Astrid Lindgrens värld!

Idag har vi varit i Vimmerby på Astrid Lindgrens värld. Har inte varit där sen barnsben så jag hade inget minne därifrån. Visste inte alls vad jag hade att vänta mig. Men det var verkligen superbra! Perfekt även för Stella, som kanske inte förstår vilka alla karaktärer är, för det fanns gott om parker och andra aktiviteter för henne:-)





Även de större barnen kunde roa sig..



Leo är ju så medveten om vilka de flesta figurerna är. Iallafall Emil, Pippi och Ronja. Det var de mest uppskattade sevärdheterna:-)

Liknar vårat hus! "Villavillekulla" huset..



Det berömda trädet..









Rider på Lilla Gubben..



Puss..



Provligger Pippis säng..



Emil & Ida..



Hade ju med oss resesällskap i form av Daniel, Lisa och Ceasar. Hunden var även han en attraktion för många barn! Vet inte hur många som stannade och ville klappa honom:-) Han lyckades även göra succè under en mindre föreställning med Madicken. Blev lite väl kärvänlig mot henne och hoppade upp och ville "gosa". Detta gjordes med skådespelerska i mikrofon så alla åskådare fick ta del av scenen! Haha, Madicken blev påsatt av en hund:-)
Men det var inte Ceasars fel. Det var Madicken själv som ville klappa och kela med "den stora hunden" och fick då detta gensvar:-)



Lisa ville mer än gärna följa med barnen in på olika äventyr. Efter en föreställning med Ronja Rövardotter tog hon med sig leo in i Mattisborgen. Där blev tydligen Leo invald att bryta arm med en rövare! Synd att jag inte var med in..hade varit kul att se när han vann över honom:-)

Gillade föreställningen med Ronja. Oerhört bra skådespelare och maffig rekvisita!



För en tid sedan var Leo helt tokig i Nils Karlsson Pyssling. Vet inte hur många gånger han plöjde igenom filmen! Idag när han var inne i huset sa han "tjillevippen" och sprang under sängen!





Vad höjdpunkten var för Leo vet jag inte, han verkade gilla det mesta! Men Stellas var nog att få se får! Hon "bäade" hela tiden i vagnen efter träffen med dessa..





En pefekt dag som avslutades med jättegod mat på en restaurang i Eksjö. Åt kycklingfilé fylld med fetaost..mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0