Morsdag och bad!

Idag är det morsdag och första gången som jag blev "firad" som mamma! Dagen började med sovmorgon för min del. När jag väl vaknade och gick upp var mina grabbar inte hemma, de var ute på promenad och handlade frukost! Blev serverad våfflor när de kom hem:-) Fick även ett jättefint paket. Bra att min son och hans pappa precis vet vad jag vill ha:-)



Dessa ska sättas upp i trappen sen när den blir klar! Bra visdomsord att ta till sig:-)

Efter den sena frukosten åkte vi upp till stugan i Blåvik. Där blev det premiärbad för Leo i en pool!







Leo verkligen ÄLSKAR att bada! Blir helt vild när han får möjligheten:-) Filmade ett klipp på honom när han höll på som mest att plaska. Tänkte prova att lägga upp ett klipp här på bloggen..men det tycks inte fungera?..Tråkigt! Får ta hit min datanörd till bror så får vi se om kan klurar ut det:-)

Blir lite bilder istället..







Stannade där hela eftermiddagen. Blev bjudna på mat och solade! Vi trivs där uppe alla tre:-)





En lyckad morsdag måste jag säga! Nu är den dock snart slut och sängen väntar..måste vara utvilad för den kommande veckan. Är mycket som ska fixas och göras. Leo fyller ju år om en vecka så ska ordna lite med alla kalas bland annat. Ska även gå på ett kalas imorgon då min mammagrupps söner också fyller året nu i krokarna. Imorrn ska vi till Elliott!

Kram och godnatt!




I Mantorp på fika!

Vilket härligt väder det bjöds på idag!! Hade dock sen någon vecka tillbaka bestämt att vi skulle åka och handla de sista födelsedagspresenterna till Leo denna dag. Detta tänkte vi göra i Mantorp, på City Gross.
Kom dock inte iväg hemifrån förrän vid lunch tid då min kära hälft hade en vild jobbfest kvällen innan:-) Ganska bakis med andra ord..knappt han kunde följa med överhuvudtaget..

Men efter mycket om och men kom vi iväg. Började med en snabbis in till Linköpings City. Skulle lämna tillbaka ett par byxor från Polarn & Pyret. Tyvärr finns ju dessvärre inte denna butik ute på IKEA huset:-(
När detta var avklarat begav vi oss till våra vänner i Mantorp. Där bjöds det på årets första jordgubbar med glass:-) Passade även på att lapa lite sol innan våran tripp till City Gross.





Jesper tjatade till sig lite tennisspel av Crille. Gick mindre bra för min bakfulla make..





Var skönt att bara sitta och snacka lite med dom ute i solen!



Synd att vi inte bor närmare varandra..hade nog hängt en del då! Nu får man passa på när tillfälle ges. Som idag, när vi ändå skulle till Mantorp!

Tack för att ni släppte in oss och bjöd på gott fika! Vet speciellt en som uppskattade lite mat i en tom mage...

På landet!

Igår var mammagruppen bjudna till Lenas föräldrar ute på landet. Då föräldrarna var bortresta hade vi hela gården och huset för oss själva:-) Började med att sitta ute och fika. Sen satt vi och solade lite medans barnen lekte.









Blev bjudna på jättegoda pajer till lunch! Smakar så bra när andra har gjort maten:-) Alltid när vi i mammagruppen träffas brukar vi "hänga" hela dagar. Då går det åt både fika en och två gånger och sen lunch!!







Efter lunchen gick vi på en promenad. Fick både träffa kossor och hästar!





Hade en jättetrevlig dag i Björka! Tack alla inblandade:-)






Gårdagen..

