En hel helg utan renovering:-)

Denna helg har vi inte ägnat någon tid åt huset. Vi kände både jag och Crille att vi ville vara lite lediga.. Det har nu gått två veckor sedan Crille började jobba efter semestern, vilket innebar att jag fått vara själv med Leo. Att vara hemma med ett litet spädbarn är inte det smidigaste..trots sin ringa ålder kräver han mycket stimulans och skötsel. Under hela semestern var vi ju två som delade på detta ansvar men nu får jag klara mig på egen hand! Det fungerar bra men man har inte mycket egen tid och att fixa här hemma finns det knappt någon tid till under dagarna..har man tur hinner man bädda sängen:-)

Så att få vara två som hjälps åt några dagar är grymt skönt! Sen kände även Crille inget sug att greja med huset denna helg heller..han jobbar ju långa dagar i veckorna så att vara fri en helg tyckte han var skönt! Lördagen tillbringade vi i Linköping. Gick och strosade bland affärer och drömde oss bort på IKEA:-) Blev faktiskt positivt överraskad av IKEA katalogen när den damp ner i brevlådan häromdagen. Fanns mycket bra grejer tyckte jag..mycket vitt och det gillar ju jag:-) Men tyvärr ska inga möbler inhandlas hit än på ett tag..är ju inte på långa vägar klara med något mer rum som ska inredas:-( Snyft..

Söndagen bjöd ju på kanonväder så vi passade på att grilla..kanske var det sista gången för säsongen?!



Kanske har vi fått en ny grillmästare i familjen?!



Leo blev lite trött så han och jag satt och kollade in pappan i familjen när han grillade:-)

Sen provade vi även att sätta Leo upp i vagnen..







det tyckte han var kul..ett litet tag iallafall!

Är så evigt tacksam att vi har ett hus nu när vi har smått! Det är så skönt att kunna ta ut honom i trädgården..sen älskar Leo att sova i sin vagn ute på altanen..räcker med att jag lägger ner honom i den så somnar han! Så det var skönt att få ett litet sommarbarn..hade det varit vinter skulle ju overaller och mössor på ..lite bökigare!
Även när vi varit på promenad kan han ju få ligga kvar i vagnen utan att bli störd..hade vi bott i lägenhet hade man ju varit tvungen att riva upp honom ur vagnen..

Men så är det mycket annat som skulle underlätta våran vardag om huset stod mer klart..som jag nämt tidigare har vi ju en trapp som knarrar...trots tappra försök att smyga ner gör man sig hörd..hade vi haft rummet på övervåningen färdigt kunde vi tillbringat kvällarna där uppe och på så sätt lätt lägga in lille mannen i sin säng..somnar han i våran famn nu måste vi ju bära upp honom och det är lätt hänt att han vaknar då om han inte sover riktigt djupt..kvällarna är ett litet projekt då grabben INTE vill somna i säng! Har han väl somnat sover han jättebra om nätterna men det kan vara lite trixit att få honom sovandes!

Nu vill vi inget hellre än att övervåningen ska stå klar..både badrum och TV-rum..får lägga på ett kol:-)
Tyvärr jobbar ju Crille ganska långa dagar i veckorna..kommer hem typ vid kl fem..och då är han inte alltid så sugen på att dra igång på direkten..dels vill han varva ner lite sen vill han ju självklart tillbringa lite tid med sin son..han brukar bli trött vid sju tiden så då börjar läggningspocessen..inte helt optimalt att börja snickra då..med andra ord är det ju helgerna som blir "drabbade"..det är då tiden finns:-) De renoveringsfria helgerna får inte bli för många:-)

Halvfärdigt:-)

Nu kan man börja se hur huset kommer se ut med den nya panelen! Ena halvan av halva huset är klart:-) Tihi!

Finns inte så mycket att skriva..här kommer bilder istället:





Det tar form:-)

Jag försöker "försvinna" med Leo då det grejas här hemma..speciellt då det bankas och spikas för mycket. Idag var jag på stan och fikade med Linda. Mycket trevligt! Tur att man har så många kompisar som är fikasugna:-)

Så här skönt sov lillemannen när vi kom hem..



Jag har hört att ligger bebisar med armarna uppåt sådär som Leo gör är dom nöjda. Hoppas det är sant, i sådana fall ser Leo mycket nöjd ut efter att tillbringat några timmar med mamma på stan! Duktig pojke:-)

Mina tappra killar!

Trots spöregn och allmänt dåliga förutsättningar för utomhus renovering kämpade killarna på med panelen! Det är mycket mätandes och trixandes så även om de hållit på hela helgen syns det inte som om något är gjort! Det tar tid men det kommer att bli bra:-) Nu återstår lite målning igen..det är Crilles avdelning så han har att göra i veckan..först jobba och sedan gå ut i garaget och måla..



