Bara fyra fönster kvar:-)

Idag stod det åter igen fönsterbyte på schemat. Nu var det dax för det sista fönstret i vardagsrummet.  Vi har tyvärr inte kunnat göra detta tidigare då vi väntat i över sex veckor på en altandörr! Och vet ni vad?? Det blev ett missförstånd mellan oss och leverantören så det slutade med att vi inte kunde använda denna dörr. Var istället tvungna att beställa en ny från en annan fabrikant. Denna kom efter två dagar typ. Så¨vi har alltså väntat och väntat på något som vi inte kommer kunna använda...den var för stor! Så är det någon som är i behov av en altandörr (90cm, vänsterhängd) så hör av er:-)





/>








Blev väldigt kallt här inne så Leo och jag begav oss bort från huset! När vi kom hem igen var fönstrerna ditsatta:-)



Leo tycker om att vara med när pappa och farfar snickrar. Han blir alldeles lyrisk:-) Kanske har vi skapat en liten snickare?? Han har det ju i generna då både farfar och morfar har detta yrke!





Nu känns det som om vi börjar närma oss slutet på detta rum!

Skönt att fönsterbytet är gjort..nu återstår bara fyra styckna så har vi bytt på hela huset!

Mitt i ett renoveringkaos!

För tillfället ser det ut som slaget här hemma! Så alla ni som vi vill bjuda in på middag eller liknande får nog vänta ett litet tag till..som ni kunde se på tidigare inlägg har vi ju röjt ur vardagsrummet och börjat lite smått i rummet som ansluter till detta..tyvärr går alla rum "ihop" så man är tvungen att börja lite där och sen lite där för att komma vidare med ett projekt man drar igång!

I väntan på altandörren byttes det fönster i entrén..







Blev även en rivning av en garderob i samband med det andra fönsterbytet..







Tanken med entrén är följande: golvvärme, klinkers, vit träpanel nästan upp till tak med bara en liten del av en rutig tapet som bryter och givetvis panel i taket...hoppas det blir lika fint som i mitt huvud:-)





Titta vad som hänt här hemma!

Hade tänkt bespara er detta elände..men ni får kika på hur vi har det ändå! Vi har nu röjt ur vårat vardagsrum så det är helt tomt! Sålt av alla möbler (utan soffan som vi ska behålla ett tag till) och nu flyttat in TV och soffa till vårat blivande matsalsrum. Hänger ni med??

Vardagsrummet har fått nytt paneltak och lite gips på några väggar.



Det som ska göras härnäst är att byta ett fönster och altandörren. Dörren har vi nu fått vänta på i sex veckor!!! Men hoppas på att den kommer i nästa vecka..



Vi har länge drömt om att ha en braskamin i detta rum. Har nu haft sotare och "Anders murare" hos oss och de har gett oss godkänt att genomföra detta! Fast det blir en hel del jobb..men Crille SKA bara ha en kamin säger han!



Så nu har vi varit tvungna att öppna upp en del av denna vägg. Det ska senare muras ihop med kaminen.



Då vi började riva upp denna vägg var vi även tvungna att riva en garderob som fanns på andra sidan.










Som ni säkert kan förstå är jag mindre nöjd med denna situation. Känns som om man inte har ett enda rum på nedre plan där man kan pyssla! Och nu när det börjar strömma in massa godheter i butikerna:-) Men förhoppningsvis blir vardagsrummet klart till jul. Då kan vi sitta framför våran kamin och mysa!

Leo tycker det är sååå spännande att vara med när farfar och pappa bygger. Igår fick han tag i sågen och visste direkt hur en sådan ska hanteras! Skadad??!!



Så detta är vårat pågående projekt. Hoppas på att reda ut även detta:-)


Busfabriken!

Igår besökte jag för första gången busfabriken! Det var jag och Leo (såklart!) och tre mammor till med sina söner. Vi hade turen att nästan vara helt ensamma i hela lokalen. Var jättekul att se hur roligt barnen hade det. Mjukstartade lite i "babyhörnan" där det fanns ett boll hav och små rutshkanor..