Det är helt sjukt vad tiden går fort! Crille och jag har varit långlediga tillsammans nu ju. Torsdag till söndag:-) Har varit en bra helg. Men, som sagt, tiden går ju så fort! Mycket som ska göras hela tiden..igår (söndag) var den enda dagen vi var tillsammans hela dagen alla tre. Eftersom det bjöds på solsken bestämde vi oss för att åka ut till Torpön och äta en glass. Trevligt ställe den där ön:-)



)

Efter glassen strosade vi runt lite..Crille lät Leo hälsa på "somma koa" men den var han lite rädd för:-)






Tog sedan färjan över till Blåvik..



Åkte upp till svärföräldrarnas stuga. Där satt "farfar" i sin rullstol..



)

Då han är gipsad några veckor till står den nyinköpta båten ännu på land..men vi provsatt den och låtsades som om vi var på sjön:-)







Vi bjöds på god mat (som vanligt!). Begav oss hemåt framåt kvällen då det inte fick bli för sent för lillkillen. På väg hem möts vi av två änder som kom och hälsade på! Leo tycker det är så kul med "levande" djur så vi fick stanna och titta på dom ett tag:-)





Imorgon ska vi ut och titta på mer djur. Ska hälsa på en kompis föräldrar som driver en bondgård! Det blir hela mammagruppen som ska dit så det kommer säkert bli mycket trevligt! Hoppas på lika bra väder som de senaste dagarna har bjudit på.


Älskade panel!

Jag ÄLSKAR vit träpanel! Tycker det ser så fräscht och mysigt ut. Sen är det smidigt också, kan målas på vit färg om det blir slitet..sen passar ju allt till detta:-) Är fint om man har gardiner med lite färg i för att "piffa upp" rummet lite,

Vi ska ha vit panel i hela trappen. Igår påbörjade mannen i hushållet målningen här hemma..









Det smidiga med dessa panelskivor är att man slipper kvistmåla! Det är ett evighetsprojekt annars..minns att jag stod med min gravidmage förra året och höll på med sovrumstaket:-) Inget roligt!

Nu går det ju undan när man börjar måla..







Nu återstår två strykningar med "vanlig färg" på denna vägg..sen ska de andra väggarna grundmålas! Nån som känner sig manad??!!


Leos första möte med kossorna:-)

Idag skulle min pappa och Chrille spika panel i trappen här hemma. Då det slipas och sågas ganska rejält är det ingen bra miljö för lille Leo att vistas i. Bestämde mig istället för att åka ut till min mormor och morfar på landet. Det var en betydligt  bättre miljö för oss att vara i.Morfar har tidigare vart bonde men har nu inga egna djur. Däremot lånar grannen deras beten så det fanns kossor på gården! Det blev Leos första möte med dessa djur..var tvungen att förevigas..

















Så mysigt att ha möjligheten att åka ut på landet såhär! Kommer nog bli ännu roligare när Leo är lite större och förstår mer..kan han springa omkring där och leka! Titta på djur och kanske få åka traktor:-)

Mormor och morfar har som sagt inga egna djur. Men de har en grannkatt som gärna kommer och hälsar på. Såklart att den gör, mormor bakar ju plättar till henne! Leo blev alldeles till sig när han såg katten, skrattade för fullt!




Morfar letade fram en gammal matstol som hans mamma bland annat suttit i som liten..den provade vi på Leo.
Såg ut som om han satt i skolbänken..





Mina morföräldrar är två hamstrar som sparar på allt! Mycket är roligt att de sparat, men MYCKET skulle kunna slängas! Försökte få dem att anordna en loppis där ute!

Vi tillbringade några timmar där ute. När vi sen kom hem var nästan hela trappen "färdigpanelad". Nu återstår MASSA målning..vi kommer med andra ord inte vara sysslolösa den kommande veckans kvällar:-)


I Blåvik..

Idag har min lilla familj varit i Blåvik. Skönt att komma upp dit och bara ta det lugnt. Eller lugnt och lugnt, Crille hjälpte sin far med att klippa gräsmattan. Har man en bruten fot är det svårt..

Medan Crille klippte gick jag och Leo ner till vattnet och myste..knäppte massa kort..













