:-)
Passade också väldigt bra att vi fick klart på detta nu. Leo är nämligen väldigt intresserad av pottan och är nästintill blöjfri. Så enkelt för honom att springa in till sitt lilla hörn och göra sina behov:-)





RSS 2.0