Semestertider!

Åh vad varmt och skönt det har varit ett tag nu! Vår lilla familj har haft en helt underbar semester..och pappan i huset har hela två veckor kvar att njuta av ledigheten. Själv är jag ju ledig på obestämd tid:-) Eller ledig och ledig..är visserligen ett heltidsjobb att ta hand om en liten bebis:-) Så renoveringen ligger på is nu..dels vill man ju inte vara inomhus i detta väder..sen har även våran arbetskraft semester..bror min är i London och svirar och svärfar har det så här gött..



Bäst att ladda upp batterierna..blir en tuff höst:-)

Så i brist på husrenoveringsbilder bjuder jag på härliga semesterbilder:

Mys på Torpön..



I Gränna..





I Blåvik..

















Hemmamys..






Även lite shopping har hunnits med under denna semester..var på Ullarded för några dagar sen! I Love Ullared:-) Fast då fick mina killar stanna hemma..bara mamman som åkte med en kompis och shoppade loss!

Batterierna laddas för att köra ett race nu framöver:-)

Skötbordsrenovering:-)

Eftersom vår lille plutt hade så bråttom till världen hade vi inte hunnit inhandla alla bekvämligheter som ett litet barn kräver. Barnvagnen hämtade vi på torsdagen och på Lördagsmorgonen var ju Leo ute! Så det var precis på håret..skötbord hade vi däremot inte inhandlat..hade tänkt  att titta ut något fint under tiden innan förlossningen var planerad..men det gick ju som det gick! Plutten ville ut! Väl hemma stod vi utan någonting att byta blöja på..första dagarna låg vi på golvet och kämpade:-) Ha, ha..men det var ju ohållbart så jag skickade iväg Crille till IKEA för att köpa något..tyvärr har de inga fina där så vi köpte det billigaste alternativet för att senare köpa ett finare. Men tiden har gått och vi har ännu inte engagerat oss i detta köp..de finare alternativen är rätt dyra..ganska tråkiga pengar all lägga på ett skötbord..finns lixom andra roligare saker att inhandla och göra nu vid semestertid! Så jag renoverade upp det gamla..

Skapligt tråkigt..



Lite vettigare..





I brist på annan renovering här hemma fick jag bjuda pån detta inlägg:-)

"Fönsterfixarna"

I dagarna som varit har det varit full aktivitet här hemma! Två fönster är bytta och panel har kommit upp på väggen i hallen och blivit blivit grundmålat. Fönsterbytena har Crille, bror och svärfar stått för. De kallar sig numera för "fönsterfixarna"! Svärmor har tagit över köket och blivit husmor..själv har jag målat och tagit hand om barnet.

Här är lite av panelen som jag har grundmålat..





Tror det blir bra sen när jag målat två gånger till. Gäller bara att hitta tiden till målningen..med en fem veckor gammal bebis är det svårt:-)

Här kommer bilder på våra nya fönster på nedrevåningen..





Fönstret i hallen färdigbytt..







Vardagsrummet klart! Känns så bra att alla fönster på denna gavel är bytta. Nu kan vi börja att sätta panel på denna sida. Vore så kul att se en sida klar!



Nu hoppas vi på bra väder så vi kan vara ute och jobba och måla:-)



Pysselsugen!!

Nu när jag går hemma och är mammaledig har jag blivit jättesugen på att pyssla här hemma! Det är nog för att man är hemma så mycket och ser möjligheterna..men tyvärr är det ju inte så kul att greja och fixa iordning när rummen inte är i det skick de ska vara i..men, men..för att stilla mitt behov åkte jag ut till en ny butik jag fått tips om. Den ligger i Boxholm så häromdagen tog jag bilen och åkte dit. Leo fick stanna hemma hos pappsen. Kändes faktiskt lite lyxigt att åka iväg på egen hand:-) Väl framme blev jag positivt överraskad! Grejerna som såldes i butiken var precis i min stil. Vitt och lite lantligt:-)
Hittade en lampfot som jag blev kär i! Har tidigare sett denna på Internet men inte i någon butik..visade sig att ägarinnan var denna ända återförsäljaren i Sverige till denna produkt.

Lampgalen som jag är var jag ju tvungen att ha denna. Men först ville jag hitta en lampskärm som skulle passa. Så innan köpet åkte jag tillbaka till Tranås och hittade där precis vad ja sökte. Så när vi på Lördagen skulle in till Boxholm blev det affär:-) Så glad! Det förgyllde min dag:-) Tänk vad lite shopping kan göra för själen!



Det kompletta resultatet. Kommer passa så bra i de nya fönstrerna.

Har även inhandlat nytt kuddfodral och tillhörande liten "påse"..



Nu hoppas jag på att ytterligare ett rum ska stå klart inom den närmsta tiden. Det kliar i fingrarna när man vet att det kan bli fint! Och det finns så mycket fint i butikerna nu. Vill typ ha allt! Men jag kan tyvärr inte shoppa så mycket..vet ju inte riktigt hur vi ska ha det här hemma. Men en lampa går alltid att trycka in nånstans.-)

Äntligen: vårat sovrum!!

Tänkte bjuda på bilder på vårat nyrenoverade sovrum! Det är inte riktigt klart än..det är vissa detaljer kvar..typ sätta upp tidningsställ, krokar o sätta dit lister kring dörren..men i det stora hela är det klart!

För att göra det extra roligt visar jag lite före och efter bilder:-)

















Våran lilla "mathörna" till Leo:-) Ehentligen vill jag inte ha en sådan lampa men var tvungna att ha något lyse så vi ser på natten..







Dörren ska vara till badrummet men förvaras här sålänge..









Kul när man ser vilket resultat det blir. Vi kanontrivs! Hela huset ska gå i denna stil..vitt och harmoniskt! Detta rum har varit mycket jobb med..förhoppningsvis går de andra rummen lite snabbare!




Tror på ett kanonfint slutresultat!

Igår körde mina "arbetargrabbar" ett race med huset igen! Vi är ju mitt uppe i badrumsrenoveringen men som alltid drar ett rum med sig ett annan rum..för att kunna gå vidare med badrummet var dom tvungna att göra en ny taklucka i hallen. Innan fanns luckan på toaletten men då vi ska sänka taket och ha panel där var vi tvungna att byta plats på den..



Nya luckan på plats..

Grabbarna började även att sätta lite panel i hallen..
 


Har köpt panelskivor som ska målas vita..









Jag tror det kommer bli jättefint sen när det målas vitt. Vi ska ha sådan här panel i hela trappen ner:-)



Så här ser det ut från hallen in till badrummet..ska upp en dörr snart...
..och såhär ser det ut inne i badrummet..









Kul när man ser att det går framåt..ska bli så kul att se slutresultatet! Alltid lika spännande att se ett rum växa fram..jag är helt övertygad om att vi kommer bli nöjda:-) Kan lixom inte bli värre än vad det är nu:-)


RSS 2.0