Helgfix!

Idag har vi fixat här hemma! Städat hela huset ( i den mån det går med ett sådant här "snuskigt" hus!) Har även fixat lite på toaletten. Som jag nämt tidigare var jag ju med på en loppis förra veckan och sålde av massa skräp. Fick ju ihop en slant och ville köpa något fint för dom. Kände att badrumsfönstret var prioritet så det har inhandlats nya krukor och växter (de är av plast!!)



Hittade även en mysig båt från bruka design. Ville ha något annat en lyktor så tyckte denna skulle passa perfekt! Den är vit med zink segel..precis mina färger:-)



Kul med lite nytt! Har även satt upp "lineafix" på fönstret så nu kan man inte längre se in eller ut..ledsen alla grannar! Det var en väldigt smidig uppfinning tyckte jag. Bara att spruta vatten sen klistra upp det. Men ser nu att jag var lite ivrig..fortfarande några vattenbubblor kvar. Kommer att åtgärdas:-)





Hittade även bokstäverna "bath". Passade bra på hyllan..





Känns bra att jag kunde använda pengar "som jag inte räknat med" till detta! Måste vara med på mer loppisar så jag kan unna mig mer:-)

Nu är det slutfixat för idag..Leo sover och vi vuxna ska kolla på Melodifestivalen och äta gott! Har köpt grönsaker som vi ska dippa! Mums!! Hoppas på en trevlig kväll för er alla!


Favoriten!

Fortfarande är inga gardiner inhandlade..kanske ger mig ut på stan en sväng nu i eftermiddag när Crille kommer hem. Måste ändå ut för att byta ett par krukor jag köpt. Sen tycker jag det är rätt skönt att komma hemifrån lite utan att dra på en barnvagn:-)
Leo blir alltid så glad när hans pappa kommer hem! Tror det är nyttigt både för honom och Crille att få lite ensam tid tillsammans. Oftast när Crille är hemma så är ju även jag hemma..

Men så här glad blev Leo när hans pappa kom hem och busade med honom häromdagen..



Kanske även tar en sväng till Ljungs..letar efter något stort och fint att ha i badrummet. Hade ett av zinkhusen där tidigare men det blev placerat i det "nya" rummet nu istället..så det är tomt i badrummet! Kanske blir en lykta eller liknande..synd att zinkhus är SÅ dyra..annars hade jag köpt ett till sånt. Men har inte 700 kr över nu för tillfället:-)

Börjar likna ett rum!

Nu är alla möbler på sin plats i rummet på övervåningen! Då återstår bara "piffet"..jag har börjat lite smått..satt upp krukor och lampor typ. Var iväg en sväng på stan nu på eftermiddagen för att kolla på tyg till gardiner. Det är lite svårt när tapeterna är randiga..men jag tror jag vet på ett ungefär vad jag är ute efter!

Vi har fortfarande ingen TV så vi kommer nog inte använda rummet så flitigt just nu..men det är OERHÖRT skönt att det börjar likna ett rum!

Nu kommer lite bilder..(men som sagt, det är ju inte klart ännu..)





















Fler bilder kommer på det färdiga resultatet sen:-)


Loppis!

Idag begav sig jag, Linda och Johanna till Kulturhuset i Jönköping för att vara med på en loppis! Vi hade bokat varsitt bord där och vi sålde mycket bra alla tre! Jag hade nästan bara kläder att sälja men det var riv efter dom vill jag lova! När tiden var slut hade jag gått plus 1400 kr! Mycket trevligt! I mina ögon var det ju bara skräp så det var enormt skönt att bli av med detta! Sen att få pengar för det är ju alltid välkommet:-)
Nu fick jag smak på detta och vill åka upp snart igen. Vi pratade om att dra en repa igen om några veckor. Ska nog kunna skrapa ihop några lådor tills dess:-)
För pengarna jag fick ihop ska jag köpa något fint till hemmet tänkte jag. Vad vet jag ännu inte..

Igår var jag,Crille och Leo på IKEA i Linköping. Där inhandlades det alla möbler till det "nya" rummet på övervåningen. Vi köpte skrivbord, arbetsstol, lampa, soffa och TV-bänk. Tyvärr har vi inte kunnat ställa in möblerna på sin rätta plats ännu då elektrikern kommer under morondagen och ska installera all el till detta rum. Dumt att ha massa möbler i vägen då..speciellt när han ska sätta upp spotlightsen i taket!

Så jag hoppas kunna bjuda på lite bilder på resultatet under morgondagen!

Trevlig alla hjärtans dag på er. Hoppas ni får en bra fortsättning på kvällen..själv är det sängen nästa! Gick upp 04.30 imorse så jag börjar känna mig lite mör i kroppen:-)

Utanför 50 skylten:-)

Idag begav sig jag och Leo till Frinnaryd för att hälsa på Eira och sin mamma. Det var allt för längesedan vi sågs nu..men tiden går så fort och båda har haft mycket att göra. (Hur man nu kan ha det när man är mammaledig??!)
Där var även Hilma och hennes mamma Ulrika. Vi mammor blev bjudna på Elins specialgjorda jordgubbspaj! God! Fast Elin hade visst haft jordgubbarna vi nån dillpåse i frysen så det fanns även lite dill i pajen:-) Haha! Det hade vi kul åt! Nytt recept:-)



Kul för Leo att träffa lite tjejer. I mammagruppen är det ju bara pojkar! Nu satt han och flörtade lite med töserna:-)



Eira är ju lika gammal som Leo. Hon är född den 1 Juni så det skiljer ju knappt en vecka på de små. Hilma är född i april så hon är några månader äldre. Men de lekte bra ändå!



Nu hoppas jag inte det dröjer så länge igen innan vi ses!

Trevligt sällskap!

