En hel helg utan renovering:-)

Denna helg har vi inte ägnat någon tid åt huset. Vi kände både jag och Crille att vi ville vara lite lediga.. Det har nu gått två veckor sedan Crille började jobba efter semestern, vilket innebar att jag fått vara själv med Leo. Att vara hemma med ett litet spädbarn är inte det smidigaste..trots sin ringa ålder kräver han mycket stimulans och skötsel. Under hela semestern var vi ju två som delade på detta ansvar men nu får jag klara mig på egen hand! Det fungerar bra men man har inte mycket egen tid och att fixa här hemma finns det knappt någon tid till under dagarna..har man tur hinner man bädda sängen:-)

Så att få vara två som hjälps åt några dagar är grymt skönt! Sen kände även Crille inget sug att greja med huset denna helg heller..han jobbar ju långa dagar i veckorna så att vara fri en helg tyckte han var skönt! Lördagen tillbringade vi i Linköping. Gick och strosade bland affärer och drömde oss bort på IKEA:-) Blev faktiskt positivt överraskad av IKEA katalogen när den damp ner i brevlådan häromdagen. Fanns mycket bra grejer tyckte jag..mycket vitt och det gillar ju jag:-) Men tyvärr ska inga möbler inhandlas hit än på ett tag..är ju inte på långa vägar klara med något mer rum som ska inredas:-( Snyft..

Söndagen bjöd ju på kanonväder så vi passade på att grilla..kanske var det sista gången för säsongen?!



Kanske har vi fått en ny grillmästare i familjen?!



Leo blev lite trött så han och jag satt och kollade in pappan i familjen när han grillade:-)

Sen provade vi även att sätta Leo upp i vagnen..







det tyckte han var kul..ett litet tag iallafall!

Är så evigt tacksam att vi har ett hus nu när vi har smått! Det är så skönt att kunna ta ut honom i trädgården..sen älskar Leo att sova i sin vagn ute på altanen..räcker med att jag lägger ner honom i den så somnar han! Så det var skönt att få ett litet sommarbarn..hade det varit vinter skulle ju overaller och mössor på ..lite bökigare!
Även när vi varit på promenad kan han ju få ligga kvar i vagnen utan att bli störd..hade vi bott i lägenhet hade man ju varit tvungen att riva upp honom ur vagnen..

Men så är det mycket annat som skulle underlätta våran vardag om huset stod mer klart..som jag nämt tidigare har vi ju en trapp som knarrar...trots tappra försök att smyga ner gör man sig hörd..hade vi haft rummet på övervåningen färdigt kunde vi tillbringat kvällarna där uppe och på så sätt lätt lägga in lille mannen i sin säng..somnar han i våran famn nu måste vi ju bära upp honom och det är lätt hänt att han vaknar då om han inte sover riktigt djupt..kvällarna är ett litet projekt då grabben INTE vill somna i säng! Har han väl somnat sover han jättebra om nätterna men det kan vara lite trixit att få honom sovandes!

Nu vill vi inget hellre än att övervåningen ska stå klar..både badrum och TV-rum..får lägga på ett kol:-)
Tyvärr jobbar ju Crille ganska långa dagar i veckorna..kommer hem typ vid kl fem..och då är han inte alltid så sugen på att dra igång på direkten..dels vill han varva ner lite sen vill han ju självklart tillbringa lite tid med sin son..han brukar bli trött vid sju tiden så då börjar läggningspocessen..inte helt optimalt att börja snickra då..med andra ord är det ju helgerna som blir "drabbade"..det är då tiden finns:-) De renoveringsfria helgerna får inte bli för många:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0