Ursäkta bloggtorkan..

Nu har jag fått påbackning att jag måste uppdatera bloggen! Har inte haft tid känns det som..inte för att man gör så mycket kvällstid men nu har det ju börjat lite roliga program på TV igen! Sen när dom är slut för kvällen är jag så trött att jag stupar i säng!

Crille har börjat måla våran trappa. (Gör det även nu!!) Den ska givetvis bli vit. Fast nu ser den inte så roligt ut när den bara är grundmålad en gång..



Det är mycket målande nu..håller på med takpanelen vid sidan om trappan. Målade några i helgen då det bjöds på lite solsken. Leo var hjälpreda. Eller??!





Han tycker om att vara med när vi grejar. Väldigt nyfiken liten kille:-)

Vi var i lekparken häromdagen jag och Leo. Han tycker det är så kul att klättra och leka..





Han har även kommit på en "koja" här hemma. Klättrar ofta in under skötbordet och sitter där och leker "tittut". Problemet är att han inte kan komma ner utan hjälp:-)







Eftersom Danne, min bror, bett om filmklipp på Leo lägger jag ut en del! Skulle verkligen vilja ha en filmkamera..är ju så kul med ljud och rörelser. Tur att Leo har en farfar som filmar alla tänkbara scenarier:-)

Vi var på kalas hos Crilles bror häromveckan. Leo fick klä upp sig i skjorta och skinnpaj! Ser så "vuxen" ut nu när han har sånna kläder och går omkring! Känns som om tiden och hans utveckling gått så fort på sista tiden. Rätt som det var hade han blivit en "liten men stor kille"!



När det gäller renoveringen är vi pågång med vardagsrummet. Har nästan sålt av alla möbler som vi ville så det är tomt här inne nu.. har fortfarande inga lampor i fönstrerna så det är mörkt..Men elekrikern var här igår och förberedde för spotlightsen i taket. När panelen blir färdigmålad kan den sättas upp!
Har även haft farfar här hemma som hjälpt oss med diverse saker. "Farfar" är Leos idol och han vill vara med honom hela tiden. Häromdagen fick han, till sin stora glädje, hjälpa farfar att snickra..



Nu är jag så trött att jag måste krypa till kojs. Ska försöka att bli bättre på bloggandet!

Min gullepojke!

Givetvis har det alltid varit roligt att vara mamma, men nu måste jag säga att det det är kanon! Nu när han är lite större och mer aktiv på egen hand känner jag att vi får mer utbyte av varandra:-) Kan prata med honom och man märker att han förstår vad man säger. Han kan själv visa vad han vill göra. Som häromkvällen då han kom med sin snuttefilt i ena handen och en bok i andra.. SÅÅÅ söt! Då ville han att jag skulle läsa en bok och sedan går vi alltid upp och lägger oss för natten. Så brukar våra kvällsrutiner vara så han har lärt sig vad som gäller. Vi känner varandra så väl nu att jag nästan exakt vet vad han ska göra i vissa lägen:-)

Häromdagen snickrade pappa Crille och morbror David ihop Leos sandlåda. Den uppskattades av honom vill jag lova:-)



Kul att det är så fint väder nu. Bäst att ta vara på de dagarna. Idag var jag, Leo och Sophia och fikade. Mycket trevligt att träffa henne, var allt för längesedan nu..vi satt ute på Ziesta och fikade i massor och pratade! Nu när Leo går så är han inte jätte intresserad av att sitta still om han inte blir mutad med massa fika!
Fick rasta honom lite på fiket..



När vi kom hem igen stannade vi trädgården innan vi gick in..



Nu sover han gott i sin säng..längtar redan efter morgondagen då vi får mysa igen:-) Fast först ska jag njuta av en kväll framför TV:n med tacos!

Hittade en liten filmsnutt på honom som jag tog innan vi skulle möta Sophia..han var så söt när han gick där med sitt äpple han plockat från trädgården..släppte inte det förrens på Coop:-)



Blir gråtfärdig..