Skulle verkligen vilja ha en systemkamera. (En sådan som du har Kinis!) Blir ju så fina kort...hade jag haft pengar skulle en sådan inhandlas..tycker om att ta kort! Tyvärr är min kamera nån mindre bra variant..





Tänk om vi skulle haft en egen stuga att åka till..då skulle vi tillbringat varje helg där:-)




Mysig fredag!

Har en förkärlek till fredagar! Vetskapen om att man har en hel helg framför sig gör mig glad! Är särskilt glad idag då Crille jobbade sin sista fredag på länge..de två fredagar som är kvar i Maj månad har han tagit kompledigt. Sen i Juni ska han ju vara pappaledig torsdagar och fredagar! I Juli har han semester och i Augusti ska han ju oxå vara ledig torsdagar och fredagar! Kommer med andra ord inte vara "själv" förrän i September:-) Bir många fina långhelger tillsammans!

Idag har varit en kanon mysig dag. Började med att Leo och jag somnade en sväng på förmiddagen..var välbehövligt då han ändrat sina sovrutiner ganska rejält och var uppe till kl 23.00 igår...(det var ett undantag..ska inte få hända igen!! Han har idag bara fått sova sin lur  på förmiddagen..ingen på eftermiddan!) Efter att vi sovit och ätit lunch gick vi ut och gick en sväng. Tanken var att vi skulle gå och mata änder..men de lös med sin frånvaro! Fanns bara några enstaka hungriga fiskmåsar men det var så otäcka då de nästan anföll oss! Begav oss snabbt därifrån:-)
Vi gick hem och gungade istället. (tror inte jag "visat" våran fina gungställning vi köpte för några veckor sedan?!)





Framåt klockan tre kom mina fina vänner på en inbjuden fika. Kul att träffas!



Lisa och hennes lilla June kom oxå förbi en sväng. Tyvärr hann jag inte med att fota det lilla knytet..men hon var söt!

När mina gäster begett sig hemåt igen mös jag och Leo ute i trädgården! Solen sken och det var sååå mysigt:-)







Efter lite lek och bus ute kom pappa Crille hem. Leo blir alltid lika glad när han visar sig:-)





Nu sover lillplutten. Crille är iväg och kollar på fotboll i Boxholm..så jag har lite "egen tid". Ska snart lägga mig i soffan och bara dega..tyvärr är det väl inget bra på dumburken ikväll?!

Trevlig kväll och ta det lugnt! (kanske har lite tid att lämna nån liten kommentar till mig?!)

Man blev ju inte mindre sugen..

Igår var jag, Leo och Fia hos Lisa och Erik. De fick en liten dotter i fredags, June ska hon heta! Sååå söt och pluttig! Jag kan inte komma ihåg att Leo har varit sådär liten..ändå vägde June 3900 g när hon föddes så min lille var ju ännu mindre..Leo var ju som minst nere på 2900 g..ett helt kilo mindre!



Det är helt ofattbart att för bara en vecka sedan låg hon i Lisas mage..och nu är hon ute och ska upptäcka världen! Förstå att det blir mycket intryck:-)



Det skiljer nästan exakt 11 månader på June och Leo. Tösen är född den 8/5 och min kille den 7/6. (Fast olika år!) Nu när de är så små märks det ju stor skillnad på dom. Men senare i livet märks ju ett år knappt nån skillnad alls..







Tänk den dagen Leo får ett syskon..vilken lycka!

"Loppispengarna" investerade!

