Bästa julklappen?!

Har firat en mycket bra jul här hemma i huset! Tack och lov så hann vi klart vardagsrummet tills dess. Känns helt underbart skönt att detta rum står klart! Firar nästan varje kväll med att tända upp en brasa i kaminen:-)



Fick en del av möblerna vi beställt levererat nu innan jul. Soffbordet blandannat..



Tyvärr kom inte TV-bänken eller Leos leksakshylla..var tydligen försenat så väntas inte komma in förrän i slutet av januari..så tråkigt!

Men bjuder på lite bilder från rummet ändå..trots uteblivna möbler och inte ett helt färdig möblerat rum..






I dagarna hoppas vi få golvet i entrén lagt. Vore en bra nyårspresent:-)


♥ God Jul alla vi känner ♥

Leo och resten av familjen vill önska er alla en trevlig jul.
Hoppas helgen blir bra och att tomten hinner till alla hus:-)









Pulkarace:-)

Idag var vi uppe hos Jossan, Johan och Elliott och åkte pulka! Där var även Elias och Sigge med föräldrar. Det var premiäråkande i backe för Leo. Han har tidigare bara blivit dragen i pulkan:-) Men nu när pappa var med blev det fart på åkandet!!






Tror alla pappor tyckte det var lika kul som barnen. Om inte roligare:-) Det blev ett antal pulkarace!!



Själv vågade jag mig på halva backen, en gång. Fast jag åkte själv, säkrat så!!
Annars stod jag mest och pratade med resten av sällskapet..



Leo fick även åka ihop med Elias pa hans nyinköpta STORA pulka..



Efter att alla pojkar, stora som små, fått leka av sig, begav vi oss upp till lägenheten på fika. Mumsigt värre! Är ju alltid så gott att äta när man varit ute i kylan! Blev även en del inomhuslek för barnen och tjöt för oss vuxna:-)

Tack för en mysig eftermiddag!!




Mys till helgen ♥

I dagarna har det hänt grejer. Crille har som vanligt ägnat kvällarna åt att måla. Nu är det lister till vardagsrummet som får färg.

Igår begav vi oss till Camilla, en kompis som säljer kakel och klinkers. Snäll som hon är öppnade hon butiken enbart för oss! Så jag och Crille kom iväg på kvällen. Leo lämnade vi hos min kära bror. Kan säga att han inte skulle varit så rolig att ha med, springer runt och plockar i allt:-) Svårt att kolla på kakel då! Nej, han och David hade det mycket bättre hemma! Hade busat för fullt den tid vi var iväg:-)

Då jag tycker det är kanonsvårt att bestämma kakel och klinker var det med viss oentusiasm jag åkte dit! Men Camilla är duktig på det hon gör och visade oss olika varianter. Varav en nyinkommen som Crille fastnade för direkt! Efter lite letande bestämmde vi oss för denna och hade turen att det fanns på lager så vi kunde ta med oss det hem direkt! Gick mycket smidigt:-) Så nu är golvet till entrén valt. Nu återstår bara att välja kakel till två badrum och ett kök..herregud, hur ska det gå??! Finns ju hur mycket som helst!!

Camilla säljer även lite heminredning. Till min stora förtjusning hade hon fått hem zinkhus från Walher & Company. Inte kunde jag åka därifrån utan ett sådant..blev en julklapp till mig själv:-)



Det som är bäst med hösten och vintern är alla dessa ljus man får lov att tända. Gärna överallt i hela hemmet:-)
Detta var en vägghängd variant som jag antagligen kommer sätta upp i den nya entrén eller hallen! Mys!

För att komplettera mysfaktorn ytterligare har vi idag fått våran kamin installerad. Idag blev det rätt!



Nu ska bara sotarn komma hit under morgondagen för att ge sitt godkännande så vi kan få lov att elda!
Blir nog en premiär edlning till helgen. Mys! Då kommer förhoppningsvis vårat vardagsrum stå klart för inflyttning.  Är bara listerna som ska på plats för att rummet ska anses klart.
Hade sånt flyt att de nya möbler jag låtit beställa kommer att levereras under morgondagen! Dock inte alla möbler..men ett soffbord och ett matbord kommer! Resten får jag visst vänta på tills efter jul..

Så nu har vi snart ett fräscht vardagsrum att vara i! UNDERBART!

Förutom huset har dagarna ägnats åt mycket pulkaåkande och lek i snön!





Imorgon får pappan ge sig ut i snön med prinsen. Då ger jag mig av till alla fruntimmers paradis:-)

Första snön?!