Sitter här i ett mörkt vardagsrum..Igår började vi riva ut lite härinne så nu har vi inga kontakter för lampor vilket gör att det blir mycket mörkt härinne. Det enda som lyser upp är TV:n..Datorsladden är kopplad till ett uttag tvärsöver rummet så det ligger en lång förlängningssladd på golvet..känns som om jag bor i en riktig ungkarlslya! FÅR PANIK!!

Då vi insåg att det aldrig skulle funka att riva ut alla möbler och grejer i detta rum valde vi att börja sätta gips på en vägg. Nu kan vi fortfarande ha soffan härinne och Leo kan leka med sina leksaker som vanligt:-)



Men det känns så fruktansvärt jobbigt att bo under dessa förhållanden..speciellt med en 1-åring som går omkring och river i allt..åh om man kunde trolla! Fattar inte hur vi ska ro detta i land..hade jag vetat hur det är att bo i ett renoveringshus hade jag nog inte valt detta i dagsläget..vantrivs så..kan känna att gråten är påväg när man tittar sig omkring och inte trivs i sitt egna hem..

I rummet brevid vardagsrummet ligger över 50 träplankor som ska målas. Det är vårat tak:-) När och var ska vi hinna måla dessa????



Jag är HELT SÄKER på att det kommer bli mysigt NÄR det blir färdigt. Men det är ju så mycket jobb med allt. Crille stackarn jobbar ju långa arbetsdagar i veckan och känner hela tiden pressen på sig att även jobba här hemma. Men det är ju lite som ska fixas när han kommer hem, sen är det läggning för Leo, sen är det inte mycket kvar av kvällen..

Och hela tiden när man ska påbörja något så måste man gör det, och det, och det, innan..typ ringa elektrikern, byta fönster för att kunna göra klart den väggen..INGET kan gå smidigt!

Innan vi kan göra klart rummet måste vi ha en altandörr. Den visade det sig att vi kommer få vänta på..åter igen..varför ska något gå smidigt?!

Blir stressad och lite ledsen över situationen vi har satt oss i..lite svårt att backa ur nu..

HOPPAS vi blir klara med detta rum i rimlig tid..får gärna inte ta mer än tre månader. Då har jag och Leo nog hyrt in oss på nåt lyxigt hotell:-) Om jag inte hamnat på psyket innan dess (obs, skämt!)


Gårdagen och dagens aktiviteter!

Helt sanslöst vad tiden går FORT! Dagarna bara springer iväg:-) Känns som om jag inte hinner träffa alla..vi MÅSTE se till att ses snart Sophia! Går ju om varandra hela tiden:-(

Igår var det tid för lite träff med "mammagruppen"..fast det känns töntigt att säga "mammagrupp" då de är bland de närmaste kompisarna jag har nu! Fast det är ett bra samlingsord:-) Vi gjorde tacos och hängde hela dagen. Leo känner sig hemma hos Elias nu, sitt andra hem:-)  Haha!

När vi kom hem därifrån lekte jag och Leo i trädgården hemma. Försökte mig på att få några fina kort på honom..men det var svårt då han inte satt stilla nån längre stund! Var helt fascinerad av våran äppelsamling på gräset. (Skäms på oss, men vi har inte haft tid eller ork att plocka upp på sista tiden, Ramlar ju nya hela tiden så det känns som ett menigslöst arbete!)



Men var tvungen att knäppa några bilder då han blev 15 månader i måndags och jag glömde bort att ta några då..(dåligt av mig..) Fortsätter med mina månadskort så länge jag orkar:-)

Nu satt han dock med ett äpple i munnen konstant men det fick bli så!





Idag begav jag mig på en liten utflykt tillsammans med Leo. Har länge funderat på att köpa en "sittsäck" till honom. Han älskar att leka i soffan och "slänga" sig bland alla kuddar. Kände att det skulle vara ett bra köp att ha på golvet här hemma. Perfekt för honom också att sitta och kolla på TV i:-)
Hittade en på MIO i Mjölby. De var sjyssta och gav mig ett fodral på köpet. Då de egentligen inte är så fina så får man göra det bästa av situationen. Valde ett marint/vitt randigt.