Har länge varit sugen på en ny vagn till Leo. Den vi har/hade har jag varit kanonnöjd med tills nu..var perfekt till en liten bebis då det är bra fjädring och gung i den. Men nu när grabben börjar bli stor vill jag, dels ha honom fastspänd och även sittandes framåt. Går visserligen att göra med "bebisvagnen" också men jag upplevde den klumpig nu. Ville ha en liten mindre smidigare variant! Så vi begav oss till Babyproffsen i Linköping igår för att titta på deras utbud. Började först kolla på deras egna vagnar men de kändes lite "plastiga"..det var sånna med småhjul fram och bak och inte så rejäla. Perfekta "semestervagnar". Kostar inte så mycket och är små och smidiga!  Men då vi sökte efter en vagn att ha för jämnan började vi kolla på BRIOS utbud. Våran gamla är av det märket och vi har varit nöjda. Fastnade för en BRIO race:-)



Tyvärr fick vi ju gå upp ganska rejält i prisklass då..men man måste ju vara nöjd! En vagn kör man ju minst en gång om dagen med! Iallafall jag:-) Men jag resonerade som så, att jag tjänade ju en del på loppisen, så då kan man ju faktiskt köpa en lite dyrare om det är den man vill ha!







Så tack alla loppisköpare, ni har gett Leo en ny vagn:-)

Gick bra i år igen:-)

Idag var det åter dax för mig att ställa upp ett bord och vara med på loppisen! Även detta år med min vännina Kristin. Vi har typ pratat om detta sen vi var med förra året:-) Affärerna gick bra för oss i år oxå! Sålde för mer än förra året. Jag skrapade ihop 2400 kr!! Inte dåligt med tanke på att det mesta legat i kartonger sista tiden! Kul att få lite "nya pengar" att handla upp:-)







Måste säga att vi hade tur med vädret. Kändes lite osäkert igår då det ösregnade och åskade! Dock blåste det ganska rejält så vi fick plocka upp lite grejer då och då! Speciellt Kinis hade fullt upp med sin lampa:-)



Nu är jag trött efter en lååång och händelserik dag! Men det har varit mycket trevligt! Tack gumman för de goda chokladbollarna:-)

Förresten, undra vad jag ska köpa för nya grejer nu??!! Vet några saker som jag hade tänk att använda "loppis pengarna" till! Får fundera på saken..

Stackars svärfar..

Jaha..då var foten bruten..nu är stackaren gipsad från knät och neråt och hoppar på kryckor..tycker så synd om honom! Tråkigt att vara så låst som han blir nu..kan inte göra så enkla saker som att klippa gräs, köra bil..och dom som har köpt båt som var tänkt att läggas i snart..kan inte annat än att känna dåligt samvete eftersom olyckan hände hemma hos oss..
Här hemma kommer det stå stilla nu..gipset ska inte tas bort förns om sex veckor så där rök min förhoppning om att baksidan på huset skulle stå klart snart! Får grilla och ha kalas bland ställningar och annan bråte:-)

Det är bara att gilla läget..var ändå tur att det inte blev mer illa än det är nu..huset kommer blir klart nångång och svärfar kommer även han bli bra!

Kanske att bloggandet inte kommer att gå på högvarv nu när det inom en framtid inte kommer hända mycket i arbetsväg..

Nu blir det nog lite lugnt här hemma..

Idag råkade Crilles pappa ramla nerför "ställningen" i trappen..han hade änglavakt och klarade sig med "bara ordentliga skrubbsår och svullen fot". Läkaren har tittat igenom honom och inga inre skador tack och lov! Skulle foten däremot svullna upp måste den in för röntgen..

Så typiskt att detta skulle hända..innan jag gick hemifrån sa jag till honom att ta det försiktigt och lugnt nu när han var ensam hemma! Han hade inte tänkt greja med fönstret ensam men då det regnade så förfärligt ute idag kunde han inte göra de jobb han hade tänkt ute..

Tack och lov gick allt bra, så nu får han kurera sig och är välkommen åter då han känner för det:-) Det sägs ju att man ska upp på hästen efter att man trillat av:-)

Hann med att umgås lite med "Josefinearna" innan jag fick skjutsa snickaren till sjukan..barnen lekte och vi gjorde tacos!












Mammaträff och fönsterbyte!

Idag träffade jag och Leo de andra trevliga mammorna med barn!