Eftersom det var så lugnt kunde vi gå runt och prova olika "attraktioner". Hoppade studsmatta och vågade oss på en lång och brant rutsckana! Barnen var så fascinerade av kanan så vi mammor fick ställa upp och åka med dom!





Pirrade allt i magen. Leo skrattade högt av glädje:-) Får ta med oss pappa Crille dit nångång så han får åka lite andra varianter. Denna kanan var den enda jag vågade mig på!

Efter nån timmes lek satte vi oss och fikade..



Det som var så kul var att det fanns saker att göra även för våra barn som ändå är ganska små ännu..men de hittade på saker lite överallt!





Efter de tre timmarna vi betalat för var både barn och mammor nöjda med denna aktivitet. Begav oss då mot IKEA för lite mat och shopping.

Blev en mycket lyckad dag. Både jag och Leo somnade gott (och tidigt!) på kvällen:-)

Skogspromenad, cykelpremiär och röj i morbrors lägenhet!

Idag har varit en aktiv dag. Eller den blev det efter Leos sovtur på tre timmar! Som vanligt på måndagar var vi på Öppna Förskolan på förmiddagen. Leo måste ha lekt av sig fullständigt där idag för han slocknade i vagnen påväg hem. Brukar kunna hålla honom vaken tills vi kommer hem och få i honom lite mat innan sovturen..men idag var han SÅÅÅ trött! Fick bära upp honom till sängen när vi kom hem, där låg han som sagt och sov i tre timmar!! Synd ibland att man inte vet hur länge de tänker sova, kunde ju använt den lediga tiden bättre hemma då. Nu vilade jag lite om vartannat och gick mest omkring och drev runt i huset, fick inget vettigt gjort:-) Kunde ha städat, diskat, strykt....

När han väl vaknade bestämde jag mig för att gå ut med honom lite i skogen. Dels för att han skulle få komma ut lite, sen måste han ju få göra av med all ny energi så han kunde somnna för natten sen!





Efter promenaden begav vi oss till morbror Daniels lägenhet. Hade lovat att fixa lite i denna då han är på resande fot. Leo tyckte det var jättespännande att utforska ett nytt ställe. Danne har en STOR TV som Leo genast blev intrresserad av! Du kan vara lugn Danne, den står fortfarande upp:-)





Väl hemma hade pappa kommit hem från jobbet. Bestämde att vi skulle prova cykelsadeln jag fyndat på loppis.





Även jag vågade mig upp på sadeln..



Nu kanske det blir att vi cyklar lite mer. Skulle dock vara roligare om vi hade varsin cykel så vi kunde rulla fram ihop!

Som jag planerat var Leo trött när vi kom in igen. Efter lite gröt och de andra kvällsrutinerna somnade han utan några konstigheter vid sju tiden!

Köp och sälj helg!

Har länge velat ha en schäslong till sovrummet. Först var jag inne på att köpa en ny på IKEA men efter att kollat på blocket insåg jag att det då och då dyker upp sådana där. Tyvärr har jag fått nys om dessa försent (verkar gå VÄLDIGT snabbt..). Men i veckan hade jag tur och hittade en i Linköping. Dagen därpå åkte jag och min bror upp och fyndade den! Halva priset mot IKEA, knappt använd, bara 1 år gammal! Ett kap:-)



Har redan använt den flitigt. Hunnit med att läsa en halv bok:-) Har inte läst på 16 månader typ..men nu har jag en mysig liten hörna att krypa upp i:-)

I helgen har jag även sålt av lite gammalt "skräp" från hemmet. Åkte ner till en loppis i Jönköping och sålde av en del. Gick dock inte lika mycket i vinst som sist jag var nere. Men blev iallafall plus i kassan efter alla utgifter var avdragna!

Annars har det varit lugnt i helgen. I skrivande stund kämpar Crille med trappmålningen. Har kommit en bra bit på väg nu. Återstår endast en strykning nu! Go Crille:-)



Tog ju familjekort för några veckor sedan. Ska välja ut några av dessa och låta förstora upp och rama in på den stora väggen. Tror dock jag kommer ta två kort på Leo här i trappen sen familjekortet i vardagsrummet.





Nu ska jag ta vara på de sista timmarna på denna helg. En ny vecka närmar sig..


RSS 2.0