Lite fynd från Ullared

I söndags begav jag mig tillsammans med Sophia till Ullared. Resan var bestämd sen någon månad tillbaka och jag har längtat så. Tur att hon inte ploppat ut en bebis ännu! Men jag var mentalt förberedd att förlösa henne i bilen. Så gärna ville jag åka:-)
Men någon bebbe blev det inte, bara extremt svullna fötter. Själv gick jag omkring med två stora ringar runt brösten då de var sprängfyllda. Fick lov att pumpa inne på toaletten:-)

Hittade diverse grejer, blandannat en säng till Stella. Har fram tills nu haft henne brevid oss i sängen. Men har saknat att lägga henne på ett eget ställe. Både nattetid och dagtid!

Här är sängen..





Hittade även fina påslakan och matchande spälskydd..



Det fanns lite smått och gott. Dock blev jag lite besviken på klädutbudet. Inga direkta fynd!
Inte heller i inredningsväg fanns det mycket. Men deras lampfötter är både fina och prisvärda så det blev en fot och en skärm..



För några veckor sedan köpte vi en byrå till hallen som snart står klar. Lampan fick stå på den. Måste hitta något mer fint att ha ståendes där..Men vad?? I dagsläget står en ram som egentligen ska upp på väggen! Crille måste bara få tummen ur och sätta upp den! Min kära man har en tendens att resonera "varför göra något idag som man kan göra imorgon!":-)



Hittade även söta skålar till jordgubbar..



Blev en kombinerad shoppingresa / semester för mig. Skönt att få vara lite själv och att få sakna de där hemma!


Våran midsommar i bilder:-)

Midsommarafton blev jättelyckad! Hade först inga planer för dagen men i sista stund fick vi sällskap av två andra par med barn. Det var Kristin och Jesper med deras dotter Maja och Ida och David med deras Svea.
Dagen börjades med midsommarfirande i Malexander. Intog en picknik innan det var dax för stången att resas:-)

Crille och Leo smaskar kyckling..




Stella myser ute i det fria..




Fyra midsommarfina tjejer..




Papporna med sina döttrar..



Leo underhåller sig..



Första midsommar med två barn..






Efter firandet i Malexander åkte vi till Crilles föräldrars stuga i Blåvik. Där blev det bad och god mat:-)





Kul att alla har barn. Blir på ett annat sätt då:-) Ingen röjarfest med massa sprit!

Här är Ida med lilla Svea..




Gästerna begav sig efter midnatt. Eftersom både Leo och Stella sov i stugan bestämde vi oss för att stanna över natten.

Leo var trött även på morgonen..



Stella lite piggare..



Sen var båda vakna!



Jätte trevlig dag! Tack alla inblandade:-)

Leo pysslar om sin syster!

Efter sju veckor börjar nu Leo förstå att Stella tillhör familjen. Att han och hon är mamma och pappas barn båda två:-) Han bryr sig mer och mer om henne och är väldigt noga med att hon är med i bilden! Exempelvis när vi sitter och äter är det noga att Stella ska sitta med i sin stol, "Stella sitta". Eller när hon sover i sin vagn säger han till mig "Stella sova". Även Stella gillar sin bror. Smilar upp sig när han kommer och underhåller henne. Mysigt att de funnit varandra:-)




Eftersom jag blir sittandes mycket med Stella blir det ju tyvärr att Leo inte får vara med mig hela tiden. Men min mamma har då köpt en liten docka till honom som blir hans bebis. Nu får han vara med och göra likadant som jag gör med Stella! Och vad han tar efter. Gör precis likadant som mig:-)

För att pappan i huset inte ska misstycka allt för mycket att hans son leker med dockor gjorde vi den till en "killdocka"!






Ska bli så kul att följa dessa små liv i deras utveckling! Kommer ju bli roligare och roligare för dom ju äldre Stella blir. Säkert lite gnabb och tjafs oxå:-)

Poolbad!

Idag åkte jag och barnen upp till en kompis som har tillgång till pool där hon bor. Det fanns en perfekt pool till barnen. De hoppade och var helt överlyckliga:-)







Stella sov sig igenom första tiden av besöket..



men sen ville hon oxå var med!..





Blir det lika fint väder under morgondagen åker vi nog och badar då med. Fast då till en riktig sjö:-)

Lite pysslande!

Vanligtvis brukar man ju få suget att pyssla inomhus lagom till hösten. Inte sommartid då man är ute mer! Men jag har denna vecka varit jätte sugen på att fixa hemma! Knske beror på det tråkiga vädret..Så nu sitter det gardiner i fönstrerna som har varit utan ett bra tag..

Vardagsrummet..











Hallfönstret har också fått gardin..





Har även inhandlat en fin dekorationskudde till entrèn..



Känns bra när man får mer och mer ordning på huset. Kul att äntligen göra den roliga biten med inredning och piff.







Beachpremiär:-)

Idag har Leo gått sista dagen på dagis för sommaren! Nu får han sommarlov ända fram tills mitten av augusti! Hoppas på en kanon sommar med mycket sol och bad! Efter dagis idag blev det badpremiär, dock inte för min del, behöver ett antal grader till för att komma i. Men Leo den lilla fisken hoppade i ganska omgående!!



Stella, jag och resten av sällskapet höll oss på land! Sophia var dock nere och gjorde ett kärringdopp:-)

Tror Stella tyckte det var skönt att ligga på en filt och bara mysa. Hon bjöd på ett litet leende:-)





Även Leo trivdes i solen. Han låg däremot inte stilla på en filt utan höll sig mest vid vattnet!