Tyvärr är inte Leo riktigt sig själv ännu..gnäller och vill helst sitta i mammas knä..kanske är det en fas? Eller tänderna som gör ont? Eller frustation över att inte våga ta steget och krypa själv?! En kombination tror jag:-) Hoppas bara det vänder snart..är ganska påfrestande måste jag säga..trött när kvällen börjar närma sig..

När vi kom hem pågick ett fönsterbyte här hemma! Numera har vi ytterligare ett nytt fönster i huset, denna gång var det trappen/ hallens tur!







Kommer bli lite trixigt att "inreda" detta fönster..är ju inte så smidigt att tillexempel byta lampor då det är ca 3 meter upp på väggen:-) Sen finns det väl inte så små  lampfötter? Tänkte ha en liten gardin då jag tycker det blir mycket hemtrevligare! Får tänka ut nåt:-)

Nu borde jag röja lite mer inför loppisen på Lördag..men sängen känns faktiskt mycket mer lockande just nu..måste få nya krafter till morgondagen om min son ska hålla samma humör!

Jag och mina bokstäver:-)

Nu kan man visst köpa bokstäver med alla möjliga texter: "kök", "hall", "fånga dagen".."kärlek"..ja det finns det mesta! Crille skojade med mig och sa att vi skulle ha skyltar i hela huset! Typ "trappa","trappsteg" "dörr"!! Kanske inte är SÅÅ förtjust i den idén:-) Men tycker det är fint med barnnamn..





Fick ju dubbeluppsättning av skruttens namn i doppresent. Dessa fina bokstäver är handgjorda och målade av Kinis med lite hjälp.-) Fina! Den andra uppsättningen sitter på dörren!

För att vi inte ska gå vilse här hemma har jag köpt en "WC"skylt!



Sen innan har jag även "home"..



Lite smått besatt av vita träbokstäver:-) Haha! Nu väntar jag på en "sov gott" som jag beställt..

Valborgshelg med mycket grillande!

Har haft en trevlig helg (trots nya tänder hos lillemannen) med mycket god mat och bra sällskap! På själva valborgsmässoafton åkte jag, Crille och Leo upp till stugan i Blåvik. Hade hoppats på lite avkoppling och lugn och ro men Leo har inte varit på toppenhumör de senaste dagarna..lite gnällig och febrig..men såg att han fått två nya tänder så där fick vi förklaringen! Nu har han åtta gaddar:-) Visst var det mysigt att komma iväg och få lite miljöombyte..men det är inte roligt när inte Leo mår bra..hoppas det vänder snart! Har gjort det dom tidigare gångerna när han fått tänder..lite gnälligt när dom bryter ut men sen har han blivit sitt vanliga glada igen:-)















Vi åkte hem dagen därpå, på fredagen. Leo var fortfarande inte på jättebra humör men vi bestämde oss för att åka till Lina och David som hade bjudit in oss på grill på kvällen. Kunde likaväl gnälla där:-) Men han var snäll så det var inga konstigheter alls..bjöds på god mat och trevligt sällskap! Leo somnade på mitt bröst under kvällen..Stannade till midnatt sen begav vi oss hemåt. Jag och Leo somnade som stockar:-)







Under Lördagen var vi väldigt sega här hemma..ringde mamma som tog med sig Leo på en promenad under förmiddagen. Skönt att bara få lite "egen tid". Började rensa lite inför loppisen nästa helg!
När prinsen kom hem igen hade han somnat i vagnen..var väl trött efter gårdagen:-)



Stackarn är sååå förkyld..näsan rinner hela tiden och det dreglas nåt enormt..fått sår under näsan efter allt torkande..plutten! Hoppas den släpper snart..saknar min "vanliga Leo"..

På kvällen var vi åter inbjudna på grillning. Nu var det våra holländska grannar som bjöd in. De hade även besök av två holländska vänner..så det blev att prata engelska hela kvällen:-)

























Grillning i all ära, men imorgon kommer det nog bli något annat att äta:-)

RSS 2.0