Idag kom typ första snön! Jag är ingen vintermänniska eller snöfantast..men för Leos skull tyckte jag det var kul att det var lite vitt ute idag. Gick ut en sväng på förmiddan och lekte i trädgården..





Leo var helt lyrisk när han gick omkring och tittade på allt det vita. Är ju första snön han får uppleva, eller framförallt uppskatta! Förra året var han ju så liten och satt mest i vagnen under utomhusvistelse:-)
Idag, när vi besökte min mormor och morfar, fick han till sin förtjusning prova att åka kälke för första gången! Han skrattade högt och ville att jag skulle dra honom hela tiden! Tyckte det var superkul!




För alla barns skull hoppas vi på fortsatt fin vinter:-)

Nu gäller det att snabba på...

...för i vår kommer det en ny familjemedlem till oss. Leo ska få ett syskon! Har idag varit på ultraljud och kollat in den lilla krabaten som var väldigt livlig. Lik sin mamma ville "den" inte vara med på kort så bilderna vi fick med oss hem visade bara att det bor en liten rackare där inne i magen!



Men allt såg bra ut så jag kunde pusta ut..har varit väldigt nervös för dagens ultraljud. Att det VAR en bebis där inne visste jag med säkerhet då vi tidigare gjort ett ultraljud..(detta kort var betydligt tydligare)



Men idag gick dom igenom alla kroppsdelar och de fungerade som de skulle:-) Alltid lika skönt att höra. Sen finns det ju tyvärr inga garantier för framtiden..
Då man umgås i kretsar med mycket barn inblandade vet man att man inte ska ta något för givet...
Men vi hoppas ju självklart på det bästa! Berättade för Leo när vi kom hem att vi kollat på bebisen i magen. Gullig som han är klappade han mig på magen och lyfte sen på tröjan för att kika på magen! SÅ SÖT!!

Men nu gäller det att sätta fart här hemma. Är inte så sugen på att ha två barn i huset under en pågående köksrenovering...får se hur vi löser detta!


Titta hit gott folk!

Är så glad för tillfället! Vårat vardagsrum är färdigtapetserat!!! Min snälla far har varit här i några dagar och hjälpt oss med detta. Blev ett kanonbra resultat. Det syns att det inte är första gången han tapetserar:-) Skulle gärna vilja lära mig denna konst. Har bara varit åskadare hittills. Måste våga mig på att testa själv nångång! Men det får kanske bli i källaren sen..vill inte att de rum vi vistas dagligen i ska vara gjorda av en oerfaren..

Så här blev iallafall resultatet..







Idag kom även golvet vi beställt. Så i helgen blir det golvläggning! Vi har, likt övervåningen, valt ett valnötsgolv. Blev dock ett mer slitstarkt golv här på nedrevåningen. Behövs när man har en liten skrutt som åker omkring på en bobbycar och leker andra lekar mest i detta rum!

Så fort golvet är lagt ska braskaminen installeras. Har förberett allt så det är bara golv som återstår för att den ska komma på plats!



För att rummet ska kallas helt klart ska elektrikern komma och få iordning på elen och spotlightsen i taket. Sen är det lite lister..sen får jag möblera!!!!!!!!!!! HOPPAS mina möbler kommer snart!!! Vill komma iordning:-)

Har beställt vita fina möbler som ska levereras i december..tror det kommer bli klockrent ihop med det mörka golvet. Får man sen dit soffan och lite andra möbler blir ju rummet mer personligt. Har dock ett dilemmma..gardiner eller inte? Jag håller med dig Sophia att fönstrerna är fina i sig..men blir det inte mer "ombonat" med gardiner?? Får lov att fundera över detta..

Bara för attj ag ska bli ännu gladare letade jag fram bilder på rummet när det såg som värst ut..alltid lika kul att se förvandlingen!!







Nu ska vi jobba på så det snart finns "före och efter" bilder även på entrén! Är pågång att få även den klar nu.
Ska bli underbart skönt att slippa ha alla jackor hängda på stolar hemma..
För ett tag sedan fyndade jag en hatthylla till Leos kläder. Har länge varit ute efter en mindre variant av den vi har till våra kläder. Nu är det inte exakt likadan men jag fastnade för denna..(som påminner om våran)..



Tråkigt bara att alla möbler för tillfället ligger i källaren..vill så innerligt gärna få iordning på vårat hus nu! Börjar bli tröttsamt att bo i en byggarbetsplats..men vi har julen som mål!!

RSS 2.0