Idag har de båda "Josefinearna" varit här! Självklart var deras gulliga små pojkar med. Dagen till ära bjöd jag på varm smörgåstårta. Tror den uppskattades:-) Tiden går så fort när vi träffas, sitter och snackar massa skit och barnen leker! Sen är det alltid nåt barn som ska äta, sova eller har bajsat:-)

Tror barnen känner igen varandra nu. Har ju träffats en hel del! De tycker om varandra, skrattar och "klappar" varandra. Jätte gulliga!





Så ännu en dag är avverkad. Nu ska jag åka och hämta Jossan sen bär det iväg på lite träning. Måste ju kompensera dagens "flöt"..

Jag som ville ha vår..

Usch..nu har det kommit snö igen! Det vill jag inte ha..fick ju sånna vårkänslor härom veckan då solen lyste och det var relativt varmt ute! Sen är jag så fruktansvärt trött på alla vinterkläder! Vill använda min nya jacka och "gympadojorna":-) Har även inhandlat lite vår/sommar kläder till Leo. Då jag har märkt att barnkläder tar slut så himla fort har jag nu varit ute i tid!

Har köpt en vårjacka..



Även två "bra att ha tröjor" till de ljusare tiderna..



Som ni säkert ser är jag väldigt förtjust i marinblått och randigt:-) Tycker det är väldigt fint, sen är det användbart och passar perfekt till min lille plutt!

Måste bara lägga in en bild på en mysig tröja som Leos farmor stickat till honom..



Så nu vill jag att det ska bli varmare ute så jag kan börja använda mina inköp!!

Men som det ser ut idag känns det lååååååååångt bort..





Åh vad det ska bli mysigt i sommar när man kan vara ute i trädgården och leka! Kanske kan lillemannen gå då också..blir ju extra kul för honom då:-)

Tapetsering avklarad!

Nu börjar det äntligen likna ett rum på övervåningen! Min kära pappa gjorde klart all tapetsering igår. Nu återstår bara spotligthts i taket, element och lite finmålning på vissa lister. Sen kan vi flytta in! Ska beställa möbler från IKEA nästa vecka!

Stora rummet..







Lilla rummet..





Rummet kommer bli så mysigt när man får in alla möbler och sätter upp gardiner!

Är bortbjudna till våra kära vänner Jeppe och Kinis i Mantorp imogon kväll så vi tänkte ta en sväng inne på IKEA i Linköping innan. Bara för att kolla vad vi ska köpa. Har sedan tänkt att få grejerna hemkörda. Lite smidigare då vi inte har drag på våran bil. Och det är svårt att låna en bil då vi har bilbarnstolen i våran. Ska ju ha både soffa, skrivbord och TV-bänk.


Tack Lisa:-)

Har idag, tack vare Lisa, hittat Leos blivande tapeter! Har ju kollat lite smått efter några ljusblårandiga. Men de ända jag hade hittat var Sandbergs för över 600 kr rullen..lite dyrt enligt mitt tycke! Men så tipsade Lisa om några hon råkat få syn på när hon kollade kakel! Hon tycker precis som jag, att kakel inte är något kul att bestämma..så hon gick till tapeterna istället och av en ren slump såg hon dessa! Så vi gick för att kolla på dom idag och dom var jättefina! Precis sånna som jag letat efter men inte lika dyra! Visserligen inte kanon billiga men inte 600 kr iallfall:-)

Lånade hem katalogen och kollade lite färger hemma..



Ska ha detta valnötsgolv även i Leos rum. Men passar väl bra till de blå tapeterna?!

Har ju även en rutig fåtölj som Leo fick av oss föräldrar i doppresent. Var rädd att det skulle bli mycket med randigt och rutigt..men tycker det är rätt mysigt att blanda! Har ju även några förvaringburkar med prickar så det blir en salig blandning av mönster:-)





Tror nästan jag bestämt mig för denna nu! Men ska väl ta en lite noggrannare titt när det börjar närma sig. Är ju inte så långt bort nu. Ska bara göra ett fönsterbyte och sätta upp lite lister sen ska även detta rum börja tapetseras!

När det gäller det andra rummet är det i full gång med tapetsering.

En liten tjuvkik innan det är klart..





Pappa håller på för fullt där uppe nu så det ska bli klart!


Imorgon smäller det!

Äntligen har vi kommit så långt att det är dax att tapetsera rummen på övervåningen! Som vi väntat:-) Pappa kommer hit på förmiddan sen får vi se hur mycket han hinner göra under dagen. Älskar när det tapetseras! Det är först då det blir ett riktigt rum tycker jag och det är så spännande att se resultatet. 



Sen ska här inredas:-) Men vi kommer inte kosta på detta rum så mycket eftersom det i framtiden kommer att bli Leos rum. Planeringen är följande: när han får ett syskon så får den lille/lilla ta det rum som ska bli Leos rum nu. Sen ska vi göra iordning rummet i källaren som ska vara som ett allrum/lekrum..Krånligt??! Då vi inte har så många rum i huset får man hitta på lite smarta lösningar:-) Men i vilket fall som helst ska det i dagsläget fungera som ett extra vardagsrum. Men det kostas inte på några dyra möbler..vi kommer att köpa nya möbler till vardagsrummet på nedre plan istället..och de möbler som finns där nu åker ner i källarrummet! Så är det planerat:-)

Ikväll så måste Crille göra klart det sista "finliret" innan morgondagen. Men han var så trött ikväll så han somnade under Leos läggning.

Hittade de två liggandes så här för en stund sen..så söta!





För min och Leos del så kommer vi tillbringa dagen imorgon hos Josefine. Vi ska äta tacos! Mums:-) Sen kommer vi förhoppningsvis hem till ett helt nytt rum!!

RSS 2.0