Förhoppningsvis är solen här för att stanna. Vill ha semesterkänsla:-)

Syskonkärlek

Att ta kort på en livlig 2-åring och en nyfödd bebis som inte kan hålla huvudet är inte det lättaste. Men jag har försökt att fånga de båda på bild ihop. Leo gillar verkligen Stella och blir superglad när hon är nära..








Tillbaka med lite renoveringsbilder!

De senaste inläggen här på bloggen har visst handlat mest om barnen! Detta beror främst på att de tar upp den mesta tiden just nu, Renoveringen av huset är inte första prioritet! Men nu har jag fått ett ryck igen och vill slutföra det vi påbörjat. Iallafall inomhus. (fasaden utomhus tar ju längre tid..)

Härom veckan blev tapetseringen av hallen klar. Min duktiga pappa har varit här igen! Blev jättefint och vi är så nöjda. Nu fattas lister och lite "piff". Ska även inhandla en liten byrå till att ha telefonen på. Blir kanske ett besök på IKEA i helgen:-)

Här kommer lite före och efter bilder:









Tyvärr är inte badrummet här nere klart så det ser lite tråkigt ut med en provisorisk vägg..





Har gjort en inbyggs bokhylla. Men det fattas dock hyllplan..







Fönstret är bytt..





I detta hörn fanns det tidigare en inbyggd garderob..denna revs och gjorde plats för min fina fåtölj! Brevid ska byrån som ska inhandlas stå. En prefekt "prata i telefon hörna":-)





Fantastiskt roligt att det blir sååå stor skillnad! Nu vill jag bara få ordning på köket så är även hela nedrevåningen klar- Återsår "bara" källaren inomhus:-)




Morgonmys:-)

Häromdagen, då Leo inte skulle iväg till dagis på morgonen, började jag och barnen dagen med ett bad! Jättemysigt! Leo älskar ju att bada så han var helnöjd! Stella fick sitta brevid och kolla när vi badade innan det var hennes tur!

Efter myste de nybade i sängen..







Leo är väldigt mycket för Stella nu..vill gärna hålla henne i knät. Sätter sig i soffan och klappar på knäna "Stella sitta". När jag sätter ner henne blir han överlycklig:-)



Skönt med lugna och mysiga mornar ibland!

Älskade Leo 2 år!

Idag fyller vårat charmtroll 2 år! Helt ofattbart att tiden gått så fort. Minns det som igår när jag kom in på BB i tron om att jag hade lite ryggvärk men som visade sig vara riktiga värkar:-) Några få timmar senare var prinsen född! Omtumlade, men oerhört lyckliga, tog vi honom till oss och från den stunden har han varit så älskad!

Vi valde att ha kalas för honom igår eftersom alla var lediga då. Det var tur att vi tog det då eftersom dagen i dag bjöd på regn och blåst. Blev en hellyckad eftermiddag ute i trädgården. Leo var helt uppe i varv av alla gäster:-)















Familjefest när mormor fyller år!

Igår fyllde min kära mormor 75 år. Då var det firande ute hos henne och morfar på landet. Alla mina tre syskon var på plats så det blev en mycket trevlig tillställning. Kul att träffas allihop, händer ju tyvärr inte så ofta nu förtiden..



Vädret bjöd på strålande sol så det blev mycket "utomhuslek". Mina bröder blev som barn på nytt och tog fram "crossen" och körde runt som galningar. Även Crille hoppade upp en sväng och blev helt lyrisk! Nu ska det tydligen inhandlas en sådan till Leo. Det eller en fyrhjulning:-) Undra om det kommer vara Leo eller pappan som tycker det är roligast!

Min syster Melina bor i Malmö så tyvärr träffas hon inte Leo så ofta. Men när de väl träffas blir det skoj och stim!

Traditionsenligt togs det många kort under dagen. Eftersom det var mormors dag ville jag ha henne, min mamma, jag och lilla Stella på ett kort. Fyra generationer. Coolt:-)



Knäppte även några kort på min lilla familj..









Vi fick en helt underbar eftermiddag/kväll. Leo var skittrött sen på kvällen. Somnade utan några problem:-)






Stella fyra veckor gammal

Onsdagen den 5:e maj kom ju lilla Stella till världen. Idag är det alltså fyra veckor sedan jag låg där på förlossningen och kämpade:-) Helt ofattbart vad den tiden efter har gått fort!

Nu är jag inne på andra veckan som ensam ansvarstagande av barnen dagtid. Crille har ju börjat jobba heltid igen. Det har gått bra hittills, men det är ju givetvis mycket mer jobb med två små barn:-) Och mer jobb lär det ju bli! Ju äldre Stella blir desto mer kommer hon ju kräva. Förstår talesättet "små barn små bekymmer, stota barn stora bekymmer"! När de är precis nyfödda är det ju egentligen inte så mycket jobb (om man inte har ett barn med kolik). Vanligtvis sover och äter de ju bara! Men det vet jag kommer ändras! Med Leo är det full fart!

Känns som om den första tiden bara är en transportsträcka..nu behöver de ju bara vårdas..men allt eftersom får de en egen vilja och kräver mer stimulans! Får man bara sova så är det inte speciellt jobbigt med ett spädbarn!

Om vi väntar ytterligare fyra veckor kommer det vara betydligt mer aktivitet på denna lilla dam..














RSS 2.0