Som jag misstänkte ÄLSKADE han den! Lekte för fullt..









Vi var även en sväng på City Gross där han fick några nya böcker. Skämde bort honom lite idag:-) Fick även smaka några strips på MC´Donalds.-) En riktig mys eftermiddag mellan mor och son!

Eva och Markus bröllop!

I lördags var jag och Crille på bröllop. Det var min kompis Eva som fick sin kära Markus. De har varit tillsammans sen urminnestider så ett bröllop var på tiden:-) Blev så glad då vi fick inbjudan i våras! Men då kändes det som en evighet till september..men ringde mamma direkt för att kolla så hon kunde ha Leo. Tiden gick dock fort och igår så var det alltså dax!

Jag och Crille matchade varandra med våra kläder..



Först var det vigsel i Frinnarydskyrka. Vi väntade med spänning in brudparet då kyrkklockorna ringde..hur skulle hon se ut Eva?! Hon hade innan varit väldigt sparsam med detaljerna kring både klänning och hår..skulle bli en överraskning. När så dörrarna öppnades och de kom ut log nog hela kyrkan..de var jättefina!!





När så ceremonin var över blev det fotografering och mingel utanför kyrkan. Sedan begav sig brudparet, med hjälp av moped, vidare mot festen:-)



Festen hölls i en lokal i närheten av kyrkan. Alla gäster väntade in de nygifta för ytterligare mer fotografering:-)






Det bjöds på underbart god mat och många skratt under kvällen. Verkligen ett välordnat bröllop!
Som sig bör bjöds det även på bröllopstårta..





Tack för en jätterolig kväll alla inblandade!

Hoppas det inte dröjer allt för länge  innan man får möjligheten att uppleva ännu ett bröllop! Ingen som är sugen??




HJÄLP!

Sitter som besatt och tittar på nya möbler till vardagsrummet. Blir ju nästa renoveringsprojekt vi ska dra igång här hemma. Har nu valnötsmöbler, som jag i och för sig tycker är fina, men vill nu ha vita som resten av möblerna är här hemma. Har lagt ut dessa på blocket men tyvärr inget svar ännu..kanske är någon av er som är intresserade??!

I dagsläget behöver vi soffbord och tv-bänk. (sen finns det ju givetvis massa annat fint man vill ha, men budgeten tillåter inte det tyvärr..) Har hittat vita fina möbler som är i min stil. Men vet inte riktigt vilka jag ska välja..behöver då hjälp! Kostar ungefär lika mycket så det har ingen betydelse..

Dessa soffbord väljer jag imellan..nu får man ju tänka in att man har småbarn så det får inte bara vara snyggt, måste vara praktiskt också:-)





Tror jag är inne på den första varianten..men vet inte säkert?..

Sen är det TV-bänken..har ju en DVD och nån annan stor ful låda som måste få plats..(synd att dessa apparater är så fula!!)

Men dessa två väljer jag mellan då..




Fimer har vi inte så många..dom har vi på ett annat ställe..så dessa behöver inte rymmas direkt..kanske bara några av Leos barnfilmer:-)

Tror även här att jag är mer sugen på det första alternativet?..

Har även sökt länge efter ett vanligt vitt, stort och billigt matsalsbord. De jag hittat tidigare har varit sååå dyra..typ 5000 kr för bara bordet! Nu hittade jag detta för 2000 kr..



Är även sugen på stolarna..kanske, kanske, säljer jag av mina andra vita med kors och köper dessa istället..fint att ha samma i en grupp:-)

Tycker det är fint i ett hem när man kan se "en röd tråd"..allt behöver inte se exakt likadant ut..men personligen gillar jag när det är typ samma stil i alla rum! Så kommer det bli här hemma iallafall..ett "vitt kryss" hem:-)

Eller vad tycker ni????


RSS 2.0