Altanmöblerna har anlänt!

Äntligen börjar vi se ett resultat på altanen! All målning är klar så nu börjar det roliga:-) Nu har vi hämtat våra rottingmöbler, blev supernöjd! Blev precis som jag hade tänkt! Är kul att EN del av huset är någorlunda klar..resten ser ju inte alltför roligt ut..men vi kommer nog va mycket på altanen nu i sommar så det är ju bra att den står klar! Vet ej vad som är nästa projekt nu..blir nog att byta trallgolvet utanför altanen. Vi får lov att börja utomhus o greja eftersom vi ska byta fönster och det är en lång leveranstid på dessa. Innan fönstrerna är bytta reseonerar vi som så att det är onödigt att börja fixa inne då man ändå kommer förstöra lite när dom ska på plats!

image30

Resultatet

image31

Oväntat besök..

Dagen innan midsommarafton var vi på väg upp till Blåvik. På vägen stannade vi till i huset för att hämta grillkol. Men när jag kommer ut på altanen möts jag av en oväntad syn..den nymålade trappen är full av svart gega..jag blir fundersam och undrar vem som kan gått i den trappen o skitat ner så! Väl ute på altanen ser jag vem som orsakat denna nersmutsning..en skata! Den satt på golvet men blev väl antagligen rädd när jag kom närmare så den flög upp i fönstret, trodde väl den skulle kunna komma ut den vägen! Det är inte så smarta djur fåglar:-) Vi hade råkat lämna en liten springa på altandörren öppen och givetvis hade denna fula fågel hittat dit..men inte ut! Crille fick med olika metoder väl ut eländet..men han orsakade en hel del skada..nästan alla ljus som stod i fönsret hade åkt i backen så det låg glassplitter på hela golvet..vi som hade gjort iordning så fint!

image27

Försökte lite försiktigt putta ner skatan med en kudde..

image28

Men knäppisen fattade inte..ville vara kvar i fönstret..

image29

Så Crille fick ta till lite hårdare tag!


Fixardag!

Idag har Crilles underbara föräldrar varit  och hjälp oss med huset. Crilles pappa är snickare i grund och botten så han är till stor hjälp! Han har bland annat mätt upp hur mycket panel som kommer gå åt till huset. Vi ska ju byta panel och fönster så småningom.-) Sen har vi tyvärr stött på ett problem, det läcker ut vatten från diskhon..så vi var tvungna att riva upp allt..mindre kul..tur att vi ändå ska renovera hela köket så vi inte förstör något!

image22

Inte så roligt..

Var tvungna att ta en matpaus i allt röjande, fick bli kinamat!

image23

Mumsigt:-)

Jag ägnade mig åt lite andra saker i huset (som är betydligt roligare än att riva upp golv). Jag satte upp gardiner och ställde fram det nyinköpta matbordet!

image24

Är helnöjd med resultatet!

Jag har även målat om ett utebord som blev klart idag! Givetvis skulle även detta förevigas på bild:-)

image25

Före målning

image26

Efter målning

Gröna fingrar?!

Idag har jag varit ledig från jobbet och bara ägnat mig åt att piffa upp utanför altanen lite. Ville göra något annat än att måla!..Åkte till torget på morgonen och köpte lite blommor, sen tog jag en sväng till Ljungs Handelsträdgård. Tanken var att köpa en kruka till ett litet bord men så hittade jag en trädgårdsoffa..kom hem med blommor, kruka och soffan:-) Jag har aldrig varit bra på att sköta om blommor, får väl se hur länge dom här står sig innan jag måste köpa nya! För det är så jag gör, glömmer att vattna sen dör dom och då får jag köpa nya..Blir dyrt i längden! Ska verkligen skärpa mig nu när det gäller vattningen!

image19

Kruka från "Moster Malla" med lite blandade blomster i.

image20

Nyinköpta blommor

image21

Den oplanerade soffan!

Har kommit en liten bit på vägen..

Nu börjar jag ÄNTLIGEN se ett slut på renoveringen av altanen! Det har tagit mycket längre tid än jag trodde när vi började..och det har varit många slitsamma timmar jag och Crille har spenderat där..nu har vi sagt att vi inte kommer dra ett penseldrag till där inne:-) Nu börjar det roliga istället, att inreda! Har redan tjuvstartat lite med gardinerna..sen va vi på Ulfåsa Möbler i helgen och köpte ett matsalsbord som vi ska ha där inne. Men det är inte ihop monterat ännu..hoppas det blir bra sen i slutändan! Det som fattas nu är rottingmöbler, har verkligen varit runt och kollat efter sånna som vi vill ha men utan resultat. Några tips någon kanske?? Det finns några fina på "Inne" här i Tranås men dom kostar tyvärr lite..men det kanske det kan vara värt! Ska ju förhoppningsvis ha dom ett bra tag framöver:-)
image15
Nu är det en ända röra på altanen..
image16
Gardinerna! Fattas bara lite fint till att ha i fönsterna..


image17

image18
Vårt halvfärdigt monterade matsalsbord!

Jädra altan bli klar nångång!..

Jag trodde att altan måleriet va en baggis..bara måla nångång sen skulle det va klart..men ack så fel jag hade! Antar att jag måste lära mig hur det är..allt blir inte klart på en gång! Det är ju så mycket arbete som ligger bakom.
I det här fallet målningen..typ maskera, grunda..måla om..blir galen! Hur ska det gå med resten av huset?? Kommer det nånsin bli klart? Ja kanske om 50 år då det är dax att flytta till hemmet:-) Näedå..kommer säkert bli bra det här..men jag är lite otålig av mig, vill gärna att allt ska va klart så fort som möjligt!! Men jag har fått mina gardiner jag låtit sy upp, var tvungen att prova ett fönster för att se någon form av resultat av vårat slit och det blev kanon! Så nu längtar jag tills all målning är klar så jag kan sätta upp resten!
Igår tog jag en paus i all hus hysteri och följde med Eva o hennes grabbar till Jönköping. Det var kul att komma bort lite sen gick vi ju på IKEA en sväng och då blir man ju alltid inspirerad:-) Jag köpte mig två kuddar, givetvis med stjärnor på!! Altanen kommer få massa stjärnor! Jag köpte även en lykta. Så jag var nöjd..

image12

Crille drar sitt strå till stacken!

image14

Har kommit en bit på vägen iallafall..


RSS 2.0