"Målarn"



Stackars killar få stå ute i regnet o frysa..



Som ni ser på bilden måste varje planka mätas in för att passa överdelen av huset..vilket jobb! Själv fattar jag inte hur man skulle gå tillväga för att göra ett sådant jobb..tur att vi har läromästarn till hjälp:-)

I veckan som kommer blir det alltså målning..sen imorrn kommer förhoppningsvis han som ska sätta kaklet i badrummet. Han ska se vad som måste göras innan han kan sätta igång sitt jobb. Jag kan knappt bärga mig, vill SÅ gärna ha klart badrummet på övervåningen nu!! Att få klart på alla rummen på övervåningen skulle underlätta enormt för mig som går hemma med lilla Leo. Nu har vi bara vardagsrummet att vara i..blir både han och jag rastlösa i..skulle TV-rummet däruppe vara klart skulle jag kunna tillbringa lite tid där medans han sover i sin säng..som det är nu måste jag gå imellan hela tiden..och tyvärr har vi en trapp som knarrar enormt så det går inte att "smygkika" på honom..

Snabbinlägg..

Finns inte så mycket tid för bloggande nu..Leo är ju typ jämt vaken och kräver uppmärksamhet..Vi har fått en son som sover väldigt sällan..
Men häromddagen började det iallfall rivas ut på övervåningen..jag höll mig borta med Leo så han slapp vara mitt i rivningen:-) Det gick vilt till!















Nu har vi ännu mer att göra..ser inte ett slut på`t..

Bonusinlägg..

Sen panelen på huset kom på plats har det inte hänt något här hemma..så istället tänkte jag bjuda på lite bilder på våran älskade lille son! Eller han är inte så liten längre, han har ju redan blivit två månader:-) Satt här hemma och kollade på kort från den första tiden..GUD va liten han va då! Nu väger han dubbelt så mycket som han gjorde när han föddes! Och är 8 cm längre..tänk vad fort det går. Ska det gå i den här takten är det väl snart dax för honom att flytta hemifrån:-) Ha,ha!

Nykläckt..


1 vecka gammal..


2 veckor..


1 månad..


2 månader..


Så komiskt..först räknar man hans ålder i timmar, sen dagar, sen veckor och nu månader! Och nästa steg blir i år..
Åhh min älskade son vad du blivit stor!

Ikväll är vi bjudna på middag till ett par som fck en liten bebis för två veckor sedan..Han är antagligen en liten plutt om man jämför med våran! Tänk vad det händer mycket på bara 2 månader:-)

En början!

Idag har vi äntligen börjat med panelen på huset! Crille har varit så duktig i veckan och målat typ varje morgon och kväll..var 50 plankor som skulle grundas och målas..tar sin tid..speciellt när man har en liten "bebbe" som ska tas om hand:-) Han har passat på att måla då den lille sover..så idag var det äntligen dax att sätta upp dessa på huset..



















Tyvärr hann det bli mörkt innan det var klart så det finns ännu ingen bra bild på hur slutresultatet blev..men de hann klart hela nedre delen av huset. Anledningen till att det bara är "halva" huset som gjorts är att vi ska ha en vit brytningen i mitten av huset..kommer nog bli kanonbra sen när det är klart! Man kan ju se vart det är påväg iallafall.sen när läkten kommer på blir det ju ett helt annat resultat.

För att lille Leo inte ska behöva höra allt snickrande tog jag med honom till Mjölby. Skulle ändå klippa mig där så jag hade passande nog ett ärende dit. Snälla Lina följde med och passade honom under tiden jag blev fin:-) TACK gulliga du! Vi hann även med lite shopping..eller Mjölby har ju egentligen inte mycket att erbjuda (är en ganska tråkig stad i mina ögon) men de har ju Mio! Och där finns det ju inte lite man vill ha:-) Köpte oväntat ett överkast till sängen..hade inte alls det i tanke när vi gick in..men hittade ett fint och frågade om pris och då visade det sig att det var en utgående produkt så jag fick 40% rabatt! I like:-) Var visserligen inte gratis från början..så billigt var det inte..men det märket är ganska dyrt vet jag sen innan..så jag slog till!





Tycker det är så fint att ha något på nedre delen av sängen när man bäddar..färgen passade perfekt till kuddarna och gardinerna:-)
Nu är sovrummet snart komplett..inga fler möbler som ska inhandlas..bara lite "pyssel" för att få den mysiga stämningen!

Här kommer resultatet i dagsljus..


RSS 2.0